Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Heller
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Heller » 18 avg 2015, 10:18

Kaunas je napisao/la:Jel ima neko onaj prilog sa FTV kad nabrajaju sampione? :rol:
ko da je o Ziji Turkovicu :rol: :rol:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 18 avg 2015, 10:48

Polahko se Spotlight gasi (li trebali bi da se gasi).

Hajmo se polahko okrenut U-17 SP.

Mogul Gegic i Antunovic igrat iduce godine? (Bili su sinoc na slavlju).
Tandem Gega/Campara bio bi odlican.

Sta mozemo od malog Djakovica ocekivat? Posto je najmladji, imo je skroz malu ulogu u ovom svemu.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 18 avg 2015, 11:21

Sve je to super, bajno, krasno, ali je malo glupo sto nisu nikako spomenuli da je Sikiras s pala :S :S

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 18 avg 2015, 11:21

Husika je napisao/la:Ne moze jos dosta raje da shvati sta ovo znaci, ovo nije samo pobjeda djecaka koji igraju kosarku ovo je pobjeda Bosanštva, Hercegovštine nad Bosanjastvom, Hrvatstvom, Srpstvom...Ovo je pobjeda normalnih ljudi protiv budala zaludjenim religijskim krvavim bajkama...
Ovo je samar ideologiji koja je razdjelila Jugoslaviju radi svojih malogradjanskih ineteresa !!!
I svako ko se pita sta je to dovelo "nemal" 100 000 ljudi da oda priznanje ovoj djeci, dovelo je to sto je narodu dosta vise zapisavanja tertorija u stilu ne pripitomljenih vukova gradnjom Dzamija, Crkava...

Da u ovoj ekipi nije bilo i Josipa i Dzanana i Njegosa ne bi se nikada ovoliko ljudi skupilo samo radi ovog levela sporta...
druze ovo je sportski forum, ti taj svoj agresivni fanaticni ateizam i mrznu prema vjerama siri negdje drugo. ovdje smo da pricamo o sportu i uspjehu ovih momaka :bih:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 avg 2015, 11:23

Ajax je napisao/la:
Druze kao prve rekao sam da treba povesti 2,3 juniora + mozda Musu. Kao drugo njima i treninzi sa seniorima pomazu. Kao trece ovo nije fudbal gdje mora odigrati 20 minuta , poluvrijeme ili vise ovo je kosarka gdje je moguce 1000 rotacija. Moze odigrati samo minut kada protivnik bude odmarao glavne igrace i moze ga izvest kad hoce iz igre pa opet uvesti. Kao cetvrto rekao sam da najvjerovatnije nece postojati imperativ prolaska grupe ( to ti je bar 95% ) tako da je bolje razviti nekog mladog igraca za buducnost jer svakako ne prolazimo grupu. Kao peto nema teorije da im cak i los nastup moze naskoditi a dobar im moze biti samo jedno veliko iskustvo. Kao sesto koliko vidim selektor se je isto odlucio.

http://sportsport.ba/bh_kosarka/dzanan- ... ica/169459
Ma ne znam, mislim da moze lose uticati na njih kada vide da su panjevi poput Bavcica igraju vise o d njih.

Ajax je napisao/la:
Po cemi izgleda da je VECI talenat. Kako si dosao do tog zakljucka. Radi se o igracima koji igraju skroz razlicite pozicije tako da ih ne mozes tako lako porediti. Svi su oni ogromno talenti i zavisi od puno stvari kako ce se koji od njih razviti u kakvog igraca. Za pocetka je najbitnije da Musa pocne postepeno igrati za seniore Cedevite. Pa onda da pocne dobivati po 10-20 minuta. Pa onda da postigne neke ciljeve oko broja poena, asistencija. Pa tek onda sljedeci koraci. Znaci korak po korak. Bez ljutnje :salut:
Svaka cast njima, ali mislim da nijedan od njih nema pregled igre i pas kao ovaj mali, a to su karakteristike koje pomazu da se uspije u seniorskoj kosarci.
Odlicno barata loptom sa obje ruke, jedini problem je sut, ali nije ga ni Saric imao, znatno ga je popravio zadnjih godina.

Kanter je izdominirao snagom.
Moze on igrati u NBA ali ne moze biti lider, uzimati loptu kada se lomi tekma.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 18 avg 2015, 11:25

Musa u seniorima jos nema sta trazit.
Rizik za povrede rastu sa naporima i on jos nije fizicki preman za to.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 avg 2015, 11:28

TheChief je napisao/la:Od svih trojka u NBA ova naša ČAMPARA - MUSA - SIKIRAŠ mi najviše liči na onu IRVING - JAMES - LOVE.
Ja udjoh na forum maksuz da ovo napisem, ali izgleda neko me pretekao. :D

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 avg 2015, 11:31

Bem ti zivot, jeste smorili sa Bahom, znaci koliko je on "smorio" u prenosu, vi ste 10 puta toliko na forumu.

Covjek je godinama prenosio utakmice i iz godine u godinu prozivljavao/perzivljavao razocarenja ove napacene zemlje i sada je docekao par minuta da naplati sve to sto se godinama nakupljalo.

Degutantan vam Baho, jbt isto kao da sam na nekom svabskom forumu, sve lafo gospodin do gospodina. Ma siguran sam da ste kravatisani sjedili pred televizorom kolika ste gospoda.

Covjek ima svojih ispada, no iznad svega toga stoji cinjenica da covjek neizmjerno voli ovu drzavu i da se sinoc jednostavno radovao kao i svaki drugi Bosanac. Sta ste zapeli za taj suhi profesionalizam, kao da je u onom momentu i delirijumu od neke vaznosti glumiti nekog profesionalca i gospodu. On naravno jeste euforican sa nekim izjavama, ali de malo npr procesljajte ove nase teme pa cete vidjeti da niste nista bolji - svi smo mi euforicni i cesto nerealni sa nasim stavovima. To nam je u krvi. Htjeli vi to priznati ili ne, Baho je nista drugo do slika prosjecnog Bosanca i Hercegovca tako da se trebate svi zapitati koga zapravo ismijavate...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 avg 2015, 11:32

I kako čovjek da prihvati da jedan odmjereni gospodin Vladislav Majer, koji zna svoj posao, raspolaže znanjem i informacijama, ima smisao za humor i zna se našaliti čak i na svoj račun kada zatreba, nosi isto zvanje kao onaj jalijaš, koji je od javnog dočeka napravio neviđeni cirkus, baš kao što pravi od svojih nakaradnih TV prenosa... Kako!?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 avg 2015, 11:34

Nije bilo njegovo da vodi, imamo boljih. Kratko i jasno.
Celik!3,2,2.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 avg 2015, 11:36

Sta sve nama nece zasmetati? :facepalm:

Radujte se ljudi, zlato smo osvojili, je.bo vas Baho.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 avg 2015, 11:38

Naravno da nam treba smetati. Dosta vise debilizma. Hocemo naprijed? A da nam isti ostaju? E pa ne moze. Jedino je problem sto ovo nece donijeti nikakve promjene i Sabahudin ce ostati sta je i bio.
Celik!3,2,2.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 18 avg 2015, 11:42

AllGunsBlazing je napisao/la:Naravno da nam treba smetati. Dosta vise debilizma. Hocemo naprijed? A da nam isti ostaju? E pa ne moze. Jedino je problem sto ovo nece donijeti nikakve promjene i Sabahudin ce ostati sta je i bio.

+1

Baho je onaj pateticni Bosnjo koji zivi jos uvjek u 90tim godinama.
Moramo ic naprijed, i veci profesionalizam je neophodan.
Sramota je da je ignoriso malog Djakovica. Sramotno je da kaze "daj mi taj pehar" i najsramotnije je da on toga pravi jednu Baho-Show, a nema ni pojma koliko godina dijeca imaju. :puke:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 avg 2015, 11:48

Zar nije sramota da jedan kosarkas od 16 godina ima ljepsi vokabular, nacin izrazavanja i sve ostalo od jednog sportskog komentatora? Bila je uzivancija slusati Dzanana.
Celik!3,2,2.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 avg 2015, 11:52

Kadrove od proje rata i one iz devedesetih trebamo podhitno maknuti ako mislimo goniti naprijed.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 avg 2015, 12:05

ASD je napisao/la:Ma ne znam, mislim da moze lose uticati na njih kada vide da su panjevi poput Bavcica igraju vise o d njih.
Ne moze to ni malo uticati niti imaju ti juniori neka velika ocekivanja oko minutaze. Svaki trening a kamoli utakmice za senirore ce njima koristiti. Uostalom Dusko zna najbolje to. Musa mu realno ni ne treba to je vise kao nagrada njemu i investicija za buducnost.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 avg 2015, 12:15

BigDaddy je napisao/la:
Husika je napisao/la:Ne moze jos dosta raje da shvati sta ovo znaci, ovo nije samo pobjeda djecaka koji igraju kosarku ovo je pobjeda Bosanštva, Hercegovštine nad Bosanjastvom, Hrvatstvom, Srpstvom...Ovo je pobjeda normalnih ljudi protiv budala zaludjenim religijskim krvavim bajkama...
Ovo je samar ideologiji koja je razdjelila Jugoslaviju radi svojih malogradjanskih ineteresa !!!
I svako ko se pita sta je to dovelo "nemal" 100 000 ljudi da oda priznanje ovoj djeci, dovelo je to sto je narodu dosta vise zapisavanja tertorija u stilu ne pripitomljenih vukova gradnjom Dzamija, Crkava...

Da u ovoj ekipi nije bilo i Josipa i Dzanana i Njegosa ne bi se nikada ovoliko ljudi skupilo samo radi ovog levela sporta...
druze ovo je sportski forum, ti taj svoj agresivni fanaticni ateizam i mrznu prema vjerama siri negdje drugo. ovdje smo da pricamo o sportu i uspjehu ovih momaka :bih:
cuj nemoj politike momak je sve dobro rekao ovaj uspjeh je vise od samog osvajanja EP odnosno same košarke ,zato sto po prvi put smo uspjeli sacuvati svoju djecu iz svih djelova BIH i to je pobjeda ,pitao bi te ja da SIKIRAŠ I drugi igraju za Srbiju i Hrvatsku bili onda rekao nije to politika ,zato ovaj uspjeh i jest veci , znacajni

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 18 avg 2015, 12:17

_dreamer_ je napisao/la:Bem ti zivot, jeste smorili sa Bahom, znaci koliko je on "smorio" u prenosu, vi ste 10 puta toliko na forumu.

Covjek je godinama prenosio utakmice i iz godine u godinu prozivljavao/perzivljavao razocarenja ove napacene zemlje i sada je docekao par minuta da naplati sve to sto se godinama nakupljalo.

Degutantan vam Baho, jbt isto kao da sam na nekom svabskom forumu, sve lafo gospodin do gospodina. Ma siguran sam da ste kravatisani sjedili pred televizorom kolika ste gospoda.

Covjek ima svojih ispada, no iznad svega toga stoji cinjenica da covjek neizmjerno voli ovu drzavu i da se sinoc jednostavno radovao kao i svaki drugi Bosanac. Sta ste zapeli za taj suhi profesionalizam, kao da je u onom momentu i delirijumu od neke vaznosti glumiti nekog profesionalca i gospodu. On naravno jeste euforican sa nekim izjavama, ali de malo npr procesljajte ove nase teme pa cete vidjeti da niste nista bolji - svi smo mi euforicni i cesto nerealni sa nasim stavovima. To nam je u krvi. Htjeli vi to priznati ili ne, Baho je nista drugo do slika prosjecnog Bosanca i Hercegovca tako da se trebate svi zapitati koga zapravo ismijavate...

On prodaje svoj patriotizam budalama i živi od njega. A on nije slika prosjecnog Bosanca, jer prosječan Bosanac nema kome prodati muda za bubrege. On je prije sličan političarima, raznim nadri-profesorima i drugim koji zaglupljuju ovaj narod i profitiraju od toga.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 18 avg 2015, 12:18

Momci nemogu vise ni Sarajevom prosetat.
Jbga, malo pretjerujemo svi...

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 18 avg 2015, 12:21

A i smorili ste sa Bahom. Ok, ispao je kreten ali i dalje stoji da je imao najbolje namjere, da prikaze kako ovi momci disu ko jedan iako različite nacionalnosti itd. ali je to radio na pogrešan način pa je bilo ružno za slušati.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.