Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Zakačio si nogom i kabal monitora. Provjeri i dotegni spojeve na centralnoj i monitoru
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
- alan_kardec
- Kontakt:
Dotegao sam sve kablove, ali nije to to, ista stvar se dešava. Možda me nisi dobro skontao, upali se i monitor i kućište, čujem kulere, na monitoru se odmah na početku ko i uvijek pojavi onaj natpis american megatrends i poslije toga ništa, samo prazan monitor.
Možda ima neke veze sa ovim mojim problemom, ona crvena led dioda na kućištu konstantno svijetli.
Isto tako možda je bitno za reći, juče sam otvarao kućište i usisivačem čistio kulere, ali nakon toga komp je skroz normalno radio.
Možda ima neke veze sa ovim mojim problemom, ona crvena led dioda na kućištu konstantno svijetli.
Isto tako možda je bitno za reći, juče sam otvarao kućište i usisivačem čistio kulere, ali nakon toga komp je skroz normalno radio.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
imam problem sa javom,oko gledanja online filmova.odem u control panel i u opciji security nema opcije medium,samo high i very high,sta raditi?
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Filipe bolan skini popcorn time i gledaj filmove ko čovjekfilip13 je napisao/la:imam problem sa javom,oko gledanja online filmova.odem u control panel i u opciji security nema opcije medium,samo high i very high,sta raditi?
Re: RE: Re:
JoseMourinho je napisao/la:Filipe bolan skini popcorn time i gledaj filmove ko čovjekfilip13 je napisao/la:imam problem sa javom,oko gledanja online filmova.odem u control panel i u opciji security nema opcije medium,samo high i very high,sta raditi?
imam to,nekad mi zasteka
Kakvih problema ? Jel imaš najnoviju javu ?filip13 je napisao/la:imam problem sa javom,oko gledanja online filmova.odem u control panel i u opciji security nema opcije medium,samo high i very high,sta raditi?
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
topnik1 je napisao/la:Kakvih problema ? Jel imaš najnoviju javu ?filip13 je napisao/la:imam problem sa javom,oko gledanja online filmova.odem u control panel i u opciji security nema opcije medium,samo high i very high,sta raditi?
imam,tek skinuo,pokusavam pokrenuti film,trazi mi da instaliram javu a to vec urađeno
Dešava se to često, vjerovatno nije odobrena na toj stranici gdje gledaš.
Imaš li u adress baru kakvih iksića ?

Naprimjer kraj te zvjezdice da imaš još kakav kvadratić.

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
topnik1 je napisao/la:Dešava se to često, vjerovatno nije odobrena na toj stranici gdje gledaš.
nema,i pazi ovo,mogu filmove gledati na toj stranici,serije ne mogu
- alan_kardec
- Kontakt:
Daj ljudi pomagajte, hitno je (sestra kuca neki seminarski), a sutra nedjelja, ne rade servisi.alan_kardec je napisao/la:Dotegao sam sve kablove, ali nije to to, ista stvar se dešava. Možda me nisi dobro skontao, upali se i monitor i kućište, čujem kulere, na monitoru se odmah na početku ko i uvijek pojavi onaj natpis american megatrends i poslije toga ništa, samo prazan monitor.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Druze ne znam kako da ti se pomogne sa tim. Ako imas laptop, probaj ukljuciti monitor u laptop pa vidi radi li. Ako radi, onda ti je nesto mozda osteceno na desktopu. Iskljuci ga iz struje, provjeri untra konekcije opet. Ako imas video karticu, probaj je izvaditi i ukljuciti direktno u maticnu, vidi radi li to. Probaj nesto.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Kad se pali pritisci F8 pa ako ti da izbor probaj safe mode.alan_kardec je napisao/la:Daj ljudi pomagajte, hitno je (sestra kuca neki seminarski), a sutra nedjelja, ne rade servisi.alan_kardec je napisao/la:Dotegao sam sve kablove, ali nije to to, ista stvar se dešava. Možda me nisi dobro skontao, upali se i monitor i kućište, čujem kulere, na monitoru se odmah na početku ko i uvijek pojavi onaj natpis american megatrends i poslije toga ništa, samo prazan monitor.
Udji u BIOS kad se pali vidi ocitaval ti HDD ikako, možda se on isključio iako ne znam kako
Probaj izvadit BIOS bateriju na 10-tak min, al prije toga isključi PC iz struje pa vrati
To je sto mi je trenutno na um palo pa probaj
Pogledaj kablove od diskaalan_kardec je napisao/la:Daj ljudi pomagajte, hitno je (sestra kuca neki seminarski), a sutra nedjelja, ne rade servisi.alan_kardec je napisao/la:Dotegao sam sve kablove, ali nije to to, ista stvar se dešava. Možda me nisi dobro skontao, upali se i monitor i kućište, čujem kulere, na monitoru se odmah na početku ko i uvijek pojavi onaj natpis american megatrends i poslije toga ništa, samo prazan monitor.
Infarkt,ma kakav je,od srca je.
Uzeo sam neki dan nov komp, tj. polovan, al novi i odmah imam dva problema. Npr. na rezultate mi nece uci, tj. udje na stranicu, onaj kruzic vrti da ucitaje i tako po sat vremena, nikad ne ucita.
To mi je manje vise, ali imam problem s reklamama. U pitanju je ADVERTISEMENT Powered by Get Private. Kako to da rijesim? Sto god sam nasao na netu nije funkcioniralo. Na nekim stranicama se ne pojavljuje nikad, npr. na fb, ss.ba i nekim vecim news portalima. Na nekim je rijetkost, a negdje stalno. Dok udjem na stranicu nakon pola minute mi ga izbaci, tj. udje na tu stranicu, gore na vrhu imam opciju za povratak na stranicu s koje sam preusmjeren, vratim se i opet za 2-3 minute me prebacuje. Bilo bi mi svejedno da mi otvori u novoj kartici, ali znam negdje nesto tipkat, samo me prebaci na drugu stranicu i kad idem nazad ili kad koristim njihovu opciju povratka bude mi sve obrisano.
Kako blokirati to?
To mi je manje vise, ali imam problem s reklamama. U pitanju je ADVERTISEMENT Powered by Get Private. Kako to da rijesim? Sto god sam nasao na netu nije funkcioniralo. Na nekim stranicama se ne pojavljuje nikad, npr. na fb, ss.ba i nekim vecim news portalima. Na nekim je rijetkost, a negdje stalno. Dok udjem na stranicu nakon pola minute mi ga izbaci, tj. udje na tu stranicu, gore na vrhu imam opciju za povratak na stranicu s koje sam preusmjeren, vratim se i opet za 2-3 minute me prebacuje. Bilo bi mi svejedno da mi otvori u novoj kartici, ali znam negdje nesto tipkat, samo me prebaci na drugu stranicu i kad idem nazad ili kad koristim njihovu opciju povratka bude mi sve obrisano.
Kako blokirati to?
Pri paljenju racunala mi se u vecini slucajeva pojavljuje cpu fan error i uopce se ne vrti. Stisnem F1 i bude sve ok, ali nakon 10-15min se komp ugasi, i nakon sto ga ponovo pokrenem radi sve normalno i normalno se vrti
Osim ako ga u prvom paljenju nakon par minuta "rucno" zavrtim i onda isto bude sve ok...Ponesto se kuzim u racunala, ali nisam nekakav majstor, pa me zanima do cega je ovdje problem i sto bi trebao napraviti da rijesim ovo?
Inace radi se o AMD Athlonu x4 750k i nisam kupovao nikakav novi hladnjak, vjerojatno bi trebao
Nadam se da sam dobro objasnio i svaka pomoc je dobrodosla!
Inace radi se o AMD Athlonu x4 750k i nisam kupovao nikakav novi hladnjak, vjerojatno bi trebao
Nadam se da sam dobro objasnio i svaka pomoc je dobrodosla!
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Moze biti da si cackao nesto po bios-u.. Vrati u bios-u sve na default i vidi hoce li ti se posle to desavati.. Mozes to uraditi i vadjenjem one baterije iz maticne samo posle toga nastimaj sat i datum.. Mozda ti je i napajanje na izmaku snaga.. Uglavnom komp ti se najvjerovatnije gasi zato sto se procesor pregrijava zbog tog problema sa ventilatorom.. Mozda je i samo ventilator u defektu.. Probaj staviti neki drugi ako imas..
BUDI ŽELJO !!!
Moguce da se pasta osusila plus prasina i imas kuler koji sporije vrti te procesor na koji hladnjak direktno nalijeze bez odvodnika toplote.
Moj savjet, nabavi pastu (3 KM) otvori kuciste, ocisti kuler, nanesi na procesor te na dio hladnjaka sto ide na procesor.
Procesor je tako programiran da se automatski gasi (na visokim temp) da bi se spasio od event pregrijavanja.
Moj savjet, nabavi pastu (3 KM) otvori kuciste, ocisti kuler, nanesi na procesor te na dio hladnjaka sto ide na procesor.
Procesor je tako programiran da se automatski gasi (na visokim temp) da bi se spasio od event pregrijavanja.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Jesi to ti prijatelju majstore za kompjutere ?Asteriks je napisao/la:Moguce da se pasta osusila plus prasina i imas kuler koji sporije vrti te procesor na koji hladnjak direktno nalijeze bez odvodnika toplote.
Uslijedio ban nakon nekih prepirki, uglav ovo je novi nick. 
A smooth sea never made a skilled sailor.
Dobro je da si tu.Asteriks je napisao/la:Uslijedio ban nakon nekih prepirki, uglav ovo je novi nick.
Trenutno korisnika/ca: VivaLaStella i 2 gosta.