Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Mesa je bio prosle Subote u Darmstadt-u u zelji da vidi Vrancica uzivo. Nazalost Vrancic nije izborio mjestu e ekipi Darmstadta.
- Gabon
- Kontakt:
Konta li se rijesiti Safetovog smrada...BozePetra je napisao/la:spisak u ponedjeljak
El Trio Flopinho
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Koliko god mi je Pape postao mrzak poslije Nigerije toliko mi i ovaj gabonac pije krv na slamku svojim glupavim komentarima. Odrasti covjece!
Begovic
Sehic
Buric/Delac
Mujdza
Martic
Spahic
Sunjic
Bicakcic
Kolasinac
Zukanovic
Visca
Hajrovic
Pjanic
Besic
Medunjanin
Vrancic
Cimirot
Grahovac
Lulic
Susic/Salihovic
Dzeko
Djuric
Hodzic
Zec/Mahmutovic
Tu je 28 igraca sa Vranjesom ako ga pozove 29. Znaci tu izabrat 23 igraca i eto mozda 2,3 na taj siri spisak mada to vise koristi igracima nego reprezentaciji ali eto ako vec to praktikuje.
Sehic
Buric/Delac
Mujdza
Martic
Spahic
Sunjic
Bicakcic
Kolasinac
Zukanovic
Visca
Hajrovic
Pjanic
Besic
Medunjanin
Vrancic
Cimirot
Grahovac
Lulic
Susic/Salihovic
Dzeko
Djuric
Hodzic
Zec/Mahmutovic
Tu je 28 igraca sa Vranjesom ako ga pozove 29. Znaci tu izabrat 23 igraca i eto mozda 2,3 na taj siri spisak mada to vise koristi igracima nego reprezentaciji ali eto ako vec to praktikuje.
-
SjeverniVjetar
Ovog Pavelica , iz Rapida, bi trebalo zaganjati. S desnim bekovima smo pravo tanki, Martic je, nazalost, ispodprosjecan.
martica pod hitno prekriziti, pa igra sada u seriji b, ako i tu zaigra
Zarathustra
Martic je odigrao proslu utakmicu kao starter u kupu. Spezia ce biti u vrhu Serie B mozda izbore i Serie A. Od gore nabrojanih igraca mozda sam zaboravio i Anela Hadzica znaci umjesto 28(29) to bi bilo 29(30) igraca. Samo jednostavno nema mjesta za sve te igrace. Grahovac pruza odlicne partije. Vrancica prije nije bilo i cekao je godinu dana svoju sansu. Cimirot je isto jako dobar igrac i potencijal tu je naravno i Besic koji je bez konkurencije koliko god on igrao za svoj klub.Moggi je napisao/la:martica pod hitno prekriziti, pa igra sada u seriji b, ako i tu zaigra
Bešić igra malo, ali trenira u Engleskom klubu i to nije mala stvar, Hadžić bi morao dobiti poziv, a od dvojca Zec/Mahmutović bih volio vidjeti tog Čeha,
Ibišević je trenutno van forme i van spiska jednostavno od stare slave ne živi, Đurić će vjerovatno dobiti poziv ali ne znam da li će dobiti priliku, možda uđe umjesto Džeke protiv Andore u 70+.
Mislim da i sam Meša razmišlja o Sušić/Salihović i da će večerašnji meč Hajduka vjerovatno prevagnuti, iako bi Salihović vrlo lako mogao dobiti poziv, istina igra on u Kineskoj ligi ali igra dobro i mislim da je u boljoj formi od TSS-a, Grahovac isto tako bi možda mogao dobiti poziv, Vrančića očekujem 100% bez obzira na to što nije igrao jer se momka toliko najavljuje malte ne forsira ga se u reprezentaciju, Ognjen će dobiti poziv 100%, mislim da bi i Prcić mogao biti u konkurenciji za dobijanje poziva ali nešto mislim da neće dobiti za ovaj dvomeč.
Ibišević je trenutno van forme i van spiska jednostavno od stare slave ne živi, Đurić će vjerovatno dobiti poziv ali ne znam da li će dobiti priliku, možda uđe umjesto Džeke protiv Andore u 70+.
Mislim da i sam Meša razmišlja o Sušić/Salihović i da će večerašnji meč Hajduka vjerovatno prevagnuti, iako bi Salihović vrlo lako mogao dobiti poziv, istina igra on u Kineskoj ligi ali igra dobro i mislim da je u boljoj formi od TSS-a, Grahovac isto tako bi možda mogao dobiti poziv, Vrančića očekujem 100% bez obzira na to što nije igrao jer se momka toliko najavljuje malte ne forsira ga se u reprezentaciju, Ognjen će dobiti poziv 100%, mislim da bi i Prcić mogao biti u konkurenciji za dobijanje poziva ali nešto mislim da neće dobiti za ovaj dvomeč.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Od napadaca ni Vedo ni Djuric ne zasluzuju poziv, Dzeko, Hodzic i Mahmutovic bi bio trojac u najboljoj formi, zatim dodje Rijad Bajic.
Sejo je poceo igrati i trebao bi se pozvati, Besic, Medo, Graha, Sejo koji bi konkurisali za ta dva mjesta, naravno Stinki i Hadzija pedala, Prcic nema sta da trazi sada, ne igra niti ima klub. Umjesto Avdije prikljuciti Memiju kao rezervu za beka.
Sejo je poceo igrati i trebao bi se pozvati, Besic, Medo, Graha, Sejo koji bi konkurisali za ta dva mjesta, naravno Stinki i Hadzija pedala, Prcic nema sta da trazi sada, ne igra niti ima klub. Umjesto Avdije prikljuciti Memiju kao rezervu za beka.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
SjeverniVjetar
Teska je situacija. Ibisevic nije ni na klupi Stutgarta, s druge strane, nemamo nikoga ko je barem 50% njegovog kvaliteta.
Da mi imamo dva dokazana, relativno kvalitetna napadaca koji igraju, u redu bi bilo Ibisevica izostaviti, a kao treceg pozvati nekog neafirmisanog.
Problem je sto se ovdje radi o drugom napadacu,direktnoj Dzekinoj rezervi.
Uz duzno postovanje prema Mahmutovicu i Djuricu, mislim da oni nikada nece biti ni blizu Ibisevica, Hodzic sigurno ima potencijal, ali je brate prezelen.
Bas nezgodno, da je Ibisevic barem na klupi, ja ne bih imao dileme ko treba biti prva zamjena, ali ovako...
Da mi imamo dva dokazana, relativno kvalitetna napadaca koji igraju, u redu bi bilo Ibisevica izostaviti, a kao treceg pozvati nekog neafirmisanog.
Problem je sto se ovdje radi o drugom napadacu,direktnoj Dzekinoj rezervi.
Uz duzno postovanje prema Mahmutovicu i Djuricu, mislim da oni nikada nece biti ni blizu Ibisevica, Hodzic sigurno ima potencijal, ali je brate prezelen.
Bas nezgodno, da je Ibisevic barem na klupi, ja ne bih imao dileme ko treba biti prva zamjena, ali ovako...
- DragonGirl
- Kontakt:
Ja sam nekako sigurna da će Ibišević dobiti poziv. To što, ako ništa, barem redovno trenira, će za Mešu biti dovoljan alibi za pozivanje, sviđalo se to nama ili ne. Osim toga, izbaciti njega sa spiska bi Mešu vjerovatno izložilo udaru javnosti, jer prosječan Bosanac ne zaviruje svake sedmice na stranicu Stuttgarta da vidi hoće li on igrati ili ne, ili po njemačkoj štampi da vidi kakav je njegov status u klubu, ali zato će prigovoriti ako vidi da jedan Ibišević nije na spisku, jer svi znamo šta njegovo ime znači ovdje. Možda to, s fudbalskog aspekta, i nije uredu, ali u našem mentalitetu dobra atmosfera je jednostavno pola uspjeha. Osim toga, ovo su prijelomne utakmice, mnogo faktora se gleda i ako nam zaškripi pod nogama, teško je očekivati od nekoga kao Hodžića naprimjer, da se ne pogubi u svemu tome. Prva utakmica, trema, neiskustvo, a ogroman značaj, sve to može paralisati i onda ništa ni od njega. Vedadova karta je trenutno jedino iskustvo jer njegov kvalitet je odavno zavijen u katastrofalnu igračku formu ali i takav, mislim da je bolja opcija od ostalih.
-
SjeverniVjetar
DragonGirl je napisao/la:Ja sam nekako sigurna da će Ibišević dobiti poziv. To što, ako ništa, barem redovno trenira, će za Mešu biti dovoljan alibi za pozivanje, sviđalo se to nama ili ne. Osim toga, izbaciti njega sa spiska bi Mešu vjerovatno izložilo udaru javnosti, jer prosječan Bosanac ne zaviruje svake sedmice na stranicu Stuttgarta da vidi hoće li on igrati ili ne, ili po njemačkoj štampi da vidi kakav je njegov status u klubu, ali zato će prigovoriti ako vidi da jedan Ibišević nije na spisku, jer svi znamo šta njegovo ime znači ovdje. Možda to, s fudbalskog aspekta, i nije uredu, ali u našem mentalitetu dobra atmosfera je jednostavno pola uspjeha. Osim toga, ovo su prijelomne utakmice, mnogo faktora se gleda i ako nam zaškripi pod nogama, teško je očekivati od nekoga kao Hodžića naprimjer, da se ne pogubi u svemu tome. Prva utakmica, trema, neiskustvo, a ogroman značaj, sve to može paralisati i onda ništa ni od njega. Vedadova karta je trenutno jedino iskustvo jer njegov kvalitet je odavno zavijen u katastrofalnu igračku formu ali i takav, mislim da je bolja opcija od ostalih.
S tim sto Hodzica treba definitivno pozvati, pa makar da samo trenira s A selekcijom.
Trenutno je jedini koji djeluje kao reprezentativni potencijal . Mozda vec na proljece, ako bude igrao u CL i postizao golove HNL, bude spreman da uskoci na mjesto Br 2 u napadu.
- DragonGirl
- Kontakt:
Slažem se. Mislim da će napadački kadar činiti, pored Džeke, Ibišević, Hodžić, čisto zbog uigravanja za budućnost i možda Đurić, a možda i neko od ove dvojice, iako mislim da će Đurić dobiti prednost jer je pozivan već ranije, a sada jednostavno nije vrijeme za eksperimentisanje i isprobavanje.SjeverniVjetar je napisao/la:DragonGirl je napisao/la:Ja sam nekako sigurna da će Ibišević dobiti poziv. To što, ako ništa, barem redovno trenira, će za Mešu biti dovoljan alibi za pozivanje, sviđalo se to nama ili ne. Osim toga, izbaciti njega sa spiska bi Mešu vjerovatno izložilo udaru javnosti, jer prosječan Bosanac ne zaviruje svake sedmice na stranicu Stuttgarta da vidi hoće li on igrati ili ne, ili po njemačkoj štampi da vidi kakav je njegov status u klubu, ali zato će prigovoriti ako vidi da jedan Ibišević nije na spisku, jer svi znamo šta njegovo ime znači ovdje. Možda to, s fudbalskog aspekta, i nije uredu, ali u našem mentalitetu dobra atmosfera je jednostavno pola uspjeha. Osim toga, ovo su prijelomne utakmice, mnogo faktora se gleda i ako nam zaškripi pod nogama, teško je očekivati od nekoga kao Hodžića naprimjer, da se ne pogubi u svemu tome. Prva utakmica, trema, neiskustvo, a ogroman značaj, sve to može paralisati i onda ništa ni od njega. Vedadova karta je trenutno jedino iskustvo jer njegov kvalitet je odavno zavijen u katastrofalnu igračku formu ali i takav, mislim da je bolja opcija od ostalih.
S tim sto Hodzica treba definitivno pozvati, pa makar da samo trenira s A selekcijom.
Trenutno je jedini koji djeluje kao reprezentativni potencijal . Mozda vec na proljece, ako bude igrao u CL i postizao golove HNL, bude spreman da uskoci na mjesto Br 2 u napadu.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Hodzic je nas drugi napadac u ovom trenutku i jedan od rijetkih igaraca u reprezentaciji koji vec ima desetak takmicarskih utakmica za sobom. Forma odlicna takodjer. Poziv bi trebao biti najnormalnija stvar, ako shvatimo u kakvim je gownima Ibisevic, a da Djuric ne zna ni gdje ce igrati naredne sezone.
-
SjeverniVjetar
Ipak mislim da je Hodzic prezelen za odgovornost drugog napadaca. Decko jos uvijek nema jaku utakmicu u nogama, Rijeka je bila najjaci tim protiv kog je igrao. Treci napadac OK, za drugog treba neko ko ima, kakvo takvo, iskustvo igranja jakih utakmica,s velikim ulogom, protiv jakih odbrana.
Opet, ako Mesa procijeni da ima taj momenat koji treba, mozda ga i gurne u vatru
Opet, ako Mesa procijeni da ima taj momenat koji treba, mozda ga i gurne u vatru
Drugi napadač će biti Zec ili Đurić, ja bih iskreno volio Mahmtovića, možda ga i pozove i stavi protiv Andore, nije ti to neki rizik protiv Andore, protiv Belgije će to ionako biti igra sa jednim napadaćem i Višćom koji će igrati i tamo i ovamo.SjeverniVjetar je napisao/la:Ipak mislim da je Hodzic prezelen za odgovornost drugog napadaca. Decko jos uvijek nema jaku utakmicu u nogama, Rijeka je bila najjaci tim protiv kog je igrao. Treci napadac OK, za drugog treba neko ko ima, kakvo takvo, iskustvo igranja jakih utakmica,s velikim ulogom, protiv jakih odbrana.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Sto se tice Mahmutovica mislim da ce puno toga zavisiti od njegove danasnje utakmice protiv Vojvodine. A Hodzic je po meni ispred Djurica.
Zec starter protiv Panathinaikosa.
Igraju za 20 minuta pa ko voli neka pogleda. Nadam se da ce Mesa odgledati nocas jedno par utakmica kao i Dinama neki dan da je odgledao.
Zec starter protiv Panathinaikosa.
Da sam ja selektor, 23-ojica:
Begović
Šehić
Burić/Delač
Mujdža
Martić
Spahić
Bičakčić
Vranješ
Zukanović
Kolašinac
Bešić
Vrančić
Medunjanin
Pjanić
Višća
Hajrović
Lulić
neko drugo klasično lijevo krilo nemamo pa Salihović ili tako neko
Džeko
Đurić
Mahmutović
Hodžić
Begović
Šehić
Burić/Delač
Mujdža
Martić
Spahić
Bičakčić
Vranješ
Zukanović
Kolašinac
Bešić
Vrančić
Medunjanin
Pjanić
Višća
Hajrović
Lulić
neko drugo klasično lijevo krilo nemamo pa Salihović ili tako neko
Džeko
Đurić
Mahmutović
Hodžić
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
-
SjeverniVjetar
Vjerovatno ce tako i biti.SGD53 je napisao/la:Drugi napadač će biti Zec ili Đurić, ja bih iskreno volio Mahmtovića, možda ga i pozove i stavi protiv Andore, nije ti to neki rizik protiv Andore, protiv Belgije će to ionako biti igra sa jednim napadaćem i Višćom koji će igrati i tamo i ovamo.SjeverniVjetar je napisao/la:Ipak mislim da je Hodzic prezelen za odgovornost drugog napadaca. Decko jos uvijek nema jaku utakmicu u nogama, Rijeka je bila najjaci tim protiv kog je igrao. Treci napadac OK, za drugog treba neko ko ima, kakvo takvo, iskustvo igranja jakih utakmica,s velikim ulogom, protiv jakih odbrana.
Ono sto je vaznije je pitanje alternative u u slucaju Dzekine povrede ili kartona, ko tada upada? Npr protiv Velsa, gdje protiv sebe imamo ravnopravnog, ako ne i jaceg , protivnika?
Meni je opet Ibisevic prva opcija , u slucaju da se vrati u konkurenciju za utakmice. Eventualno da nekoga od ovih koji se spominju, bas krene, da zabija svako kolo, pa da uleti...
Trenutno korisnika/ca: denza, General505 i 25 gostiju.