Igrac kakav nam je potreban i kakvog moderni fudbal trazi. Visoka fudbalska inteligencija, vrhunska kontrola lopte, igra na malom prostoru i ogroman motor koji moze bez problema isporucit 10ak km po susretu. Uz to ima i strasan osjecaj za prostor i vrhunski prvi korak/dribling koji me dosta podsjeca na Zizoua. Razbijac odbrambenih blokova i nerijetko igrac poteza. Dosta sam ga pratio u Dinamu, u Interu vremenom sve manje gdje je poceo da stagnira. Dugo vremena su ga koristili kao 10ku sto on nije. Box to box igrac vise (gdje cemo ga mi vjerovatno najvise i koristit, kao zamjenu Luki sto nije lose) iako mu, po meni, Kroosova uloga najvise lezi kao igracu jer je odlican u zacecima napada i povezivanju odbrane s ofanzivom te igrac koji uvijek ima rijesenje, a uz to je i izuzetno dinamican s loptom sto je jako bitan kvalitet. S tim da tu poziciju jos uvijek ne moze igrati zbog losije defanzivne igre, mada nijedan kreativni veznjak na svijetu trenutno nije u stanju s te pozicije kontrolisati utakmicu i tempo osim Kroosa ( Heil Toni

), ali takav je potencijal da ce to doci s godinama i ja ga kao projekta definitivno vidim na toj poziciji.
Strasnog igraca, koji ni izbliza nije gotov proizvod, smo dobili za mizernih 35 miliona. Uz to se odmah uklapa u tim jer nece imat problem s neigranjem svake utakmice od pocetka.
Kroos, Kovacic i uskoro De Gea - dva World Class igraca i jedan potencijalni - svaki doveden za 30ak mil. €. Strasno sta radimo, strasno.