Josip Kvesić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

zizu1991
Kontakt:

Re: Josip Kvesić

Post Postao/la zizu1991 » 24 avg 2015, 16:12

Samo mi nije jasno po kojim kriterijumima je on ispred Letića koji ima sjajnu prošlu sezonu iza sebe, i igra PO EL sa Žilinom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 avg 2015, 16:18

zizu1991 je napisao/la:Samo mi nije jasno po kojim kriterijumima je on ispred Letića koji ima sjajnu prošlu sezonu iza sebe, i igra PO EL sa Žilinom.
Pa vjerovatno zato što igra u jačoj ligi i u dobro organizovanom klubu koji je ovog ljeta uložio veliki novac u igrački kadar i pucaju visoko i u sjajnoj je formi na kraju krajeva. Letićeva prednost je ta što Žilina igra Europu mada ako ispadnu od Bilbaoa (što je po meni realno) onda ne vidim neku prednost za Letića nad Kvesićem.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 avg 2015, 16:28

Igra, koliko? 3 utakmice? Tek došao u tursku ligu i odmah u reprezentaciju, smiješno.
Poredi se forma od par utakmica sa Letićevom čitavom prošlom sezonom. Sad još reci da je turska liga svemirski brod za slovačku ligu, i da završimo.

Budi malo realan, nema veze što je igrač Željezničara.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 avg 2015, 16:37

Opet vi o jacini lige, jacini klubova, evropskim ligama, ligama prvaka... to su valjda sve sporedne stvari. Bitan je igrac i njegov kvalitet i potencijal. Kvesic se nametnuo jos u premijer ligi i dobio je poziv od Susica za utakmicu protiv Slovenije. Jos uvijek mislim da je velika steta sto se povrijedio i propustio utakmicu jer mislim da se vec tada mogao nametnuti i imali bi dobrog i mladog lijevog beka u tadasnjim kvalifikacijama i kasnije na SP. Da ne spominjem da je ta duga pauza lose uticala na njegovu formu i razvoj itd.
Ali nikad nije kasno.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 avg 2015, 16:40

Vidiš li da pominjem formu koju je čovjek nastavio iz prošle sezone. Bio im je jedan od najboljih igrača. A on udara o projektima, ambicijama i slično.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 avg 2015, 16:46

zizu1991 je napisao/la:Igra, koliko? 3 utakmice? Tek došao u tursku ligu i odmah u reprezentaciju, smiješno.
Poredi se forma od par utakmica sa Letićevom čitavom prošlom sezonom. Sad još reci da je turska liga svemirski brod za slovačku ligu, i da završimo.

Budi malo realan, nema veze što je igrač Željezničara.
Kvesić igra dobro od kraja prošle sezone, europu je odradio maestralno a i prednost mu je što ga je Pape htio pozvati za Sloveniju a i već je bio pozvan za Vels i Belgiju čini mi se, znači da zna već kako to ide. Igra u jakom klubu Turske lige, iskusniji je a opet nije uopšte star.

To ti je to što ti ja imam reći, pa ti sad dobro izvagaj i skontaj koji zaslužuje poziv, al' budi realan nema veze što je Letić igrao za Velež.

Kad smo već kod kvaliteta liga vjeruj da su Slovaci na nivou Hrvatske možda, znači jači od naše al' ne nešto aman puno. Dovoljno ti govore rezultati naših klubova protiv njihovih u Europi.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 avg 2015, 16:50

Pa eto po meni bi bila velika greska ne dati mu drugu sansu da se nametne posto je prvu morao propustiti zbog povrede. A ovo mi se cini idalno vrijeme jer je dobro poceo sezonu i odmah se ustalio u prvoj ekipi. Pa cemo kasnije viditi, naravno Letica ne smijemo zaboraviti. Ali Kvesic mi djeluje kao veci potencijal.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 avg 2015, 16:51

FaraonTM je napisao/la:Budi malo realan, nema veze što je igrač Željezničara.

Kvesić igra dobro od kraja prošle sezone, europu je odradio maestralno a i prednost mu je što ga je Pape htio pozvati za Sloveniju a i već je bio pozvan za Vels i Belgiju čini mi se, znači da zna već kako to ide. Igra u jakom klubu Turske lige, iskusniji je a opet nije uopšte star.

To ti je to što ti ja imam reći, pa ti sad dobro izvagaj i skontaj koji zaslužuje poziv, al' budi realan nema veze što je Letić igrao za Velež.
Ovaj čitavu prošlu sezonu, i evropu u kojoj još igra za razliku od Kvesića. Samo ga j*be to što nije iz Sarajeva.

Što se tiče toga što je on igr'o prije za Velež, lično imam o njemu jako loše mišljenje. Isp'o je g*vno od čovjeka, nekoliko puta nas htio izlevatit' jer je mislio da može ić' kad hoće.

Ne znam da li se sjećaš priče o odlasku u Sarajevo, a bio s nama ugovorom vezan. Dok mu nismo zazviždili, pa se Lassie vratio. Znači, sirovina teška. Toliko o mojim simpatijama prema njemu uslovljenim time što je igrao za moj klub.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 avg 2015, 16:56

Pa dobro si ga ispratio čitavu prošlu sezonu kako ga ne voliš, ne znam nikoga ni spomenuo nije do prije 2,3 noći kad su igrali sa Athleticom pa raja vidjela da Letić igra, i rezervna opcija za Kolašinca je bio Zukanović a pošto on otpada kao logično rješenje se nameće Kvesić zbog svega nabrojanog gore.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 avg 2015, 16:58

Nisam ga ispratio, pročitao par članaka o njemu, malo list'o statistiku. Izbacivali su na na ovoj stranici.
Tu priču o Athleticu okači mačku "o rep", jer nisam tip koji tako površno prati nogomet.
Kontinuitet prije svega.

A Kvesić je ništa više logičan od Letića u ovom trenutku.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 avg 2015, 17:00

Dobar je Kvesic kao i Letic. Za koga god da se je Mesa odlucio za tu poziciju drugog-treceg lijevog beka od njih dvojice ne bi pogrijesio. Da bar ima takav izbor na drugim pozicijama.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 avg 2015, 17:01

zizu1991 je napisao/la:Nisam ga ispratio, pročitao par članaka o njemu, malo list'o statistiku. Izbacivali su na na ovoj stranici.
Tu priču o Athleticu okači mačku "o rep", jer nisam tip koji tako površno prati nogomet.
Kontinuitet prije svega.

A Kvesić je ništa više logičan od Letića u ovom trenutku.
Ma znala je raja da igra tamo, znao sam i ja al' niko nikad nije napisao ni riječ o njegovom pozivu u reprezentaciju do neki dan.

Za mene jeste za tebe nije, kraj priče.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 24 avg 2015, 17:03

[quote="zizu1991"]Nisam ga ispratio, pročitao par članaka o njemu, malo list'o statistiku. Izbacivali su na na ovoj stranici.
Kontinuitet prije svega.

A Kvesić je ništa više logičan od Letića u ovom trenutku.[/quote]
Oni su tu negdje i nema veze kojeg je pozvao. Steta sto jedan od njih dvojice nije desni bek.
A ionako prvo je Seo pa Zuka.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 avg 2015, 17:04

Nije ni bilo potrebe da se priča o njemu, kao što se nije ni o Kvesiću pričalo dok se nije desila situacija sa Zukanovićem. Samo neke stvari se trebaju naglasiti, i da se da do znanja da je postojala jednako dobra druga opcija koja to nije iz totalno nepoznatih razloga.

Ta teza da nije bitno ko je druga opcija iza Kolašinca bi se lako dala opovrgnuti da je situacija obratna. Izgorila bi imaginarna tema "Bojan Letić" u sekundi od "objektivnih" navijača bh reprezentacije.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 avg 2015, 17:07

@zizu, hajde iskuliraj ne kvari temu pravog sporiste i velikog profesionalca. Dečko igra odlično i zasluženo je na spisku. Preživio najgoru povredu. Letic neka nastavi i bit ce u krugu kandidata.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 avg 2015, 17:09

Nisam ja nigdje napisao da Letić nema kvalitet, naprotiv. Al' sam rekao da mi je logičnije da je pozvao Kvesića jer je već jednom bio na okupljanju i zna
kako stvari stoje, provjeren igrač sto posto. Isto kao situacija Zec-Mahmutović, tu su oni u par deka al' se zove Zec jer je Zec već nekada davno igrao za reprezentaciju..

Imaš primjer u Belgijskoj reprezentaciji recimo, Benteke vs Lukaku uvijek jedan sjedi na klupi i hajde ti sad nađi racionalno objašnjenje kad su i jedan i drugi podjednako odlični.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 avg 2015, 17:10

soko je napisao/la:Oni su tu negdje i nema veze kojeg je pozvao. Steta sto jedan od njih dvojice nije desni bek.
A ionako prvo je Seo pa Zuka.
:thumbup: :thumbup:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 avg 2015, 17:21

bhsport je napisao/la:@zizu, hajde iskuliraj ne kvari temu pravog sporiste i velikog profesionalca. Dečko igra odlično i zasluženo je na spisku. Preživio najgoru povredu. Letic neka nastavi i bit ce u krugu kandidata.
Ne kvarim temu, pišem o obojici. Ako je OT imaju moderatori pa nek' kažu.
To što vama ne odgovara da se diskutira o tome je li on zaslužio poziv ili nije, ili ima neko ko je mogao biti umjesto njega u reprezentaciji drugi je par cipela.

Ta priča o sportisti i profesionalizmu je infantilna. Isto k'o kad bih se ja hvalio adekvatno obavljenim poslom za koji sam plaćen da ga jednako obavljam. :stop:

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 24 avg 2015, 19:21

Ajax je napisao/la:Dobar je Kvesic kao i Letic. Za koga god da se je Mesa odlucio za tu poziciju drugog-treceg lijevog beka od njih dvojice ne bi pogrijesio. Da bar ima takav izbor na drugim pozicijama.
Baš tako.. Raduju me ove slatke muke oko pozivanja igrača, ono što me ne raduje je što se radi o jednoj, dvije, tri pozicije.. Za reprezentaciju bi najbolje bilo kada bi mogli sada da se raspravljamo i o tom desnom beku npr. i ko je od dvojice-trojice pozvanih trebao biti izostavljen zato što je kao neki četvrti nepravedno zapostavljen a zaslužio je da mu se ime nađe među ovim igračima..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 avg 2015, 19:29

@zizu, ima tema o potencijalnim pa opleti. Ovdje zacatavas i omalovazavas zasluženi poziv
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 4 gosta.