Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

FaraonTM
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la FaraonTM » 19 avg 2015, 16:50

Hvala, i ubio mene Bog ako ovaj Juventus nije pa bar 20% slabiji nego prošle sezone a Roma bar 20% jača.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 19 avg 2015, 16:52

Pa eto sad nek laziali navijaju da u skorije vrijeme Salernitana zaigra u A, vjerujem da bi tad Lottito i pristao na prodaju lazia. Al kud nisam prije znao :rol:
embrace the chaos

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 avg 2015, 16:53

Chinaglia je napisao/la:nisam siguran da l' je većinski vlasnik Salernitane, ili ima udio tamo, al' uglavnom pare od Lazija daje njima :oops:
slika
slika
slika
slika
Vrlo zanimljivo, jedan klub sa fasisticki nastrojenim navijacima, drugi sa komunistickim. :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 avg 2015, 16:56

FaraonTM je napisao/la:Hvala, i ubio mene Bog ako ovaj Juventus nije pa bar 20% slabiji nego prošle sezone a Roma bar 20% jača.
ljudi nisu odbrane promjenili jos od titovog doba, a beton je. tu im lezi najveca snaga, a ove redove gore su pametno i kvalitetno podmladili. nisu oni toliko slabiji koliko se misli . . . daleko od toga.

sto se rome tice, ovaj napad sad je izmislio fudbal za onaj napad od prosle sezone i samim tim su daleko jaci.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 19 avg 2015, 17:00

Juventus proda Vidala i Pirla i svejedno ima najjacu sredinu u Serie A. Nazalost ne vidim nikoga osim mozda Rome tko im moze konkurencija.

btw sta je sa Pogbom/Oxygenom, nisam nesto primjetio da je pisa u zadnjih par tjedana?
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 avg 2015, 17:00

Juventus ce mozhda biti i jachi nego prethodne sezone, ako AS klikne po levoj strani. Dugo bolji levi bek nije potpisao za njih.
Mandzukic&Dybala su veci dobitak nego shto je Tevez gubitak.
Khedira ili Pirlo je negde 50-50. Ne mozhe se reci shta je tu veci gubitak ili veci dobitak: fizika i brzina u mladosti na jednoj strani, a na drugoj finesa i kreativnost u dubokoj fudbalskoj starosti?
Ogbonna nije nikakav gubitak, jer nije ni igrao. Isto tako ni eventualni odlazak Llorentea to nece biti, usled Zazinog dolaska.
Ostaje samo da se reshi problem zamene za Vidala. Svima je jasno da se taj igrach ne mozhe zameniti 1 za 1, vec promenom koncepcije igre.
Ako tu Juve ubode - opet su dosta jachi od bilo kog tima u Italiji, iako je Roma taj gap opasno smanjila.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 avg 2015, 17:00

Evil Genius II je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Hvala, i ubio mene Bog ako ovaj Juventus nije pa bar 20% slabiji nego prošle sezone a Roma bar 20% jača.
ljudi nisu odbrane promjenili jos od titovog doba, a beton je. tu im lezi najveca snaga, a ove redove gore su pametno i kvalitetno podmladili. nisu oni toliko slabiji koliko se misli . . . daleko od toga.

sto se rome tice, ovaj napad sad je izmislio fudbal za onaj napad od prosle sezone i samim tim su daleko jaci.
Odbrana je dobra, sa Sandrom su je upotpunili iako je i Evra imao ekstra prošlu sezonu.

Ja prvenstveno mislim na ovaj trojac Pirlo, Vidal, Tevez. Po meni Sturaro/Khedira, Pereyra, Dybala/Mandžo ni su ni približno kvalitet ovog trojca. Pa sjeti se samo čovječe koliko puta je Pirlo svojim slobodnjakom riješio tekmu, koliko je puta Tevez svojim idividualnim kvalitetom omogućio golova Juventusu. Možda oni timski nisu slabiji ali individualno jesu sigurno i niko me ne može uvjeriti u suprotno.

Izuzev Pogbe, njihov vezni red je na nivou Milana, Intera...

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 avg 2015, 17:03

Tribalian je napisao/la:Vrlo zanimljivo, jedan klub sa fasisticki nastrojenim navijacima, drugi sa komunistickim. :mrgreen:
Pobedili ljudi 2x: prvi put kad su ih priznale Sile Osovine i drugi put - kad je potpisan mir u WW2.
:mrgreen:

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 19 avg 2015, 17:25

Chinaglia je napisao/la:nisam siguran da l' je većinski vlasnik Salernitane, ili ima udio tamo, al' uglavnom pare od Lazija daje njima :oops:
slika
slika
slika
slika
Kod ulaska u seriu b, nosili ga na ledjima. Mozda nako radi furke :mrgreen:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 avg 2015, 17:25

FaraonTM je napisao/la:Odbrana je dobra, sa Sandrom su je upotpunili iako je i Evra imao ekstra prošlu sezonu.

Ja prvenstveno mislim na ovaj trojac Pirlo, Vidal, Tevez. Po meni Sturaro/Khedira, Pereyra, Dybala/Mandžo ni su ni približno kvalitet ovog trojca. Pa sjeti se samo čovječe koliko puta je Pirlo svojim slobodnjakom riješio tekmu, koliko je puta Tevez svojim idividualnim kvalitetom omogućio golova Juventusu. Možda oni timski nisu slabiji ali individualno jesu sigurno i niko me ne može uvjeriti u suprotno.

individualno poredjenje svakako ide na stranu proslogodisnjeg juventusa, ali kako je fudbal timska igra tako i njihove transfere treba gledati kroz kolektiv, a njihov je jos uvijek ispred ostatka serie a.

pirla su zamijenili sa par mladih trkaca i misica, a znamo svi da moderni fudbal ide u tom smjeru. u pereyri imaju potencijalnu zvijer od igraca od koje ocekujem da eksplodira ove sezone jer imace daleko vise prostora nego prosle, dok bi eventualni dolazak jednog trequartiste i definitivno rijesio taj problem kreativnosti i ucinio juve mozda cak i jacim nego su bili. svaka cast pirlu, ali koliko god da im je valjao toliko ih je i kocio i ukopavao izgubljenim loptama i nedostatkom trke. za teveza se slazem jer cesto je sam znao biti prevaga na njihovu stranu, ali opet i njega su zamijenili sa provjerenim strijelcem (mandzukic) i jednim od najtalentovanijih napadaca danasnjice (dybala) koji je usput i jako dobar proigravac. plus tu su jos i za godinu dana iskusniji morata koji je odigrao solidnu proslu sezonu, te zaza sa cijim smo kvalitetima valjda svi dobro upoznati.

sto se tice poredjenja s milanom i interom recimo samo da se ne slazem :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 avg 2015, 17:32

Hajde vidjet ćemo u toku sezone ko je upravu, i to najbolje kroz Ligu Prvaka :)

U Seriji A svakako očekujem da se Roma i Juve odvoje pa koga više sudije poguraju (čitaj Juve :mrgreen: ) taj će i osvojiti :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 avg 2015, 19:02

MaGiCa je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Vrlo zanimljivo, jedan klub sa fasisticki nastrojenim navijacima, drugi sa komunistickim. :mrgreen:
Pobedili ljudi 2x: prvi put kad su ih priznale Sile Osovine i drugi put - kad je potpisan mir u WW2.
:mrgreen:
Nadjes jednog sociologa , i u tandemu napisete naucni rad na tu temu, jer taj fenomen ne moze da se objasni drugacije, osim ako filozofi i sociolozi ne zavrnu rukave. :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 avg 2015, 21:53

Tribalian je napisao/la:Nadjes jednog sociologa , i u tandemu napisete naucni rad na tu temu, jer taj fenomen ne moze da se objasni drugacije, osim ako filozofi i sociolozi ne zavrnu rukave. :mrgreen:
Bojim se da nisam takav kapacitet, koji bi mogao da dokuchi te istine. :hmmmmm:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 19 avg 2015, 22:55

slikaslikaslikaslikaslikaslika
slika
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 19 avg 2015, 23:15

Evil Genius II je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Odbrana je dobra, sa Sandrom su je upotpunili iako je i Evra imao ekstra prošlu sezonu.

individualno poredjenje svakako ide na stranu proslogodisnjeg juventusa, ali kako je fudbal timska igra tako i njihove transfere treba gledati kroz kolektiv, a njihov je jos uvijek ispred ostatka serie a.

pirla su zamijenili sa par mladih trkaca i misica, a znamo svi da moderni fudbal ide u tom smjeru. u pereyri imaju potencijalnu zvijer od igraca od koje ocekujem da eksplodira ove sezone jer imace daleko vise prostora nego prosle, dok bi eventualni dolazak jednog trequartiste i definitivno rijesio taj problem kreativnosti i ucinio juve mozda cak i jacim nego su bili. svaka cast pirlu, ali koliko god da im je valjao toliko ih je i kocio i ukopavao izgubljenim loptama i nedostatkom trke. za teveza se slazem jer cesto je sam znao biti prevaga na njihovu stranu, ali opet i njega su zamijenili sa provjerenim strijelcem (mandzukic) i jednim od najtalentovanijih napadaca danasnjice (dybala) koji je usput i jako dobar proigravac. plus tu su jos i za godinu dana iskusniji morata koji je odigrao solidnu proslu sezonu, te zaza sa cijim smo kvalitetima valjda svi dobro upoznati.

sto se tice poredjenja s milanom i interom recimo samo da se ne slazem :D
Evil, svaka ti je na mjestu.

Faraon :facepalm:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 avg 2015, 23:17

Faraon lupa gluposti kao i obično :mrgreen:

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 19 avg 2015, 23:19

Baš se provali yebote grob :lol:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 avg 2015, 23:35

Ma hajde neki su ovdje najavljivali klempe i kupove :zviz:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 avg 2015, 23:39

FaraonTM je napisao/la:Ma hajde neki su ovdje najavljivali klempe i kupove :zviz:
Faraone brateuu, proziva te ovaj Karli :silent:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 avg 2015, 23:41

Ma zna i on da su slabiji samo se malo koprca :kafa:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Zaključano

Natrag na “Serie A”