Tuga.spajk je napisao/la:
Izbori
Tuga.spajk je napisao/la:
Cuj nema nikakve koristi?bazero je napisao/la:Pa, kako sere Četnike i njihove navijače ove sezone![]()
Mada, s obzirom na viđeno, Prćijica će biti još lakša kanta za napucavanje nego one godine.
I koja je smisao slavljenja ovih 15-20 mil € "u blagajnu" GNK-a kad klub (rezultatski) od te love nema gotovo nikakvu korist?
I sa toliko stranaca godinama unazad Dinamo izbacuje najbolje i najskuplje Hrvatske igrace koji igraju u elitnim Evropskim klubovima za razliku od raspalog Hajduka gdje su garant Hrvati tj. domaci igraci vecina a njihovoj djeci je krajnji domet Ukrajinska liga.dubrava je napisao/la:ne, nikad nije bilo više stranaca u prvoj početnoj postavi Dinama. Nikad.
I da, bitan je broj. Nije isto ako je riječ o 3-4 ili o osmorici!
Bitno je za navijača, bitno je za onog koji taj klub doživljava kao svoj, kao nešto s čime se može poistovjetiti. Da, bitno je..
Tuga radi Intera?SiamoNoi je napisao/la:Tuga.spajk je napisao/la:[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11885379_10150900371969953_2211227434434073990_n.jpg?oh=4621f7f7e0421929681ca94c43441e41&oe=5640C891[/img]
Izbori
KpbKaka22 je napisao/la:Ti si spajk jedan gospodin veliki,svaka ti je na mjestu.![]()
![]()
Imas više kvaliteta od ovih propalih hrvatskih novinara,pa ja čitam sportske novosti ,sport index,to pljuje po Dinamo nemoguce,od stranaca,broja gledatelja,igrača,pa evo i sinoc kad su ubili ove albance,popljuvali su igru i kao da je rezultat mogo bit veći.Pu
Kljucno je neregularnom. Jaci HNL i bolji je bio kada smo u ratu isli gledati Dinamo peotiv Cibalije i Osijeka po Kutjevu, Djakovu, Pozegi vec danas. Zanimljiva je cinjenica da je Cibalija imala vise navijaca u Pozegi koja je 150 km od Vinkovaca vec Dinamo danas na Maksimiru, a igrat ce ligu prvaka. Posaljem fotke sa tih tekmi, to je bio HNL za ponos. Imali smo ligu. Mali ljudi zna da su prvu utakmicu HNL odigrali Hask i Cibalia 1992 zanimljivo je da je Adzic zabio gol u prvoj minuti, bilo je 5000 na Maksimiru.SiamoNoi je napisao/la:Čuj uspjeh biti kanta za napucavanjeA zanimljivo kako je jedino GNK kanta za napucavanje dok svi ostali klubovi slicnog ili manjeg budzeta pruzaju dostojan otpor svim protivnicima u skupini.Bas se pitam zbog čega.Koliko je Psihopat smanjio kriterije to je strasno.Da sutra kaze da je uspjeh drugo ili trece mjesto u neregularnom HNLu ti i tebi slicni bi dolazili ovdje uvjeravat ostale kako je to zaista uspjeh.Zalostan je klub kojem se vlastiti navijaci zadovoljavaju (ispod)prosjecnim,a klub ima potencijala za puno više.Tu se vidi na koliko se niske grane spalo.
Izbori
Jbg da možeš zadržat igrače ne bi bio DinamoSiamoNoi je napisao/la:Radi GNK nikakva.Zaboravio sam jos dodat da je otisao odavde za siću (11m s bonusima od kojih niti jedan nije ostvaren) s obzirom koliko se moglo uzeti.Isto to sam napisao i u siječnju 2013.Tako je to kad prerano prodajes igrača.
Izbori
Vjeruj da se ne sjecam te tekme, gdje sam bio, pojma nemam. Mislim da je to bio pocetak ludog vremena, jos jedan zavoj Kasina-Knezija. Peglal se po Roterdamu. Jebote, rupa.Signore je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ne mozes toga da se ne sjecas. Doduse, ne sjecam se ni ja, ali znam
Ima.dubrava je napisao/la:Osim toga, Dinamo nema problema što se tiče financija (bar mislim, možda griješim)
Ne posluje.dubrava je napisao/la:udrugaposluje u plusu već dulji niz godina.
Predsjednik klubaspajk je napisao/la:I daleko je najmudriji čovjek u hrvatskom nogometu, sa najviše znanja o sportu i o poslovanju, ma koliko ga prozivali.
Hoću da klub počne poštivati zakone.BigBigBang je napisao/la: Cuj nema nikakve koristi?Sta hoces da sa 15-20 miliona osvoje Ligu Prvaka?
Pa, to bi bilo očekivano s obzirom na sustav koji pogoduje GNK-u na putu do LP, ali giganti poput Austrie Beč, Aalborga, Sheriffa i Salzburga su stali na put i to je **** NEUSPJEH kad konstanto, svake sezone, bivaš izbacivan što iz pretkola LP, što iz grupa EL od nekoliko puta, po svemu, slabijih klubova.BigBigBang je napisao/la:Za klub poput Dinama je najvaznije da se od finansija od LP zadrzi stabilnost dovede neka pojacanja da dodju na taj nivo da svake godine igraju grupe LP
Stid bi me bilo navijati za taj bankomat ratnog profitera i četnika.BigBigBang je napisao/la:pa koliko bi klubova i navijaca istih guze dalo da budu kanta za napucavanje u LP? Pa da budes kanta napuavanje tamo to ti je uspjeh tamo su najjace i najbogatije ekipe tamo je elita koja krsi stotine miliona eura i ti ismijavas to sto ce Dinamo biti kanta za napucavanje pa jel te stid?
Da, neregularan.BigBigBang je napisao/la:Cuj neregularni HNL pa hebote citajuci ove komentare pomislio bi u toj ligi se kriju evropski giganti koji bi pokorili svijet al im Dinamo sve uzima u neregularnom prvenstvu![]()
Zdravko Mamić - najnesposobniji nogometni djelatnik na svijetu.Nađi mi jedan klub, ali JEDAN koji je na toliko razina ispod svojih mogućnosti u svim sektorima kluba -
da ima 5 puta manje članova nego bi realno mogao/trebao;
da ima 10 puta manje publike nego bi mogao/trebao;
da prodaje 20 puta manje dresova od svojih mogućnosti;
da diže kredite, umjesto da bude klub s barem 10 mil € plusa svake godine;
da biva kanta za nabijanje i sprdnja Europe, umjesto (barem) konkurentnosti;
da, od 10 pokušaja, prezimi nijednom, umjesto da se proljeće u Europi dočekalo barem 7 puta s obzirom na grupe;
da pored jedne od Top omladinskih škola, igra 9 stranaca u prvoj;
da od 10 pojačanja, 7 je proglašeno promašajem nakon pola godine;
da je promijenuo 23 trenera u 14 godina.
što je NEUSPJEHBigBigBang je napisao/la:Jedan Ajax kojeg vodi De Bouer koji je koliko skuplji od Dinama ove godine je ispao od Rapida iz Beca
što je NEUSPJEHBigBigBang je napisao/la:Taj isti Serif je bio skuplji koliko puta od Zelje pa ga je Zeljo izbacio
što je NEUSPJEHBigBigBang je napisao/la:Aalborga je izbacila Slavija iz Istocnog Sarajeva
što je NEUSPJEHBigBigBang je napisao/la:nakon sto je remizirao u grupama LP sa Unitedom
što je NEUSPJEHBigBigBang je napisao/la:ispadanja Dinama od Austrije iz Beca
što je NEUSPJEHBigBigBang je napisao/la:pa jedan Ajax ispadne od Rapida
Konstantu ne možeš očekivati ni od jednog od navedenih klubova jer...BigBigBang je napisao/la:Ono sto Dinamo ima a vecina ovih nema je konstanta,
Drago mi je da si i ti, nakon @spajka, priznao da je Četo menadžer čime krši zakon. HvalaBigBigBang je napisao/la:najnesposobniji menadzer
Sportski rezultati su debelo ispod mogućnosti,BigBigBang je napisao/la:kritikujes za lose rezultate unatoc najvecem budzetu i prihodima u regionu sams i to rekao kao i to da ima top omladinsku skolu u Evropi
Bilo bi logično da nakon prinudne (a slučaj Modrić je ipak dokazao da prodaja nije pod ''muss'') prodaje od koje uprihodiš 10-20 mil € ne dovodiš istrošene Južnoamerikance i Portugalce od kojih se polovica ispostavi prevarama, pa ih otjeraš ili prodaš za manje nego si dobio, nego afirmiraš domaće dečke, uz pokojeg kvalitetnog stranca i kvalitetnog trenera, pa pored rezultata koje bi imao kao i s ovim invalidima, bi imao i punu blagajnu za razliku od sad i ne bi morao u privatizaciju "ZBOG NEIMAŠTINE".BigBigBang je napisao/la:Dakle ima top skolu a 9 stranaca pa to je logicno ako imas top skolu ciji igraci zavrsavaju u najvecim evropskim klubovima logicno je da ces kupovati igrace, pa sta bi ti zadrzavao Kovacica, Pjacu i slicne do 25 godine u HNLu jel? Kad ti na vrata zakucaju bogati evropski klubovi nema tu zadrzavanja igraca, za klub poput Dinama iz lige kakva je HNL nemoguce je ostaviti na okupu jednu dobru generaciju to je apsolutno suludo i pomisliti i naravno da ce morati kupovati neke polovne strance reprezentativce zemalja poput Cilea, Alzira itd jer tesko je dovesti kao sto je vec receno u Dinamo reprezentativca Hrvatske, skupa roba..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.