Belgija - BiH / BiH - Andora
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
-
Nerminovic
- Kontakt:
Re: Belgija - BiH / BiH - Andora
cek jel ono grahovac bio na spisku ili ne?
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Radovac ce sa svojim ponasem brzo sjebat sebi karijeru, on ima kad da se raspravlja sa navijacim bolje bi mu bilo da igra fudbal i da suti jer tako jedino moze uspjeti.Ajax je napisao/la:Eto i onda reci da nisi klupski orijentisan.Za mene je Radovac najveci talenat trenutno bar sto se tice Sarajeva. Vec poslje one utakmice protiv Cardiffa sam vidio da ima ono nesto. A kako ce se koji igrac razviti nikad se nezna to je nepredvidljivo. Nebih vise da privatizujem ovu temu. Napisao sam sta mislim.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Pa, znam ja da on zna lopte, vec ova desavanja u zadnje vrijeme...Ajax je napisao/la:Eto i onda reci da nisi klupski orijentisan.Za mene je Radovac najveci talenat trenutno bar sto se tice Sarajeva. Vec poslje one utakmice protiv Cardiffa sam vidio da ima ono nesto. A kako ce se koji igrac razviti nikad se nezna to je nepredvidljivo. Nebih vise da privatizujem ovu temu. Napisao sam sta mislim.
Jako me podsjeca stilom igre, konstitucijom, tehnikom i pozicijom koju igra na Pjanica. Naravno fali mu jos jako puno i ovu sezonu je krenuo losije u prvenstvu, vidjet cemo. Proslu sezonu je odigrao jako dobro ako ne i odlicno kada se uzmu u obzir njegove godine.
- DragonGirl
- Kontakt:
Ova @soko taktika je stvarno prilično dobra, može pokriti te Višćine defanzivne nedostatke jer bi iza sebe imao Mujdžu i Vranješa i mogao bi se više orijentisati na kontranapade. S druge strane i kad bi Eden zaigrao na drugoj strani tu su opet Kolašinac i Spahić pa ni Lulić ne bi morao ići nazad. Pjanić bi pomagao Bešiću a s druge strane, ako bi mu se ukazala prilika mogao bi sjajno istrčati i podvaliti neku loptu i za Edina. Međutim, pitanje je kako bi se naši igrači snašli u jednoj takvoj postavci koju nismo naučili igrati. Višća i Lulić bi vjerovatno morali trčati mnogo više, a mislim da ni jedan ni drugi nisu spremni na takav tempo 90 minuta i to bi mogao biti glavni nedostatak. Kontranapadi bi uglavnom išli preko njih, a pošto Lulić nema centaršuta lopta bi po lijevoj strani uglavnom išla po zemlji, da li do Džeke ili neka solo akcija. S desne strane Višća bi se tu vjerovatno odlično snašao jer je to pozicija koja mu itekako odgovara. Sa ovako pojačanom odabranom, uz uslov da svi budu maksimalno koncentrisani i na visini zadatka mogli bi ih dobro zatvoriti, pa ako šta uspijemo s druge strane, uspijemo. I remi je u svakom slučaju bolji od poraza. I važno je ne zaboraviti kako u Belgiji ne igra samo Eden, misliti i na ostale igrače, da nam ne bi šta sijevnulo i time nam se obilo o glavu.
Šteta po meni pa Armin Hodzic nije ušao u krug za A-repku.
Mali igra veoma dobro evo upravo za Dinamo u LP postigao pogodak tako da bih ga ja rado gledao protiv Andore u napadu
Mali igra veoma dobro evo upravo za Dinamo u LP postigao pogodak tako da bih ga ja rado gledao protiv Andore u napadu
Rekao sam ja to davno. Greska Mese samo takva. A najjaci su oni koji govore da je Djuric bolji igrac od Hodzica ili Bajic.

Eto im Bajica protiv Kazastana. Mogao bi Hodzic i protiv Belgije zabiti sto da ne kakva bolan Andora.
Eto im Bajica protiv Kazastana. Mogao bi Hodzic i protiv Belgije zabiti sto da ne kakva bolan Andora.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Pa, bice u rosteru za Andoru!Eld0rado je napisao/la:Šteta po meni pa Armin Hodzic nije ušao u krug za A-repku.
Super onda definitivno treba ga malo uvesti tamo gdje mu je trenutno mjesto jer kraj Džeke i nemamo alternative trenutno 
Djuric-Riad-Hodzic buducnost BH nogometa iako ovaj treci nabrojani po meni najviše pažnje zaslužuje.
Djuric-Riad-Hodzic buducnost BH nogometa iako ovaj treci nabrojani po meni najviše pažnje zaslužuje.
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Sta velis previse za mene da shvatim ? momak glupom me neces pravit. .zna se da zbog taktike nekad se bolji zrtvuje pa bude na klupi a losiji igra..jer to tako trner zamislja u nekim utakmicama.. malo se saberi znam ja sta pisem i dobro fudbal shvacam jer sam ga sam igro profesionalno. da zavrsim diskusiju ja sam svoje reko za spisak cucemo se posle belgije. Govoris Sejo nije prevaga na terenu,pa da te upitam koja je prevaga Hadzic i Tino na terenu ??? I vidit cemo za oktobar koga ce mesa zvatpinoglavi je napisao/la:De mi ti objasni, najgori ste vi sto vam je igrac ispred tima. I meni je Ibisevic najdrazi igrac pa opet kazem da nije poziv zasluzio, jer nije ni na klupi u klubu. I Salihovic mi je drag, ali mislim da nije neka prevaga na terenu i nije trenutno toliko bitan da nam pomogne protiv Belgije. Uostalom Mesa ima taktiku i sta ce ga zvati ako se Salihovic ne uklapa u tu njegovu taktiku. Imas igrace raznih profila, nekad ce neko bolji sjediti na klupi zato jer neko drugi ima neke kvalitete koji su potrebni za taktku, ali ovo je mozda previse za tebe da shvatis.bhfanatic14 je napisao/la:
Care vidis da neznaju vise sta da lazu ! Sve su to placenici a neki su nazalost i slijepi pored ociju. Nikad nece shvatit da spisak sastavlja pola mesa a pola mahala, oni ublehasi, novinari menadzeri ona gamad koja nikad lopte sutnula nijetinko vinko igro ispred glavnog igraca tada njemackog hoffenheima, ispred mede zivog itd.. al oni ce rec ne nije to stela, to je sveni kvalitetnije od njih . Ne vrijedi se dzabe zivcirat i tako smo glupa zemlja. Jednom smo osli na sp i nikad nikud nikad vise necemo !!! Jer nas fudbal ne drze sportisti nego mafijasi !
Ono sto je vazno jeste da je Mesa u kontaktu sa svim igracima i sve prati, to sto nije sad na spisku ne znaci da nece biti za oktobarske utakmice. Sad imamo ove dvije utakmice i selektor jednostavno misli da mu za ove dvije utakmice nije potreban Salihovic, ne znam sto pravite toliki problem.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
- DragonGirl
- Kontakt:
Svi razmišljaju o taktici za Belgiju, a sta ćemo s Andorom? 
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Po meni, ne bi bilo lose izvesti potpuno drugu ekipu...DragonGirl je napisao/la:Svi razmišljaju o taktici za Belgiju, a sta ćemo s Andorom?
................Sehic...................
Anicic...Sunjic...Bicakcic....Kvesic
.......Hadzic.....Medunjanin.......
Hajrovic.....Vrancic..........Susic
...............Hodzic................
- DragonGirl
- Kontakt:
Ma ovo je više bilo pitanje u šali ali sad ozbiljno, po meni ne bi bilo loše malo izmijeniti sastav, ali ne bih izvela potpuno drugi tim, kostur bih ipak ostavila.SlevinKelevra je napisao/la:Po meni, ne bi bilo lose izvesti potpuno drugu ekipu...DragonGirl je napisao/la:Svi razmišljaju o taktici za Belgiju, a sta ćemo s Andorom?
ma kakvi valja gol razliku popravljat, ovako losa nije bila zadnja tri ciklusaSlevinKelevra je napisao/la:Po meni, ne bi bilo lose izvesti potpuno drugu ekipu...DragonGirl je napisao/la:Svi razmišljaju o taktici za Belgiju, a sta ćemo s Andorom?
Zarathustra
SlevinKelevra je napisao/la:Po meni, ne bi bilo lose izvesti potpuno drugu ekipu...DragonGirl je napisao/la:Svi razmišljaju o taktici za Belgiju, a sta ćemo s Andorom?
Ideja i sastav je
Ali u ovim uslovima i s obzirom na veoma teško gostovanje protiv favorita Belgije daj bože da Meša ima pravo na kiks nakon te utakmice.
Tako da ja ocekujem najbolji sastav protiv Andore, nadam se samo da nece motivacija igraca biti loša
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Znam, ali svakako sam mislio pisati ovo za Andoru, pa...DragonGirl je napisao/la: Ma ovo je više bilo pitanje u šali ali sad ozbiljno, po meni ne bi bilo loše malo izmijeniti sastav, ali ne bih izvela potpuno drugi tim, kostur bih ipak ostavila.
Mislim da se gleda medjusobni...Moggi je napisao/la: ma kakvi valja gol razliku popravljat, ovako losa nije bila zadnja tri ciklusa
- Gabon
- Kontakt:
A ako zajebu MESHA krivSlevinKelevra je napisao/la:Po meni, ne bi bilo lose izvesti potpuno drugu ekipu...DragonGirl je napisao/la:Svi razmišljaju o taktici za Belgiju, a sta ćemo s Andorom?
Igramo godisnje 5,6 tekmi ne trebaju nam kombinacije nikakve..
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, nema sanse da ne dobiju Andoru na domacem terenu, pa makar samo petama igrali... Znam da nema sanse da napravi ovoliko izmjena, ali volio bi ih vidjeti sto vise.... cisto da ne gledamo uvijek iste ako ne moramo.Gabon je napisao/la: A ako zajebu MESHA kriv![]()
neka jedva je Dzeko zabio tri dok su ostali masili.. treba nabiti gol razliku a i Dzeko da zabije jos koji
Igramo godisnje 5,6 tekmi ne trebaju nam kombinacije nikakve..
soko je napisao/la: Mogli bi i pojaciti odbranu.
----------Begovic-------------
--Vranjes--Sunjic-Spaha----
Mujdza-Besic-Pjanic--Seo
----Visca-----------Lulic----
-----------Dzeko----------
Hazardu nebi bilo lako protiv Mujdze i Vranjesa. A vamo Lulic moze lutati po sredini dok Seo ponekad uleti po koji centarsut.
I ja sam razmisljao o istoj formaciji, tesko da bi domacini probili nasu odbranu i preko krila i kroz sredinu, na taj nacin bismo poprilicno umrtvili igru, a mi bismo zasigurno imali par kontri u 90 minuta koje bismo nadam se iskoristili za pozitivan rezultat...to bi fakticki bila igra na nulu prije svega, i cekanje kontri, s tim da nam ni u tom slucaju posjed lopte ne bi bio mali, ipak svi igraci znaju igrati fudbala (izuzetak vranjes pa i sunjic, oni su mi malkice kriticni s loptom u nogama)...
Takodjer sam razmisljao o necemu slicnom s pojacanom tehnikom na sredini terena:
Pjanic umjesto Visce, s tim da bi igrao u sredini terena orjetnisan prema desnoj strani, ne krilo kao Visca, a na mjesto Pjanica bih stavio Medunjanina ili Vrancica...mislim da bismo na taj nacin dobili vise na kombinatorici i na kontroli lopti (kolko je to moguce) a odbrana nam ne bi puno izgubila, jer Pjanic je naucio da odradjuje defanzivne zadatke, a uvijek su tu Mujdza, Vranjes, i Besic da pokrivaju Hazarda i desnu stranu...mislim da bismo u ovakvoj formaciji gore previse ogranicili Mujdzu ako bi Visca igrao ispred njega...to mi je u redu kada Mensur igra klasicnog beka, a ovako mislim da bismo sami sebe malkice "zategnuli".
Mada cemo najvjerovatnije ponovo izvesti istu formaciju 451, kao i protiv Izraela...s tim da se i dalje nadam da ce nas Mesa itekako iznenaditi formacijom, naravno u pozitivnom smislu...nadu mi uliva cinjenica da selektor 3 mjeseca priprema taktiku za Belgiju (za razliku od Papeta) i da revnosno radi svoj posao...
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Lekqqq1921 i 22 gosta.