FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zastone
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zastone » 25 avg 2015, 21:20

Haj ti nemoj trcat kod Mamica :D

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 25 avg 2015, 21:21

svi igraci na dunjaluku igraju radi para, samo je razlika u tome sto je neko profesionalac i tako se ponasa dok je neko amater koji je umisljen da je neko i nesto
Pyro is not a crime !

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 25 avg 2015, 21:23

Pa da te nabije na qurac :wave:
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 avg 2015, 21:36

Ja gledam ovaj Malmo, to je tim koji me fascinira i koji trebamo pratiti zelimo li napraviti nesto vise. Istina, ulozili su oni finih para za ovaj tim ali ovakva disciplina i odgovornost su rijetko vidjeni u svijetu fudbala- svaka im cast! Posebno sad vidim koliko znace bekovi i krila u danasnjem fudbalu, doslovno svaki prodor po strani je opasnost, tacno se zna gdje je koji igrac i njihov protivnik (Celtic) jednostavno ne smije izadji dalje i otvoriti se jer bi ih ovi kaznili u roku pet minuta. Ovako, Malmo drzi rezultat i uz to kontrolise igru, cim se Celtic otvori neposredno nakon toga Malmo stvori opasnu situaciju.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 avg 2015, 21:43

To je to @Sabinho, kad neko konta i primjenjuje taktiku modernog fudbala...
al opet je osnova, temelj ono sto je Ivica Osim rekao: "Ko ne moze da trci, ne moze ni da igra!"
Dzaba ti Guardiola na klupi ako igraci nemaju kondicije... a mi nazalost nemamo nista, ama bas nista.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 avg 2015, 21:50

Naravno, vidi se da su krila nas najvec deficit. Mi doslovno ni nemamo igraca na bocnim ili krilnim pozicijama koji bi izdrzali ovaj tempo vise od sat vremena igre. Recimo, Dulja je kvalitetno krilo ali on bi u ovom tempu na poluvremenu disao na "skrge"... Puzigaca, Baric, Okic, Kallasi, Berberovic ne dolaze u obzir, Krste zajedno sa njima jedino vjerujem da bi Amer Bekic mogao "izdurati" ovakvu utakmicu. Ovaj celavi bek iz Malmea (ne znam mu ime) je recimo u jednom napadu stigao kreirati 100%-tnu sansu za Rosenberga i 20-ak sekundi nakon toga otkloniti opasnost ispred svog gola tako sto je uklizao i izbio loptu u korner. Sto je najjace, krilni igrac sa njegove strane je u tom trenutku stigao biti pet metara iza njega u toj situaciji, znaci ovaj iz Celtica da je napravio laznjak i povukao loptu nazad docekao bi ga krilni igrac a prije dvadesetak sekundi i bek i krilo Malmea su bili kod protivnickog sesnaesterca.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 avg 2015, 21:58

Evo ga 2-0 za Malmo, kako gledam tekmu 4 kornera su izveli i prethodna tri su bili sanse a evo iz cetvrtog poduplase vodstvo. :bow:

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 25 avg 2015, 22:00

PitarBordo je napisao/la:
AVNOJ je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Haha, Dinamo igra u Play Off-u Lige Prvaka, gotovo sigurno ide dalje, u grupnu fazu.... Cijene manje od ulaznica za FKS - Rudar Prijedor...
Zapad 7.80 KM
Istok 5.20 KM
Sjever 2.50 KM
Jes buraz sada a kad dodje LP onda u kopletu
Sjecam se da je bilo kad su igrali protiv Reala, Liona da si mogo kupit samo u kopletu sve tri i bile oko 250 300 KM
Zamisli koliko bi kod nas koštala Play Off LP ulaznica ili u grupama... kad nam je protiv Prijedora raspalog (mislim na klub) skuplje nego kod njih u Play Off-u.... :D
Oni u prosjeku imaju 17 navijaca odnosno, gledalaca. I nesto Mamiceve rodbine i placenika.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 25 avg 2015, 22:00

Evo vam jedna zanimljiva statistika od mene. Pogresna i tacna dodavanja Ikandea i Radovca tokom prvog poluvrijemena u Zenici.
Zelim citat vase misljenje.

Ikande
slika
slika
Radovac
--------------------------------------------------------------------
Razlika
slika
slika
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 avg 2015, 22:03

ma kod nas bi sve do ijedan igrac bio kao zvrk kad bi imali trenere i disciplinu. Mozes ti bit dan noc u teretani al ako nemas programa nikad neces napredovat, isto tako je i sa igracima, mogu oni svaki dan imat kondicione treninge al kad nakon tog treninga ode nabije sebi kablo u usta, ispusi kutiju cigara, jede svasta, ne ide u krevet kad treba (sto su apsurd i strogo kaznjive stvari u europi, a kod nas je to normala stvar).

Znaci dok se igracima ne da do znanja da se takve neke stvari nece tolerisat nema napretka.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 avg 2015, 22:03

@1946
Odlično ti je ovo. (pretpostavljam da je za posljednju utakmicu)

A sama grafika pokazuje koliko je Samir pao u formi i koliki mu je teret i pritisak bila kapitenska traka.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 avg 2015, 22:07

@MCMXLVI a i ostali
[youtube][/youtube]

".. shisha is as dangerous as cigarette smoking."

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 25 avg 2015, 22:07

obiteljskicovjek je napisao/la: Oni u prosjeku imaju 17 navijaca odnosno, gledalaca. I nesto Mamiceve rodbine i placenika.
Joj ljudi... hajde prvo pročitajte prva četri slova mog prvog posta... uzeli me prati, a ja se zajeb*jem prosto. Prije svega jer su kod nas u jeku krize hladno protiv neatraktivnog protivnika stavili klasično visoke cijene. Kad je ozbilja - "manite negative", kad je šega - ni to ne odgovara. Pih!
Samo Saraj'vo.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 25 avg 2015, 22:09

PitarBordo je napisao/la:Haha, Dinamo igra u Play Off-u Lige Prvaka, gotovo sigurno ide dalje, u grupnu fazu.... Cijene manje od ulaznica za FKS - Rudar Prijedor...
Zapad 7.80 KM
Istok 5.20 KM
Sjever 2.50 KM
Sigurno znaš situaciju Dinamovih navijača vs Mamica, e zbog toga je takvo stanje,pogledaj Rijeku nema karte ispod 15 KM
Sabrine mi moje!

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 25 avg 2015, 22:12

PitarBordo je napisao/la:
obiteljskicovjek je napisao/la: Oni u prosjeku imaju 17 navijaca odnosno, gledalaca. I nesto Mamiceve rodbine i placenika.
Joj ljudi... hajde prvo pročitajte prva četri slova mog prvog posta... uzeli me prati, a ja se zajeb*jem prosto. Prije svega jer su kod nas u jeku krize hladno protiv neatraktivnog protivnika stavili klasično visoke cijene. Kad je ozbilja - "manite negative", kad je šega - ni to ne odgovara. Pih!
Ma ja sam samo konstatovao, ne zamjeri i sam sam se zezao.

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 25 avg 2015, 22:18

@1946 svaka čast majstore. Na prvu, 50-ak tačnih pasova Ikandea (DM), naspram 20-ak tačnih pasova Radovca (AM). Vidi se koliko lopta kruži, i koliko slabo ide naprijed. Mi osim Alispahića nemamo pravog AM-a. Dok on ne proigra (ako proigra), meščini da 4-4-2 nam ne gine. Hebib i Bekić lijevi i desni vezni (krila)...Krste i Benko naprijed...Ikande i neam pojma ko u sredinu...

xbox
Kontakt:

Post Postao/la xbox » 25 avg 2015, 22:20

Sjecam se kada su mnogi Malme prozeljkivali ko mi bi njih izbacili a gle gdje su oni a gdje smo mi trenutno. I gledam Dinamo kako su ljudi spremni i mogu reci za 10 godina daj Boze da budemo na ovom nivou.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 25 avg 2015, 22:22

I ko ono reče 4-4-2 je izumrlo... kao u evropi je smiješno da to neko koristi... a Real neki noć se hladno kad su krenuli u potpunu onfanzivu transformirali se u, gle čuda, baš tu formaciju.
Samo Saraj'vo.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 25 avg 2015, 22:30

PitarBordo je napisao/la:I ko ono reče 4-4-2 je izumrlo... kao u evropi je smiješno da to neko koristi... a Real neki noć se hladno kad su krenuli u potpunu onfanzivu transformirali se u, gle čuda, baš tu formaciju.
Misliš 4-3-3 polulijevo :lol:
1946

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 25 avg 2015, 22:31

hilmo je napisao/la:@1946
Odlično ti je ovo. (pretpostavljam da je za posljednju utakmicu)

A sama grafika pokazuje koliko je Samir pao u formi i koliki mu je teret i pritisak bila kapitenska traka.
Ne samo to, radi se i o raspodjeli def. zadataka u sredini terena. Ocigledno da je Ikande zaduzio desnu stranu skupa sa sredinom u of. i def.(zatvara Hebibovica) Dok je Radovac sa dosta manje def. zadataka ali isto tako nista ni u of. Cini mi se da i Dzeno luta s nima dvojicom nikako da ih ukonponuje. Zove Ikandea na lijevu stranu, a Samir nanovo kruzi po sredini - nemamo 10-ke.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Benjolos, Bing [Bot], Google Adsense [Bot], jurisicduska, nedimmmm1337, Proximic, rimljanin90 i 54 gosta.