Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Studiranje
Ajde da cujem vase teorije oko najboljeg i najefikasnijeg nacina ucenja
?

- theboss_RD07
- Kontakt:
Ucenje na glas je poprilicno efikasno. A najefikasniji, po meni, je zapisivanje. Sve sto citas to zapisuj na papir neki. Jest da je jako sporo i uzima vremena, ali nakon sto napises i sve to jos jednom procitas, ostaje u glavi zagarantovanoNAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ajde da cujem vase teorije oko najboljeg i najefikasnijeg nacina ucenja?

⭐
- Slatinash_7
- Kontakt:
Prvo sve fino procitati,ponavljanje dva puta,jednom naglas,jednom to sve na papir zapisati,osim toga,ako studiras tehnicki fakultet,gledaj animacije sto vise mozes,meni pomogle da naucim pumpe iz hidraulike sad sad..Meni je najbolje islo kad sam npr vjezbe koje smo radili danas,ponovio sam kroz sedam dana,znaci ne odma,nego dok malo i zaboravis neke stvari..I ono sto je najvaznije,sve stvari moras skontati sam,tad ces najbolje zapamtiti,nista ne uzimati uradjeno pa kao uciti..
Inace danas radio jedan od dva ispita koja su mi uslov za cetvrtu,za nadati je se da cu poloziti ovo pa borba dalje
Inace danas radio jedan od dva ispita koja su mi uslov za cetvrtu,za nadati je se da cu poloziti ovo pa borba dalje

Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ja se patio sa kinematikom punih mjesec dana, učio na silu ništa skontat nisam mogao. Profesori za ****, ne znaju objasnit. I odem slučajno na youtube, ćaprko tamo vamo, i nađem par kanala, i za 10-ak dana rutinski naučio cijeli predmet, od a do ž. Sad učim fiziku, ide nenormalno brzo, hiljadu puta brže nego da sam sam učio, ili ne daj bože da sam se oslanjao na sposobnost profesora da objasne bilo šta.
https://www.youtube.com/user/diggitydev
https://www.youtube.com/user/ilectureonline
Dva kanala, od velike pomoći kad je fizika u pitanju, a ima i matematike mislim samo što nisam to gledao još. Prvi objasni sve ko da si klinac od 3 godine, bukvalno nacrta, a ovaj drugi malo opširnije pokaže kako se zadaci rade.
Svi koji uče fiziku (samim tim i kinematiku) toplo im preporučujem ova dva kanala.
https://www.youtube.com/user/diggitydev
https://www.youtube.com/user/ilectureonline
Dva kanala, od velike pomoći kad je fizika u pitanju, a ima i matematike mislim samo što nisam to gledao još. Prvi objasni sve ko da si klinac od 3 godine, bukvalno nacrta, a ovaj drugi malo opširnije pokaže kako se zadaci rade.
Svi koji uče fiziku (samim tim i kinematiku) toplo im preporučujem ova dva kanala.
@4nesto
Druze smijesna ti prica.Al fakat.Bog sami zna,gdje ti i sta kupujes.Da kupujes bio proizvpde sqmo manje bi te izaslo od tih para koje ti spominjes.Uozbilji se.
Odes na pijacu,kupis 3kg pilecih prsa za 15e.Ja npr pojedem u prpsjeku nekih 500g mesa dnevno,pola hljeba,5jaja i 500g rize.Ne provaljuj se ovde,sa tim kpmentarima.Pq prilicno sam siguran,da ti nisi vidio beca,odnosno studentskog zivota.Cuj gosppdin trosi vise od 500e na hranu.De raspitaj se malo.Samo ce neko odustat od namjere da stduria,zbog slicnih komentara.
Druze smijesna ti prica.Al fakat.Bog sami zna,gdje ti i sta kupujes.Da kupujes bio proizvpde sqmo manje bi te izaslo od tih para koje ti spominjes.Uozbilji se.
Odes na pijacu,kupis 3kg pilecih prsa za 15e.Ja npr pojedem u prpsjeku nekih 500g mesa dnevno,pola hljeba,5jaja i 500g rize.Ne provaljuj se ovde,sa tim kpmentarima.Pq prilicno sam siguran,da ti nisi vidio beca,odnosno studentskog zivota.Cuj gosppdin trosi vise od 500e na hranu.De raspitaj se malo.Samo ce neko odustat od namjere da stduria,zbog slicnih komentara.
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
-
- Kontakt:
Gdje ima dobar izvor tih animacija ?Slatinash_7 je napisao/la:Prvo sve fino procitati,ponavljanje dva puta,jednom naglas,jednom to sve na papir zapisati,osim toga,ako studiras tehnicki fakultet,gledaj animacije sto vise mozes,meni pomogle da naucim pumpe iz hidraulike sad sad..Meni je najbolje islo kad sam npr vjezbe koje smo radili danas,ponovio sam kroz sedam dana,znaci ne odma,nego dok malo i zaboravis neke stvari..I ono sto je najvaznije,sve stvari moras skontati sam,tad ces najbolje zapamtiti,nista ne uzimati uradjeno pa kao uciti..
Došao dan odluke... Pomozi Bože! 

- Slatinash_7
- Kontakt:
Ma tih animacija imas na yt koliko hoces,samo na engleskom kucaj sta ti treba..Konkretno za ove moje pumpe je bilo po 5-6 animacija za jednu vrstu pumpe,iako je to vecinom sve isto..Tanak sam i ja sa tim trazenjima po netu,ali sto se ovoga tice,samo jednostavno ukucaj ono sto ti treba,od prvih 5 sto izadje jedna ce biti dobra..
Slatina Bog i batina
Re: Odg: RE: Re: Studiranje
Sretno brate, javi kako je prosloNKMramor je napisao/la:Došao dan odluke... Pomozi Bože!
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Studiranje
AsharaK je napisao/la:Sretno brate, javi kako je prosloNKMramor je napisao/la:Došao dan odluke... Pomozi Bože!
Momci, mogul kako dobiti prijemni koji je bio ba prvom roku, da ga predjem detaljno?
Re: Odg: RE: Re: Studiranje
Opet donji...AsharaK je napisao/la:Sretno brate, javi kako je prosloNKMramor je napisao/la:Došao dan odluke... Pomozi Bože!

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Studiranje
Kako to, gdje si sad?NKMramor je napisao/la:Opet donji...AsharaK je napisao/la:Sretno brate, javi kako je prosloNKMramor je napisao/la:Došao dan odluke... Pomozi Bože!
Btw jos jednom, kako mogu doc do prijemnog koji je bio na prvom roku da ga detaljno analiziram?
uvijek sam bio kampanjac i odlicno prolazio jer pohvatam vecinu stvari na casu, ali sad mi ide sve vise i teze gradiva a ja radne navike nemam, ne znam sta da radim uzmem knjigu al se smorim, poslije 15 min ucenje je samo prazno citanje i razmisljanje o nekim skroz glupim stvarima. pomozite ljudi hahaha
Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Studiranje
Momci vazno je ...AsharaK je napisao/la:Kako to, gdje si sad?NKMramor je napisao/la:Opet donji..."AsharaK" je napisao/la: Sretno brate, javi kako je proslo
Btw jos jednom, kako mogu doc do prijemnog koji je bio na prvom roku da ga detaljno analiziram?
-
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Studiranje
Koji fax ?AsharaK je napisao/la:Momci vazno je ...AsharaK je napisao/la:Kako to, gdje si sad?NKMramor je napisao/la: Opet donji...
yebo majku na ovu medicinu u Tz opet 280ak predalo u 2 dana na drugom prijemnom roku 

raja hoce u doktore 
Zna li neko mozda iz proslih godina koliko otprilike na drugom roku bude na arhitekturi u Sarajevu?? pao sam na prvom roku, i isao u studentsku onako da se raspitam odmah nakon prvog roka, gospodja koja radi tu mi je odmah rekla da ce primati 18 domacih i 2 strana jos (samofin.). Ali mi je rekla i da ce primiti sve koji uspjesno poloze prijemni?? Sad koliko je to istina ne znam.
Ima li neko stariji da mi pomogne?

Zna li neko mozda iz proslih godina koliko otprilike na drugom roku bude na arhitekturi u Sarajevu?? pao sam na prvom roku, i isao u studentsku onako da se raspitam odmah nakon prvog roka, gospodja koja radi tu mi je odmah rekla da ce primati 18 domacih i 2 strana jos (samofin.). Ali mi je rekla i da ce primiti sve koji uspjesno poloze prijemni?? Sad koliko je to istina ne znam.
Ima li neko stariji da mi pomogne?
#puzigacaOUT
#stojcevOUT
#berberovicOUT
#okicOUT
#uscuplicOUT !!!!!!!!
#stojcevOUT
#berberovicOUT
#okicOUT
#uscuplicOUT !!!!!!!!
Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Studiranje
FarmacijaNAJGORA_BAGRA je napisao/la:Koji fax ?AsharaK je napisao/la:Momci vazno je ...AsharaK je napisao/la: Kako to, gdje si sad?
Trebas naci motive zbog kojih ucis, sve negativne stvari ukoliko bi pao taj ispit i to bi te trebalo drzati. Ako imas jaku volju i dobar motiv da ucis neces odlutati mislima nakon 15minblack64 je napisao/la:uvijek sam bio kampanjac i odlicno prolazio jer pohvatam vecinu stvari na casu, ali sad mi ide sve vise i teze gradiva a ja radne navike nemam, ne znam sta da radim uzmem knjigu al se smorim, poslije 15 min ucenje je samo prazno citanje i razmisljanje o nekim skroz glupim stvarima. pomozite ljudi hahaha
@spartan91 tako je svugdje, ko polozi prijemni upisao je fax, bar ja ne znam ni za jedan fax gdje ne primaju one koji su polozili prijemni. Uostalom ako ti je to rekla zena na studentskoj sluzbi nemas se sta brinuti. Tvoje je samo da polozis to

Nad tobom sunce najljepše sja
-
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Studiranje
Jedino ako ti moze pomoci od 2014/15, 2013/14 itd ...AsharaK je napisao/la:FarmacijaNAJGORA_BAGRA je napisao/la:Koji fax ?AsharaK je napisao/la: Momci vazno je ...
Trenutno korisnika/ca: Baboon, JayCatwright, VivaLaStella i 8 gostiju.