Riad Bajić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Riad Bajić
Dobro je BAjic tek doso odma 81min Inace je on stalozen miran stabilan na lopti zna se zagradit po meni puno bolji potencijal nego Armin Hodzic
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ima tu istine ali nije to cijela prica. Imamo talentovanih igraca u bh klubovima, ali oni obicno odu vani za male pare i u neozbiljne klubove. I propadnu zbog toga sto su:SjeverniVjetar je napisao/la:Ma jok, mi imamo pobjednicku strategiju, kontinuitet samoobmane i lopovluka.Gabon je napisao/la: Ovdje u ovog ligi sto se vise zadrzis vjerovatno vise tones..bolje sa 17,8g ako je ikako moguce otici a klubovi koliko ulazu u mlade igrace nisu ni zasluzili vise opcenito liga koliko ulaze i pazi na mlade igrace..koliko su mladi igraci zasticeni na terenu od stari krkana.![]()
Samo kad je rijec o novcu onda bi da se poredimo sa srbima, hrvatima a nista ne gledamo opsirnije... Imamo mi bruku tzv. talenata koji kobejage vrijede milione a otisli za sicu vani i nista posle...
Svake godine iskoce po dva-tri supertalenta, onda ih novine i klupski navijaci nogama uguraju u reprezentaciju, pa im se cijena podigne sa 100 000 Eura, na 200 000 Eura, pa padnu zaborav...i tako iz godine u godinu. Jos da dodam i da nam je liga u 5 deka sa hrvatskom.
**** ga , nas problem je sto nas u skoli mrze profesori, a trebe kojima prilazimo su redovno lezbejke.
a) klubovi neozbiljni
b) dovedeni za male pare i zbog toga zadnja rupa na svirali.
Kada bi nasi klubovi uspjeli napraviti neki iskorak u Evropi, cijena igraca bi porasla, ozbiljniji klubovi bi ih poceli gledati. Velika je razlika kada neki klub dovede igraca za 100 000 € ili za milion ili vise. Ovaj od 100 hiljada je niko i nista u svom novom klubu. Ovaj od milion+ je vec ozbiljna investicija i klubu je u interesu da napreduje, ulagace u njega. pazice ga, posvetice mu paznju... Nije im svejedno ako propadne.
Nisu klubovi neozbiljni nego je rejting lige jako los kao i plate u BiH klubovima.
Ne mozes prodati igraca koji ima platu 1000 maraka za 10 miliona.
Stvar je u tome da sve sto imalo vrijedi u ovoj ligi gleda da se ispali vani.Pogledaj recimo jednog Cimirota,covjeku je ponudeno 400 000 eura godisnje ako se ne varam i zamisli da Sarajevo odbije ponudu za njega.Pa tom bi liku Sarajevo ubilo svaku mogucu volju za fudbalom.Nebi vise mrdno s onom stvarkom za klub.Iznad prosjecan Bosanac godisnje moze zaraditi 12 000 maraka ili 6 hiljada eura radeci u nekim boljim firmama.
Puno je tu segmenata,ali je svakako rejting lige jedan od najvecih.
Isto tako imamo klubove koji tek sad rijesavaju dugove i nisu u mogucnosti ni dovesti nista drugo osim onog sto je besplatno.Krenuvsi od zakona o sportu,brizi drzave za sport,infrastruktura,trenersko osoblje,uslovi treniranja i milion drugih stvari..
Ne mozes prodati igraca koji ima platu 1000 maraka za 10 miliona.
Stvar je u tome da sve sto imalo vrijedi u ovoj ligi gleda da se ispali vani.Pogledaj recimo jednog Cimirota,covjeku je ponudeno 400 000 eura godisnje ako se ne varam i zamisli da Sarajevo odbije ponudu za njega.Pa tom bi liku Sarajevo ubilo svaku mogucu volju za fudbalom.Nebi vise mrdno s onom stvarkom za klub.Iznad prosjecan Bosanac godisnje moze zaraditi 12 000 maraka ili 6 hiljada eura radeci u nekim boljim firmama.
Puno je tu segmenata,ali je svakako rejting lige jedan od najvecih.
Isto tako imamo klubove koji tek sad rijesavaju dugove i nisu u mogucnosti ni dovesti nista drugo osim onog sto je besplatno.Krenuvsi od zakona o sportu,brizi drzave za sport,infrastruktura,trenersko osoblje,uslovi treniranja i milion drugih stvari..
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
-
Ima puno segmenata, rejting lige , vrijednost transfera...ali da se ne zavaravamo, osnovni kriterij je kvalitet proizvoda, on diktira i cijenu igraca i rejting lige.
Cast rijetkim izuzecima, ali nasi igraci nisu u stanju pokazati potencijal ni u Hrvatskoj, da ne govorim o top ligama.
Dakle, problem je u struci i uslovima rada s mladim kategorijama. U fizickoj i taktickoj spremi, kada napune 19-20 godina, a vani se u tim godinama igraci smatraju 90% izgradjenim.
Tuzno je da je neki prosjecni regionalni timovi,NK Zagreb ili OFK Beograd npr, proizveli vise ozbiljnih igraca nego cijela BiH.
A koliko talenta imamo, pokazuje cinjenica da, samo od dijaspore, mozemo napraviti respektabilnu europsku reprezentaciju, e sada , zamisli da u domacoj ligi imamo uslove rada kao Slovenci!? Gdje bi nam kraj bio...
Cast rijetkim izuzecima, ali nasi igraci nisu u stanju pokazati potencijal ni u Hrvatskoj, da ne govorim o top ligama.
Dakle, problem je u struci i uslovima rada s mladim kategorijama. U fizickoj i taktickoj spremi, kada napune 19-20 godina, a vani se u tim godinama igraci smatraju 90% izgradjenim.
Tuzno je da je neki prosjecni regionalni timovi,NK Zagreb ili OFK Beograd npr, proizveli vise ozbiljnih igraca nego cijela BiH.
A koliko talenta imamo, pokazuje cinjenica da, samo od dijaspore, mozemo napraviti respektabilnu europsku reprezentaciju, e sada , zamisli da u domacoj ligi imamo uslove rada kao Slovenci!? Gdje bi nam kraj bio...
- provokatorII
- Kontakt:
Nasu ligu prije svega trebaju bojkotovati navijaci. Svi mi moramo poslati poruku vodstvima klubova da i mladje kategorije moraju trenirati profesionalni treneri. Ne neki zasluzni igraci (a niko pojma nema zasto su zasluzni), te razni dobrovoljci - amateri.
Hoces kvalitet, radi od temelja kako treba. Hoces ispodprosjecnost, nastavi kao i do sada.
Hoces kvalitet, radi od temelja kako treba. Hoces ispodprosjecnost, nastavi kao i do sada.
Re: RE: Re: Riad Bajić
Apsolutno se slazem sa svim navedenim.SjeverniVjetar je napisao/la:Ima puno segmenata, rejting lige , vrijednost transfera...ali da se ne zavaravamo, osnovni kriterij je kvalitet proizvoda, on diktira i cijenu igraca i rejting lige.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
- invincible1921
- Kontakt:
Nikad u zivotu....Ara je jedan od najvecih majstora sa loptom koje sa ikad gledao uzivo, a jos ne igra nekog vezjnaka nego napadaca. Tako rani transfer u Liverpool i broj golova u juniorskoj selekciji dovoljno govore. Kao prvo i osnovno ako se ne varam Bajic je stariji od Hodzica nesto malo znaci da ta tvoja tvrdnja nema nikakva osnova. Ara je dominiro u seniorima kad niko nije ni cuo za Bajica.zgembo89 je napisao/la:Dobro je BAjic tek doso odma 81min Inace je on stalozen miran stabilan na lopti zna se zagradit po meni puno bolji potencijal nego Armin Hodzic
Ti mislis guro bi ga Mamic isped Herniqueza koji je doso iz Man Utd da ne vrijedi i da ne misli da ga moze prodat za velike pare ? Bi al u...
=\_1921_/=
Tako je Hodzic je najveci potencijal na mjestu napadaca i ja nemam nikakav problem to priznati i meni je sasvim nebitno za koji klub je igrao.I tako ce uvijek biti. On puno lakse moze odigrati povucenijeg napadaca i lakse se nadopunjuje sa Dzekom nego Bajic ili Djuric. Ako se tu jos doda da ce najvjetovatnije napraviti bolju karijeru onda po meni se nema sta cekati oko ovog igraca. Nastup u A selekciji bi bio siguran sam jos jedan dodatan impulz da jos vise zapne u klubu kao i njima da se na momka najozbiljnije racuna. Uz svo duzno postovanje Kazastanaca prerastao je on to vec. Momak je na ivici startera u utakmicama lige prvaka i to sa 20 godina a doveden je kao rezerva. On je vec sada za veliku scenu a posebno u ovoj situaciji sa napadacima.
Sta govore, da ga je mozda Liverpool trebao zadrzati, ali nije, zasto?invincible1921 je napisao/la:Nikad u zivotu....Ara je jedan od najvecih majstora sa loptom koje sa ikad gledao uzivo, a jos ne igra nekog vezjnaka nego napadaca. Tako rani transfer u Liverpool i broj golova u juniorskoj selekciji dovoljno govore. Kao prvo i osnovno ako se ne varam Bajic je stariji od Hodzica nesto malo znaci da ta tvoja tvrdnja nema nikakva osnova. Ara je dominiro u seniorima kad niko nije ni cuo za Bajica.zgembo89 je napisao/la:Dobro je BAjic tek doso odma 81min Inace je on stalozen miran stabilan na lopti zna se zagradit po meni puno bolji potencijal nego Armin Hodzic
Ti mislis guro bi ga Mamic isped Herniqueza koji je doso iz Man Utd da ne vrijedi i da ne misli da ga moze prodat za velike pare ? Bi al u...
Druga stvar, Riad je stariji, ali samo par mjeseci, to nista ne znaci...na koncu, jedan Batistuta nije ni igrao fudbal dok su neki drugi harali po terenima s loptom, cojk se poceo baviti fudbalom u 18.god...Drogba se pojavio kada?
Uzmimo i da jeste Hodzic bolji igrac (?), sigurno nije toliko da ga se toliko uzdize iznad Riada, ili stavise da se ovaj drugi omalovazava...
Covjek ima svoje misljenje isto kao i ti...i Bajic je ispred Marice, pa sta sad...a budi siguran da bi Marica bio ispred Henrikeza, a i Hodzica, ako ni zbog ceg drugog, onda zbog iskustva...
i ja smatram da je Bajic trenutno veci potencijal, ali da Hodzic s Dinamom ima daleko bolju mogucnost za dobar transfer...gledao sam ih obojicu, i za mene Bajic igra tako zrelo kao da ima 28 godina, toliko je miran i siguran s loptom, gradi se maltene kao Dzeko, osvaja duele protiv mnogo iskusnijih igraca...jedino sto mu fali jeste taj njuh za gol, mozda zbog toga sto se puno vraca nazad po loptu, mozda zbog potencijala ekipe u kojoj igra, nije isto igrati u Dinamu i u Konji(Zelji)...takodjer Riad se puno vise krece od Hodzica svih 90 min(Armin se poslije 60min vuce po terenu)...visociji je i tu takodjer vidim njegovu prednost...
Ako izuzmes one dvije tekme u kojima je Armin postigao 5 golova, uvidjet ces da zapravo i nije nesto briljirao...stavise u onoj utakmici u kojoj je postigao 2 gola nista nije pokazao, bar sto se igre u polju tice (sreca pa je zabio)...naravno, ne umanjujem njegove kvalitete i potencijal, ali to mora mnogo bolje biti...
Kada bi makar jedan od njih uspio ja bih bio presretan, da budemo mirni kada je reprezentacija u pitanju, ne mogu biti novi Edin Dzeko, ali nadam se da ce biti bolji od Ibisevica...kao sto rekoh, Armin ima sve predispozicije da uspije (Dinamo)...
@Ajax, Bajic nema veze s Djuricem, i bez obzira sto je visociji od Armina on bi ti bio bolji tandem uz Edina, zasto, zato sto je bolji s loptom, i zato sto se cesto vraca nazad po loptu...fakticki zna odigrati 10-etku...riad po utakmici ima 50 dodira s loptom, a hodzic 20...kada si Armina vidio da prima loptu uz aut-liniju, na centru ili na svojoj polovini terena...a sve to govori da je Riad maltene poluspic, a Hodzic spic...ako uzmes u obzir da je Edin takodjer spic klasicni...ne vidim kako bi se to bolje nadopunjavao s Arminom...
- invincible1921
- Kontakt:
Znas sta @Hurem, dabogda njih objica prestigla Dzeku po broju golova u rep
a zeljo zaradio milione 

=\_1921_/=
AkoBogda ali dabogdainvincible1921 je napisao/la:Znas sta @Hurem, dabogda njih objica prestigla Dzeku po broju golova u repa zeljo zaradio milione

Mislim da bi Hodzic bio bolji izbor posebno kada se lovi rezultat u zadnjih 30-tak minuta i mislim da je kompletniji igrac da ima manje mana sve ukupno. Ako ostane starer ispred Marice do kraja polusezone onda svaka mu cast i to puno govori o njemu kao igracu. Nije ni on presao u toliko los klub. Ako zabije 15+ golova zeljet ce ga jaci Turski klubovi sigurno.
Raspravljate se ko je veći potencijal između Riada i Armina a ja bi nešto najviše volio da mi za koju godinu budemo na slatkim mukama zbog njih dvojice. Njuh za gol kao što neko reče mu možda fali jer pozicija napadača nije njegova prirodna pozicija već je to pozicija krila, nije tako jednostavno adaptirati se na promjenu pozicije naročito jer je pozicija napadača izuzetno zahtjevna izuzev kad igraš u Barci, Realu itd.
Zlatne koke Željine

Zlatne koke Željine

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
- SlevinKelevra
- Kontakt:
U prvih 11 protiv Galatasaraya. Kakva pozornica za prvijenac! 

Hajde Bajaaaa!! 

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Evo link http://www.ntvspor.net/canliyayin
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
nema šta, prvotimac 
čitam baš neki dan nešto u fazonu kad klub plati masno (za njih) igrača onda nema teorije da ga ne ubacuje, ne trpi (ako treba) jer ne smiju tako lako bacati pare
kad ga dovede za siću onda ih boli lijevo mu.do
i to se pokazuje na slučaju bajića, pola miliona nije malo da bi se igrač držao na klupi i ne "ispitivale" njegove mogućnosti
sretno baja, jedno vrijeme sam bio u turskoj i od tad mi fenerbahće ostade draži od galate pa eto i zbog toga ih trpaj

zamisli danas igrač u velikoj obarskoj pred 10 krava a sutra u turskoj pred ovoliko navijača i imena poput snajdera, podolskog, mela ...

čitam baš neki dan nešto u fazonu kad klub plati masno (za njih) igrača onda nema teorije da ga ne ubacuje, ne trpi (ako treba) jer ne smiju tako lako bacati pare
kad ga dovede za siću onda ih boli lijevo mu.do
i to se pokazuje na slučaju bajića, pola miliona nije malo da bi se igrač držao na klupi i ne "ispitivale" njegove mogućnosti
sretno baja, jedno vrijeme sam bio u turskoj i od tad mi fenerbahće ostade draži od galate pa eto i zbog toga ih trpaj

zamisli danas igrač u velikoj obarskoj pred 10 krava a sutra u turskoj pred ovoliko navijača i imena poput snajdera, podolskog, mela ...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
Kakav ti je ba ovo linkUnofficialpage je napisao/la:Evo link http://www.ntvspor.net/canliyayin

This time next year we'll be millionaires.
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Fudbalmozak2, jasmin10, Proximic i 16 gostiju.