Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Volvic
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Volvic » 18 avg 2015, 19:58

Tracy3McGrady je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Daj moderatoru reaguj više, ko spomene Bahu direkt banovici, jer umjesto da slavimo ovdje se piše samo o bahi.
Mislim da si neopravdano izosavio debatu da li su nam Turci braca ili neprijatelji br. 1.
I izostavio si pjesme na srbskim slavama.
Moja greška oprosti hehe. A ne, fakat se vise za pitaš jbt. Jesmo li normalni, prvi put u historiji osvojio nešto bitno i o čemu mi pišemo??? Pa iako je forum neka nervoza se u meni probudi i mogao bi vrištati koliko me nervira.

Što se tiče Atica, po meni je on sličan igrač Musi i siguran sam da će uspjeti jer imaju viziju i ulaz i sigurnost u vođenju lopte itd... Jedino mi šut od Atica bolje izgleda a Musa je nekako drzak i imam tu neku pozitivu u sebi što ga možda čini većim prospektom. u svakom slučaju možemo biti sretni što imamo ovakve dragulje. Na njih dodati još Sikiraša, Sulejmanovica, Karahodzica, Nurkica, Camparu itd...

Atic ima jos bolje passing-skills od Muse i nije gladan lopte. Ali upravu si, dosta su slicni. :)

KopLfc
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la KopLfc » 18 avg 2015, 19:58

To je to @legenda reala. Stop diletantima !!

Poslano sa mog GT-S7560 koristeći Tapatalk
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la delinjo » 18 avg 2015, 20:06

tuzlak1987 je napisao/la::lol: Ebote , da hoce da umre samo
Kako te nije stid to pisati?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 avg 2015, 20:10

Ajax je napisao/la:
Volvic je napisao/la:[youtube][/youtube]

Da podjestim na Edina Atica, posto je sve ovdje Hype oko Muse.

Kakva igracina :kralj: :bih:
I njega pozvat i isprobat koliko moze. Musa ce svekako tu biti da skupi iskustvo i odigrat ce po par minuta. A Atic bi mozda mogao i malo vise da odigra posebno u slucaju nekih povreda a mozda bi i sebi olaksao transfer u neki bolji klub.
Samo sto je Musa dobar i pristojan momak, dok je Atic da ne kazem sta. Ali dobro, najvaznije je sta pokazuje na terenu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 18 avg 2015, 20:21

Sto tako misljenje o Aticu imas?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 avg 2015, 20:30

Volvic je napisao/la:Sto tako misljenje o Aticu imas?
Trpao kolegi nesto u usta.

ovisnik
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la ovisnik » 18 avg 2015, 20:42

lumani je napisao/la:
Volvic je napisao/la:Sto tako misljenje o Aticu imas?
Trpao kolegi nesto u usta.
Ma to su dječija posla,ne opravdavam,iako u svom dugogodišnjem praćenju i druženju sa igračima mogu reći svaki vrhunski igrač uglavnom ima malo ili puno ludosti,valjda je i to faktor koji ih izdvaja od prosječnih,već sam pisao o njima,ova dobra,po meni prednost muse muda,a atića daleko bolji šut,presretan sam da su oba naša i nadam se da će u poptunosti razviti svoj talenat i uz njegoša,sanija,gegića i posebno karahodžića o kojem se ovdje vrlo malo piše a ekstra je igrač,budu nosioci naše A repke/jusufa nisam naveo jer kako vidim da se odvijaju procesi sve sam više ubjeđen da on nikad neće igrati za reprezentaciju/

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 avg 2015, 21:30

Legendarni bosanskohercegovački košarkaški stručnjak Bogdan Boša Tanjević u Sarajevu je, kaže, u društvu prijatelja pratio završnicu Evropskog prvenstva za kadete u Litvaniji, u kojem je naša reprezentacija osvojila historijsko zlato.

Boša, koji je i prije završnih mečeva govorio da je oduševljen potencijalom naših momaka, pokazao je još veće ushićenje nakon što su se igrači selektora Josipa Pandže domogli historijskog zlata.

„Žestoko smo navijali, drugi su, istina, i psovali, ali ja nisam. Jedino sam prigovarao komentatoru što se radovao zlatu prije nego što smo ga osigurali. Ovi su momci fantastični. Osjećao sam se kao da sanjam, samo što je ovo bio san koji je trajao. Kad sam se probudio, bio je istinit“, kaže Boša za Avaz i odmah nastavlja hvaleći i način na koji je selektor Pandža vodio ekipu:

„Tako pribrana, hladnokrvna i precizna igra ne bi bila moguća bez vrhunskog stručnjaka na klupi. Volio bih upoznati Josipa Pandžu, na fantastičan način je vodio ekipu, naročito u ove dvije posljednje utakmice, polufinalnu i finalnu. Kako je 'izvukao' utakmicu protiv Španaca, pa izdržao nalete Litvanaca u finalu, zaista je sjajno. To se može uraditi samo s trenerom koji ima inteligenciju, ne samo ljudsku nego i košarkašku.“

Čovjek s dvije titule prvaka Evrope (klupsku je osvojio 1979. sa sarajevskom Bosnom, a reprezentativnu dvije decenije kasnije s Italijom) hvali nastup čitavog tima, ali kaže da se ne može zanemariti učinak najistaknutijih pojedinaca.
„Da mogu birati igrača za svoju ekipu, sigurno bih prvo uzeo Džanana Musu. Poslije njega je centarNjegoš Sikiraš, a ugodno me iznenadio i plej Sani Čampara“, kaže Tanjević, koji se osvrnuo i na sve probleme na koje je nailazio naš kadetski tim na EP-u.

„Kad vodiš Tursku, što je sa mnom bio slučaj, onda ne razmišljaš o tome koliko koštaju putovanje, smještaj i slično. Dobiješ privatni avion sa 180 mjesta i ideš gdje hoćeš. A, kad dođem ovdje, čitam da reprezentaciji prijeti izbacivanje s takmičenja jer nema novca za kotizaciju! Pa nisam ni znao da postoji kotizacija, besmisleno je ekipama koje izbore ovakvo takmičenje tražiti da plaćaju takve stvari. Nemojte misliti da svom prijatelju Turgaju Demirelu (Turgay, predsjednik Evropske košarkaške federacije, op. a.) neću reći da se kotizacije moraju ukinuti.“
„Stoga je ovo sve još vrednije i čestitam svima u Savezu, uključujući i bivše selektore, poput Emira Halimića i ostalih, na ovom rezultatu. Drago bi mi bilo da ovaj uspjeh pokrene neke stvari i poboljša finansiranje reprezentacije“, izjavio je Tanjević za Avaz.

O tome hoće li nastaviti trenersku karijeru, Boša, koji je posljednji, istina privremeni angažman imao u junu kao selektor Crne Gore na Evropskom prvenstvu malih država, kaže: „Ni sam ne znam da li sam prestao biti trener ili ne. To ovisi o tome da li će biti ponuda i kakvih.“

Tanjeviću se posebno dopala podrška koju su u finalu našim igračima s tribina pružali reprezentativci Crne Gore i Srbije. „Jako mi se dopalo ponašanje crnogorske i srpske ekipe, a moram pohvaliti i litvansku publiku koja je dala pošten aplauz pobjedniku i priznala da je pobijedio bolji tim.“
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 avg 2015, 21:52

Ne kontam sta se to desilo sa tim Darkom Bajom, sta Josip kaze da ga se niko nije sijetio a da je bio medju pet najboljih, stvarno ne kontam???
Jeli on to igrao za nas pa ga izostavili sa spiska ili???
Vidim ovu sliku:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 18 avg 2015, 21:54

Husika je napisao/la:Ne kontam sta se to desilo sa tim Darkom Bajom, sta Josip kaze da ga se niko nije sijetio a da je bio medju pet najboljih, stvarno ne kontam???
Vidim ovu sliku:
Taj je izabrao Hrvatsku ... Igrao je na prvenstvu i bio jedan od boljih. U kojem kontekstu bi ga u BiH trebali spominjati ja ne znam.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 avg 2015, 21:56

Evo ovo sto je veceras izjavio Josip u Vitezu:
"Hvala vam, trenutno sam najsretniji čovjek na svijetu i u svom gradu. Uvijek ljude više cijene vani, drago mi je da vi mene cijenite i hvala vam od srca. Ono što je u Sarajevu bilo, nije niko očekivao, a ovo u Vitezu nisam puno očekivao, a dobio sam previše. Vitez je dan košarke, kao što je Ranko rekao, dva puta smo ušli u Premijer ligu, nisu nam dali da igramo. Moramo se pokazivati na drugim mjestima. Jedan od Vitežana koji je igrao EP i bio jedan od pet najboljih, nepravedno je zapostavljen, nije spomenut u BiH, to je dijete KK Vitez Darko Bajo", izjavio je Pandža na dočeku te predao mikrofon Baji koji je čestitao momcima na osvojenoj tituli."
Klix!
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

LARSSONCHE
Kontakt:

Post Postao/la LARSSONCHE » 18 avg 2015, 21:58

Husika je napisao/la:Ne kontam sta se to desilo sa tim Darkom Bajom, sta Josip kaze da ga se niko nije sijetio a da je bio medju pet najboljih, stvarno ne kontam???
Vidim ovu sliku:

Jaran mi kaze da je Bajo svima u Sparsima pričao da želi da igra za BiH, ali su ga roditelji natjerali da igra za hrvatsku

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 18 avg 2015, 22:03

Malo i Pandza sere,ako sam dobro shvatio,zašto bi neko u sarajevu na proslavi titule bh reprezentacije,uopšte,a pogotovo u pozitivnom kontekstu spominjao igrača koji je igrao za drugu reprezentaciju i odbio bih

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 avg 2015, 22:06

ovisnik je napisao/la:Malo i Pandza sere,ako sam dobro shvatio,zašto bi neko u sarajevu na proslavi titule bh reprezentacije,uopšte,a pogotovo u pozitivnom kontekstu spominjao igrača koji je igrao za drugu reprezentaciju i odbio bih
Pa zato i pitam sta je fol, je li moguce da ga nasi nisu uvrstili u spisak pa da je on odlucio igrati za Cro, jer Josip nije dugo selektor 3-4 mjeseca...
Ko je bio ranije selektor, kontam da ga ranije nisu izostavljali pa covjek otisao tamo gdje moze igrati...
Plus slika sa Sikirasom...
Zbunjujuce malo...

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 avg 2015, 22:12

Pa mozda se mislilo u Vitezu da nije docekan a bio je jedan od najboljih na EP.

Po tom pitanju zapostavljen od Vitezana.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 avg 2015, 22:12

Ima Bajo šansu da pauzira do 21. godine i igra za BiH, neka je iskoristi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 18 avg 2015, 22:13

Koliko znam baju smo ganjali i molili da igra za nas,međutim on nas je odbio i otišao na pripreme hrvatske reprezentacije,tako da je njegovo pominjanje u kontekstu uspjeha našeg tima besmisleno,pandža je vjerovatno želio da da šlagvort na obraćanje baje okupljenima od kojih je polovina navijača hrvatske a bajo lokalni heroj i patriota

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 18 avg 2015, 22:13

Pandža je u pravu iz razloga jer je mali klinac, to što igra ua U-16 Hrvatske ne znači da trebamo dići ruke od njega, radi toga nam se i dešava da nam omladina ide, ja kako dobro znam Bajo je izabrao da igra za Hr, ali to ne znači da neće da igra za BiH, mislim da je to Pandža mislio prije svega.

A mislio je i na to da je zapostavljen u Vitezu a mali je iz Viteza.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 avg 2015, 22:19

SGD53 je napisao/la:Pandža je u pravu iz razloga jer je mali klinac, to što igra ua U-16 Hrvatske ne znači da trebamo dići ruke od njega, radi toga nam se i dešava da nam omladina ide, ja kako dobro znam Bajo je izabrao da igra za Hr, ali to ne znači da neće da igra za BiH, mislim da je to Pandža mislio prije svega.

Po meni on planira vratiti Baju u repku pa pravi kao sto kazete slagvort za to, a kako vidim mali je sasvim solidan...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 avg 2015, 22:24

Husika je napisao/la:
SGD53 je napisao/la:Pandža je u pravu iz razloga jer je mali klinac, to što igra ua U-16 Hrvatske ne znači da trebamo dići ruke od njega, radi toga nam se i dešava da nam omladina ide, ja kako dobro znam Bajo je izabrao da igra za Hr, ali to ne znači da neće da igra za BiH, mislim da je to Pandža mislio prije svega.

Po meni on planira vratiti Baju u repku pa pravi kao sto kazete slagvort za to, a kako vidim mali je sasvim solidan...
Bio bi bas od pomoci,gledao sam ga protiv Srbije i protiv nas,po meni veoma veoma dobar.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []