FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

anonimni
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 18 avg 2015, 12:32

Da Bog sačuva cirkusa... Svako radi, svako crta, a vidi se da nije bio ofsajd, sad radi lopova raspravljamo o tome umjesto o Veležu i igračima, nadam se da će sutra klub izaći kako treba i da će se uputiti žalba savezu, mislio sam da su oni makar normalni, al' teško da su...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

modusvivendi
Kontakt:

Post Postao/la modusvivendi » 18 avg 2015, 12:34

Sa savezom ce se ovo tesko zavrsiti kako treba jer mi NEMAMO nikoga svoga tamo. Necu sada poceti onu pitarsku pricu "sami protiv svih", "kome smeta europski Željezničar", "svi nas mrze" bla bla, ali ocito je da nam svi rade o glavi otkako smo nabili komplekse svima u ligi sa titulama. Da nije bilo lakrdija u prethodne dvije sezone, mi bismo bili prvaci cetiri godine uzastopno. Ovako su nam dvije titule ukrali. Ko zna sta nas ceka ako ne budemo reagirali kako treba. Samo u kost, ici do dragog Boga ako treba, ali ne smijemo sada reci dobro, dosta je, necemo se svadjati i sl. jer vec dvije titule su nam ukrali na ovakav nacin.
Nemojte se obazirati na dusmane, oni likuju, oni uzivaju u svemu ovome iako vide kako stvari stoje. Raduju se nasim porazima, neuspjesima i padovima vise nego svojim titulama. Neka ih, ja uzivam kada vidim to. Zato mi jesmo Željo, mi smo sve ono sto oni nikada nece i ne mogu biti. Njih hrani nasa muka, a nas nasa ljubav prema Željkanu. Zamisli skoro stogodisnju povijest jednog kluba u kojoj nema nista vjestacko, u kojoj nikada nista nisi otimao, na krvi gradio, nekoga mrzio, nego samo njegovao ljubav prema porodici Željezničar i svojim rukama i nogama gradio. Divno, zato smo mi Željini, a Željo je nas.
Zadnja izmjena: modusvivendi, dana/u 18 avg 2015, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 avg 2015, 12:35

flwz je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:slika

evo drugi nacin ako uporedimo polozaj sporednog igraca Diate vidimo da on na prvoj slici uopste nije u ofsajdu dok je na drugoj debelo u ofsajdu..

Jel to samo ja vidim pa sam mozda i umislio, ali na slici ispod se vidi da ovo uopste i nije trenutak kada je nas igrac (ne mogu se sjetiti koji) uputio loptu Tiagu. U gornjoj slici on loptu uposljava naprijed, na njihovoj slici on je tek prima cini mi se? A i vidi se da njihov igrac zbog kojeg i nije offside nije u istom polozaju tijela.

Kakvi kriminalci...
ni jedna od ove dvije slike ne mozes reci da su validne i tacne ,zavisi koji je ugao snimka ili slike

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2015, 12:36

u neeuklidskim geometrijama ovo stvarno nije ofsajd.

flwz
Kontakt:

Post Postao/la flwz » 18 avg 2015, 12:44

bordobijeli je napisao/la:
flwz je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:slika

evo drugi nacin ako uporedimo polozaj sporednog igraca Diate vidimo da on na prvoj slici uopste nije u ofsajdu dok je na drugoj debelo u ofsajdu..

Jel to samo ja vidim pa sam mozda i umislio, ali na slici ispod se vidi da ovo uopste i nije trenutak kada je nas igrac (ne mogu se sjetiti koji) uputio loptu Tiagu. U gornjoj slici on loptu uposljava naprijed, na njihovoj slici on je tek prima cini mi se? A i vidi se da njihov igrac zbog kojeg i nije offside nije u istom polozaju tijela.

Kakvi kriminalci...
ni jedna od ove dvije slike ne mozes reci da su validne i tacne ,zavisi koji je ugao snimka ili slike
Da naravno. Ali zasto onda sakrise liniju sesnaesterca?
Najbolje bi bilo izvuci sliku iz glavne kamere, te jednostavno povuci paralelnu liniju sa linijom sesnaesterca i imas tacan uvid situacije. Pokusaj pasa, sve ce ti se samo reci. ;)
Zeljeznicar 1921

One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 18 avg 2015, 12:45

modusvivendi je napisao/la:Sa savezom ce se ovo tesko zavrsiti kako treba jer mi NEMAMO nikoga svoga tamo. Necu sada poceti onu pitarsku pricu "sami protiv svih", "kome smeta europski Željezničar", "svi nas mrze" bla bla, ali ocito je da nam svi rade o glavi otkako smo nabili komplekse svima u ligi sa titulama. Da nije bilo lakrdija u prethodne dvije sezone, mi bismo bili prvaci cetiri godine uzastopno. Ovako su nam dvije titule ukrali. Ko zna sta nas ceka ako ne budemo reagirali kako treba. Samo u kost, ici do dragog Boga ako treba, ali ne smijemo sada reci dobro, dosta je, necemo se svadjati i sl. jer vec dvije titule su nam ukrali na ovakav nacin.
Nemojte se obazirati na dusmane, oni likuju, oni uzivaju u svemu ovome iako vide kako stvari stoje. Raduju se nasim porazima, neuspjesima i padovima vise nego svojim titulama. Neka ih, ja uzivam kada vidim to. Zato mi jesmo Željo, mi smo sve ono sto oni nikada nece i ne mogu biti. Njih hrani nasa muka, a nas nasa ljubav prema Željkanu. Zamisli skoro stogodisnju povijest jednog kluba u kojoj nema nista vjestacko, u kojoj nikada nista nisi otimao, na krvi gradio, nekoga mrzio, nego samo njegovao ljubav prema porodici Željezničar i svojim rukama i nogama gradio. Divno, zato smo mi Željini, a Željo je nas.
:pinokio:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 18 avg 2015, 12:46

ChWilla je napisao/la:u neeuklidskim geometrijama ovo stvarno nije ofsajd.
Baš suprotno. U euklidskoj ovo nije offside.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2015, 12:51

a ja :guz:

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 18 avg 2015, 13:03

Zna li neko u koliko je trening večeras?

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 18 avg 2015, 13:06

Ovdje se treba ici do kraja,pa sta god da bude. Nikad savez nije davao saopstenja u pola 12 navecer,zbog cega je to sad tako,ne znam,ali imam osjecaj da smo gadno "mecku uboli". Kazu sad nije njihov snimak,ss.ba prenio kao saopstenje saveza,kljix isto. Ko koga pravi budalom,ko ima oraha u dzepovima.
Jasno je i maloumnom covjeku da je snimak montiran,da je "liniju" povukao neko ko izgleda bas povlaci "linije".
Trebamo stati iza kluba,trebamo dati podrsku,jer ovo nije izolovani slucaj,ovo nije prvi put da smo pokradeni u zadnjih par godina,ovo je KAP KOJA JE PRELILA CASU! Debelo gov.no i njegovi jataci moraju dobro odgovarati od delegacije od 150ljudi o trosku saveza na svjetskom,pa do ovakvih ofirnih stimanja!
Neko je napisao najtacniju tvrdnju,mislim neki pitar s foruma :
sarajevo ih je rasturilo proslo kolo,nisu svirali cist penal za sarajevo i opet su se iz sirokog zalili na sudjenje. Sta ste mislili,da ce biti regularno u tekmi s vama?
Otprilike je tako islo i to je ta istina 100%

p.s.-svi trazimo reakciju iz kluba godinama,evo je,ispratite sad sve ovo željovci! :thumbup:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2015, 13:08

ja se generalno ne mogu sjetiti da se oni išta pravdaju, ikome, i na koji način. a kamoli na ovakav :D

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 18 avg 2015, 13:08

Jedino pozitivno u ovom svemu je da smo konačno odigrali dobro, a to je i najvažnije. Prvi put ove sezone ekipa je imala sedam dana za pripreme i to se osjetilo. Nastup protiv Širokog je bio na nivou onih evropskih i to bi bila glatka pobjeda da nije bilo otežavajućih okolnosti. Vjerujem da nam slijedi veliki niz pobjeda i povratak u vrh tabele, a kad dođe plavo proljeće, onda ništa nije isključeno.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 18 avg 2015, 13:09

Ovi u savezu očito misle da smo toliko priglupi da ne možemo skontati dva i dva.
Zumiraju snimak kako se ne bi mogli postaviti orijentiri, povuku liniju kako njima odgovara i kažu "Sudija je odlično sudio". Pa stvarno vrijeđaju inteligenciju.
Samo kad se odzumira, pogleda njihova linija, ispada da je Diatta bio u ofsajdu. Međutim, golim okom se vidi da je dva metra iza zadnjeg igrača Širokog.
Također, povlače liniju u trenutku kada Sadiković tek započinje dodavanje, a ne kada ima zadnji dodir s loptom. Vidi se da sudija ne diže odma zastavicu, već tek pred sami udarac Tiaga.

Još su mi gori novinari, koji samo prenose informacije i saučestvuju u obmanjivanju javnosti. Ne smiju da daju svoj komentar i kažu "ljudi ovo nije OK". Ovo em je pljačka, em je vrijeđanje inteligencije. Onda se poslije pitaju što je liga loša i što ovo niko ne prati. Pametuju kako niko ne dolazi na utakmice. Nije to do kvaliteta, već neće niko da ga prave budalom.

Sad me banujte.

PS osim toga, Antolović nije zaslužio crveni karton. Crveni karton ide golmanu koji namjerno igra rukom van 16m, a ne kada ga slučajno pogodi. U ovom slučaju treba da ga tretira kao i igrača koji slučajno igra rukom van 16m, dakle maksimalno žuti karton.
Zadnja izmjena: fczeljo, dana/u 18 avg 2015, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 18 avg 2015, 13:10

linije su izvucene
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 18 avg 2015, 13:11

SarajlijaTM je napisao/la:Ovdje se treba ici do kraja,pa sta god da bude. Nikad savez nije davao saopstenja u pola 12 navecer,zbog cega je to sad tako,ne znam,ali imam osjecaj da smo gadno "mecku uboli". Kazu sad nije njihov snimak,ss.ba prenio kao saopstenje saveza,kljix isto. Ko koga pravi budalom,ko ima oraha u dzepovima.
Jasno je i maloumnom covjeku da je snimak montiran,da je "liniju" povukao neko ko izgleda bas povlaci "linije".
Trebamo stati iza kluba,trebamo dati podrsku,jer ovo nije izolovani slucaj,ovo nije prvi put da smo pokradeni u zadnjih par godina,ovo je KAP KOJA JE PRELILA CASU! Debelo gov.no i njegovi jataci moraju dobro odgovarati od delegacije od 150ljudi o trosku saveza na svjetskom,pa do ovakvih ofirnih stimanja!
Neko je napisao najtacniju tvrdnju,mislim neki pitar s foruma :
sarajevo ih je rasturilo proslo kolo,nisu svirali cist penal za sarajevo i opet su se iz sirokog zalili na sudjenje. Sta ste mislili,da ce biti regularno u tekmi s vama?
Otprilike je tako islo i to je ta istina 100%

p.s.-svi trazimo reakciju iz kluba godinama,evo je,ispratite sad sve ovo željovci! :thumbup:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 18 avg 2015, 13:14

mavi je napisao/la:Zna li neko u koliko je trening večeras?
Nema treninga veceras, sutra ima i prije podne i poslije podne.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 18 avg 2015, 13:16

tm8782 je napisao/la:
mavi je napisao/la:Zna li neko u koliko je trening večeras?
Nema treninga veceras, sutra ima i prije podne i poslije podne.
Hvala, buraz

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 18 avg 2015, 13:23

@tm8782-Jos bi bilo dobro,naci podatak o imenima sudija koji nam sude u zadnjih par godina. Imam osjecaj da bi na tom spisku bilo 3-4 imena,maksimalno 5.
Ja bar,u po' ljeta,kad ne cujem da nam sudi jakupovic ili skakic,obavezno stavim lance u gepek,za svaki slucaj,kad krenem na tekmu :D

p.s.-samo me ineteresuje ko je prvi pustio snimak "saveza" :lol: :lol: :lol:

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 18 avg 2015, 13:28

Samo se bez veze nervirate ovo je gotovo nema šanse da se Šta može promjeni ti pa i sarajevu su se iste stvari dogodile prošlo kolo pa Šta bi.nista posebno

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 18 avg 2015, 13:29

:lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jao snimaka pa mogao je izvan stadiona snimat :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: mene bi bilo sram objaviti,ali eto svak svoje moralne kompase ima :hmmmm: :hmmmm:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hrammm1921, Paromlinac i 39 gostiju.