U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Nema svrhe zivcirati se oko mlade reprezentacije,tu je sve po starom,sto bi se reklo,stanje redovno.
Pa nemoj sumnjati toliko, samo polako. Lagano napredujemo. Prije par sezona najbolji igrač lige ode ili u Tursku ili u Kazakhstan i to u nekakve lijeve klubove a oni rijetki koji odu na Zapada ili griju klupu ili se vucaju po posudbama kao Zolotić. Ove se godine prodaše četiri igrača u vrlo jake klubove Turske i Grčke lige i odmah su standardni, dogodine će se prodati neko ko nije iz Želje i iz Sarajeva recimo Subić i Pirić, pa će vremenom ići i u bolje lige...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
BigBigBang
- Kontakt:
A ko je to bolji od Memije u tom uzrastu u ovoj ligi a i ti iz dijaspore? Ima 19 godina i vec dvije sezone seniorskog fudbala i dobrih nastupa u Evropi po cemu mu ti sudis? Po nekakvoj jednoj utakmici za u-21 reprezentaciju koju je igrao dok je uporedo igrao i za u-19. Dakle on je minimalno dvije godine ispred granice godina za ovu reprezentaciju te kritike na njegov racun su smijesne.
Cuditi se da najvise igraca omladinskih selekcija BiH dolazi iz Zelje je tragikomicno, pa normalno da ce dolaziti iz Zelje kad ti igrac uglavnom osvajaju titule u mladjim uzrastima i najvise istih pravi dobro karijere u seniorskom fudbalu i najvise ih ima u A reprezentaciji. Sad ispade u Slobodi i Celiku se kriju novi Messiji, Hazardi ali eto ne mogu da se nametnu jer se guraju ovi iz sarajevskih klubova
Cuditi se da najvise igraca omladinskih selekcija BiH dolazi iz Zelje je tragikomicno, pa normalno da ce dolaziti iz Zelje kad ti igrac uglavnom osvajaju titule u mladjim uzrastima i najvise istih pravi dobro karijere u seniorskom fudbalu i najvise ih ima u A reprezentaciji. Sad ispade u Slobodi i Celiku se kriju novi Messiji, Hazardi ali eto ne mogu da se nametnu jer se guraju ovi iz sarajevskih klubova
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Nema ga. Eno onaj Omerbasic sto je igrao u schalke II, lik nema kluba. Ja mislim da je bolje zvati ove nase momke, pogotovo ovi mladji u top timovima PL lige neg ovako neke juniore u timovima iz europe. Ako ne igraju makar za slabiji tim is prosjecne evropske lige po meni nebi trebali dobiti poziv prije npr Memije, Radovaca i slicnih. Eto ovaj Omerbasic, hajde makar da je potpisao za tim iz 2 BL lige i da ulazi malo sa klupe ali nista.BigBigBang je napisao/la:A ko je to bolji od Memije u tom uzrastu u ovoj ligi a i ti iz dijaspore? Ima 19 godina i vec dvije sezone seniorskog fudbala i dobrih nastupa u Evropi po cemu mu ti sudis? Po nekakvoj jednoj utakmici za u-21 reprezentaciju koju je igrao dok je uporedo igrao i za u-19. Dakle on je minimalno dvije godine ispred granice godina za ovu reprezentaciju te kritike na njegov racun su smijesne.
Taj Omerbasic je imao tešku povredu.
A nacekat ćemo se mi da naša liga izbaci nekog vrhunskog igrača. Jedina nada nam je da što mladji odu u neku normalnu sredinu.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
A nacekat ćemo se mi da naša liga izbaci nekog vrhunskog igrača. Jedina nada nam je da što mladji odu u neku normalnu sredinu.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Zasto Radovac pa zar lik ne igra katastrofalno otvaranje sezone?soko je napisao/la:Nema ga. Eno onaj Omerbasic sto je igrao u schalke II, lik nema kluba. Ja mislim da je bolje zvati ove nase momke, pogotovo ovi mladji u top timovima PL lige neg ovako neke juniore u timovima iz europe. Ako ne igraju makar za slabiji tim is prosjecne evropske lige po meni nebi trebali dobiti poziv prije npr Memije, Radovaca i slicnih. Eto ovaj Omerbasic, hajde makar da je potpisao za tim iz 2 BL lige i da ulazi malo sa klupe ali nista.BigBigBang je napisao/la:A ko je to bolji od Memije u tom uzrastu u ovoj ligi a i ti iz dijaspore? Ima 19 godina i vec dvije sezone seniorskog fudbala i dobrih nastupa u Evropi po cemu mu ti sudis? Po nekakvoj jednoj utakmici za u-21 reprezentaciju koju je igrao dok je uporedo igrao i za u-19. Dakle on je minimalno dvije godine ispred granice godina za ovu reprezentaciju te kritike na njegov racun su smijesne.
Ma nema napretka dok se mladje selekcije ne preuzmu mladi selektori željni dokazivanja i koji neće dopustiti da im neki menadžeri guraju igrače.
Najbolji pokazatelj kako se radi sa mladim selekcijama su košarkaške omladinske selekcije. Naravno na rezultat neće doći preko noći, ali ako se na vrijeme podje raditi i fudbalska reprezentacija bi mogla imati talente kao što košarka ima Musu, Sikirasa...
Najbolji pokazatelj kako se radi sa mladim selekcijama su košarkaške omladinske selekcije. Naravno na rezultat neće doći preko noći, ali ako se na vrijeme podje raditi i fudbalska reprezentacija bi mogla imati talente kao što košarka ima Musu, Sikirasa...
Kompleks i to tezi slučaj...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Kad? Zar nije imao tesku povredu prije godinu pa se je vratio. Igrao je za nas na proljece, tad je bio u Schalke II a sad nema tim.jasmin10 je napisao/la:Taj Omerbasic je imao tešku povredu.
@tuzlak,
ja sam kazem Radovac ili neki od momaka koji je standardan u nasim timovima. Pogotovo ovi sto su igrali EL i CL.
Sigurno da su oni bolji od nekih igraca sto tamo igraju u 3-4 ligi u Europi. Druga su stvar Besic ili Kolasinac. Ili sad ovaj mali Burnic koji dobije ponekad da odigra na seniorskom nivou.
Pa mi ne zovemo ni najbolje dijasporce vec samo one koji se tu nadju nekakvim cudnim vezama. Pogotovu se to odnosi na U21 uzrast jer se tu vec vrti neka lova. Pa Suljic, Husic, Bektic ili Burnic su reprezentativci Njemacke i Svedske i kao nemaju kvalitet za nas. Mocvara NS BiH kokosari u mladoj reprezentaciji i mislim da je tu Vjetar u pravu. Ipak mislim da i u BiH ligi ima kvaliteta za mlade ekipe. Tako da bi se bilo dobro naci negdje na pola puta ali kako kada totalni propaliteti vode ove mlade momcadi.
- Goalgetter
- Kontakt:
Sudeci po Hrvatskim medijima, Hodzic ce protiv Skenderbeua sutra opet biti u prvih 11, Henriquez i dalje na klupi.
Hodzic je trenutno bolji od njega i to je vrlo lako vidljivo. Ne znam sta se ovom Henriquezu dogodilo. Dinamo je uzasno los ove godine. Pjaca, Hodzic i novopridosli Rog su svi igraci koji igraju u Dinamu do sada.Goalgetter je napisao/la:Sudeci po Hrvatskim medijima, Hodzic ce protiv Skenderbeua sutra opet biti u prvih 11, Henriquez i dalje na klupi.
- Goalgetter
- Kontakt:
Iskreno, nisam ih pratio, osim ovaj zadnji mec protiv Skenderbeua sam maksuz odgledao zbog Are, ali i mene cudi taj pad forme Henriqueza, ali kako je Mamic rekao, on ce mu dati nekoliko utakmice pauze, jer se vratio umoran sa Copa Americe i nije na 100%.dubrovnik je napisao/la:Hodzic je trenutno bolji od njega i to je vrlo lako vidljivo. Ne znam sta se ovom Henriquezu dogodilo. Dinamo je uzasno los ove godine. Pjaca, Hodzic i novopridosli Rog su svi igraci koji igraju u Dinamu do sada.Goalgetter je napisao/la:Sudeci po Hrvatskim medijima, Hodzic ce protiv Skenderbeua sutra opet biti u prvih 11, Henriquez i dalje na klupi.
Ara mora zabiti, u proslom mecu se izmasio, sutra se mora iskupiti.
Dinamo je ocajan i samo je uz ludu srecu dosao u poziciju da igra LP. Na muke prosao Luksemburzane, teske nevolje sa Norvezanima a ne bi se cudio niti da se namuce sa Albancima sutra. Gledaj pa ces vidjeti. Sve suprotno od ovoga ce biti iznenadjenje. Hodzic je jedna od rijetkih svijetlih tocaka iako samo ako usporedima njega i vecinu ostalih iz rostera. Puno su kvalitetniji od Hajduka makar po pricama ali po igri su boga mi u 5 deka.Goalgetter je napisao/la:Iskreno, nisam ih pratio, osim ovaj zadnji mec protiv Skenderbeua sam maksuz odgledao zbog Are, ali i mene cudi taj pad forme Henriqueza, ali kako je Mamic rekao, on ce mu dati nekoliko utakmice pauze, jer se vratio umoran sa Copa Americe i nije na 100%.dubrovnik je napisao/la:Hodzic je trenutno bolji od njega i to je vrlo lako vidljivo. Ne znam sta se ovom Henriquezu dogodilo. Dinamo je uzasno los ove godine. Pjaca, Hodzic i novopridosli Rog su svi igraci koji igraju u Dinamu do sada.Goalgetter je napisao/la:Sudeci po Hrvatskim medijima, Hodzic ce protiv Skenderbeua sutra opet biti u prvih 11, Henriquez i dalje na klupi.
Ara mora zabiti, u proslom mecu se izmasio, sutra se mora iskupiti.
@Dubrovnik to se zove individualni kvalitet vecine pojedinaca koji igraju u Dinamu naspram onih u Hajduku... Hajduk mora stvoriti pet sansi i ganjati 80 minuta rezultat dok Dinamo rijesi stvar u desetak minuta pomocu dva-tri blitzkriega. Zbog toga se cesto desava to sto ti govoris a Dinamo je vjecito sampion i najbolji hrvatski klub u Evropi. Igra nije na nivou ali pojedinci jesu makar cetvrtinu utakmice i u takvim odnosima kvaliteta je to sasvim dovoljno da dominiraju.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ja sam za, da se guraju malci iz dijaspore i da se dokazu, valja igrati za A selekcije Svedske, Austrije, Svicarske i slicno.. Yebo nasu djecu...
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Treba neki trener ko Josip Pandza tso je kosarkase U16 nisu oni nesto puno imali zvucnija imena od drugih al jednostavno kolektiv dobra klapa dva tri kvalitetna igraca ostali se nadopunjuju..Tako i u fudbalu trebaju kvalitetni mladi treneri ambiciozni koji voel ovu zemlju da prikupe tu dijasporu kvalitetne mlade momke da ih tertiraju kao svoej isnove naravno uz dodatak ovih domacih tipa MEmija HAdziahmetovic iz Zelje ili Radovac Mihojevic Sarajevo i slicno i onda sem oze necemu nadati u A tim..Zadnjih godina nijedan reprezentativac nije izasao ,a da je doprinio nesto A timu(Besica ne racunam jer je zbog Susica vracen u U21)..
Sabinho svaki BiH klub koji je igrao Evropu bi bio makar ravnopravan suparnik Dinamovim protivnicima u Evropi ove godine. Puuuuuuno teze protivnike je prolazilo lani Sarajevo a ove godine Zeljeznicar. Igraju uzasno i taj individualni kvalitet je nevidljiv. Ako si gledao Dinamo ove godine trebalo bi ti biti jasnije. Samo mi nemoj Inter Zapresic ili Zagreb koji su unisteni od sudaca navoditi kao primjer. Maltezani i Norvezani nerjeseno u Zagrebu. Zivo me interesra kako ce proci Albanci. Jos da dodam Rijeka je zadnje 2 godine bolja od Dinama u Evropi i to puno.Sabinho je napisao/la:@Dubrovnik to se zove individualni kvalitet vecine pojedinaca koji igraju u Dinamu naspram onih u Hajduku... Hajduk mora stvoriti pet sansi i ganjati 80 minuta rezultat dok Dinamo rijesi stvar u desetak minuta pomocu dva-tri blitzkriega. Zbog toga se cesto desava to sto ti govoris a Dinamo je vjecito sampion i najbolji hrvatski klub u Evropi. Igra nije na nivou ali pojedinci jesu makar cetvrtinu utakmice i u takvim odnosima kvaliteta je to sasvim dovoljno da dominiraju.
Slazem se ja da je ovo sve jako lose ali opet prolaze sve i nije to slucajno. Evo recimo Zeljo se slomio protiv Standarda i na kraju ispadose, da su im bila dva Dinamova igraca sa sredine ili napada vjerujem da bi prosli.dubrovnik je napisao/la:Sabinho svaki BiH klub koji je igrao Evropu bi bio makar ravnopravan suparnik Dinamovim protivnicima u Evropi ove godine. Puuuuuuno teze protivnike je prolazilo lani Sarajevo a ove godine Zeljeznicar. Igraju uzasno i taj individualni kvalitet je nevidljiv. Ako si gledao Dinamo ove godine trebalo bi ti biti jasnije. Samo mi nemoj Inter Zapresic ili Zagreb koji su unisteni od sudaca navoditi kao primjer. Maltezani i Norvezani nerjeseno u Zagrebu. Zivo me interesra kako ce proci Albanci.Sabinho je napisao/la:@Dubrovnik to se zove individualni kvalitet vecine pojedinaca koji igraju u Dinamu naspram onih u Hajduku... Hajduk mora stvoriti pet sansi i ganjati 80 minuta rezultat dok Dinamo rijesi stvar u desetak minuta pomocu dva-tri blitzkriega. Zbog toga se cesto desava to sto ti govoris a Dinamo je vjecito sampion i najbolji hrvatski klub u Evropi. Igra nije na nivou ali pojedinci jesu makar cetvrtinu utakmice i u takvim odnosima kvaliteta je to sasvim dovoljno da dominiraju.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Standard bi sa ovakvom igrom Dinama bio sretan da su ih izvukli. Necu vise, rekao sam ti da ce me glatka pobjeda protiv Albanaca iznenaditi sutra.Sabinho je napisao/la:Slazem se ja da je ovo sve jako lose ali opet prolaze sve i nije to slucajno. Evo recimo Zeljo se slomio protiv Standarda i na kraju ispadose, da su im bila dva Dinamova igraca sa sredine ili napada vjerujem da bi prosli.dubrovnik je napisao/la:Sabinho svaki BiH klub koji je igrao Evropu bi bio makar ravnopravan suparnik Dinamovim protivnicima u Evropi ove godine. Puuuuuuno teze protivnike je prolazilo lani Sarajevo a ove godine Zeljeznicar. Igraju uzasno i taj individualni kvalitet je nevidljiv. Ako si gledao Dinamo ove godine trebalo bi ti biti jasnije. Samo mi nemoj Inter Zapresic ili Zagreb koji su unisteni od sudaca navoditi kao primjer. Maltezani i Norvezani nerjeseno u Zagrebu. Zivo me interesra kako ce proci Albanci.Sabinho je napisao/la:@Dubrovnik to se zove individualni kvalitet vecine pojedinaca koji igraju u Dinamu naspram onih u Hajduku... Hajduk mora stvoriti pet sansi i ganjati 80 minuta rezultat dok Dinamo rijesi stvar u desetak minuta pomocu dva-tri blitzkriega. Zbog toga se cesto desava to sto ti govoris a Dinamo je vjecito sampion i najbolji hrvatski klub u Evropi. Igra nije na nivou ali pojedinci jesu makar cetvrtinu utakmice i u takvim odnosima kvaliteta je to sasvim dovoljno da dominiraju.