Champions League 2015/16

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

muamerc
Kontakt:

Re: Champions League 2015/16

Post Postao/la muamerc » 19 avg 2015, 13:08

Saurman je napisao/la:
djoleprijedor je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Naše emitere treba ugasiti jer pored derbija večeri Lazio - Bayer samo budala može izabrati Bate - Partizan.Gledao sam nekih pola sata i ugasio, kao da gledam Travnik - Radnik.
Našim emiterima TV pretplatu plaća i veoma dobar procenat građana koji navija i simpatiše Crno-Bijele iz Beograda,tako da je logičan izbor meča.
Koliko plaćaju se vidi na tome da je javni servis pred kolapsom.Uostalom to je nebitno većina je onih koji žele gledati derbi meč između Lazia i Bayera nego patnju od utakmice Bate - Partizan.
Kao da nemas gdje gledati. I kao da je neka steta sto neces cuti ove nase komentatore. Svi mi koji smo ovdje na forumu, bar vecina, imamo net kuci i mozemo gledati gdje i sta hocemo. A oni koji nemaju net vjerujem da se puno ne bune koju ce tekmu gledati.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 avg 2015, 13:34

muamerc je napisao/la: Kao da nemas gdje gledati. I kao da je neka steta sto neces cuti ove nase komentatore. Svi mi koji smo ovdje na forumu, bar vecina, imamo net kuci i mozemo gledati gdje i sta hocemo. A oni koji nemaju net vjerujem da se puno ne bune koju ce tekmu gledati.
Zašto da tražim stream pored tv-a, javni servis je trebao prenositi derbi a ne birati po nacionalnom ključu kao što reče prethodni forumaš.

Kome se gledaju ove lijeve utakmice neka traži po netu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 19 avg 2015, 13:40

Čestitke Laziu na pobjedi,nadajmo se i prolazu. Dobro bi došlo neko osvježenje u evropi,dosta je ovih luzera.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 avg 2015, 13:43

Saurman je napisao/la:
muamerc je napisao/la: Kao da nemas gdje gledati. I kao da je neka steta sto neces cuti ove nase komentatore. Svi mi koji smo ovdje na forumu, bar vecina, imamo net kuci i mozemo gledati gdje i sta hocemo. A oni koji nemaju net vjerujem da se puno ne bune koju ce tekmu gledati.
Zašto da tražim stream pored tv-a, javni servis je trebao prenositi derbi a ne birati po nacionalnom ključu kao što reče prethodni forumaš.

Kome se gledaju ove lijeve utakmice neka traži po netu.
Zasto bi oni tebi ugadjali ili vec manjini jer u startu ima 2 mil ljudi koji zele to da gledaju? Kad vec propuste da prenose pola sportskih i javnih dogadjaja koji su vezani usko za nasu drzavu onda me boli cosak hoce li prenositi Partizan, Makabi ili Mancester UTD. Potpuno svejedno. Ja cu sebi naci ono sto me interesuje i to cu gledati a da nemam neta bio bih zadovoljan i tom tekmom jer pored takvog programskog siromastva i to dodje kao bonus.

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 19 avg 2015, 13:45

a ko ce npr. gledat dinamo na obnu kad citava hercegovina i svi krajevi blizu HR imaju hrt i tu ce gledat? obn veceras nece imati nikakvu gledanost

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 19 avg 2015, 13:48

Ma kakav crni Partizan i Dinamo pored ovakvih derbija,to ce gledati samo navijači njihovih timova. Eto zamisli da se u Srbiji puštao meč Sarajeva i Lecha,pa niko živ to ne bi tamo gledao.
710 Apperances
186 Goals

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 19 avg 2015, 13:54

Ahonen je napisao/la:a ko ce npr. gledat dinamo na obnu kad citava hercegovina i svi krajevi blizu HR imaju hrt i tu ce gledat? obn veceras nece imati nikakvu gledanost
To je ono što sam ja sinoć pričao. Gledat će samo onaj ko je primoran, jer mu se gleda bilo kakva utakmica. Ista je situacija je u RS, gledat će se srbijanske televizije ili RTRS u najbolje slučaju i opet ga tu FTV i BHT puše.

I qurac se plaća pretplata u RS (naravno da ima izuzetaka, kao i dobar broj onih koji ne plaćaju u drugom dijelu zemlje), da je tako ne bi nam javni servis bio baš u ovolikom kurcu. I što bi se onda njima izlazilo u susret, umjesto da se izađe u susret onima koji svaki mjesec izdvajaju skoro 8KM?
KopLfc je napisao/la:Ma kakav crni Partizan i Dinamo pored ovakvih derbija,to ce gledati samo navijači njihovih timova. Eto zamisli da se u Srbiji puštao meč Sarajeva i Lecha,pa niko živ to ne bi tamo gledao.
U Srbiji nema šanse da bi nešto takvo puštali.
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 19 avg 2015, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 avg 2015, 13:54

Ahonen je napisao/la:a ko ce npr. gledat dinamo na obnu kad citava hercegovina i svi krajevi blizu HR imaju hrt i tu ce gledat? obn veceras nece imati nikakvu gledanost
Gledace svak ko nema drugog izbora. I nece se zaliti. Takvih je puno. Bio sam kod x osoba koji nemaju net i koji imaju samo one kanale koje uhvate sa obicnom antenom sa pet kanala izmedju ostalih i OBN gdje niko ne spominje kvalitet komentatora i tako prate, gledaju u komentarisu utakmice. I oni koji imaju ove komercijale opet gledaju "domace" kanale.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 avg 2015, 13:55

muamerc je napisao/la:
Zasto bi oni tebi ugadjali ili vec manjini jer u startu ima 2 mil ljudi koji zele to da gledaju? Kad vec propuste da prenose pola sportskih i javnih dogadjaja koji su vezani usko za nasu drzavu onda me boli cosak hoce li prenositi Partizan, Makabi ili Mancester UTD. Potpuno svejedno. Ja cu sebi naci ono sto me interesuje i to cu gledati a da nemam neta bio bih zadovoljan i tom tekmom jer pored takvog programskog siromastva i to dodje kao bonus.
Oni biraju utakmice po nacionalnom ključu a ne po jačini i atraktivnosti same utakmice i to je problem.

Ja ne plaćam rtv pretplatu da bi u kvalifikacijama gledao timove susjednih država.

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 19 avg 2015, 13:56

@Mesilla
Pa da,zato sam i napisao ''zamisli''.
710 Apperances
186 Goals

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 19 avg 2015, 14:01

mah, hrt preko antene ne moze uhvatiti samo srednja bosna i podrinje. tesko da ce obn imati neku gledanost. mislim meni nebitno, kao prvo jer imam arenu a kao drugo jer me ove utakmice ne interesuju pretjerano.

i iduce sedmice kad obn bude prenosio partizan, mislim da pola drzave ( istok) moze uhvatiti RTS preko antene pa ce tako gledati a ovi sto ne mogu ce otici na net i traziti stream za RTS. i opet ga obn pusi.

da se razumijemo, neka obn radi po nacionalnom kljucu, ja nemam nista protiv ali samo u slucaju da ostvare neku gledanost a bojim se da nece ostvariti.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 avg 2015, 14:04

Saurman je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
Oni biraju utakmice po nacionalnom ključu a ne po jačini i atraktivnosti same utakmice i to je problem.

Ja ne plaćam rtv pretplatu da bi u kvalifikacijama gledao timove susjednih država.
Za osobe sa ovih prostora srednje i starije zivotne dobi, opet kojih je velik broj, klubovi poput Partizana i Dinama su mnogo poznatiji i drazi za gledanje nasuprot Lacija i Bayera. Ta gore dva kluba bez obzira na kakav nas predznak asocirali ipak nose dio identiteta koji su ti ljudi zivili prije i normalno da ce biti prioritet prilikom prenosa. I tako te osobe koje nisu informaticki osposobljeni nemaju kompletan uvid u tokove fudbala u Evropi pa tako njima taj tvoj epitet derbija nista ne znaci. A to sto neko promovise nacionalizam ili ga vidi u tome je drugi par opanaka oko kojeg se moze puno polemisati i kojem nije mjesto ovdje; u kojoj sferi zivota se to ne desava? Da sad ne idemo u detalje jer bi mogli ovje zaguzvati.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 avg 2015, 14:12

Možeš ti zanemarivati al' ovdje se sve bira oo nacionalnom ključu pa tako i prenos utakmica.Žalosno al' istinito.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 19 avg 2015, 14:17

muamerc je napisao/la:Za osobe sa ovih prostora srednje i starije zivotne dobi, opet kojih je velik broj, klubovi poput Partizana i Dinama su mnogo poznatiji i drazi za gledanje nasuprot Lacija i Bayera. Ta gore dva kluba bez obzira na kakav nas predznak asocirali ipak nose dio identiteta koji su ti ljudi zivili prije i normalno da ce biti prioritet prilikom prenosa. I tako te osobe koje nisu informaticki osposobljeni nemaju kompletan uvid u tokove fudbala u Evropi pa tako njima taj tvoj epitet derbija nista ne znaci. A to sto neko promovise nacionalizam ili ga vidi u tome je drugi par opanaka oko kojeg se moze puno polemisati i kojem nije mjesto ovdje; u kojoj sferi zivota se to ne desava? Da sad ne idemo u detalje jer bi mogli ovje zaguzvati.
Kako im neće značiti? Pa nisu Lazio i Bayer klubovi od jučer, kao ni Valencia i Monaco.

I ono, kad već imaš tu publiku koja te primorana gledati, pokušavaš da primamiš i ovu koja ima izbora.
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 19 avg 2015, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 avg 2015, 14:18

Saurman je napisao/la:
djoleprijedor je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Naše emitere treba ugasiti jer pored derbija večeri Lazio - Bayer samo budala može izabrati Bate - Partizan.Gledao sam nekih pola sata i ugasio, kao da gledam Travnik - Radnik.
Našim emiterima TV pretplatu plaća i veoma dobar procenat građana koji navija i simpatiše Crno-Bijele iz Beograda,tako da je logičan izbor meča.
Koliko plaćaju se vidi na tome da je javni servis pred kolapsom.Uostalom to je nebitno većina je onih koji žele gledati derbi meč između Lazia i Bayera nego patnju od utakmice Bate - Partizan.
ne većina je onih koji bi gledali partizana ali ti se praviš blesav.. baš se eto neko maksuz gledaju Bajer i Lacio... ne zna se koji ima više navijača
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 avg 2015, 14:24

Saurman je napisao/la:
muamerc je napisao/la:

i ja plaćam pretplatu i ja želim da gledam partizan... kao i čitav moj grad gdje pretplatu plaća preko 80% ljudi.
rtrs je dužan da nam udovolji...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 avg 2015, 14:26

DANTES je napisao/la: ne većina je onih koji bi gledali partizana ali ti se praviš blesav.. baš se eto neko maksuz gledaju Bajer i Lacio... ne zna se koji ima više navijača
O kojoj ti većini baljezgaš, kome je stalo gledati oronuli Bate i Partizan osim simpatizeria istih is RS-a.

Ma ja ko će gledati Lazio i Bayer cijela država je na nogama isčekujući duel titana Batea i Partizana.

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 19 avg 2015, 14:29

pa kao da bi dosta ljudi gledali i bayer-lazio, ipak su ovo samo kvalifikacije. ovako ce barem gledati navijaci partizana.

a cekaj jel moraju BHT i RTRS prenositi istu utakmicu? ili moze da ovi prenose bayer - a ovi partizan jer ionako svi to gledaju preko rtrs-a.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 avg 2015, 14:34

Saurman je napisao/la:
DANTES je napisao/la: ne većina je onih koji bi gledali partizana ali ti se praviš blesav.. baš se eto neko maksuz gledaju Bajer i Lacio... ne zna se koji ima više navijača
O kojoj ti većini baljezgaš, kome je stalo gledati oronuli Bate i Partizan osim simpatizeria istih is RS-a.

Ma ja ko će gledati Lazio i Bayer cijela država je na nogama isčekujući duel titana Batea i Partizana.
većina ljudi starijih od 25 će prije gledati partizana, većina, gotovo svi stariji od 40 će radije partizan.. dakle oni što plaćaju pretplatu... đeca dakle oni koji ne plaćaju ništa, bi gledala lacio neko opet mančester neko sporting . što je manjina i to debela ...
o da partizan za neverkuzen jeste titan
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 avg 2015, 14:36

Ahonen je napisao/la:pa kao da bi dosta ljudi gledali i bayer-lazio, ipak su ovo samo kvalifikacije. ovako ce barem gledati navijaci partizana.

a cekaj jel moraju BHT i RTRS prenositi istu utakmicu? ili moze da ovi prenose bayer - a ovi partizan jer ionako svi to gledaju preko rtrs-a.
To je druga stvar... nekad je tako bilo ali ovi su pokrali boga oca arena ih ubila i nemaju više sva prava
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.