FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 20 avg 2015, 16:04

Šta to njega briga. Od jednog mahanja - nemahanja može mu biti par mjeseci da živi jer ne živi od plate. Za ove krimi sudije jedini je lijek da ga makneš iz prve lige i baciš u drugu. Ako opet nastavi tjeraj ga još niže dok ne ostane na ulici.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 20 avg 2015, 16:20

Ma ima mnogo, mnogo posla da se stvari u nasem fudbalu(i sportu opcenito) dovedu u red. Tesko je prognozirati kada ce i hoce li to uopste biti kako treba. Najgore od svega je sto za ove ljude u savezu sve to djeluje kao nemoguca misija, a par normalnih ljudi bi ovo dovelo u red za jedan mjesec. Ocito da nije u interesu da se popravljaju stvari u nasem fubalu. Klubovi se moraju angazovati i oformiti udruzenje premijerligasa. Bez toga nikad necemo naprijed. Fudbal je odavno biznis i bez novca se nema sta traziti u istom. Moraju se privuci sponozori, moraju se regulisati tv prava...Opet sve to nije moguce bez dobre posjete, a ona se postize dobrim fudbalom, infrastrukturom, boljom sigurnosnom situacijom na stadionima. Nazalost daleko smo mi od grupne faze nekog Evropskog takmicenja. Sto je najgore i da se dokopas nemas gdje igrati. Sve je to zacarani krug. Mozda bi bilo dobro da se klubovi pocnu dogovarati o napretku, da se sjede za stol i da se otvori diskusija. Mozda se i ne pronadje zajednicki jezik, ali barem bi se nesto pokrenulo i ko zna sta se sve moze izroditi iz toga. Dobro je sto je nas klub pomenuo mnoge stvari koje se ne ticu samo nas, vec svih klubova. Treba istrajati u tome i sve cesce spominjati kroz medije, koji opet slabo rade svoj posao. Najlakse je napisati losa posjeta ovo kolo i prepisati broj navijaca na stadionu. Mozda da se posveti malo paznje razlozima koji se kriju iza toga, da se pritisne savez i klubovi zbog ociglednih gresaka i propusta kojih je nazalost mnogo.

Kada se sve to gleda kroz prizmu naseg kluba situacija je nekako tmurna. Boris se kroz ovu ligu pred hiljadu dvije navijaca, nekada i manje, a bas rijetko vise, izboris Evropu, prodas najbolje igrace, odradis jedno-dva pretkola Evrope i onda opet nazad. Gedalaca nema, sponora nema, para nema... Tu je i najveci razlog za sve slabiju posjetu. Raja je sve ovo vec dozivjela mnogo puta. Malo euforije u Evropi, i vracaj se nazad u svoju ligu, pa dogodine opet. Dosadi to ljudima brzo. Opet kazem da mi je drago sto je nas klub spomenuo sve te stvari i prijatno sam iznenadjen zbog toga. Problemi se moraju rijesavati, a ne samo izbjegavati i zivotariti. Svaka cast za nastup jucer.

Da dodam da sve ono nije imalo mnogo veze s ofsajdom, samo se iskoristio trenutak i velika paznja da se skrene paznja na stvari koje odavno nisu kakve bi trebale biti. Spremalo se za to i prije Sirokog, ali je ovo bio dobar trenutak jer je sva paznja bila na tom nasem nastupu pred medijima.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 20 avg 2015, 16:45

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 20 avg 2015, 17:45

slika

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 20 avg 2015, 17:46

KASAPOVIĆ ANER!
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 20 avg 2015, 18:00

FKZ1921 je napisao/la:
teteac8684 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da imamo samo 2.000 - 2.500 članova...Sramota velika jbt...
Trenutno 2270...
katastrofa al fakat ... jbt sam se sebi smijem jer sam mislio da se ladno moze do cifre od 10 milja, kontam sta je to :lol: :lol: :lol: .. pa jbt vise bude redovnih gledaoca na tekmi nego sad clanova ....

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 20 avg 2015, 18:25

Izaslo se u susret i sa online clanstvom (meni prvom)...Cijena je, za vecinu, vise nego prihvatljiva...Ali eto...

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 20 avg 2015, 18:25

Ne bi ni pola bilo nije bilo Euro tekmi.. :evil:
Željeznicar za život cijeli !

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 20 avg 2015, 18:33

Koliko smo, uopste, prosle godine imali clanova??? Ako ima neko podatak...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 20 avg 2015, 18:37

Oko milje.
Nisam ocekivao vise clanova jer nema pogodnosti koje bi privukle obicne simpatizere, nema marketinga.

salamanca
Kontakt:

Post Postao/la salamanca » 20 avg 2015, 18:41

pile87 je napisao/la:
salamanca je napisao/la:Plaho me zanima kakve veze ima clanstvo u klubu i navijaci na stadionu u vezi sponzora? Igramo evropu, vecina nasih utakmica bude na moja tv gdje gleda Boga pitaj koji broj ljudi.
Bitno je biti sposoban naci sponzora tj imati jake ljude u klubu sa poznanstvima. Cifra od 400.000 maraka za velike firme je smijesna para.
Cuj smijesna evo ovako nabroj mi tri firme koji nisu drzavne jer su se one sve povukle dakle privatne a da im je 400 000 smijesna para ?
Hoces da mi kazes npr da je Sarajevo imalo gledalaca pa je covjek odlucio da investira? A imaju solidnih sponzora?

@dandy

Ko to na balkanu ima 10.000 navijaca, odnosno koji klub, pa imaju sponzore?

Sponzor se moze naci kad imas jake ljude u klubu. Samo ima Zeljeznicar je dovoljno za to.

Neka cifra od 400.000 je zadata i ne ide se ispod. Pa me zanima od kad je bolje da ti neko daje 200.000 a ne zeli npr 400.000. I tebi je bolje 0, nego cifra od 200.000. Ako imamo para onda svaka cast!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 20 avg 2015, 18:46

cala je napisao/la:Oko milje.
Nisam ocekivao vise clanova jer nema pogodnosti koje bi privukle obicne simpatizere, nema marketinga.
Pogodnosti i marketing nemaju veze s tim.
Pogodnosti za clanarinu od 20 km !!! Koliko pogodnosti? Za sta? Dobijes odlican popust na godisnju,popust u fan shopu...Sta jos dati za clanarinu od 20 km...
Marketing:da te neko ubjedjuje kako trebas biti dio kluba koji volis...Zasto?
Sve je uradjeno sta je trebalo da se navijacima olaksa uclanjenje. Produzenje bez ponovnog popunjavanja formulara,uclanjenje preko interneta...
Evo ja tvrdim,pa nek zamjeri ko hoce,prica ove vrste je bezobrazna izvlakusa...

salamanca
Kontakt:

Post Postao/la salamanca » 20 avg 2015, 18:50

FKZ1921 je napisao/la:
cala je napisao/la:Oko milje.
Pogodnosti i marketing nemaju veze s tim.
Pogodnosti za clanarinu od 20 km !!! Koliko pogodnosti? Za sta? Dobijes odlican popust na godisnju,popust u fan shopu...Sta jos dati za clanarinu od 20 km...
Sve je uradjeno sta je trebalo da se navijacima olaksa uclanjenje. Produzenje bez ponovnog popunjavanja formulara,uclanjenje preko interneta...
Ovo oko produzenja clanske bez formulara u mom slucaju nije moglo. Donio sam godisnju ali me nije bilo u sistemu. Pa sam morao opet popunjavati.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 20 avg 2015, 18:51

FKZ1921 je napisao/la: Pogodnosti i marketing nemaju veze s tim.
100% ...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 20 avg 2015, 19:12

Vecina raje nece moci na sve utakmice i ne isplati se godisnja, ta ti prica otpada. A sto se fan shopa tice neces ti kupit 5-10 artikala svake sezone pa da ti se isplati. Prakticki nema nikakve razlike izmedju clanova i ostalih.
Pod marketingom podrazumjevam reklamiranje. Ko ne prati klub veze nema sta se desava, s kim se kad igra itd.
Zadnja izmjena: cala, dana/u 20 avg 2015, 19:16, ukupno mijenjano 1 put.

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hadzijalagic » 20 avg 2015, 19:15

cala je napisao/la:Vecina raje nece moci na sve utakmice i ne isplati se godisnja, ta ti prica otpada. A sto se fan shopa tice neces ti kupit 5-10 artikala svake sezone pa da ti se isplati. Prakticki nema nikakve razlike izmedju clanova i ostalih.
A koju pogodnost bi trebali dobiti za članarinu od 20KM?
BUDI ŽELJO !!!

salamanca
Kontakt:

Post Postao/la salamanca » 20 avg 2015, 19:19

Ma uclanilo se koliko se uclanilo, hajrovali su nesto malo para. Cisto sumnjam da iko u premijer ligi osim Sarajeva ima ovakav vid prihoda koliko god to bilo.

Samo ne treba clanstvo povezivati s sponzorom i svaljivat na obicnu raju zasto nemamo sponzora. To je do kluba i ljudi koji tu trenutno obitavaju i na njim je da nadu sponzore, a nase da idemo na utakmice. Nije bas da nam je stadion prazan. Uvijek je tu 4-5 k ljudi i to je solidna cifra.

cala
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la cala » 20 avg 2015, 19:20

Hadzijalagic je napisao/la:
cala je napisao/la:Vecina raje nece moci na sve utakmice i ne isplati se godisnja, ta ti prica otpada. A sto se fan shopa tice neces ti kupit 5-10 artikala svake sezone pa da ti se isplati. Prakticki nema nikakve razlike izmedju clanova i ostalih.
A koju pogodnost bi trebali dobiti za članarinu od 20KM?
Za pocetak nek vrate popust na karte za clanove, to je meni licno usteda od 10-15KM i haman isplacena clanska.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 20 avg 2015, 19:22

Pod marketingom podrazumjevam reklamiranje. Ko ne prati klub veze nema sta se desava, s kim se kad igra itd.
Kakav ti je navijač da ne prati klub Allaha ti ? Koliko god da imaš obaveza,možeš na dan 5 minuta izdvojit na zvaničnoj stranici da vidiš šta gdje kako.A ako vam nije čast imat člansku karticu kluba kojeg voliš onda je nemoj ni vadit' plati tim parama 4 shishe i nek ide u nebo,ko nema para u redu ne mora je ni vadit al oni koji su u mogućnosti izdvojit petobu za jednu ''dobru subotu naveče'' ne mogu me ubijedit da godišnje ne mogu dat 20 KM za voljeni klub.
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 20 avg 2015, 19:25

Ja koristim godišnju i nisam znao ni da su ukinuli taj popust? Ako jesu onda su napravili glup potez.. To je po meni jedino što se može ponuditi za člansku od 20KM i zasebnu kapiju na ulazima.. Uz popust u fan shopu dobijamo više nego dovoljno.. Nije svrha učlanjenja da član zaradjuje na klubu već da pomogne klubu..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ExBlueone, Hrasno15, MrAmarOsim, sebalos i 58 gostiju.