Amel Tuka
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Amel Tuka
Tuka je mlad i jos nije u prime-u. Imamo se cemu nadat u buducnosti...
- Bayern@heart
- Kontakt:
Bravo Ameleeeeeee PONOS DOMOVINE SVAKA ČAST U Riju po srebro eventualno zlato PONOS DOMOVINE PONOS DOMOVINE

Zadnja izmjena: Bayern@heart, dana/u 25 avg 2015, 15:05, ukupno mijenjano 1 put.
veliki uspjeh i svaka cast amelu, ali vec u prvih 400m je izgubio sansu da pobjedi. iduce godine je olimpijada, tada ce biti jos bolji i iskusniji
čestitam mu dečko je dobar i biće još bolji. danas se pokazalo da fali iskustva... e ovo je najveći uspjeh bh sporta
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
ma ja sam prezadovoljan i ako je loše takticki otrcao...previše je ostavio posla za zadnjih 200m
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Bravo majstore nas ! Bravooo ! 

- tuzlak1987
- Kontakt:
Mozda je trebao trcati kao Poljak.. Ovako spora trka, islo se 1.46, a Amel moze izvuci 1.42..
Inace da je bila brza bio bi moguce prvi sa ovom taktikom gdje bude 6-7-8 pred zadnji krug..
Inace da je bila brza bio bi moguce prvi sa ovom taktikom gdje bude 6-7-8 pred zadnji krug..
Ma, nek je glavno nas neki na postelju i nek ce mo mi biti u toj listi medalja, pa bila ona i samo "bronzana". Evo i komentatori na Eurosportu hvale Tuku, kazu da je nevjerovatno sta je ovu sezonu uradio i da Bosna i Hercegovina ima atleticara svjetske klase.
Bolje je da se naviknemo na to, jer on je u ova 3 mjeseca koliko trči na ovom visokom nivou pobjedio sve, u vrhunskoj atletici se ovakve stvari dešavaju i bit će još ovakvih utrka, pred njim je budućnost, Olimpijske igre, Evropska, Svjetska...Gefufna je napisao/la:Bravo, cestitke, ali ostaje gorak okus u ustima i ono ''da je samo...''
Ovim je pokazao da ono u Monaku nije bila slučajnost i da je on čovjek za velike rezultate, pa sama činjenica da jedan Aman i Amos nisu u finalu dovoljno govori !
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
- skyisthelimit
LARSSONCHE je napisao/la:
Na kraju ga je to kostalo. Losa taktika.
Malo sam razocaran jer znamo da moze bolje.
15.10 - 15.06 ...
Radujte se ljudi sta odmah trazite manr svemu, bice vremEna za zlato.
Cestitke Amele ponosu nas
Cestitke Amele ponosu nas
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
Slazem se, sigurno najveci uspjeh bh. sporta i moramo biti zadovoljni, iako svi znamo da je mogao i vise.DANTES je napisao/la:čestitam mu dečko je dobar i biće još bolji. danas se pokazalo da fali iskustva... e ovo je najveći uspjeh bh sporta
Odlicno iskustvo za Rio.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
ma buraz nismo mi nezadovoljni medaljom nego znamo da Amel moze bolje od ovoga i zato je neki gorak ukus ostao, ima on sigurno ovo vrijeme, pa i polufinale je trcao brze al hajde jbg prvo veliko finale, bilo je tu i nervoze svega, bitno je da je uzeo medalju koja ce mu nadam se podici samopouzdanje i naredne godine aBd na Olimpijadi idemo po zlatoVolimTz je napisao/la:Evo čitam sa starim šta pišete. Pozdravlja mame onima koji su nezadovoljni.![]()
Mlad je dečko, ovo je veliko iskustvo za njega i historijski uspjeh za BiH.

Pyro is not a crime !
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma nema on iskustva, nema on sigurno ni dovoljno dobrog trenera da ga pripremi takticki na ovo i ovakav razvoj dogadjaja..sve ce to doci na svoje uskoro...prva ozbiljna trka, svi od tebe ocekuju nesto iako si novi na ovom nivou i ti uzmes medalju- ipak je to odlika velikog atleticara
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Doktror Rudisha! Svaka cast Amelu ! Ostaje zal za prvih 400m, izgubljene barem 2sec ! Ne treba biti mnogo pametan pa reci da je moglo i moralo bolje, ako 1/2 trcis 2sec bolje od finala !
Max Allegri
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Bravo AMELE.
da je drugacije trcao i da je opet osvojio bronzu - opet bi slicno napisao tipa: sto je mjenjao taktiku, sto nije trcao onako prepoznatljivo kao do sada kad mu to donosi uspjeh.skyisthelimit je napisao/la:LARSSONCHE je napisao/la:
Na kraju ga je to kostalo. Losa taktika.
Malo sam razocaran jer znamo da moze bolje.
trcao je najbolje sto je znao i umio u datom trenutku pred 80.000 ljudi, prvi put u finalu i protiv svjetskog rekordera. trema, umor i konkurencija su dovoljni ulazni podaci da otrci nesto slabije nego inace, ali medalja je medalja - meni sija zlatom!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Rusdisa smrad iskoristio druge Kenijce da ga zatvore, da je trcao prvi krug 50 sekundi ispusio bi zna i on to sam 

-
- Kontakt:
Amel Tuka je ucnio sve nas ponosnim! I hvala mu na tome! Medalja je medalja.
Sto se tice taktike, mora se priznati da je losa bila. Procitali su ga. Ocekivao sam da ce se drzati negdje u sredini grupe tokom cijele utrke ali ostao je daleko nazad. Da li zbog umora ili nesto drugog ne znam. Uglavnom sad ima iskustva, ocekujem u skorije vrijeme da nekad i predvodi utrku.
Hvala ti Amele

Sto se tice taktike, mora se priznati da je losa bila. Procitali su ga. Ocekivao sam da ce se drzati negdje u sredini grupe tokom cijele utrke ali ostao je daleko nazad. Da li zbog umora ili nesto drugog ne znam. Uglavnom sad ima iskustva, ocekujem u skorije vrijeme da nekad i predvodi utrku.
Hvala ti Amele

¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
Bravo, Amele. Neiskustvo i velika zelja kao da su ga sputali , ali nema veze, zastava BiH je na jarbolu i medalja! Ko to ne bi potpisao prije 10 minuta!? 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.