To sam ja pricao ranije...Rafa ne moze doci do prilike da igra sa babukombhsport je napisao/la:Sto je dokaz onoj tvrdnji da Rafa ne moze doci do Fedexa ako nije u optimalnoj formi i naravno tada su mu vece sanse za pobjedu. Ovo je n-ti put da je 'izbjegao' duel u kojem bi Roger imao mec na svom reketu.shminka je napisao/la:Svakom istinskom tenis fanu fale mečevi Rafe i Rogera, a ovdje su bili najbliži susretualex1991 je napisao/la:Tipican primjer kompleksaljubimac im razvali Andersona,ali oni se na to ne obaziru,bitniji im je Nadalov poraz nego federerova pobjeda,nije bolest sve sto boli.
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Odg: RE: Re: ATP Tour
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Re: ATP Tour
A sto se tice babuke sinoc...rapsodija u svim segmentima igre...totalna dominacija...sve je fukcionisalo...idemo dalje babuka!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ispade sad da Nadal namjerno gubi meceve da ne bi igrao sa federeromBelmin6 je napisao/la:Ne budi toliko zaludjen Špancem, pa iks puta se desila ovakva situacija.alex1991 je napisao/la:A kako znas da bi federer imao mec na reketu?
Da li cuva H2H protiv Rogera ili je to nešto drugo, mi ne znamo.
I da ja sam zaludjen a ti federera nazivas babo
Zadnja izmjena: alex1991, dana/u 21 avg 2015, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Da, Rafa je namjerno izgubio od Lopeza da ne bih dosao u susret sa Rogerom, jer bih eventualnom pobjedom Svicarac spustio H2H na -12.Belmin6 je napisao/la:Ne budi toliko zaludjen Špancem, pa iks puta se desila ovakva situacija.alex1991 je napisao/la:A kako znas da bi federer imao mec na reketu?
Da li cuva H2H protiv Rogera ili je to nešto drugo, mi ne znamo.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ne mogu da vjerujem šta ova gore napisa, cuj -12.
Sokrate, napisao sam da se ovo desilo iks puta. Da Nadal ispada prije matcha s Rogerom.
Sokrate, napisao sam da se ovo desilo iks puta. Da Nadal ispada prije matcha s Rogerom.
Da te citiram jos jednom, da se podsjetis sta si napisao.Belmin6 je napisao/la: Da li cuva H2H protiv Rogera ili je to nešto drugo, mi ne znamo.
Dao si akcenat tome da Nadal namjerno gubi da ne bih doso do Rogera, jer bi eventualnim porazom pokvario H2H koji je ogroman u korist Rafe.
Nemoj se sada vaditi i praviti me budalom, dobro ti znas na sta sam mislio kad sam rekao ono maloprije.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Neka ti kaze Lopez, kako je on taj mec imao na svom reketu. RUku na srce, svako objektivan bi u tom mecu dao prednost Rogeru, ali eto Rafa ocito zna procjeniti neke stvari...alex1991 je napisao/la:A kako znas da bi federer imao mec na reketu?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Slobodno boldaj i prvi dio mog posta, pa cemo dalje u raspravu.
Zadnji duel 2014.
Zadnji duel 2014.
Davali su ti objektivni federeru prednosti i u nekim njihovim prethodnim duelima,pa se znalo desiti obrnutobhsport je napisao/la:Neka ti kaze Lopez, kako je on taj mec imao na svom reketu. RUku na srce, svako objektivan bi u tom mecu dao prednost Rogeru, ali eto Rafa ocito zna procjeniti neke stvari...alex1991 je napisao/la:A kako znas da bi federer imao mec na reketu?
Koji brat ..cuj Rafa gubi namjerno da ne bi igrao sa Rogerom hahhahahh...razmisljanje u stilu djeteta sa 6 godina...bolan on bi sve dao da odiga bar jos jedan mec sa babukom ali....jbg 
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Mit o međusobnom omjeru kao krucijalnom argumentu za GOAT raspravu se toliko napuhao, malo fali da se razbije u hiljadu djelića.
Bio sam toliko slobodan da pronađem historiju bježanja Rafaela Nadala, kada se dotični trebao susresti s RF-om u duelima gdje bi Švicarac na papiru bio apsolutni favorit.
Odmah da naglasim da će u obzir biti uzeti fast HC i turniri na travi, naravno ne svi, tako da ne zamjerite ako zbog obima podataka oštetim Rogera koji put.
Krenimo od aktuelnog Cincinnatija. Godina je 2009. Nadal ispada u polufinalu od Đokovića, kojeg u finalu Federer pobjeđuje bez problema. Godinu dana kasnije, u Nadalovoj sezoni života, ponovo slična situacija. Igra se četvrtfinale; Federer je dobio Davydenka i čeka Nadala u polufinalu, ali ga ponovo neće dočekati jer je ovaj poražen od Baghdatisa.
Trebam li napomenuti da je i taj turnir RF osvojio?
2012. se Nadal nije ni pojavio na Federerovom omiljenom Mastersu, baš kao ni 2014. Frišku situaciju iz 2015. i Felicianov upset nije potrebno ponavljati.
Što se tiče Toronta/Montreala, 2007. je Nadal ponovo poražen u polufinalu u Đokovića, tako da nije izašao na megdan Federeru u finalu. 2010. ista priča; Nadal gubi u polufinalu od Murrayja, a Federer pobjeđuje Đokovića. Do klasika ponovo nije došlo.
Sada ćemo se malo pozabaviti Grand slamovima, konkretno Wimbledonom i US Openom. Na travi se svi dobro sjećamo 2014. i Nadalovog poraza od Kyrgiosa u četvrtoj rundi. Nadal nije uspio savladiti australskog tinejdžera, a samim tim ni zakazati meč s Federerom, koji je te godine poražen u finalnom five setteru od Đokovića. Treba naglasiti da 2009. Španac nije ni nastupio na najprestižnijem teniskom turniru, a iste godine je Federer porazio Roddicka u finalu i osvojio rekordnu 15. Grand Slam titulu, čime je prestigao Samprasa na vječnoj listi. Kada govorimo o US Openu, prvo što bode oči je činjenica da se njih dvojica nikada nisu sastali u Njujorku. Za takvu situaciju su ovoga puta krivi obojica. Nadal je 2008. i 2009. gubio u polufinalima od Murrayja i Del Potra, tako da se nije našao u finalu oči u oči s Federerom, dok je RF 2010. i 2011. padao u epskim mečevima s Novakom Đokovićem, gdje nije iskoristio po dvije meč lopte (ako se dobro sjećam 2010.
).
Kao šlag na tortu dolazi World Tour Finals, turnir na kojem Federer imao najbolju statistiku protiv Nadala (4-1), iako je prednost mogla biti i ubjedljivija. 2005. se Nadal zbog povrede nije pojavio na turniru, a Roger je izgubio jedan strašan five setter protiv Nalbandianu u finalu. 2008. je Nadal ponovo povrijeđen i zbog toga propušta WTF. Sljedeće godine gubi sva tri meča u grupi i ponovo ne dolazi do polufinala i potencijalnog meča sa svojim ljutim rivalom. 2012. je Nadal po treći put povrijeđen, a 2014. po četvrti...
Napomena: U obzir nisu uzeti manji turniri tipa Halle, Rotterdam, Dubai... Ipak, to nije razlog da ih ne spomenemo, jer je i na njima bilo sličnih situacija, tako da materijala ne bi nedostajalo.
Over and out.
Bio sam toliko slobodan da pronađem historiju bježanja Rafaela Nadala, kada se dotični trebao susresti s RF-om u duelima gdje bi Švicarac na papiru bio apsolutni favorit.
Odmah da naglasim da će u obzir biti uzeti fast HC i turniri na travi, naravno ne svi, tako da ne zamjerite ako zbog obima podataka oštetim Rogera koji put.
Što se tiče Toronta/Montreala, 2007. je Nadal ponovo poražen u polufinalu u Đokovića, tako da nije izašao na megdan Federeru u finalu. 2010. ista priča; Nadal gubi u polufinalu od Murrayja, a Federer pobjeđuje Đokovića. Do klasika ponovo nije došlo.
Sada ćemo se malo pozabaviti Grand slamovima, konkretno Wimbledonom i US Openom. Na travi se svi dobro sjećamo 2014. i Nadalovog poraza od Kyrgiosa u četvrtoj rundi. Nadal nije uspio savladiti australskog tinejdžera, a samim tim ni zakazati meč s Federerom, koji je te godine poražen u finalnom five setteru od Đokovića. Treba naglasiti da 2009. Španac nije ni nastupio na najprestižnijem teniskom turniru, a iste godine je Federer porazio Roddicka u finalu i osvojio rekordnu 15. Grand Slam titulu, čime je prestigao Samprasa na vječnoj listi. Kada govorimo o US Openu, prvo što bode oči je činjenica da se njih dvojica nikada nisu sastali u Njujorku. Za takvu situaciju su ovoga puta krivi obojica. Nadal je 2008. i 2009. gubio u polufinalima od Murrayja i Del Potra, tako da se nije našao u finalu oči u oči s Federerom, dok je RF 2010. i 2011. padao u epskim mečevima s Novakom Đokovićem, gdje nije iskoristio po dvije meč lopte (ako se dobro sjećam 2010.
Kao šlag na tortu dolazi World Tour Finals, turnir na kojem Federer imao najbolju statistiku protiv Nadala (4-1), iako je prednost mogla biti i ubjedljivija. 2005. se Nadal zbog povrede nije pojavio na turniru, a Roger je izgubio jedan strašan five setter protiv Nalbandianu u finalu. 2008. je Nadal ponovo povrijeđen i zbog toga propušta WTF. Sljedeće godine gubi sva tri meča u grupi i ponovo ne dolazi do polufinala i potencijalnog meča sa svojim ljutim rivalom. 2012. je Nadal po treći put povrijeđen, a 2014. po četvrti...
Napomena: U obzir nisu uzeti manji turniri tipa Halle, Rotterdam, Dubai... Ipak, to nije razlog da ih ne spomenemo, jer je i na njima bilo sličnih situacija, tako da materijala ne bi nedostajalo.
Over and out.

@claus, svaka cast!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Vjerujem da je federer jako sretan sto Nadal nije igrao nabrojane meceve protiv njega.
Ps.poceli ste se medjusobno razilaziti u misljenjima,jedni govorite izbjegava meceve a drugi da jedva ceka mec sa federerom.
Ps.poceli ste se medjusobno razilaziti u misljenjima,jedni govorite izbjegava meceve a drugi da jedva ceka mec sa federerom.
Zadnja izmjena: alex1991, dana/u 21 avg 2015, 13:53, ukupno mijenjano 3 puta.
Bravo Claus doktore. O ovome sam pisao ovoj dvojici, ali ne ide im u glavu.
Dok je gospodin iz Basela uvijek išao na megdan Španskom konobaru, bilo to cak i na šljaci u peaku Nadala.
Cijelu karijeru igrao bez kalkulacija, jer nekada moraš i izgubiti da bi naucio koju lekciju.
Dok je gospodin iz Basela uvijek išao na megdan Španskom konobaru, bilo to cak i na šljaci u peaku Nadala.
Cijelu karijeru igrao bez kalkulacija, jer nekada moraš i izgubiti da bi naucio koju lekciju.
Danas u 17h Wawrinka-Djokovic ! :
50:50Volvic je napisao/la:Danas u 17h Wawrinka-Djokovic ! :
Ni jedan ni drugi nisu u nekoj Bog zna kakvoj formi + što Stan ima nekakvih problema sa leđima(ili je imao)
ppppp je napisao/la:50:50Volvic je napisao/la:Danas u 17h Wawrinka-Djokovic ! :
Ni jedan ni drugi nisu u nekoj Bog zna kakvoj formi + što Stan ima nekakvih problema sa leđima(ili je imao)
Ma Donna Vekic ce to izljecit
Ako je ikad iko igrao bez kalkulacija onda je to bio RafaBelmin6 je napisao/la:Bravo Claus doktore. O ovome sam pisao ovoj dvojici, ali ne ide im u glavu.
P.S.interesuje me šta je sa onim pravilom da se moraju igrati svi masters turniri (izuzev MC) ?
Ma ne može ni ona sve stići "ispeglati"Volvic je napisao/la:ppppp je napisao/la:50:50Volvic je napisao/la:Danas u 17h Wawrinka-Djokovic ! :
Ma Donna Vekic ce to izljecit
Slažem se da je bez kalkulacija igrao na sljaci.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.