E da, golmana i zaboravih. Ne znm za vas, ali ja drhtim svaki put kad vrate loptu Romeru u noge....markan79 je napisao/la:dobro je ovo za pedra, nepotreban je ovom timu. daj napadača i golmana više!
Manchester United FC - Transferi
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Transferi
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ma ovo nigdje nema,doveli kijamet igraca a nemamo ni krila ni tu desetku,nemamo ni rezervnog napadaca kako treba..Najozbiljniji igrac na klupi nam je trenutno Young..Ovo kako pocne utakmica tako ce se i zavrsiti jer nemamo niti jednog jokera..Herrera i ne igra,Mata prespor na krilu,Januzaj ne puca sa 20 m a igra tu neku desetku..jedinu loptu u prostor u tri utakmice uputili Blind sa stopera i Shaw u onoj kontri sinoc..Rooney jos uvijek pati od sindroma koji mu je nabio Moyes,seljaka se nepotrebno po pozicijama,obavlja Matin i Januzajev posao..jedinu loptu sto je dobio u prostor sinoc petom dobacio do Depaya koji je ono promasio.:Da je imao taj asist bila bi to dobra partija..ovako puno zuji a malo meda daje..Bitno je da nakon 10 godina haman imamo sredinu 

Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Rooney jos uvijek pati od sindroma koji mu je nabio Moyes,seljaka se nepotrebno po pozicijama,obavlja Matin i Januzajev posao.

Da tu jos dodamo i ebavanja od strane Gaala po vezi i dobit cemo situaciju u kojoj i jedan ovakav napadac naprosto ispadne iz forme. Sva igra u ovom sistemu mora biti bazirana prema njemu, a ne da se izvlaci po krilu, vraca da izmjeni kakav pas itd.
Nema kreativnosti i onda napadac ostaje odsjecen. Ali aj ti to nekom objasni.
Mata mora direktno ici prema protivnickom senestercu, a ne da sa krila ulazi na sredinu, pa mora traziti neke dijagonale isl. Sve se poremetilo sa par nelogicnih promjena u sistemu.
Sinoc nas je Depay spasio neke blamaze, ali tesko ce to ici portiv tvrdjih protivnika i jacih odbrana.
Luj je sam kriv za ovaj plan igre. Nabacio je nesto, sto ovom sastavu dodje kao rak rana. Nema brzine, izmjesana ofanziva, rupa u vezi zbog po jednog dm / cm i to je to. Svi krenu naprijed, odbrana vrsi presing skoro na polovini, napravi se nepotrebna guzva, nema cistih kretnji u vrhu itd itd.
Kako na sve ovo napraviti visak, izbaciti krilo? Skoro pa nemoguce, treba uvijek neka nevidjena majstorija. Sta ce napadac okruzen vezom i stoperima, gubi se u masi. Naravno jedino logicno rijesenje daj Fellu i rokaj.

Jedva cekam mec sa labudovima, da vidim na cemu smo u ovom uvodnom dijelu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Opet mitovi na sve strane.
Nemamo desetku - mit, Mata je perfektna desetka.
Nemamo krila - mit, krila imamo, makar na papiru i makar upitne kvalitete: Januzaj, Young, Valencia, Depay
Niko ne daje lopte naprijed - mit,
Nemamo jokera - ridikulozna izjava, sinoć su s klupe redom ušli Švajni, Čičarito i Fellaini, dok se Herreru i Wilsona nije ni koristilo. Širina dakle postoji.
Rooney se troši i radi tuđi posao - apsolutni mit epskih razmjera, čovjek nije pošteno lopte uštopao u tri utakmice, a kamoli neki koristan tuđi posao uradio.
Rooney bi imao dobru partiju da je upisao asistenciju - još jedan mit biblijskih proporcija, bio je potpuno zaqrac, kao i veći dio ove kalendarske godine.
Nemamo desetku - mit, Mata je perfektna desetka.
Nemamo krila - mit, krila imamo, makar na papiru i makar upitne kvalitete: Januzaj, Young, Valencia, Depay
Niko ne daje lopte naprijed - mit,
Nemamo jokera - ridikulozna izjava, sinoć su s klupe redom ušli Švajni, Čičarito i Fellaini, dok se Herreru i Wilsona nije ni koristilo. Širina dakle postoji.
Rooney se troši i radi tuđi posao - apsolutni mit epskih razmjera, čovjek nije pošteno lopte uštopao u tri utakmice, a kamoli neki koristan tuđi posao uradio.
Rooney bi imao dobru partiju da je upisao asistenciju - još jedan mit biblijskih proporcija, bio je potpuno zaqrac, kao i veći dio ove kalendarske godine.
- Slatinash_7
- Kontakt:
@Baader
mata mozda jeste perfektna desetka ali se ne koristi na toj poziciji tako da ti to dodje kao da je i nemas..Ima i Sloga iz Tojsica krila,samo kvalitet je tanak,United nikad gora krila nije imao,Valencia ne igra na krilu,Young i Depay igraju lijevo u prevodu imas samo jedno krilo,desna strana nam ne postoji za slucaj da to nisi primjetio..Davanje lopte u prazan prostor je nesto sto smo vidjeli dva puta sinoc i 0 puta u zadnje dvije utakmice lige sto bi znao da si utakmice odgledao,ali ti ovdje samo kontriras izgleda..Govorim o jokerima koji mogu pokrenuti napad,Svajni je osiguranje,Fella isto,Chica je jedini koji spada u te jokere,dao 9 golova u dvije sezone..Rooney juce na krilu vise nego Mata proveo vremena,izbacio koju dijagonalu,neki dupli pas,to je 10 puta vise nego sto je Mata uradio..Napisao sam ti svoje vidjenje utakmica do sada,ne mora znaciti da je tacno,ali Rooney ne moze igrati samo sa Depayem gore,Januzaj i Mata nista ne rade vec tri utakmice..
mata mozda jeste perfektna desetka ali se ne koristi na toj poziciji tako da ti to dodje kao da je i nemas..Ima i Sloga iz Tojsica krila,samo kvalitet je tanak,United nikad gora krila nije imao,Valencia ne igra na krilu,Young i Depay igraju lijevo u prevodu imas samo jedno krilo,desna strana nam ne postoji za slucaj da to nisi primjetio..Davanje lopte u prazan prostor je nesto sto smo vidjeli dva puta sinoc i 0 puta u zadnje dvije utakmice lige sto bi znao da si utakmice odgledao,ali ti ovdje samo kontriras izgleda..Govorim o jokerima koji mogu pokrenuti napad,Svajni je osiguranje,Fella isto,Chica je jedini koji spada u te jokere,dao 9 golova u dvije sezone..Rooney juce na krilu vise nego Mata proveo vremena,izbacio koju dijagonalu,neki dupli pas,to je 10 puta vise nego sto je Mata uradio..Napisao sam ti svoje vidjenje utakmica do sada,ne mora znaciti da je tacno,ali Rooney ne moze igrati samo sa Depayem gore,Januzaj i Mata nista ne rade vec tri utakmice..
Slatina Bog i batina
Slatinash_7 je napisao/la:@Baader
Tvoje je viđenje, ali nije tačno.
Prije svega nije tačno da je nula puta gurana lopta u dvije utakmice, i sinoć i protiv Ville je Januzaj dobio loptu u prazan prostor, kao i Depay protiv Ville, no samo su jednom uspjeli finiširati pozitivno. Pogodi ko je kreirao te tri stopostotne šanse - Mata. Ne mogu se sjetiti, ali i Rooney je imao otvoren prostor prema golu protiv Ville, pa je ispao tragičan.To je što mogu reći napamet, bez detaljnije analize. Dakle preispitaj se šta ustvari ti gledaš, bez da jefitno poentiraš.
Desna strana ne postoji u smislu klasičnog krila, zato što ga igra Mata, je.beno invertirano krilo koje očito pola ljudi ovdje ne razumije. Ima zadatak da ulazi u sredinu, a ne da probija po boku. Neznalice jeste, ali ne morate se baš toliko ofirati.
Kada sa klupe ulaze igrači poput Herrere i Švanija, kao i jedan solidan joker napadač kao Chicharito, to je sve osim ekipe koje nema širinu. Prestanite sa je.benom patetikom.
Sinoć Rooney nije uradio ništa osim one pete i te jedne dijagonale koju si, gle čuda, upamtio. Izgubio je sve duele i poslao masu lopti nigdje. Da nije uradio te dvije stvari ocjena bi bila 0 od 10. Ovako je možda nagurao na 2.
Jučer je Mata, posebno u drugom poluvremenu, odigrao jednu sasvim solidnu utakmicu i učestvovao u dosta proigravanja po desnoj strani. Za Rooneya konkretno je bio je.ebeni Maradona.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ja ne znam koje jos takvo KRILO kao Mata postoji na svijetu
vidis li ti kakva krila imaju najjaci klubovi na svijetu?Ronaldo i Bejl u Realu,Ribery,Robben pa sada i ovaj Costa u Bayernu,Neymar i Messi u Barci,sve ljudi driblaju i tako stvaraju visak a nasi Mata i Januzaj ulaze u neke sredine,glume nesto..Ljudi im se odmaknu dva metra i sta ovi rade,samo vrate loptu u sredinu,dupli pas onako spori odigrat ne mogu,driblat isto tako ne mogu,pa kakva im je funkcija,osim tog famoznog ulaska u sredinu?Pa ja,mi imamo Chicu za solidno joker napadaca a drugi imaju za tog Chicu monstrume!

Slatina Bog i batina
Slatinash_7 je napisao/la:Ja ne znam koje jos takvo KRILO kao Mata postoji na svijetuvidis li ti kakva krila imaju najjaci klubovi na svijetu?Ronaldo i Bejl u Realu,Ribery,Robben pa sada i ovaj Costa u Bayernu,Neymar i Messi u Barci,sve ljudi driblaju i tako stvaraju visak a nasi Mata i Januzaj ulaze u neke sredine,glume nesto..Ljudi im se odmaknu dva metra i sta ovi rade,samo vrate loptu u sredinu,dupli pas onako spori odigrat ne mogu,driblat isto tako ne mogu,pa kakva im je funkcija,osim tog famoznog ulaska u sredinu?Pa ja,mi imamo Chicu za solidno joker napadaca a drugi imaju za tog Chicu monstrume!
Čekaj, je li ti stvarno misliš da Mata svojevoljno igra na krilu i tu gubi sav svoj potencijal, glumeći nešto. Igra tako jer je to zamisao narkomana na klupi. Uostalom, čovjek nije krilo, o čemu se uopšte raspravljamo.
Najveći problem ovog Uniteda trenutno je Rooney i tu nema nikakve sumnje. Ferguson je to na vrijeme prepoznao, a Moyes uje.bao za jedan duži period.
Ovako imaš potpuno beskorisnog igrača na plati Ronalda i Messija. Užasna situacija.
Reći ću i ovo, daBogda ja pogriješio i odmah protiv Newcastlea pojeo svoje riječi i daBogda on proigrao ko nekad. Niko sretniji od mene.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ne dovodim ja u pitanje jel on svojevoljno igra na krilu vec govorim da je tamo beskoristan sto i jeste..Vratiti ga na desetku bi po meni bio dobar potez,ali krilo desno je kriminalno u svakom slucaju,igrao tamo Mata ili neko drugi iz ove plejade beskorisnih igraca..Nemamo rezervnog stopera kako treba,nemamo desnog krila ni prvog golmana,prelazni rok sokantno lose odradjen,iako je sredina super dobra!
Slatina Bog i batina
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
@Mor, sad će ti reć' da je to do sistema i da se on žrtvuje, igr'o veznog prošle godine, vraća se nazad (ko ga tjera?) itd., itd.
Rooney igra kriminalno trenutno (preneseno s kraja prošle sezone) i za to nema opravdanja. No, ima dovoljno vremena da vrati stari sjaj, početak je sezone. Nadam se da ovaj odron od forme neće trajat tako dugo da našteti i samoj ekipi. Neka mi/nam začepi usta što prije eto.
Rooney igra kriminalno trenutno (preneseno s kraja prošle sezone) i za to nema opravdanja. No, ima dovoljno vremena da vrati stari sjaj, početak je sezone. Nadam se da ovaj odron od forme neće trajat tako dugo da našteti i samoj ekipi. Neka mi/nam začepi usta što prije eto.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Ama nije ni Rooney problem, koji je trenutno van forme, nego sistem za koji je uhljup zapeo. Nek se i vrati u formu, u ovoj postavci jedan Ronaldo ne bi pokazao mnogo toga. Vidite da se sve zasniva na individualnim potezima.
Evo od klokana je proso odredjeni period, a nepretka u igri nema. Bilo je prosle sezone jedno mozda 10-ak meceva, gdje bi se moglo reci da strijelica ide prema gore. Ali sve je na tome stalo.
Evo nakon tri meca otvoreno govorim da nam fali brzina i direktnost. To se jasno vidi, i ubijedjen sam da ce tako biti i iduci mec a da ne govorim protiv labudova.
Fali zato sto se Luj jos trazi, u tome je problem. Znaci mi smo trebali uci ja jasnim sistemom igre u novu sezonu. Ko ono rece, ceka se Pedro da se Mata vrati u centar, onaj Balas cini mi se.
Znaci od kako je dosao: 352, 4312, 4141(433) te 4231.
Evo od klokana je proso odredjeni period, a nepretka u igri nema. Bilo je prosle sezone jedno mozda 10-ak meceva, gdje bi se moglo reci da strijelica ide prema gore. Ali sve je na tome stalo.
Evo nakon tri meca otvoreno govorim da nam fali brzina i direktnost. To se jasno vidi, i ubijedjen sam da ce tako biti i iduci mec a da ne govorim protiv labudova.
Fali zato sto se Luj jos trazi, u tome je problem. Znaci mi smo trebali uci ja jasnim sistemom igre u novu sezonu. Ko ono rece, ceka se Pedro da se Mata vrati u centar, onaj Balas cini mi se.

Znaci od kako je dosao: 352, 4312, 4141(433) te 4231.

Mane iz Sotona izgleda.
U ovoj igri i filozofiji koju igrate ili tezite najnezahvalniju poziciju i zadatak ima napadac. On (taj napadac) nije klasicna 9 pa da tu stoji i cuva ga jedan dva igraca i da trpa kad stigne. On mora da radi ogroman posao da bi otvarao pozicije za kretnje drugim igracima u napadu, da se vraca po loptu, asistira, otvara krila... Zbog toga ste prodali Falkaa i vPersija i zbog toga se zanimate za Mullera. To nije dzaba. Rooney se jos ne snalazi u tome a to mozda ima razloga sto igra preko krila je slaba. Krila su bitna za ovu filozofiju, da oni dobro rade i da sto ke najvaznije razumiju igru.
Uz Morgana, najbolji igrac Sotona prosle sezone. Brz, snazan i fenomenalan dribler. Moze igrati centralno, takodjer i na krilu.
Mane je napravio veliku stvar, iz Austrijske lige (uz duzno postovanje RBSu) je stigao u Englesku i momentalno postao standardan u timu kojem ni ambicije nisu opstanak ili sredina 10 mjesto, a posao je odradio odlicno. Meni nevjerovatno drag igrac, ne znam bas dali je spreman za jos jedan veliki skok ali bih pozdravio njegov dolazak. Konkretan, ne pametuje previse, cilj i realizacija te bez okolisanja, ne previse dodira s loptom i jasan rezultat, snaga, brzina..
. Ali i on igra po lijevoj strani? To mi jedino nije jasno.
. Ali i on igra po lijevoj strani? To mi jedino nije jasno.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Meni po poziciji lici na Welbza. Nesto izmjedu lijevog krila i poluspica (Welbza iz zadnje sezone).
Moze on i na AMFa ali mu je stand na lijevoj strani, ko zna sta LvG ima u planu.Asteriks je napisao/la:Meni po poziciji lici na Welbza. Nesto izmjedu lijevog krila i poluspica (Welbza iz zadnje sezone).
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Ma trazi se ovo 99%
--------------------Rooney
Depay------------Mane----------Mata
Vidili smo sinoc koja je Memphisova omiljena pozicija.
Naravno, ako se ispostavi istinitim, najebali smo sa Juanom na krilu. Ali ako nista, ovaj dvojac ispod Wazze moze ubrzati igru.
--------------------Rooney
Depay------------Mane----------Mata
Vidili smo sinoc koja je Memphisova omiljena pozicija.
Naravno, ako se ispostavi istinitim, najebali smo sa Juanom na krilu. Ali ako nista, ovaj dvojac ispod Wazze moze ubrzati igru.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 19 avg 2015, 17:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Zakovali Matu na krilo dabogda.
Vidjet` cemo, treba sacekati i vidjeti dali ce Mane uopste i doci na kraju krajeva.

Vidjet` cemo, treba sacekati i vidjeti dali ce Mane uopste i doci na kraju krajeva.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.