Riad Bajić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Principatus
Kontakt:

Re: Riad Bajić

Post Postao/la Principatus » 08 avg 2015, 10:53

Virtu4l je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Docek je prejak. Koliko je Zeljo dobio za njega?
Spominje se cifra od milion KM.
Mislim da je to ok, polako se sve vise novca uzima. Zeljo radi dobar posao i oslanja se na jaku omladinsku skolu.
Dzeko, Bajic, Hodzic. Kao navijac reprezentacije jednostavno moram simpatizirati Zelju. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 avg 2015, 11:01

Principatus je napisao/la:Mislim da je to ok, polako se sve vise novca uzima. Zeljo radi dobar posao i oslanja se na jaku omladinsku skolu.
Dzeko, Bajic, Hodzic. Kao navijac reprezentacije jednostavno moram simpatizirati Zelju. :mrgreen:
I ja mislim da je to ok. U ovom slučaju je vjerovatno presudila plata, jer imao je i drugih ponuda, a znamo da su u Turskoj porezi dosta niži tako da je novac koji igrač dobije na ruke dosta veći.

Što se Bajića konkretno tiče, on je vjerovatno izgubio voljni momenat i još jedna sezona u PLBiH bi ga usporila. Ovako je dobio priliku da napreduje, zna u šta se upustio, zna da Turska liga pojede igrača dok si trepnuo... ali vidjećemo...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 08 avg 2015, 12:23

Virtu4l je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Mislim da je to ok, polako se sve vise novca uzima. Zeljo radi dobar posao i oslanja se na jaku omladinsku skolu.
I ja mislim da je to ok. U ovom slučaju je vjerovatno presudila plata, jer imao je i drugih ponuda, a znamo da su u Turskoj porezi dosta niži tako da je novac koji igrač dobije na ruke dosta veci.
Ako je imao i drugih ponuda iz neke druge lige koja je u EVropi tipa BElgija SVicarska NJEmacka 2 liga onda nije trebao ici u Tursku jer tamo slabo koji igrac uspije..Visca se vec 3g vuce po onom IBB ne moze da napravi transfer u ligu 5 iako igra standardno i jos reprezentativac..SLicno je uradio SUnjic nakon SP izabro transfer u ruski klub umjesto njemackog Frajburga i eto gdje je sad..

BBB
Kontakt:

Post Postao/la BBB » 08 avg 2015, 12:33

Zna li se na koliko je godina potpisa ugovor?

Rios

Post Postao/la Rios » 08 avg 2015, 12:36

BBB je napisao/la:Zna li se na koliko je godina potpisa ugovor?
3 sad objavise na off stranici Zelje ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

siljevac
Kontakt:

Post Postao/la siljevac » 09 avg 2015, 14:08

Dubrovnik : Otkud tebe da ti vodis mlade igrace u hajduk i dinamo . Ko ti daje za pravo da mlataras ispred necije djece . Ucuti se gospu ti **** i vise ne progovaraj . Ovo je :bih: a ti potrazi tu djecu u sirokom i ljubuskom . Kako te nije sramota da tako pises stidi se svojih rijeci . :bih:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 09 avg 2015, 14:11

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :bow: :tokralju:
1946

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 avg 2015, 14:49

siljevac je napisao/la:Dubrovnik : Otkud tebe da ti vodis mlade igrace u hajduk i dinamo . Ko ti daje za pravo da mlataras ispred necije djece . Ucuti se gospu ti **** i vise ne progovaraj . Ovo je :bih: a ti potrazi tu djecu u sirokom i ljubuskom . Kako te nije sramota da tako pises stidi se svojih rijeci . :bih:
Koga to ja vodim u Hajduk i Dinamo? Okani me se bog ti pomogo i uhvati se malo ucenja covjece. Vidis li na sto ti postovi slice.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 avg 2015, 13:17

Virtu4l je napisao/la:
I ja mislim da je to ok. U ovom slučaju je vjerovatno presudila plata, jer imao je i drugih ponuda, a znamo da su u Turskoj porezi dosta niži tako da je novac koji igrač dobije na ruke dosta veći.

Što se Bajića konkretno tiče, on je vjerovatno izgubio voljni momenat i još jedna sezona u PLBiH bi ga usporila. Ovako je dobio priliku da napreduje, zna u šta se upustio, zna da Turska liga pojede igrača dok si trepnuo... ali vidjećemo...
Meni nije OK da se najbolji igrac kluba pusti za pola miliona Eura. Turska liga nece nikoga pojesti ako igrac ima kvalitet, ako ga nemas i nestaces. Liga je u top 10 Evrope i jako dobra, imace strasne utakmice u nogama protiv velikana Turske koji su pokupovali velika imena Evrope. Jedino sto mi semta je obestecenje koje je po meni malo za Bajica.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 avg 2015, 13:38

emir79 je napisao/la:]Meni nije OK da se najbolji igrac kluba pusti za pola miliona Eura. Turska liga nece nikoga pojesti ako igrac ima kvalitet, ako ga nemas i nestaces. Liga je u top 10 Evrope i jako dobra, imace strasne utakmice u nogama protiv velikana Turske koji su pokupovali velika imena Evrope. Jedino sto mi semta je obestecenje koje je po meni malo za Bajica.
Jednostavno se nije moglo dobiti vece, za igraca iz nase lige i ovo je maltene rekordan transfer ako ne brojimo danas Cimijev, 500.000 eura su do sada mogli sanjati.
Bitno je da ide prema gore to obestecenje a cijena ce rasti kada se smanji liga i kada neki nas klub udje u grupe bilo cega.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 avg 2015, 13:49

Ma moglo je se vise, Bajic je A reprezentativac i najbolji napadac nase lige bio. On ce svakako napredovati jer ide u ligu koja je miljama udaljena od nase, ali za Zelju je ovo malo brate. Sreca pa je to se sve kompenziralo transferom Dzeke.

Kako god, meni je Bajic mnogo vrijedniji od ovog, fantastican igrac, prije svega inteligentan. Muka mi je kad vidim sta sve ode u milionima iz HNL-a i srbijanske lige, a nasi igraci koji budu i kvalitetniji puno od tih, ne mogu ni blizu te cifre. Igraci nasih najvecih klubova jednostavno moraju vise biti placeni kada su u pitanju transefri.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 12 avg 2015, 14:12

emir79 je napisao/la:Igraci nasih najvecih klubova jednostavno moraju vise biti placeni kada su u pitanju transefri.
Trebali bi onda imati i veće plate zar ne ?
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 avg 2015, 14:21

emir79 je napisao/la:Ma moglo je se vise, Bajic je A reprezentativac i najbolji napadac nase lige bio. On ce svakako napredovati jer ide u ligu koja je miljama udaljena od nase, ali za Zelju je ovo malo brate. Sreca pa je to se sve kompenziralo transferom Dzeke.

Kako god, meni je Bajic mnogo vrijedniji od ovog, fantastican igrac, prije svega inteligentan. Muka mi je kad vidim sta sve ode u milionima iz HNL-a i srbijanske lige, a nasi igraci koji budu i kvalitetniji puno od tih, ne mogu ni blizu te cifre. Igraci nasih najvecih klubova jednostavno moraju vise biti placeni kada su u pitanju transefri.
Rekoh ti gore, kada smanjimo ligu, poboljsamo uslove, damo vece plate i napravimo rezultat na klupskom planu ili da Riki i Cimi odigraju predobro, moci cemo i dobiti bolje pare. Slazem se da ne vrijede 5 ili 10 puta manje od istih igraca iz Srbije ali tako je kako je.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 avg 2015, 17:11

Jučer je Bajić debitovao za Konyaspor. Bio je u prvih 11, igrao tamo do možda 85-minute kada ga je zamijenio Marica. Igrali su 1-1.

Ne znam da li je ko gledao tekmu, zanima me baš kako je odigrao...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 17 avg 2015, 17:19

A koliko je to nasi igraca uspjelo posle kad ode iz BHPL i ako su otisli za klikere a vrijedni su kobejage milione... a vani sto su otisli de da vidim cujem ta imena ?
Nemojte o Dzeki, Zukanovicu, Spahicu...oni su 17g. i nikakav trag ti igraci nisu ostavili u ligi BIH. Dok ovi sa 20-23 plus...e te zelim da cujem o tim milionskim tipovima :think:
A koliko je to igraca iz Srbije, Hrvatske od 20-23 g uspjelo ?
Nisu bzvz vrijedni milione..
Zadnja izmjena: Gabon, dana/u 17 avg 2015, 17:22, ukupno mijenjano 1 put.
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 17 avg 2015, 17:21

FaraonTM je napisao/la:Jučer je Bajić debitovao za Konyaspor. Bio je u prvih 11, igrao tamo do možda 85-minute kada ga je zamijenio Marica. Igrali su 1-1.

Ne znam da li je ko gledao tekmu, zanima me baš kako je odigrao...
a sumnjam da je neko gledao. u istom terminu Zeljo i ova djeca. Bas mi je zao sto nisam gledao... Nadam se da cemo imati jos dosta prilika :D
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 17 avg 2015, 18:04

Gabon je napisao/la:A koliko je to nasi igraca uspjelo posle kad ode iz BHPL i ako su otisli za klikere a vrijedni su kobejage milione... a vani sto su otisli de da vidim cujem ta imena ?
Nemojte o Dzeki, Zukanovicu, Spahicu...oni su 17g. i nikakav trag ti igraci nisu ostavili u ligi BIH. Dok ovi sa 20-23 plus...e te zelim da cujem o tim milionskim tipovima :think:
Kakav Spahic, bio pola godine u Celiku sa 17 godina ,ne znam je li utakmicu odigrao. Nema on veze s nasom ligom.
Zukanovic je , poslije BHPL, krenuo pomovo od nule, 2. austrijska, 2 belgijska liga, pa Dender,pa Kortrijk...Dzeko otisao sa 19 godina.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 17 avg 2015, 18:09

SjeverniVjetar je napisao/la:
Gabon je napisao/la:A koliko je to nasi igraca uspjelo posle kad ode iz BHPL i ako su otisli za klikere a vrijedni su kobejage milione... a vani sto su otisli de da vidim cujem ta imena ?
Kakav Spahic, bio pola godine u Celiku sa 17 godina ,ne znam je li utakmicu odigrao. Nema on veze s nasom ligom.
Zukanovic je , poslije BHPL, krenuo pomovo od nule, 2. austrijska, 2 belgijska liga, pa Dender,pa Kortrijk...Dzeko otisao sa 19 godina.
Pa to i kazem zato sam odma naveo da se nebi ko uhvatio za Spahica, Zukanovica ili Dzeku mozda...

Ovdje u ovog ligi sto se vise zadrzis vjerovatno vise tones..bolje sa 16, 17, 18g ako je ikako moguce otici a klubovi koliko ulazu u mlade igrace nisu ni zasluzili vise opcenito liga koliko ulaze i pazi na mlade igrace..koliko su mladi igraci zasticeni na terenu od stari krkana. :facepalm:
Samo kad je rijec o novcu TRANSFER za KLUB onda bi da se poredimo sa srbima, hrvatima a nista ne gledamo opsirnije...
Imamo mi bruku tzv. talenata koji kobejage vrijede milione a otisli za sicu vani i nista posle...
:eh:
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 17 avg 2015, 18:15

Gabon je napisao/la: Ovdje u ovog ligi sto se vise zadrzis vjerovatno vise tones..bolje sa 17,8g ako je ikako moguce otici a klubovi koliko ulazu u mlade igrace nisu ni zasluzili vise opcenito liga koliko ulaze i pazi na mlade igrace..koliko su mladi igraci zasticeni na terenu od stari krkana. :facepalm:
Samo kad je rijec o novcu onda bi da se poredimo sa srbima, hrvatima a nista ne gledamo opsirnije... Imamo mi bruku tzv. talenata koji kobejage vrijede milione a otisli za sicu vani i nista posle...
Ma jok, mi imamo pobjednicku strategiju, kontinuitet samoobmane i lopovluka.
Svake godine iskoce po dva-tri supertalenta, onda ih novine i klupski navijaci nogama uguraju u reprezentaciju, pa im se cijena podigne sa 100 000 Eura, na 200 000 Eura, pa padnu zaborav...i tako iz godine u godinu. Jos da dodam i da nam je liga u 5 deka sa hrvatskom.
**** ga , nas problem je sto nas u skoli mrze profesori, a trebe kojima prilazimo su redovno lezbejke. ;)

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 17 avg 2015, 18:31

SjeverniVjetar je napisao/la:
Gabon je napisao/la: Ovdje u ovog ligi sto se vise zadrzis vjerovatno vise tones..bolje sa 17,8g ako je ikako moguce otici a klubovi koliko ulazu u mlade igrace nisu ni zasluzili vise opcenito liga koliko ulaze i pazi na mlade igrace..koliko su mladi igraci zasticeni na terenu od stari krkana. :facepalm:
Samo kad je rijec o novcu onda bi da se poredimo sa srbima, hrvatima a nista ne gledamo opsirnije... Imamo mi bruku tzv. talenata koji kobejage vrijede milione a otisli za sicu vani i nista posle...
Ma jok, mi imamo pobjednicku strategiju, kontinuitet samoobmane i lopovluka.
Svake godine iskoce po dva-tri supertalenta, onda ih novine i klupski navijaci nogama uguraju u reprezentaciju, pa im se cijena podigne sa 100 000 Eura, na 200 000 Eura, pa padnu zaborav...i tako iz godine u godinu. Jos da dodam i da nam je liga u 5 deka sa hrvatskom.
**** ga , nas problem je sto nas u skoli mrze profesori, a trebe kojima prilazimo su redovno lezbejke. ;)
Upravo tako :cry: :kafa:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Diadora i 16 gostiju.