Atletika u BiH
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Atletika u BiH
http://www.iaaf.org/competitions/iaaf-w ... /startlist
Prva grupa najujednacenija, u drugoj Rudisha i Amos a u trecoj Amel nadam se prolazi bez problema. Bi li mogli ocekivati utrke oko 1.44?
Prva grupa najujednacenija, u drugoj Rudisha i Amos a u trecoj Amel nadam se prolazi bez problema. Bi li mogli ocekivati utrke oko 1.44?
- skyisthelimit
U finalu svakako. Polufinale moze se mislim i s 1.45 uci. Zavisi kakav se tempo nametne. Uglavnom mislim da bi zlato uzeo Tuka mora imati bolje vrijeme nego u Monacu.
15.10 - 15.06 ...
Sheyi je napisao/la:U 5:50 sati.sigurnoable je napisao/la:U koliko Tuka nastupa da navijem sebi sat?
Valjda će finale biti u nekom normalnijem terminu
u utorak u 14 55
Haha joj kako sam zalego jutros, ko zaklan, nisam mogao ni post napisati 
Uglavnom ocekivano, bravo za Tuku, mada mislim da je ovo dosta tesko istrcao, ne znam zasto, ali imam takav osjecaj. Mozda zbog klime...

Uglavnom ocekivano, bravo za Tuku, mada mislim da je ovo dosta tesko istrcao, ne znam zasto, ali imam takav osjecaj. Mozda zbog klime...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
- ibrakadabra
- Kontakt:
Veliki se čuvaju za finalnu utrku.Evo gledam Aman je imao 22 vrijeme,francuz Bosse koji uvijek vuče utrku do 600m 23,Amos 16.Tako da tuka nije uopšte bio loš.
- ibrakadabra
- Kontakt:
Start sutrašnjeg polufinala je u 14:15 po nasem vremenu Tuka trci u trecoj grupi.
- ibrakadabra
- Kontakt:
Mislim da ce treca biti najbrža utrka jer su u njij Ferguson,Lewandowski i Tuka.
Mislim da će treća ići oko 1:44-1:45, Rotich ce nametnuti tempo, Lewandowski to pratiti a Tuka će čekati finiš, ostali taj tempo ionako neće moći pratiti već nakon 400-500 metara.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Kakva su pravila za ulazak u finale.. koliko ih ulazi po osvojenom mjestu a koliko po postignutom vremenu?
2 najbrža iz svake grupe, i 2 lucky losera
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Ja brata kako ih rutinski uze..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Pretpostavio sam da je tako.. bice tesko..Dex je napisao/la:2 najbrža iz svake grupe, i 2 lucky losera
Gledam na YT snimak ovaj 1/4finala... nekako me nervira ona taktika od Tuke. Zadnjih 100metara si peti.. samo se igra sa zivcima bosanaca..
Sretno mu sutra.. dakle u 14:15h... spremit se nesto ranije

Pa to je ta tehnika, čovjek tako trči i zato **** ove ispred, jer oni postave tempo 1:45 i vide nema nikog i 100 metara pred cilj kontaju sigurna pobjeda, a Tuka u nogama ima vrijeme i ispod 1:42 da trči kako treba, i onda ih u 100 metara stigne sve jer ovi uspore, jednostavno psihološka trka, zna Tuka koliko može i neće on uvijek biti 5-i, ja vjerujem da će u polufinalu odmah na treće mjesto gdje će sa Poljakom trčati rame uz rame, oba će čekati Rudishu da ode ispred a njih dvojica će vjerovatno imati istu sprint završnicu, na kraju kako god se završi mislim da će prva tri iz te staze u finale, a to će biti Rudisha, Tuka i Lewandowski
FliX je napisao/la:Pretpostavio sam da je tako.. bice tesko..Dex je napisao/la:2 najbrža iz svake grupe, i 2 lucky losera
Gledam na YT snimak ovaj 1/4finala... nekako me nervira ona taktika od Tuke. Zadnjih 100metara si peti.. samo se igra sa zivcima bosanaca..
Sretno mu sutra.. dakle u 14:15h... spremit se nesto ranije
sam ulazak u finale je uspjeh,nije amel rudisha ili nekad kipketer da ima puno super brzih trka u nogama da moze biti siguran da ce uci u finale
Ne znam što se uopšte zamarate vremenima i plasmanom. Ovdje niko od njih neće pucati jako. Ovo su taktičke trke gdje se ide na plasman isključivo. Vjerujte mi da bih ja bio sretniji da je Tuka jutros prošao u polufinale kao drugi ili treći. Ovako je jasno dao do znanja da može više od ovog. Ova trka mu je bila hodanje. To se vidjelo i kad je završio. A da je trka taktička i da se gleda samo plasman imamo primjer Rudiše koji je istrčao 1:48 trku, bilo je vremena boljih od njegovog a nisu prošli dalje.
Sutrašnja će biti zeznuta. Međutim vjerujem da će Amel ući u finale, a onda šta mu Bog da. Amel medalju osvaja.
Neko je spomenuo da mu je potrebno vrijeme bolje od njegovog trenutno najboljeg. Teško da će iko u finalu istrčat 1:42. To će biti treća trka u četiri dana. Previše je.
Sutrašnja će biti zeznuta. Međutim vjerujem da će Amel ući u finale, a onda šta mu Bog da. Amel medalju osvaja.
Neko je spomenuo da mu je potrebno vrijeme bolje od njegovog trenutno najboljeg. Teško da će iko u finalu istrčat 1:42. To će biti treća trka u četiri dana. Previše je.
Finale će biti 1:43 možda koju stotinku ispod.
- ibrakadabra
- Kontakt:
Rudisha nije sa Tukom i Lewandovskim u polufinalu.On je u drugoj grupi sa Amosom.SGD53 je napisao/la:Pa to je ta tehnika, čovjek tako trči i zato **** ove ispred, jer oni postave tempo 1:45 i vide nema nikog i 100 metara pred cilj kontaju sigurna pobjeda, a Tuka u nogama ima vrijeme i ispod 1:42 da trči kako treba, i onda ih u 100 metara stigne sve jer ovi uspore, jednostavno psihološka trka, zna Tuka koliko može i neće on uvijek biti 5-i, ja vjerujem da će u polufinalu odmah na treće mjesto gdje će sa Poljakom trčati rame uz rame, oba će čekati Rudishu da ode ispred a njih dvojica će vjerovatno imati istu sprint završnicu, na kraju kako god se završi mislim da će prva tri iz te staze u finale, a to će biti Rudisha, Tuka i Lewandowski
Ma mislim na ovog Kenijca, Rotić, kako već, Ferguson.ibrakadabra je napisao/la:Rudiša nije sa Tukom i Lewandovskim u polufinalu.On je u drugoj grupi sa Amosom.SGD53 je napisao/la:Pa to je ta tehnika, čovjek tako trči i zato **** ove ispred, jer oni postave tempo 1:45 i vide nema nikog i 100 metara pred cilj kontaju sigurna pobjeda, a Tuka u nogama ima vrijeme i ispod 1:42 da trči kako treba, i onda ih u 100 metara stigne sve jer ovi uspore, jednostavno psihološka trka, zna Tuka koliko može i neće on uvijek biti 5-i, ja vjerujem da će u polufinalu odmah na treće mjesto gdje će sa Poljakom trčati rame uz rame, oba će čekati Rudishu da ode ispred a njih dvojica će vjerovatno imati istu sprint završnicu, na kraju kako god se završi mislim da će prva tri iz te staze u finale, a to će biti Rudisha, Tuka i Lewandowski
- ibrakadabra
- Kontakt:
Neka Tuka bude među prva dva da sigurno izbori finale.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.