Amel Tuka
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Amel Tuka
Još nešto malo više od jednog dana i historijskog sportskog događaja za našu zemlju.
Ne sumnjam da će Gianni Ghidini I Amel naći najbolju taktiku za sutrašnju trku iako mi je Rudisha , moram priznati mala nepoznanica za sutra poznavajući njegov sprinterski način trčanja na ovoj dionici i njegovu jučerašnju trku.Jučerašnje polufinalne trke su pokazale standarno dobrog Amela, nepoznatog Rudishu i lošeg Amosa ( ne mogu da skontam kako je u onako sporoj trci ispao ). Mislim da Amel ima odgovor na obje Rudishine taktike ( trku na 1.44 - 45 ili trku na ispod 1.43-44 ).Trka u Monacu , koja je bila strašno brza ( prvih 400 metara 49.41, Amel zaostajao za vodećim 15-ak metara ) , je pokazatelj da Amel ima odgovor i na odličnog Rudishu ( trka na oko 1.42 ) jer ostale nakon ispadanja Amosa , uz dužno poštovanje , ne vidim kao konkurenciju za zlato.Mislim da ovaj Rudisha nije sjena od onog vanzemaljca prije par godina ali šampion je šampion i iskustvo trčanja u finalu ima veliku ulogu.
No što se mene tiče bilo koja medalja je veliki uspjeh..
Ne sumnjam da će Gianni Ghidini I Amel naći najbolju taktiku za sutrašnju trku iako mi je Rudisha , moram priznati mala nepoznanica za sutra poznavajući njegov sprinterski način trčanja na ovoj dionici i njegovu jučerašnju trku.Jučerašnje polufinalne trke su pokazale standarno dobrog Amela, nepoznatog Rudishu i lošeg Amosa ( ne mogu da skontam kako je u onako sporoj trci ispao ). Mislim da Amel ima odgovor na obje Rudishine taktike ( trku na 1.44 - 45 ili trku na ispod 1.43-44 ).Trka u Monacu , koja je bila strašno brza ( prvih 400 metara 49.41, Amel zaostajao za vodećim 15-ak metara ) , je pokazatelj da Amel ima odgovor i na odličnog Rudishu ( trka na oko 1.42 ) jer ostale nakon ispadanja Amosa , uz dužno poštovanje , ne vidim kao konkurenciju za zlato.Mislim da ovaj Rudisha nije sjena od onog vanzemaljca prije par godina ali šampion je šampion i iskustvo trčanja u finalu ima veliku ulogu.
No što se mene tiče bilo koja medalja je veliki uspjeh..
Ma sve to zavisi kakav će ritam trke nametnut Rudisha, zavisi kakva će kod njeg biti taktika ali po onom viđenom jučer Amel ima rezerve pa da i obori svjetski rekord.
- skyisthelimit
Amel Tuka
Hmmm. Rudisha kad je oborio WR 2012 u Londonu nametnuo je takav tempo od pocetka do kraja da ga niko nije mogao pratiti. Dakle, covjek je ubjedljivo vodio. Sad njegov granice i limit su nam nepoznati. Amel kako god znamo da nece previse forsirati do zadnjih mozda 200 metara samo bi mislim bilo dobro da drzi 3-4 mjesto prije tih posljednjih 200 metara jer opet kazem ako Rudisha nametne tempo onda Amel mu tesko sa predzanje pozicije moci parirati. No, ipak to je samo moje misljenje.remA1 je napisao/la:Ma sve to zavisi kakav će ritam trke nametnut Rudisha, zavisi kakva će kod njeg biti taktika ali po onom viđenom jučer Amel ima rezerve pa da i obori svjetski rekord.
15.10 - 15.06 ...
Koliko sam upratio trka je sutra u 14:15?
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
14:25-- M-- 400 Metres Hurdles FinalEthel je napisao/la:Koliko sam upratio trka je sutra u 14:15?
14:35-- W-- 1500 Metres Final
14:55-- M-- 800 Metres Final
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Cekajte, on sutra trci?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
- majestic24
- Kontakt:
Ma neka on uzme medalju za pocetak..nama ce i bronca biti zlatnog sjaja.remA1 je napisao/la:Ma sve to zavisi kakav će ritam trke nametnut Rudisha, zavisi kakva će kod njeg biti taktika ali po onom viđenom jučer Amel ima rezerve pa da i obori svjetski rekord.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
-
- Moderator
- Kontakt:
Da...I ja se nadam pobjedi idemo Amele !!!AsharaK je napisao/la:Cekajte, on sutra trci?

Bice tesko uzeti zlato al sve je moguce .Samo hrabro Amele 

Ja znam samo da je Rudisha mnogo iskusniji i prefrigraniji. Zada tempo otpocetka,a ovi pacemakeri ili ne mogu ga prestic ili ne zele zbog postovanja prema njemu. Kad se dovoljno odvoji i pocne da ubrzava na zadnji 200 m, uzalud je i Boltu onda pokusavati ga sustici. Zato mislim da je Amelu potrebno da promijeni taktiku sutra i da ne zaostaje na startu puno. Vidjecemo...
Sreno sutra Amele !!!!!
- DragonGirl
- Kontakt:
Nadam se da ćemo se sutra radovati medalji, nije važno kojoj, a ako je i ne bude, ovo što je uradio do sada je sjajno. U svakom slučaju iza sebe će imati jedno sjajno iskustvo, a pred njim su tek velika takmičenja i velike trke. 

- SlevinKelevra
- Kontakt:
Vec sam tako nervozan da razmisljam da ne gledam utrku, vec samo kasnije forum procitam...

Bolja rodjendandska cestitka od njegove medalje mi netreba

- akisarajevo92
- Kontakt:
E vala, neosvajanje jedne od medalja bi bila katastrofa. Vjerujem da ce to biti srebro ili zlato.
Samo u slucaju neke nezgode, nedo Bog, moze ostati bez medalje tako da to ne treba ni pomisliti.
Svi preduslovi su tu. Odlicna Amelova forma, izostanak nekih od glavnih favorita a i sam Rudisha izgleda kao da nije jos uvijek u top formi.
Negdje procitah, da ako Rudisha povede prvi krug izmedju 51-52s , ucinice ogromnu uslugu Amelu. Jedino sto me brine je ako bude drugaciji ishod prvog kruga, Rudisha moze do pobjede na iskustvo.
Nervoza sto neko rece. Valjda ce Amel smireno kao i do sad odraditi ovu utrku i da cemo se svi zajedno radovati
Samo u slucaju neke nezgode, nedo Bog, moze ostati bez medalje tako da to ne treba ni pomisliti.
Svi preduslovi su tu. Odlicna Amelova forma, izostanak nekih od glavnih favorita a i sam Rudisha izgleda kao da nije jos uvijek u top formi.
Negdje procitah, da ako Rudisha povede prvi krug izmedju 51-52s , ucinice ogromnu uslugu Amelu. Jedino sto me brine je ako bude drugaciji ishod prvog kruga, Rudisha moze do pobjede na iskustvo.
Nervoza sto neko rece. Valjda ce Amel smireno kao i do sad odraditi ovu utrku i da cemo se svi zajedno radovati

Samo je jedan, grijeha je vrijedan.
Zlato bi bilo kao slag na tortu.
Ajmo ameleeee
idemo AMELE !!!!!!!!!!
hocel bit neki prenos na eurosport etc. livestream (posto sam na poslu) :/
hocel bit neki prenos na eurosport etc. livestream (posto sam na poslu) :/
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.