Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Zec je trenutno bolji igrač i od Hodžića a pogotovo od Bajića.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Pazi samo da ne bude prije Medunjaninu.HankMoody je napisao/la:Pa mislim da kad Cimirot bude zdrav, da je to pa-pa Hadžiću.JackTheStripper je napisao/la:Je li Zukanovic povrijeden? Ok spisak, izuzevsi Hadzica i Susica. Po meni bi umjesto Zeca i Durica trebalo pozvati Bajica i Hodzica. Ogromna pluscina za izostavak Vrsajevica. One down, two to go!
Dzeko,Begovic,Spahic,Lulic,Pjanic,Besic pa Susic i Hadzic,otprilike tako stvari stoje pa ti vidi ko otpada.
-
Budimo realni, i Cimirot i Grahovac tek treba da dokazu da su bolji od Hadzi-Anelke, a to ne bi trebalo biti tesko, jer je ovaj poprilicna taraba.
Da su bolji, naklakse ce dokazati tako sto ce se izboriti za standardno mjesto u svojim timovima i odigrati jedan kvalitetan period, to opet ne bi trebalo biti tesko, jer igraju u opsrednjim timovima.
Ja bih sve Safetove pulene odmah nogirao i stolicu na kojoj je sjedio bih bacio u smece, ali razumijem Mesu koji ima svoj kont.
Da su bolji, naklakse ce dokazati tako sto ce se izboriti za standardno mjesto u svojim timovima i odigrati jedan kvalitetan period, to opet ne bi trebalo biti tesko, jer igraju u opsrednjim timovima.
Ja bih sve Safetove pulene odmah nogirao i stolicu na kojoj je sjedio bih bacio u smece, ali razumijem Mesu koji ima svoj kont.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 24 avg 2015, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da je skoro nemoguće da bude Medunjaninu, ali eto živi bili pa vidjeli.Fidelis je napisao/la:Pazi samo da ne bude prije Medunjaninu.HankMoody je napisao/la:Pa mislim da kad Cimirot bude zdrav, da je to pa-pa Hadžiću.JackTheStripper je napisao/la:Je li Zukanovic povrijeden? Ok spisak, izuzevsi Hadzica i Susica. Po meni bi umjesto Zeca i Durica trebalo pozvati Bajica i Hodzica. Ogromna pluscina za izostavak Vrsajevica. One down, two to go!
Dzeko,Begovic,Spahic,Lulic,Pjanic,Besic pa Susic i Hadzic,otprilike tako stvari stoje pa ti vidi ko otpada.

1992, 2006, 2009, 2011, 2015
-
- Kontakt:
Kakve gluposti pisu ovdje neki znalci fudbalaadal je napisao/la:Ako tu spada i Timcek bolje da neigramo fudbalInterista je napisao/la:Budimo realni ovaj spisak je najbolje sto imamo u ovom trenutku mozda tu mogu biti Grahovac i Hodzic al ovaj drugi je potrebniji u21

SAVEZ NAPOLJE ! ! !
Pristojan spisak, dobar, ne vidim da neko nedostaje a da može donijeti neki instant napredak, s druge strane, oni koji su se prozivali (Vrančić) su tu, pa ćemo vidjeti.
Situacija oko Salihovića je malo čudna, ali, realno, osim nekih zasluga ne vidim razloga da se pozove, a da igra bitnu ulogu. Prije je bio važan dio reprezentacije, ponajprije zbog nedostatka pravog lijevog beka, sada je situacija drukčija i vjerujem da se bez njega može. Iskreno, na prvo čitanje nisam ni primjetio da ga nema, što zbog neigranja, što zbog povreda, vremenom je bio sve dalje od reprezentacije. Neki mali dokaz koji ide u prilog ovome što pišem je i činjenica da se ni novinari nisu sjetili pitati selektora, a sjetili su se, recimo, Stojana Vranješa.
Drago mi je i zbog Ančića, Burića i Kvesića.
Igrama zadnjih mjeseci su zaslužili da budu blizu reprezentacije.
Situacija oko Salihovića je malo čudna, ali, realno, osim nekih zasluga ne vidim razloga da se pozove, a da igra bitnu ulogu. Prije je bio važan dio reprezentacije, ponajprije zbog nedostatka pravog lijevog beka, sada je situacija drukčija i vjerujem da se bez njega može. Iskreno, na prvo čitanje nisam ni primjetio da ga nema, što zbog neigranja, što zbog povreda, vremenom je bio sve dalje od reprezentacije. Neki mali dokaz koji ide u prilog ovome što pišem je i činjenica da se ni novinari nisu sjetili pitati selektora, a sjetili su se, recimo, Stojana Vranješa.
Drago mi je i zbog Ančića, Burića i Kvesića.
Igrama zadnjih mjeseci su zaslužili da budu blizu reprezentacije.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Spisak nije los, mozda samo dvije zamjerke...
SALIHOVIC (igra svaku tekmu 90 min, kakva god da je liga) trebao ga pozvati jer ga ja vidim kao prvu zamjenu umjesto Mede koji nece protiv Belgije moci odigrati vise od 60 minuta, eventualno Vrancic...Susic i Hadzic nikako ne mogu biti bolji izbor na toj poziciji lijevog veznjaka...kao sto rekoh ranije, ne zaboravlja se tako lahko igrati fudbala, a njemu je 30 godina, a ne 36...iskustvo je na njegovoj strani, kontrola lopte, sut, zadnji pas (pri tome ne gledam na njegove centarsuteve dok je silom prilika igrao lijevog beka), gradjenje (nakon Dzeke i Misketa, igrac koji se najbolje gradio), itd.
GRAHOVAC - imam osjecaj da Mesa i ne zna da je ovaj igrao za U21...
mislim da igrac koji ce za mjesec dana napuniti 23 godine, a pri tome je standardan u svome timu u novoj sezoni, stavise odigrao na visokom nivou utakmice protiv protivnika kao sto su Ajax i Shakthar (sto sasvim sigurno nesto govori u prilog njegovom kvalitetu), a uz to je bio jedna od najvaznijih karika mlade reprezentacije, je zasluzio poziv u A-reprezentaciju, ako ni zbog cega drugog onda kao nagrada za njegove trenutne partije koje pruza u klubu i kao nagrada za ono sto je dao mladoj u21 rep, a ujedno i kao stimulans da nastavi pruzati jos bolje partije...pogotovo kada vidimo na spisku par imena, koja su jos uvijek tu...
SALIHOVIC (igra svaku tekmu 90 min, kakva god da je liga) trebao ga pozvati jer ga ja vidim kao prvu zamjenu umjesto Mede koji nece protiv Belgije moci odigrati vise od 60 minuta, eventualno Vrancic...Susic i Hadzic nikako ne mogu biti bolji izbor na toj poziciji lijevog veznjaka...kao sto rekoh ranije, ne zaboravlja se tako lahko igrati fudbala, a njemu je 30 godina, a ne 36...iskustvo je na njegovoj strani, kontrola lopte, sut, zadnji pas (pri tome ne gledam na njegove centarsuteve dok je silom prilika igrao lijevog beka), gradjenje (nakon Dzeke i Misketa, igrac koji se najbolje gradio), itd.
GRAHOVAC - imam osjecaj da Mesa i ne zna da je ovaj igrao za U21...
mislim da igrac koji ce za mjesec dana napuniti 23 godine, a pri tome je standardan u svome timu u novoj sezoni, stavise odigrao na visokom nivou utakmice protiv protivnika kao sto su Ajax i Shakthar (sto sasvim sigurno nesto govori u prilog njegovom kvalitetu), a uz to je bio jedna od najvaznijih karika mlade reprezentacije, je zasluzio poziv u A-reprezentaciju, ako ni zbog cega drugog onda kao nagrada za njegove trenutne partije koje pruza u klubu i kao nagrada za ono sto je dao mladoj u21 rep, a ujedno i kao stimulans da nastavi pruzati jos bolje partije...pogotovo kada vidimo na spisku par imena, koja su jos uvijek tu...
Haj navedi utakmicu gdje je Susic kriv za rezultat i gdje je to toliko lose odigrao da ne zasluzuje poziv ?bhfanatic14 je napisao/la:Kakve gluposti pisu ovdje neki znalci fudbalaadal je napisao/la:Ako tu spada i Timcek bolje da neigramo fudbalInterista je napisao/la:Budimo realni ovaj spisak je najbolje sto imamo u ovom trenutku mozda tu mogu biti Grahovac i Hodzic al ovaj drugi je potrebniji u21... sta onaj jedan pise nek je tino tu ulazi u formu a nije odigro 2tekme zaredom kako treba 90minuta.. kakva forma ??? Gdje su golovi ??? Gdje su asistencije ??? Izgleda tince nije igrac od golova i pasova... ko placa ovdje pojedine forumase da dizu ovog antitalenta u nebesa??? Zar moze bosnjo bit tolko glup i u sve povjerovat sta mu se servira ??? Ko god vjeruje da ovaj MOZE , taj se grdno vara... talenat sa 24 gdje je zapelo nema transfera?? Prcic bez repke nalazi klub, cimirot iz jedne Bih ode u velikana Paok , ovaj placo clanke po cijeloj bih i opet niko nista !!! Pametnom dosta !!!
-
- Kontakt:
Interista, zasto sada ne igra ni minute a kod safeta starter? Kipar poraz, wales x prosuti bodovi, belgija x moglo se pobjedit da je igto bolji mjesto njeg. Odkad on ne igra mi pobjedjujemo , andora izrael ! Tacka ! De mi reci sta je on pokazao da zasluzuje poziv ??? Po cemu on pozive dobija? Koliko je ove sezone asistiro i davo golove za hajduk ??? Jel u repci pogodio? Dodaje prvom do sebe alibi igrac. Nemoze nikog proc u kvalama jer ima jake protivnike protiv sebe nije to hnl. I opet u hnl nista on bi trebo prekucat hnl da zasluzi poziv ko sto je ibro nekad. Dovoljno govori da je avdija igro za isti klub ko on. Znaci isti su odprilike haha jadna majko. Cuj kriv za rezultat, on treba da doprinese nesta igri. Mogu i ja 90min trcat u krug i rec nisam kriv a to sto smetam drugima i igrac sam manje ekipe to nije bitno ?? !!! Boze sacuvaj
SAVEZ NAPOLJE ! ! !
Nije Grahovac još standardan igrač, ni prošle sezone nije bio, ali je ovu fino počeo.hurem je napisao/la: GRAHOVAC - imam osjecaj da Mesa i ne zna da je ovaj igrao za U21...
U Europi je odigrao dvije cijele tekme, onu protiv Ajaxa u gostima jako dobro, u Bundesligi tri.
Kažem, fino je počeo, ali još nije standardan.
On ne treba da bude starter al' sigurno zaslužuje mjesto među 23 igrača. Za Hadžića je svemirski brod i ja ga ne bih stavljao u isti koš sa Avdom i Hadžićem. Druga stvar je način kako je on ušao u reprezentaciju, tome se već možemo i trebamo smijati.
Idemo redom, Egipat debitovao katastrofa utopio se u sivilo čitave ekipe. Na SP jedinu zapaženu rolu je imao protiv Irana gdje odigrao vrlo dobro i upisao asistenciju za Pjanićev gol. Kipar vrlo loše kao i cijela ekipa. Wales odigrao solidnu utakmicu ništa bolji ništa lošiji od ostalih, namjestio jednu mrtvu šansu Medunjaninu koji sa 3 metra od gola nije pogodio. Belgija, upisao predasistenciju za jedini gol na utakmici. Izrael čini mi se da nije igrao? Andora, Austrija, Izrael nije ni igrao tako da se nema šta analizirati.
Glavni problem je taj što se on preko noći gurnuo u prvih 11 to je ono što mi smeta, i sa obzirom na pritisak koji je imao (veći nego svaki novajlija sigurno) a ima ga i dan danas i imat će ga vjerovatno uvijek, on je odigrao i više nego korektno svaku utakmicu iako osim možda Irana ni u jednoj nije trebao biti starter. Među 23, solidan backup, ništa više ništa manje za sada.
Idemo redom, Egipat debitovao katastrofa utopio se u sivilo čitave ekipe. Na SP jedinu zapaženu rolu je imao protiv Irana gdje odigrao vrlo dobro i upisao asistenciju za Pjanićev gol. Kipar vrlo loše kao i cijela ekipa. Wales odigrao solidnu utakmicu ništa bolji ništa lošiji od ostalih, namjestio jednu mrtvu šansu Medunjaninu koji sa 3 metra od gola nije pogodio. Belgija, upisao predasistenciju za jedini gol na utakmici. Izrael čini mi se da nije igrao? Andora, Austrija, Izrael nije ni igrao tako da se nema šta analizirati.
Glavni problem je taj što se on preko noći gurnuo u prvih 11 to je ono što mi smeta, i sa obzirom na pritisak koji je imao (veći nego svaki novajlija sigurno) a ima ga i dan danas i imat će ga vjerovatno uvijek, on je odigrao i više nego korektno svaku utakmicu iako osim možda Irana ni u jednoj nije trebao biti starter. Među 23, solidan backup, ništa više ništa manje za sada.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ja sam napisao nek je Tino i sad trenutno moze biti tu medju ovim igracima, odigrao je zadnjih 5 utakmica, skoro sve i jednu 90 minuta a ne dvije kako ti kazes. Ovdje izgleda dosta raje ne prati sta je sa nasim igracima. Tino je tu za taj siri spisak, oko 30 igraca, ko god kaze da nije nema veze u fudbalu. Vedad, Medo, Djuric, Hajrovic ni jedan od ovih igraca ne igra za svoj tim, nazalost i takvi kod nas spadaju u 25 igraca. Posto nema Gojka(povreda) a i Pricic jos nema klub neka Susica u timu kad vec nije zvao Salihovica. Grahovac je trebao da bude pozvan umjesto Hadzica. Ako se npr Medo povrijedi, ko ce uci u sredinu sa klupe, ako recimo Vrancic igra od pocetka. Imamo Hajrovica koji ne igra i Tinu koji igra. Vedo nije igrao ne zna ni on kad, a zadnji put kad je usao htio je da dribla i lopta mu ostala iza njega, skroz je propao.bhfanatic14 je napisao/la:Kakve gluposti pisu ovdje neki znalci fudbalaadal je napisao/la:Ako tu spada i Timcek bolje da neigramo fudbalInterista je napisao/la:Budimo realni ovaj spisak je najbolje sto imamo u ovom trenutku mozda tu mogu biti Grahovac i Hodzic al ovaj drugi je potrebniji u21... sta onaj jedan pise nek je tino tu ulazi u formu a nije odigro 2tekme zaredom kako treba 90minuta.. kakva forma ??? Gdje su golovi ??? Gdje su asistencije ??? Izgleda tince nije igrac od golova i pasova... ko placa ovdje pojedine forumase da dizu ovog antitalenta u nebesa??? Zar moze bosnjo bit tolko glup i u sve povjerovat sta mu se servira ??? Ko god vjeruje da ovaj MOZE , taj se grdno vara... talenat sa 24 gdje je zapelo nema transfera?? Prcic bez repke nalazi klub, cimirot iz jedne Bih ode u velikana Paok , ovaj placo clanke po cijeloj bih i opet niko nista !!! Pametnom dosta !!!
ceze je napisao/la:Nije Grahovac još standardan igrač, ni prošle sezone nije bio, ali je ovu fino počeo.hurem je napisao/la: GRAHOVAC - imam osjecaj da Mesa i ne zna da je ovaj igrao za U21...
U Europi je odigrao dvije cijele tekme, onu protiv Ajaxa u gostima jako dobro, u Bundesligi tri.
Kažem, fino je počeo, ali još nije standardan.
rapid (klub za kojeg navijam u austriji od malih nogu) u veznom redu ima kvalitetnih igraca, srkiju je konkurencija ogromna
no ipak mislim nakon utakmica protiv ajaxa, shaktara grödiga , wac da se velikim koracima priblizava prvih 11
kao neki motivation za andorru bi mogao je biti pozvan
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....
-
- Kontakt:
Nema mjesta medju 30 igraca tino, to vi prihvatate sto vam uvaljuju novinari lazi i propagandu da je on dobar igrac i da nema drugih. Vidis sta je sve lopovluk dostigo da se on spomjnje toliko za repku i da tako lagano uvjek dobija poziv kao da je tu godinana. A nije zasluzio nikako, on u hnl nije glavni igrac a kamoli da dogura negdje u liga 5. Mesa da je smio izostavio bi ga, nego ga MORA zvat. U papeta starter sada ni mknutuce ali ipak uvjek na spisku. Cudno zar ne??!!! Realno , prcic stilic cimirot salihovic grahovac sve bolji igraci od njega 5 puta i vise. Znaci ko koga pravi budalom u ovoj repki? Da jaci igraci sjede kuci a ublehe dobivaju poziv za svoju licnu promociju. On je tu samo da popuni mjesto nebil se prodo realno, a evo primjera zvao je stilica, stojana vranjesa mesa i odreko ihse nisu odigrali utakmice kako treba. A bolji su obojca od tine. Nagomilo je igraca gubi kompas mesa jer mora da zadovolji novinarske zelje i menadzerske. Dok god vako bude mi ostajemo na tom jednom SP koji su igraci izborili velkkom zeljom i srcem i ludom srecom.soko je napisao/la:Ja sam napisao nek je Tino i sad trenutno moze biti tu medju ovim igracima, odigrao je zadnjih 5 utakmica, skoro sve i jednu 90 minuta a ne dvije kako ti kazes. Ovdje izgleda dosta raje ne prati sta je sa nasim igracima. Tino je tu za taj siri spisak, oko 30 igraca, ko god kaze da nije nema veze u fudbalu. Vedad, Medo, Djuric, Hajrovic ni jedan od ovih igraca ne igra za svoj tim, nazalost i takvi kod nas spadaju u 25 igraca. Posto nema Gojka(povreda) a i Pricic jos nema klub neka Susica u timu kad vec nije zvao Salihovica. Grahovac je trebao da bude pozvan umjesto Hadzica. Ako se npr Medo povrijedi, ko ce uci u sredinu sa klupe, ako recimo Vrancic igra od pocetka. Imamo Hajrovica koji ne igra i Tinu koji igra. Vedo nije igrao ne zna ni on kad, a zadnji put kad je usao htio je da dribla i lopta mu ostala iza njega, skroz je propao.bhfanatic14 je napisao/la:
Kakve gluposti pisu ovdje neki znalci fudbala... sta onaj jedan pise nek je tino tu ulazi u formu a nije odigro 2tekme zaredom kako treba 90minuta.. kakva forma ??? Gdje su golovi ??? Gdje su asistencije ??? Izgleda tince nije igrac od golova i pasova... ko placa ovdje pojedine forumase da dizu ovog antitalenta u nebesa??? Zar moze bosnjo bit tolko glup i u sve povjerovat sta mu se servira ??? Ko god vjeruje da ovaj MOZE , taj se grdno vara... talenat sa 24 gdje je zapelo nema transfera?? Prcic bez repke nalazi klub, cimirot iz jedne Bih ode u velikana Paok , ovaj placo clanke po cijeloj bih i opet niko nista !!! Pametnom dosta !!!
SAVEZ NAPOLJE ! ! !
-
- Kontakt:
I da dodam @soko vices neki ne prate nase igrace evo ovaj vikend sam gledo darmstadt (vrancic), rapid (grahovac), sturm (hadzic) Guizhou (salihovic) romu (dzeko pjanic) lazio (lulic) i premijer ligu bih... znaci znam sta pisem i pratim nase igrace svaki vikend. A i sam igram fudbal tako da mogu rec da tino nije za 30igraca repke! Pozz
SAVEZ NAPOLJE ! ! !
-
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Gdje igras pa mozes sve stici pratiti i jos igrati?bhfanatic14 je napisao/la:I da dodam @soko vices neki ne prate nase igrace evo ovaj vikend sam gledo darmstadt (vrancic), rapid (grahovac), sturm (hadzic) Guizhou (salihovic) romu (dzeko pjanic) lazio (lulic) i premijer ligu bih... znaci znam sta pisem i pratim nase igrace svaki vikend. A i sam igram fudbal tako da mogu rec da tino nije za 30igraca repke! Pozz
-
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
90% posto utakmica igramo petkom 19-20 sati... tako da imam vikend slobodan da pratim nase igrace i evropske ligerodjenizavjecnost je napisao/la:Gdje igras pa mozes sve stici pratiti i jos igrati?bhfanatic14 je napisao/la:I da dodam @soko vices neki ne prate nase igrace evo ovaj vikend sam gledo darmstadt (vrancic), rapid (grahovac), sturm (hadzic) Guizhou (salihovic) romu (dzeko pjanic) lazio (lulic) i premijer ligu bih... znaci znam sta pisem i pratim nase igrace svaki vikend. A i sam igram fudbal tako da mogu rec da tino nije za 30igraca repke! Pozz

SAVEZ NAPOLJE ! ! !
Zec je sa 27 godina dospio do azerbejdžanskog prvenstva, dok Hodžić (20) sa Dinamom vjerovatno ulazi u Ligu prvaka (i igra u prvoj postavi)! Gotovo sigurno već iduće godine prelazi u neki klub iz petice...jasmin10 je napisao/la:Zec je trenutno bolji igrač i od Hodžića a pogotovo od Bajića.
🔵⚪
Zec ide za parama i to je i više nego očigledno. Ali se varaš ako misliš da trenutno nije ispred Hodžića. Samo je Hodžić veći potencijal nego što je Zec ikada bio.
Neće on sljedeće sezone nigdje, jedino ako odigra neku sezonu iz snova u što sumnjam, jer ima u onom Cileancu opasnu konkurenciju.
Neće on sljedeće sezone nigdje, jedino ako odigra neku sezonu iz snova u što sumnjam, jer ima u onom Cileancu opasnu konkurenciju.
Jeste, od kad je u Rapidu nikad nije bio bliži statusu standardnog igrača nego sada. Odlično je iskoristio svoju priliku i nadam se da će, ako ništa, imati veću ulogu nego prošle sezone.SafetSajo je napisao/la: rapid (klub za kojeg navijam u austriji od malih nogu) u veznom redu ima kvalitetnih igraca, srkiju je konkurencija ogromna
no ipak mislim nakon utakmica protiv ajaxa, shaktara grödiga , wac da se velikim koracima priblizava prvih 11
kao neki motivation za andorru bi mogao je biti pozvan
Ma mogao je dobiti poziv, ne bi to bila greška, ali je situacija sad takva da nema mjesta kalkulacijama. Bit će vremena i za njega, ne sumnjam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.