FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Peterski
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Peterski » 20 avg 2015, 19:30

Hadzijalagic je napisao/la:Ja koristim godišnju i nisam znao ni da su ukinuli taj popust? Ako jesu onda su napravili glup potez.. To je po meni jedino što se može ponuditi za člansku od 20KM i zasebnu kapiju na ulazima.. Uz popust u fan shopu dobijamo više nego dovoljno.. Nije svrha učlanjenja da član zaradjuje na klubu već da pomogne klubu..

Mozda i nisu ukinuli, ali do sada nije bilo popusta.
Jači od ratova, režima i partija. 1921

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 20 avg 2015, 19:38

Vidi matematike nas zeljovaca:kupis clansku za 20 km,dodjes na recimo 12 utakmica na Grbavicu,et ne mozes na sve,kupis jedan dres u sezoni...
Hajrovao zeljovac od kluba 14 km...Pomazemo,nema sta...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 20 avg 2015, 19:40

Cilj je da se privuku simpatizeri, derbi navijaci a takvi veze nemaju sta se desava u klubu. Ko prati i voli klub uclanio se, a takvih je malo.

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 20 avg 2015, 19:41

salamanca je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
salamanca je napisao/la:Plaho me zanima kakve veze ima clanstvo u klubu i navijaci na stadionu u vezi sponzora? Igramo evropu, vecina nasih utakmica bude na moja tv gdje gleda Boga pitaj koji broj ljudi.
Bitno je biti sposoban naci sponzora tj imati jake ljude u klubu sa poznanstvima. Cifra od 400.000 maraka za velike firme je smijesna para.
Cuj smijesna evo ovako nabroj mi tri firme koji nisu drzavne jer su se one sve povukle dakle privatne a da im je 400 000 smijesna para ?
Hoces da mi kazes npr da je Sarajevo imalo gledalaca pa je covjek odlucio da investira? A imaju solidnih sponzora?

@dandy

Ko to na balkanu ima 10.000 navijaca, odnosno koji klub, pa imaju sponzore?

Sponzor se moze naci kad imas jake ljude u klubu. Samo ima Zeljeznicar je dovoljno za to.

Neka cifra od 400.000 je zadata i ne ide se ispod. Pa me zanima od kad je bolje da ti neko daje 200.000 a ne zeli npr 400.000. I tebi je bolje 0, nego cifra od 200.000. Ako imamo para onda svaka cast!
Bas ne kontas neke stvari ali hellem nejse....skontat ces mozda nekad.
Ime Zwljeznicar vjeruj mi u danasnjem poslivnom svijetu nije dovoljno da bi neko dao 400.milja...
Taj neko trazi nesto zauzvrat da bi mu se ta investicija isplatila....

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 20 avg 2015, 19:46

FKZ1921 je napisao/la:Vidi matematike nas zeljovaca:kupis clansku za 20 km,dodjes na recimo 12 utakmica na Grbavicu,et ne mozes na sve,kupis jedan dres u sezoni...
I jos nam malo...

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hadzijalagic » 20 avg 2015, 19:46

FKZ1921 je napisao/la:Vidi matematike nas zeljovaca:kupis clansku za 20 km,dodjes na recimo 12 utakmica na Grbavicu,et ne mozes na sve,kupis jedan dres u sezoni...
Ako je godišnja jeftinija za 20KM kada si član onda je red da i oni koji kupuju pojedinačne ulaznice imaju tu marku popusta.. Siguran sam da 90% raje ne bi ni koristilo tu pogodnost.. Ako nekom marka znači toliko onda mu treba izaći u susret.. Na kraju krajeva članovi su ti koji su najredovniji na utakmicama i koji prave 90% prometa fan shopu.
BUDI ŽELJO !!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 20 avg 2015, 19:48

Hadzijalagic je napisao/la:Nije svrha učlanjenja da član zaradjuje na klubu već da pomogne klubu..
Svrha članske je da budeš dio kluba i dio te porodice.
To je ono glavno, primarno, tek nakon toga ti pomažeš svom klubu što sa 20 KM, što kao neki broj prilikom pregovora i slično.
Na kraju krajeva, kako stvari stoje a volio bih da ovo neko i potvdi, idući put kad se bude glasalo za strukturu unutar kluba i ti ćeš se sa svojom članskom karticom nešto pitati i na taj način i legalno, legitimno, izabrati one koji će biti na čelu tvog kluba.

Ovaj broj je solidan, neki optimalan bi bio između 3 i 4 hiljade u ovakvim okolnostima kakvim smo sada. Kad dođu bolji rezultati i kada bude bolja situacija u i oko kluba, onda možemo očekivati neku višu brojku. Ja sam zadovoljan što je ove sezone taj broj broj viši nego prošle. I to je neki napredak.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

salamanca
Kontakt:

Post Postao/la salamanca » 20 avg 2015, 19:57

Dandy nemam sta gledati i nauciti. Evo ti Hajduka njemu je generalni Tommy. Do ove sezone ih nigdje nije bilo, raspad bili ali opet uvijek imaju sponzora. To sto oni imaju preko 5.000 clanova, mislim da bas Tommyu nije bitno, ali dobro.
Ovdje imaju jedni koji napisu kritiku, ima druga strana koja brani sve zivo, ni malo objektivno. I onda se samo vrtimo u krug a nista konkretno se ne pise.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 20 avg 2015, 20:00

salamanca je napisao/la:Dandy nemam sta gledati i nauciti. Evo ti Hajduka njemu je generalni Tommy. Do ove sezone ih nigdje nije bilo, raspad bili ali opet uvijek imaju sponzora. To sto oni imaju preko 5.000 clanova, mislim da bas Tommyu nije bitno, ali dobro.
Ovdje imaju jedni koji napisu kritiku, ima druga strana koja brani sve zivo, ni malo objektivno. I onda se samo vrtimo u krug a nista konkretno se ne pise.
A koliko Hajduku dodaje gledalaca na tekmu??

Shvatatel VI da mi imamo druge sponzore koji nam daju pare? I da moraš tražiti veće pare od generalnog?
Nije mi jasno kako vam to u glavu ne ide?

salamanca
Kontakt:

Post Postao/la salamanca » 20 avg 2015, 20:05

Nema Hajduk nesto vecu posjetu od nas. Par utakmica da bude preko 10.000 ostalo je tu negdje. Mozda od ove sezone kad su prosli evropu. Isto tako Tommy nije neki veliki gigant a placaju im solidno. Cak sta vise Tommyu reklama u Splitu nije ni bitna, jer rade kao svicarski sat.

Opet kazem prva i osnovna stvar imati sposobne ljude, ljude na pozicijama koji imaju poznanstva i to ide vrlo lako.

Pa bas iz tog razloga sto imamo sponzora kao sto ti kazes, onda cijema za generalnog moze biti manja. Bolje imati 200.000, nego tih zacrtanih 400.000.
Zadnja izmjena: salamanca, dana/u 20 avg 2015, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 20 avg 2015, 20:05

salamanca je napisao/la:Dandy nemam sta gledati i nauciti. Evo ti Hajduka njemu je generalni Tommy. Do ove sezone ih nigdje nije bilo, raspad bili ali opet uvijek imaju sponzora. To sto oni imaju preko 5.000 clanova, mislim da bas Tommyu nije bitno, ali dobro.
Hajduk je u prošloj godini imao preko 12000 aktivnih članova..
BUDI ŽELJO !!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 avg 2015, 20:06

Brave Heart 1979-2005

Vrlo rijetko dobivamo utakmice u danima kada obiljezavamo Anerovu smrt.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 20 avg 2015, 20:08

Hadzijalagic je napisao/la:
Hajduk je u prošloj godini imao preko 12000 aktivnih članova..
slika

Ove godine..
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

LeoMessi
Kontakt:

Post Postao/la LeoMessi » 20 avg 2015, 20:13

Evo ja sam iz Breze pa sam uzeo clansku i godisnju i ako sam svjestan da ne mogu gledat svaku tekmu zbog posla al sam uzeo da pomognem klubu i ako imam zenu i djete i zivim od rudarske plate al brate ako ne mozes odvojit jedan mjesec 65 km za godinu dana zbog voljenog kluba.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 20 avg 2015, 20:20

LeoMessi je napisao/la:Evo ja sam iz Breze pa sam uzeo clansku i godisnju i ako sam svjestan da ne mogu gledat svaku tekmu zbog posla al sam uzeo da pomognem klubu i ako imam zenu i djete i zivim od rudarske plate al brate ako ne mozes odvojit jedan mjesec 65 km za godinu dana zbog voljenog kluba.
Drug svaka tebi cast, ali nije u tom poenta. I ja sam student bez ikakvih primanja pa sam skupio i uclanio se i kupio dres i otici cu na svaku utakmicu koju mognem. Isto tako i moj mladji buraz, srednjskolac, clanska + godisnja jug. Poenta je u tome da nas ima par hiljada navijaca koji cemo se svake godine uclaniti i dati pare bez obzira na pogodnosti ali to nece uraditi ostali kojih je puno vise upravo zbog razloga koje sam naveo.

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hadzijalagic » 20 avg 2015, 20:21

DooVe je napisao/la:
[img]http://i.imgur.com/LQSxY6y.png[/img]

Ove godine..
I mi možemo samo maštati o njihovim sponzorskim ugovorima.. Njihov problem je što duguju nekih pet puta više nego svi klubovi u našoj ligi i što je Mamić vlasnik HNS-a..
BUDI ŽELJO !!!

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 20 avg 2015, 20:22

Hakduk ima citavu Dalmaciju iza sebe.Isto tako mislim da je navijacki ulog u Hajduku 49 % a da je 51% u valasnistvu grada Splita.Tomy se ietekako isplati biti genenralni sponzor Hajduku.

manijakinho
Kontakt:

Post Postao/la manijakinho » 20 avg 2015, 20:29

Velez dobija na Grbavici, kompenzacija za proslu godinu.

Harisharis
Kontakt:

Post Postao/la Harisharis » 20 avg 2015, 20:32

http://www.sportzdk.ba/derbi-celik-sara ... 0.facebook

Skakic je nagradjen s derbijem kola i naravno s njegovom omiljenom ekipom

LeoMessi
Kontakt:

Post Postao/la LeoMessi » 20 avg 2015, 20:41

cala je napisao/la:
LeoMessi je napisao/la:Evo ja sam iz Breze pa sam uzeo clansku i godisnju i ako sam svjestan da ne mogu gledat svaku tekmu zbog posla al sam uzeo da pomognem klubu i ako imam zenu i djete i zivim od rudarske plate al brate ako ne mozes odvojit jedan mjesec 65 km za godinu dana zbog voljenog kluba.
Drug svaka tebi cast, ali nije u tom poenta. I ja sam student bez ikakvih primanja pa sam skupio i uclanio se i kupio dres i otici cu na svaku utakmicu koju mognem. Isto tako i moj mladji buraz, srednjskolac, clanska + godisnja jug. Poenta je u tome da nas ima par hiljada navijaca koji cemo se svake godine uclaniti i dati pare bez obzira na pogodnosti ali to nece uraditi ostali kojih je puno vise upravo zbog razloga koje sam naveo.
Ma znam i ja sam kupio dres i jos mnogo stvari u sopu al nije to fazon vec ko voli klub on pomaze i ne trazi previse za uzvrat a Boga mi samo na dresu i sezonskoj svaki clan je ustedio 35 km

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, AVNOJ, bvsic, Pact1921, SamoDaKazeem i 71 gost.