FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

secer
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la secer » 05 maj 2010, 10:24

geronimo je napisao/la: @secer - vidis sta ti zemljak @recitacija predlaze.
ima nas, ima :D
on, omer, armin.. istina, etotaj je crveni dok smo omer i ja zehleni. za ovog treceg ne znam.
jes da sam rodjen u gornjijem dubravama(pljosko, seljacina) al se ne stidim, naprotiv!
doduse svih sedam rozreda sam pohadzo u tuzli!
sa strone jesam, al sam u dusi vazda bijo tuzlok.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 05 maj 2010, 10:27

Evo interviju Olica za SC portal :D, prijatno me je iznenadio i malo mi drazi posto :oops: :oops:.

Volio bih igrati u tandemu sa Džekom

Poznajem Rahimića, Ibiševića, Salihovića, Džeku, Misimovića, ali dvojac Wolfsburga nešto je posebno. Pravi su pogon vukova. Džeko bi na ljeto trebao napustiti Wolfsburg jer je prerastao ovaj klub, naglašava Olić

Ivica Olić je srušio Lyon. Baš kao što je radio u duelima protiv Juventusa ili Manchester Uniteda, reprezentativac Hrvatske pokazao je da je u ovom trenutku jedan od najboljih napadača u Evropi. Upravo su njegovi golovi Bayern odveli u Madrid, na Santiago Bernabeu. Finale Lige prvaka protiv Intera.

U razgovoru za SC reviju, koji smo sa Ivicom Olićem radili nakon utakmice sa Lyonom, hrvatski reprezentativac govorio je o tekućoj sezoni, bh. igračima u Bundesligi, reprezentacijama Hrvatske i BiH...

„Bosanci! Naravno da za vas imam vremena, samo izvolite“, dočekao nas je raspoloženi Olić kada smo ga u mix zoni stadiona Allianz Arena zamolili za razgovor. Nekako je naslutio finale...

«Kada bih mogao birati, neka to bude Inter. Postojala je mogućnost da obučem Interov dres, a kada već nisam, volio bih se protiv njih boriti za najveći klupski trofej», istakao je Olić.

SC: Bayernu dobro ide i u Bundesligi. Titula prvaka je tu!

OLIĆ: Konačno nas je krenulo. Dugo vremena smo se tražili, a sada smo u top formi. U pravo vrijeme, jer sada padaju odluke. Imali smo težak raspored, ali smo znali da možemo do cilja. U prošloj sezoni naslov nam je „ukrao“ Wolfsburg, bolje rečeno vaši Zvjezdan Misimović i Edin Džeko. Bayern je najveći klub i nije se moglo desiti da kiksamo dvije godine uzastopno.

SC: Šta mislite o Miralemu Pjaniću?

OLIĆ: Super talenat za koga radi vrijeme. Nije mala stvar sa 20 godina biti prvotimac Lyona, igrati polufinale Lige prvaka, a da, pri tome, znate kako je upravo vaš gol doprinio tome. Mislim da će još napredovati i da će izrasti u jednog od najboljih veznjaka u Europi.

SC: Poznajete još neke bh. reprezentativce...?

OLIĆ: Kako da ne. Sa Elvirom Rahimićem dugo vremena igrao sam u CSKA Moskva. Odličan je momak, vrhunski fudbaler. Pravi profesionalac. Misimović, Džeko, Vedad Ibišević, Sejad Salihović odlični su u Njemačkoj i već su ostavili upečatljiv trag u Bundesligi. Posebno bih apostrofirao Wolfsburgov dvojac. Džeko i Misimović su pogon „vukova“. Kada oni igraju, onda igra i ekipa. Žao mi je što se Ibišević još uijek nije vratio u formu u kakvoj je bio prije ozljede. Još uvijek mi je u sjećanju ta nesretna utakmica koju smo igrali protiv Hoffenheima kada su mu stradali ligamenti. Pratio sam i nastupe vaše reprezentacije u kvalifikacijama za SP i navijao da izborite plasman na Mundijal. Nadam se da ćete više sreće imati u borbi za EP.

SC: Njemački mediji pominjali su da bi Džeko naredne sezone mogao obući dres Bayerna, ali je Franc Bekenbauer, legenda Bavaraca, u jednom intervjuu rekao kako ekipi ne treba napadač?

OLIĆ: Džeko je prerastao Wolfsburg i, definitivno, na ljeto mora otići. Bayern? To bi bilo izvanredno. Ne bojim se konkurencije. Naprotiv, bilo bi fenomenalno da igram u tandemu sa njim. Vrhunski je napadač, vjerovatno će biti najboolji strijelac Bundeslige, a već drugu sezonu uzastopno zabio je više od 20 golova. Ako nisi kvalitet, ne možeš to napraviti. A, on, definitivno, to jeste. Ali, još jednom ističem kako je vrijeme da promijeni sredinu. Mora izabrati klub u kojem će napraviti stepenicu više. Uvjeren sam da neće pogriješiti i da će još dugo godina harati terenima širom Europe i biti strah i trepet za protivničke golmane.

SC: Mediji su špekulirali da biste i Vi mogli napustiti Bayern, da su u klub stigle konkretne ponude iz Engleske?

OLIĆ: Ne idem ja nigdje. Ovdje mi je dobro, uživam u Munchenu i zaista nemam razloga da uopće razmišljam o promjeni sredine. Čast svim klubovima, ali Bayern je nešto posebno. To je institucija. Navijači su posebna priča. To sam osjetio na svojoj koži posljednjih mjeseci. Zavoljeli su me i u svakoj utakmici imam motiv više. Želim opravdati njihovu naklonost. Vjerujem da ćemo na kraju sezone zajedno slaviti. Jednu jesmo već sada, a na redu je ona evropska.

Karijera
Ivica Olić rođen je 14. septembra 1979. godine u Davoru. Karijeru je započeo u Marsoniji, za koju je igrao od 1996. do 1999. godine. Iz Vinkovaca je preselio u Berlin, ali se u Herthi nije naigrao. Za dvije godine skupio je tek dva nastupa, što ga je natjeralo da se vrati u matični klub gdje se preporodio i u 51 utakmici zabio 29 golova. Uslijedio je odlazak u hrvatsku prestolnicu. Za Zagreb je potpisao 2001. godine, a godinu dana kasnije prešao je u Dinamo. Odlični nastupi u modrom dresu odveli su ga u moskovski CSKA. U Rusiji je osvojio tri prvenstva, dva Kupa, jedan Superkup i Kup UEFA. Uslijedio je prelazak u HSV, iz kojeg je u ljeto prošle godine došao u Bayern.

Pozdravite Halida!
Osim povezanosti sa BiH preko sportskog dijela, još jedan Bosanac ima posebno mjesto u Olićevom srcu.
„Prenesite velike pozdrave Halidu (Bešlić, op.a). To je najbolji pjevač na svijetu“, pohvalio je hrvatski reprezentativac Bešlića, kojeg mnogi smatraju zaštitnim znakom naše estrade.

Slavlje sa Barbarezom
Olić je pobjedu protiv Lyona proslavio u odabranom društvu, u jednom restoranu nadomak Munchena. Slavlje je uveličao i Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten fudbalske A reprezentacije BiH, nesuđeni selektor „Zmajeva“.
„Žao mi je što Sergej nije postao izbornik. Bio je veliki igrač, ne sumnjam da bi bio još bolji trener. Ali, ne treba da bude razočaran. Mlad je i za njega ima vremena“, naglasio je Olić.
--Pametnij popusta--

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 05 maj 2010, 10:29

BAVARAC DO GROBA je napisao/la:opet taj nas mentalitet

cim odigramo dobru sezonu odma nam ne trebaju pojacanja,mislim da tu uvijek pogrijesimo :?
ali tako je uvijek bilo,mislim da nam trba koji stoper,posto po meni ne pase kombinacija badstuber i van buyten,na bek bi stavio contenta koji je sjajno igrao do sad i treba mu dati iduce godine sansu,
demichelis i van buyten su rupa zato i primamo puno golova ali eto imali smo srece sto smo uvijek dali jedan vise gol :D
Ma Badstuber je po meni oke, ovu dvojicu na klupu posadit i dovest jos jednog dobrog centralnog odbrambenog ili ti ga stopera i dobrog golmana i to je to sto treba, barem ja tako mislim.
--Pametnij popusta--

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 05 maj 2010, 10:34

Rummenige uvijek sere nesto sa pojacanjima ,sto kaze bavarac do groba ,cim odigramo sezonu da valja odmah netrebaju pojacanja . Mozda Rummenige nije primjetio da primamo golova i golova , na srecu smo zabili Manchesteru 2 gola kod njih . Viole nam dale 3 gola :shock: Za jednu ekipu koja je u Seria A negdje oko 7 8 mjesta ,previse . Dobri su Buyten i Micho ali nedovoljno dobri ;)

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 05 maj 2010, 14:05

Biće nekih slika u nedelju sa proslave ovdje u Minhenu... :mrgreen:

btw može se dogovoriti i neki marketing sa sportsport.ba ako osvoje LP tipa Schweinsteiger oskudno odjeven sa ss.ba rekvizitima.. :lol:

OLE SUPER FCB
Kontakt:

Post Postao/la OLE SUPER FCB » 05 maj 2010, 16:56

Kakav ba Ribery.Pomalo gubim povjerenje u njega.Altintop ga je sjajno zamijenio u Lyonu i to ne na svojoj poziciji.Bolje je igrao od ribery-ja.Samo da je još postigao gol :)

OLE SUPER FCB
Kontakt:

Post Postao/la OLE SUPER FCB » 05 maj 2010, 16:58

Monolog je napisao/la:
OLE SUPER FCB je napisao/la: P.S. Šta ti znači to gunar ???
Ulažem cenera da je to zbog "ubojice dječjeg lica" Ole GUNAR Solskjaer.
Za šta tačno ti ulažeš cenera?

OLE SUPER FCB
Kontakt:

Post Postao/la OLE SUPER FCB » 05 maj 2010, 17:02

bh hrvat je napisao/la:čestitke na osvojenoj tituli, nadajmo se da je to zadnji trofej koji ste osvojili
Hahahaha.Gluposti :lol: :lol: Ej ljudi što ste dosadni to što pričate 3 gola za nas minimalno :o I ja bih volio ali 90% nećemo.Kakva god pobijeda ja sam zadovoljan :!: :!: :!: Prošli su barcu to je istina ali pravo kukavički

OLE SUPER FCB
Kontakt:

Post Postao/la OLE SUPER FCB » 05 maj 2010, 17:05

armin90 je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:slika

dresovi za sljedecu sezonu. domaci jako dobri, samo sponzor ruzan. sta je ovo sa gostujucim jbt, munchen 1860?
Bilo vec ;).
Ovi dresovi mi se sve više i više sviđaju.Već sam se navikao na njih :P

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 maj 2010, 18:05

najnovija informacija, nazalost losa....uefa potvrdila nakon 3 sata rasprave kaznu od 3 utakmice za francka riberyja...bayern zeli sada ici pred internacionalni sportski sud....smijesna odluka pogotovo nakon sto je i lisandro lopez vec rekao da kod faula nije bilo prave namjere
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 maj 2010, 18:17

effe_sa je napisao/la:najnovija informacija, nazalost losa....uefa potvrdila nakon 3 sata rasprave kaznu od 3 utakmice za francka riberyja...bayern zeli sada ici pred internacionalni sportski sud....smijesna odluka pogotovo nakon sto je i lisandro lopez vec rekao da kod faula nije bilo prave namjere
Ocigledno da se ima namjera zabraniti Francuzu igranje u finalu. Mozda je razlog tome i sex afera, ali svakako to ne treba da bude opravdanje UEFE. Steta je velika sto se nece ovakvom igracu dozvoliti igranje na tako vaznoj utakmici. Toliku zelju je imao da igra, ali izgleda da ce u njoj pregorjeti. Nadam se da se nesto pozitivno moze izroditi, ali iako ne bude igrao bez njega se moze i mora.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 maj 2010, 18:20

Pa ova odluka može samo biti dobra za Bayern. Sad će ovi koji budu istrčali dati 300%, samo da bi pokazali da nisu tu "tek tako", te da odigraju utakmicu karijere zbog "nepravde" koja je zadesila Franka. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 maj 2010, 18:28

Robben drzi prvo mjesto sa najvecim brojem prodatih dresova. Uz njega su takodjer medju prvih 10 Lahm, Ribery i Gomez. Velika popularnost. :D

Nijemci vracaju super kup nakon 14 godina. Prilika da se pocetkom iduce sezone odmah dograbi jedan trofej. 8-) 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BAVARAC DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la BAVARAC DO GROBA » 05 maj 2010, 22:49

ovo volim vidjeti na sport.de

naslov
Wegen Dzeko: Gomez steht auf der Kippe & Klose vor dem Aus

ja se nadam da ce džeko doci u bayern :D

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 05 maj 2010, 22:52

BAVARAC DO GROBA je napisao/la:ovo volim vidjeti na sport.de

naslov

Hm hm ja veze nemam njemacki, ali gospodin google translate kaze nesto otprilike kao da su zbog Dzeke Gomez i Klose na izlaznim vratima Bayerna, da li grijesim? :mrgreen:
--Pametnij popusta--

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 maj 2010, 22:55

armin90 je napisao/la:

naslov

Hm hm ja veze nemam njemacki, ali gospodin google translate kaze nesto otprilike kao da su zbog Dzeke Gomez i Klose na izlaznim vratima Bayerna, da li grijesim? :mrgreen:
To sam skontao i bez translate-a al necu nista da pisem :P nadam se da nece neka ih ta che dzeko u bayern-u :?
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

BAVARAC DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la BAVARAC DO GROBA » 05 maj 2010, 23:07

armin90 je napisao/la:

naslov

ma tako nekako :D
dat cemo ima klosea i tymoschuka i ottla + 15mil.eura a oni nama džeku :D

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 maj 2010, 17:07

refresh... :)
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 06 maj 2010, 18:30

Löw objavio prosireni spisak putnika na SP. Na njemu se nalazi cak 7 igraca Bayerna.
Pozvani su Butt, Lahm, Badstuber, Schweinsteiger, Gomez, Klose, Muller. Tu je i Toni Kroos koji se slijedece sezone vraca sa posudbe iz Bayera.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 06 maj 2010, 18:37

reprezentacija njemacke je jaka kad je i bayern jak i obrnuto. za razliku od prije 10 godina ova reprezentacija je 100 puta slabija kao i sam bayern. ali opet kako bayern dodje do finala LP tako bi mogli i reprezentativci bar do polufinala SP-a.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []