Upravo, ne trebaju nama kompenzacije nego da se svakoj ekipi Premijer lige BiH omogući da se na terenu krvimo za bodoveboccaccio je napisao/la:Nije me ovaj njihov potez sekunde iznenadio. Pa bilo je to potpuno za ocekivati. Da smo sutili i da nismo izasli u javnost, nalogodavac bi sklonio sudiju par utakmica, uzela bi se tu neka lova, i osim nas, svi bi bili sretni. Klasicna seljacka politika, u kojoj kada se usprotivis javno nekoj odluci, papci se naprave bogovima i kazu ti ko je tata u kuci, makar se izofirali do bola. To je hvala Bogu nama vec odavno poznata politika, bar hiljadu puta primijenjena na nama.
Drago mi je da su nasi odlucili napraviti press tek u srijedu, jer su ove reakcije bile ocekivane, ne znaju papci sacekati da vide sta cemo reci, vec odmah u kontru, nebili probali to sasjeci u korijenu, da pokusaju da naprave od nase presice sprdnju i da nas u startu odmah niko ne shvati ozbiljno.
Njihov sljedeci potez, bez obzira na nase sljedece obracanje javnosti, ce biti kaznjavanje nasih funkcionera, pa me osim finansijskih kazni nece iznenaditi ako bi Gredic i jos poneko, npr Odovic ( koji je isto spomenuo sudjenje ) budu udaljeni suspenzijom od svojih funkcija na par mjeseci. Ne bi me ni najmanje iznenadilo da se prica bude odvijala bas ovako. I nista to nije cudno, jer kad te neko napadne, kao sto smo mi njih direktno prozvali imenom i prezimenom, ostaje ti onda da se napadom i branis. Solidan kontranapad je to bio, ali je bio i ocekivan. Tako da se nadam da su u klubu odmah znali po izbacivanju obavjestenja u javnost, da ce dobiti ovakav odgovor.
Zato sam juce i spominjao ovde da se nadam da nasi znaju sta rade, jer ocekujem da im sutra uletimo klizeci. Kada ides na ovakve price, a nasi su krenuli, onda ides maksimalno spreman na ovakve vrste niskih udaraca. Ako ostanemo samo na pokusaju da ovo samo predocimo javnosti, a ne podignemo sada cijelu revoluciju u svim klubovima, ako se sada ne uspijemo izboriti za sebe, slijedi nam niz povratnih niskih udaraca od svega i svakoga.
Naravno, nisam ni ocekivao da bi mediji i portali mozda mogli sami od sebe da izanaliziraju situaciju i da stanu na stranu pravde. U ovom slucaju to im ne odgovara. Kada bismo usli u arhive vijesti, mogli bi primijetiti koliko su mediji i portali uvijek bili skloni da na svoju ruku prokomentarisu odredjene vijesti, da stanu na stranu odredjenih zakljucaka koje su sami odredili, jer to mediji uvijek rade. Danas sute. Ne talasaju.
Nasi su dobro uradili sto su sacekali i objavili da ce odrzati medijsko oglasavanje u srijedu, jer do tog momenta imaju dovoljno vremena da sumiraju sve cinjenice i da mirno odrade ono sto su naumili, analizirajuci svakako i ovo medjuvrijeme u kojem su dozivjeli javni kontranapad. Ovo im je sansa da i oni povuku neku svoju crtu na ovaj ofsajd i na sve buduce ofsajde od strane prljavih nalogodavaca naseg fudbala. Ako smo vec ovo poceli, onda trebamo svi da se skupimo i da zajedno podrzimo nas klub i nase ljude koji su odlucili da budu hrabri i da ravno u lice pljunu u bh fudbalsku stvarnost.
Jos nesto zelim da napisem. Ocekujem da ce se u narednim kolima desiti jos jedna sudijska lakrdija, samo sto ce ona ici u nasu korist. To ce se uraditi namjerno. I na ocigled cijele bh javnosti. To su stvari koje se mogu lako predvidjeti. Ako i kada se to desi, prvi Zeljo kao klub mora izaci u javnost i taj cin osuditi, koliko god mu to bude islo rezultatski u prilog. Stati pred kamere i javno opet osuditi i prozvati imenima one koji stvaraju losu atmosferu u bh fudbalu.
Kada sam neki dan pisao o clanstvu u klub, upravo sam mislio na ovakve situacije. Clanstvo u klub nije davanje novca klubu, vec jedan ulazak u plavu porodicu u kojoj i zvanicno ulazis u beskompromisnu borbu za svoju ljubav. Ti time kao navijac dajes svoj glas podrske svojoj matici, tamo gdje stvarno pripadas, ulazis u borbu svojim glasom, a klub time postaje jaci. Esencijalno je danas biti clanom ovakvog kluba. Ovaj klub je danas najponosniji klub. To danas zna citava javnost. Mogu pokusati da nas gaze, ali mi to necemo dati. Zato smo tu sve ove godine, jedan citav vijek. Gredic ce sutra dati svoj glas u javnost, ali ce on svojim cinom ciniti glas svih nas koji volimo ovo. Nepravda se desava svima nama, jer mi smo Zeljo, a ne Gredic.
Protiv Veleza ocekujem pun stadion. Prkosni smo i ako je neko imao neke druge planove, neka ih promijeni, neka dodje na utakmicu. Da pjevamo za Zeljinu ljubav, ne da prozivamo bilo koga, nego da pjevamo Zeljine pjesme i da podrzimo igrace, da navijamo jednu pravu fudbalsku utakmicu, da se osjeti fudbalska atmosfera i da pokazemo onim dripcima gore protiv kakvog kluba oni pokazuju svoj papanluk.
VOLIM TE ZELJO, VISE NEGO IKADA !!!
Ako se to ne može omogućiti, gasi ligu **** joj mater ionako niko ne vodi računa njoj i umjesto da napredujemo u svakom smislu mi stagniramo.. Nakon plasmana u Brazil, pitari su im digli parolu kojom su se ovim iz saveza dobro posrali u usta i ni sekunde pogriješili nisu a glasi: "Odlazak u Brazil sva je vaša briga, a na svijetu mi smo sto i prva liga".. Kako i nećemo biti kada se oni **** služe ovakvim stvarima..