FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

subzero81
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la subzero81 » 07 maj 2010, 10:14

Ma druze nemoj ziv bio Okuku, pusti te bata djorine strucnjake. Kad vec tako bubamo Aleksandar Jankovic je isto slobodan!!

Mlad, ambiciozan, strucan, po meni pravo rjesenje

evo sta kaze susic za utakmicu
Niti neke utakmice francuskog šampionata nemaju posjetu kakva je bila u Banja Luci, u prvoj finalnoj utakmici bh. kupa, a kojoj je svjedočio i bh. selektor Safet Sušić.

Doduše, malo gdje u svijetu "domaći" navijači zvižde vlastitoj himni, a pjevaju himnu neke druge zemlje, kao što je bilo na gradskom stadionu. Međutim, ovo je Bosna, u "bosanskom loncu" sve je moguće. Selektor fudbalske reprezentacije zadovoljan je igrom oba tima, a za "San" je komentarisao igru naša dva najbolja kluba, govorio o predstojećim akcijama reprezentacije, potencijalnim kandidatima itd...

- Vaše imprestije iz Banja Luke?

Oba tima su pokazala zavidan nivo igre. Borac je konkretniji u prvom, a Željo u posljednjih pola sata igre. I Borac i Željo su imali šansu za pobjedu, a remi je ipak najrealniji.

- Koji je po Vama bio prelomni trenutak utakmice?

Sigurno odbrana Šehića kod 1:0 za Borac. Da su domaći postigli drugi gol, vjerovatno bi utakmice išla drugim, nepovoljnijim tokom za Želju.

- Kad smo kod Šehića, jeste li zadovoljni njegovim učinkom?

Kod primljenog gola nije mogao ništa. Opet, odlično je reagovao u spomenutoj situaciji kada je spasio čist gol i tako svoj tim održao u igri. Zadovoljan sam.

- Da li ste primijetili neke druge kandidate?

Nerado komentiram igru pojedinaca. Bilo je nekih koji su izdvajali u oba tima, ali neka ostane na ovome.

- Vratimo se ambijentu, punim tribinama, odličnom suđenju... Smatrate li da je Regionalna liga spas za naše i klubove susjednih zemalja?

Regionalna liga ima smisla, ali samo ako će se iz nje ići u Evropu. Sve drugo nema svrhu. Obje utakmice, prvenstvena i ova Kup Želje i Borca potvrdile su da se kod nas igra dobar fudbal i što je najvažnije publika je to prepoznala. Vjerujem da vodeći klubovi iz Hrvatske i Srbije žele ligu sa kvalitetnim protivnicima i pune stadione, izjavio je Sušić.

God's hand
Kontakt:

Post Postao/la God's hand » 07 maj 2010, 10:26

Par utisaka...
Borac je odigrao onoliko dobro koliko je mogao, koliko mu dozvoljava kvalitet igraca koje ima i protivnik protiv kojeg je igrao. Sportski je reci da je Borac imao inicijativu i par (polu)sansi, ali da je generalno bio bezopasan, a da je Zeljo fizicki i takticki spremija ekipa i da je dobio rezultat koji je po prikazanoj postavci igre i prizeljkivao. Moj je utisak da su 100% uvjereni u pobjedu u Sarajevu.
Maric treba otici, ali od svih utakmica koje je Borac ove polusezone odigrao, jedino je na ovoj odigrao takticki dobro (opet kazem, obzirom na igrace koji su igrali i protivnika). Bilo bi dobro da Zeljo nije dao gol, ali nema veze. U fudbalu ne pobjedjuje uvijek fizicki i takticki bolja i spremnija ekipa vec i ona koja ima vecu dozu srece. Ne kaze se dzabe lda je opta okrugla i zato se, uprkos inferiornosti nasih igraca u ovoj utakmici, nadam dobrom rezultatu u uzvratu. Na kraju krajeva, nemamo sta izgubiti.
Vulturesima jos jednom veliki RESPECT!!! Kako na navijanju tako i na ponasanju i na aplauzu igracima Borca na kraju utakmice. Nadam se su navijaci Zelje zadovoljni nacinom na koji su prihvaceni i ispraceni u Banja Luci, jer je slicno bilo i sa navijacima Borca u Sarajevu (sudeci po par postova koje sam procitao). Sacica jadnika sa zapada je sramota za Banja Luku, ali to je tek 20-ak ljudi u masi od 8-10000 navijaca u atmosferi u kojoj domaci klub nije dobro prosao.
Banja Luka je fudbalski grad, fali nam jaci igracki i strucni kadar i promucurnija uprava pa da budemo NA vrhu, a preduslovi su takvi da se to vec u narednom sampionatu moze uciniti. Ipak jedno po jedno, prvo da zavrsimo prvenstvo i osvojimo Kup BiH :D
Pozdrav!

subzero81
Kontakt:

Post Postao/la subzero81 » 07 maj 2010, 10:29

Na koju sacicu jadnika mislis, NEKONTAM??

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 07 maj 2010, 10:55

subzero81 je napisao/la:Na koju sacicu jadnika mislis, NEKONTAM??
Vjerovatno na one koji su ubacili nekoliko flaša u teren, ali to su paćenici koji vjerovatno i ne dolaze utakmice nego tako zalutaju ponekad...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 07 maj 2010, 11:01

subzero81 je napisao/la:Ma druze nemoj ziv bio Okuku, pusti te bata djorine strucnjake. Kad vec tako bubamo Aleksandar Jankovic je isto slobodan!!

Mlad, ambiciozan, strucan, po meni pravo rjesenje

evo sta kaze susic za utakmicu
Niti neke utakmice francuskog šampionata nemaju posjetu kakva je bila u Banja Luci, u prvoj finalnoj utakmici bh. kupa, a kojoj je svjedočio i bh. selektor Safet Sušić.

Doduše, malo gdje u svijetu "domaći" navijači zvižde vlastitoj himni, a pjevaju himnu neke druge zemlje, kao što je bilo na gradskom stadionu. Međutim, ovo je Bosna, u "bosanskom loncu" sve je moguće. Selektor fudbalske reprezentacije zadovoljan je igrom oba tima, a za "San" je komentarisao igru naša dva najbolja kluba, govorio o predstojećim akcijama reprezentacije, potencijalnim kandidatima itd...

- Vaše imprestije iz Banja Luke?

Oba tima su pokazala zavidan nivo igre. Borac je konkretniji u prvom, a Željo u posljednjih pola sata igre. I Borac i Željo su imali šansu za pobjedu, a remi je ipak najrealniji.

- Koji je po Vama bio prelomni trenutak utakmice?

Sigurno odbrana Šehića kod 1:0 za Borac. Da su domaći postigli drugi gol, vjerovatno bi utakmice išla drugim, nepovoljnijim tokom za Želju.

- Kad smo kod Šehića, jeste li zadovoljni njegovim učinkom?

Kod primljenog gola nije mogao ništa. Opet, odlično je reagovao u spomenutoj situaciji kada je spasio čist gol i tako svoj tim održao u igri. Zadovoljan sam.

- Da li ste primijetili neke druge kandidate?

Nerado komentiram igru pojedinaca. Bilo je nekih koji su izdvajali u oba tima, ali neka ostane na ovome.

- Vratimo se ambijentu, punim tribinama, odličnom suđenju... Smatrate li da je Regionalna liga spas za naše i klubove susjednih zemalja?

Regionalna liga ima smisla, ali samo ako će se iz nje ići u Evropu. Sve drugo nema svrhu. Obje utakmice, prvenstvena i ova Kup Želje i Borca potvrdile su da se kod nas igra dobar fudbal i što je najvažnije publika je to prepoznala. Vjerujem da vodeći klubovi iz Hrvatske i Srbije žele ligu sa kvalitetnim protivnicima i pune stadione, izjavio je Sušić.
Ma kažem zbog onih spekulacije od prije mjesec dana, da je on sada tek slobodan, a po meni Vlado je sasvim dobar za Borac i mogao bi biti dugoročno rješenje...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 07 maj 2010, 11:04

Nista,Zeljeznicar ostavljamo za sobom,bilo pa proslo,sta sad...Okrecemo se Modrici!E sad moje misljenje je da bi idealno bilo da se Maric otpusti danas ili sutra,i da imenuju novog trenera(naucna fantastika znam),jer...Modrica je vreca za nabijanje,ako im ne damo bar 2 ili 3 gola,stvarno onda nemamo sta traziti u vrhu tabele.Takva bi pobjeda bila odlicna za podizanje morala kako igracima,tako i tom novom treneru kad bi dosao...Ali nece doci,ali kad bi dosao! :mrgreen: Ne stvarno salu na stranu smjena trenera bi trebala sad doci,mislim da bi imala pozitivan uticaj na ekipu.

Vlado Jagodic je rjesenje.
Zadnja izmjena: tatamata, dana/u 07 maj 2010, 11:06, ukupno mijenjano 1 put.
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 07 maj 2010, 11:06

tatamata je napisao/la:Nista,Zeljeznicar ostavljamo za sobom,bilo pa proslo,sta sad...Okrecemo se Modrici!E sad moje misljenje je da bi idealno bilo da se Maric otpusti danas ili sutra,i da imenuju novog trenera(naucna fantastika znam),jer...Modrica je vreca za nabijanje,ako im ne damo bar 2 ili 3 gola,stvarno onda nemamo sta traziti u vrhu tabele.Takva bi pobjeda bila odlicna za podizanje morala kako igracima,tako i tom novom treneru kad bi dosao...Ali nece doci,ali kad bi dosao! :mrgreen: Ne stvarno salu na stranu smjena trenera bi trebala sad doci,mislim da bi imala pozitivan uticaj na ekipu.

Vlado Jagodic.
Naravno, mi više nemamo ništa za izgubiti, možemo samo profitirati, ali evo sada sam dobio info, da trening jutarnji koji je upravo u toku i dalje vodi MARIĆ i to u sve sa kačketom, valjda da ga neko ne prepozna... :D
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 07 maj 2010, 11:08

VB 1987 je napisao/la: Naravno, mi više nemamo ništa za izgubiti, možemo samo profitirati, ali evo sada sam dobio info, da trening jutarnji koji je upravo u toku i dalje vodi MARIĆ i to u sve sa kačketom, valjda da ga neko ne prepozna... :D
Ne daj boze da osvojimo trofej,bilo koji...Ne bi ga stapom otjerali onda.Stvarno,sta uprava misli vise,sta cekaju?Kako ne vide da je uprskao sve...Vjerovatno su finansije u pitanju. ;)
Treci put castimo

subzero81
Kontakt:

Post Postao/la subzero81 » 07 maj 2010, 11:24

Ma ja bi vise volio da znam koji je genijalac bio za to da se on dovede

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 07 maj 2010, 11:41

subzero81 je napisao/la:Ma ja bi vise volio da znam koji je genijalac bio za to da se on dovede
Ma slušaj, čovjek je imao određeni rezultat u Vojvodini, ali to ti onda pokazuje kako je loša bila Zvezda, nadalje tip ima očitu moć da svaki negativan događaj preokrene u svoju korist, tj znači da je pravi demagog i prodavač magle, ljudskih osobina da ode sam nema, znači ostala je samo mogućnost da bude otjeran, uprava će morati da reaguje odlučno i vrlo brzo jer će ovaj da rastjera publiku sa stadiona, već u nedelju na tribinama ćemo moći da vidimo uticaj fudbalske "Marićologije"...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 07 maj 2010, 11:50

Ne pomišljam na ostavku!

Trener Borca, Zoran Marić, nakon završetka prvog finalnog meča Kupa protiv Željezničara u srijedu, našao se na udaru jednog dijela navijača koji su ga s tribina prozivali tražeći ostavku. Marić koji je preuzeo ekipu Borca u zimskoj pauzi nakon odlaska Velimira Stojnića, kaže kako te rekacije nekoličine navijača uopšte ne zanimaju.

- Čuo sam da dio publike sa zapadne tribine proziva moje ime, ali da vam pravo kažem, nisam ja s njima potpisivao ugovor nego sa ljudima u klubu. Ma kakva ostavka! - govori Marić i nastavlja:

- Moj stav je vrlo čvrst kad je Borac u pitanju. Rezultat 1:1 nije nimalo dobar pred revanš na Grbavici, ali igrati moramo. Realan sam čovjek i slobodno ću reći da su nam šanse za osvajanje Kupa sada minimalne - kaže Marić.

Mnogi su mu zamjerili na izmjeni ponajboljeg igrača Borca Jandrića kojeg je Marić izveo u 65. minuti utakmice.

- To je bila taktička izmjena. Osim toga, igramo ubrzanim tempom i neki igrači jednostavno ne mogu fizički da podnesu sve te napore - kaže Marić.

O završnici Premijer lige, špekulacijama o (pre)puštanju bodova, trener Borca kaže:

- Ne vjerujem u te priče, razmišljam samo o prvom narednom susretu, a ne o tome hoće li Sarajevo pustiti Želji ili će nam dati bodove - kazao nam je Zoran Marić.

M.K.

san.ba je mahalski portal, al' ne vjerujem da mogu izmisliti intervju. Po ovome se čini da će vas Marić j****i još duži vremenski period. :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 07 maj 2010, 11:53

tanzla je napisao/la:Ne pomišljam na ostavku!

Trener Borca, Zoran Marić, nakon završetka prvog finalnog meča Kupa protiv Željezničara u srijedu, našao se na udaru jednog dijela navijača koji su ga s tribina prozivali tražeći ostavku. Marić koji je preuzeo ekipu Borca u zimskoj pauzi nakon odlaska Velimira Stojnića, kaže kako te rekacije nekoličine navijača uopšte ne zanimaju.

- Čuo sam da dio publike sa zapadne tribine proziva moje ime, ali da vam pravo kažem, nisam ja s njima potpisivao ugovor nego sa ljudima u klubu. Ma kakva ostavka! - govori Marić i nastavlja:

- Moj stav je vrlo čvrst kad je Borac u pitanju. Rezultat 1:1 nije nimalo dobar pred revanš na Grbavici, ali igrati moramo. Realan sam čovjek i slobodno ću reći da su nam šanse za osvajanje Kupa sada minimalne - kaže Marić.

Mnogi su mu zamjerili na izmjeni ponajboljeg igrača Borca Jandrića kojeg je Marić izveo u 65. minuti utakmice.

- To je bila taktička izmjena. Osim toga, igramo ubrzanim tempom i neki igrači jednostavno ne mogu fizički da podnesu sve te napore - kaže Marić.

O završnici Premijer lige, špekulacijama o (pre)puštanju bodova, trener Borca kaže:

- Ne vjerujem u te priče, razmišljam samo o prvom narednom susretu, a ne o tome hoće li Sarajevo pustiti Želji ili će nam dati bodove - kazao nam je Zoran Marić.

M.K.

san.ba je mahalski portal, al' ne vjerujem da mogu izmisliti intervju. Po ovome se čini da će vas Marić j****i još duži vremenski period. :D
Ako je izjavio nešto ovako, a ja vjerujem da jeste samo je pokazao kakav je čovjek... Dovoljno li je??????
"TREĆI PUT ČASTIMO"

God's hand
Kontakt:

Post Postao/la God's hand » 07 maj 2010, 11:56

VB 1987 je napisao/la:
Vjerovatno na one koji su ubacili nekoliko flaša u teren, ali to su paćenici koji vjerovatno i ne dolaze utakmice nego tako zalutaju ponekad...
VB 1987 je rekao ono sto sam mislio. Mislim da na takve na ovom forumu ne treba trositi slova...

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 07 maj 2010, 11:59

God's hand je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:
VB 1987 je rekao ono sto sam mislio. Mislim da na takve na ovom forumu ne treba trositi slova...
Sreća je pa takvi ne dolaze često... :mrgreen:
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 07 maj 2010, 12:06

God's hand je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:
Ne znam zasto vas to cudi? Na stadion dolaze ljudi svakakvih profila, pa i takve seljacine. Stadion nije pozoriste!
Mada, nekoliko puta sam i u pozoristu vidio kako ovaj nas domaci "dzet-set" zdere smoki ili otvara konzervu.
Cuti ono sto sistanje pri otvaranju konzerve u pozoristu je neprocjenjivo. :mrgreen:

Doduse, nisam bio na predstavi nekih 5 godina pa ne znam da li se "elita" kultivisala u medjuvremenu. :mrgreen:

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 07 maj 2010, 12:27

Eto,znaci jos cemo mi trpiti Marica,dugo...Ima podrsku uprave,i to je to.Nek nam je bog na pomoci,braco moja.
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 07 maj 2010, 12:39

tatamata je napisao/la:Eto,znaci jos cemo mi trpiti Marica,dugo...Ima podrsku uprave,i to je to.Nek nam je bog na pomoci,braco moja.
Ko kaže da ima podršku uprave??
"TREĆI PUT ČASTIMO"

subzero81
Kontakt:

Post Postao/la subzero81 » 07 maj 2010, 12:57

pa ocigledno je da ima, makar veceg dijela, inace bi vec bilo pa pa dzimi

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 07 maj 2010, 12:57

subzero81 je napisao/la:pa ocigledno je da ima, makar veceg dijela, inace bi vec bilo pa pa dzimi
M možda traže rješenje tj. zamjenu...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 07 maj 2010, 13:14

Kakav apsurd mali Bilbija otisao u Vojvodinu i napravio iskorak u svojoj karijeri,Borac ceka tih 40%, a Vojvodina nece igrati Evropu, bolje da oni nama posalju Mrdju,Tadica.... dacemo mi njima 40%.
Mada kakav je lopov Bata ni ta opcija me ne bi iznenadila valja utopiti igrace a bez Evrope siska :)

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.