Snimak je iz saveza, objavljen je u izvornom obliku kakav je dostavljen medijima. Nije poslan samo nama, već mi smo jedni od rijetkih koji u punom pogonu rade u ponoć, pa smo prvi objavili. Jednako kao što smo jedini bili u Širokom na toj utakmici, i jednako kao što većinu stvari prvi ili jedini imamo. Ništa specijalno.
Sad malo i da se uključim u diskusiju, pošto vidim da svako ima po teoriju kako se crtaju paralelne linije u jednoj ravni, a u pitanju je jednostavna nacrtna geometrija i postoji samo jedan način kako se radi, a ispravan je kao 1+1=2.
1. Horizontalnu liniju povući u visini kamere (to se zove Horizont)
2. liniju šesnaesterca produžiti da presječe Horizont
3. iz tačke u kojoj se linije presjecaju povući liniju do igrača i provjeriti da li je u ofsajdu.
Crtež trougla je glupost. Šta da su igrači bili pet metara više u polju, kako bi onda izgledao trougao... Smiješno i vrijedi isključivo ako je pozicija kamere tačno na sredini između igrača i linije šesnaesterca. Valjda ima neki navijač Želje da je završio Građevinsku školu ili studirao Arhitekturu, pa da ovo potvrdi i nacrta i da ne gledate ni snimke saveza ni one koje vam neko želi podvaliti, već da sami imate tačan crtež.
PS. iz provjerenih izvora znam da će Željo angažovati vještaka i ukoliko se pokaže da crtež neispravan to objaviti (objaviće to i SportSport.ba, ko zna, možda i prvi
PPS. Zašto ne provjerite sa svojom upravom šta oni misle o odnosu portala SportSport.ba prema Želji? Koga prvo zovu ako im je potrebna neka podrška, promocija, isl? Kakvu saradnju imaju i jesu li zadovoljni? Da li oni smatraju da je SportSport.ba nekad nešto izmišljao ili radio kontra Želje?
Ili je možda neko otvorio svoj forum, pa vas loži protiv nas za vlastitu korist?
Pošto ja mislim da se upravo to dešava, svako miniranje automatski će značiti trajni ban, da ne bude da nismo upozorili.