FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 25 avg 2015, 22:44

obiteljskicovjek je napisao/la:
hilmo je napisao/la:@1946
Odlično ti je ovo. (pretpostavljam da je za posljednju utakmicu)

A sama grafika pokazuje koliko je Samir pao u formi i koliki mu je teret i pritisak bila kapitenska traka.
Ne samo to, radi se i o raspodjeli def. zadataka u sredini terena. Ocigledno da je Ikande zaduzio desnu stranu skupa sa sredinom u of. i def.(zatvara Hebibovica) Dok je Radovac sa dosta manje def. zadataka ali isto tako nista ni u of. Cini mi se da i Dzeno luta s nima dvojicom nikako da ih ukonponuje. Zove Ikandea na lijevu stranu, a Samir nanovo kruzi po sredini - nemamo 10-ke.
Dženo tu malo luta, vjerovatno tražeći najbolju varijantu za sredinu, nije lako kad u istom trenutku iszgubiš dva igrača koja su držala sredinu. Hajde recimo da nije bilo ovih svih trzavica, meni je ta sredina sa Ikandeom, Radovcem i Kovačevićem djelovala OK. Treba vremena da to sve profunkcioniše. I to da bude u trokutu okrenutom dole, jedan klasični defanzivac, jedan koji može i naprijed i nazad i jedan koji ide samo naprijed.

----Radovac--------Ikande-----

---------Kovačević-------------

U trentnoj situaciji Alispahić umjesto Samira. I eto te famozne klupske 4-3-3 formacije.
P.S. Siguran sam da u Zenici ne bi primili gol da je Barbarić imao svoj dan, ali očito nije, al dobro dešava se.

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 25 avg 2015, 22:53

hilmo je napisao/la: P.S. Siguran sam da u Zenici ne bi primili gol da je Barbarić imao svoj dan, ali očito nije, al dobro dešava se.
I to mi neće u glavu...vidjelo se da Barbu neće lopta...takav mu dan...što li ga ne zamijeni :problem:

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 25 avg 2015, 22:54

@MCMXLVI
Bil mogao to napraviti za Alispahić, zakleo bih se da nije imao više od 5 tačnih...
U BiH slabo da će naći adekvatne stručnjake za Akademiju, ja bih volio da probaju sa Semijonom za skauta, i Šegrt za jednog od trenera, ima u njemačkoj dosta naših da treniraju mlađe kategorije...

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 25 avg 2015, 22:57

hilmo je napisao/la:
hilmo je napisao/la:@1946
Odlično ti je ovo. (pretpostavljam da je za posljednju utakmicu)

A sama grafika pokazuje koliko je Samir pao u formi i koliki mu je teret i pritisak bila kapitenska traka.
Ne samo to, radi se i o raspodjeli def. zadataka u sredini terena. Ocigledno da je Ikande zaduzio desnu stranu skupa sa sredinom u of. i def.(zatvara Hebibovica) Dok je Radovac sa dosta manje def. zadataka ali isto tako nista ni u of. Cini mi se da i Dzeno luta s nima dvojicom nikako da ih ukonponuje. Zove Ikandea na lijevu stranu, a Samir nanovo kruzi po sredini - nemamo 10-ke.
Dženo tu malo luta, vjerovatno tražeći najbolju varijantu za sredinu, nije lako kad u istom trenutku iszgubiš dva igrača koja su držala sredinu. Hajde recimo da nije bilo ovih svih trzavica, meni je ta sredina sa Ikandeom, Radovcem i Kovačevićem djelovala OK. Treba vremena da to sve profunkcioniše. I to da bude u trokutu okrenutom dole, jedan klasični defanzivac, jedan koji može i naprijed i nazad i jedan koji ide samo naprijed.

----Radovac--------Ikande-----

---------Kovačević-------------

U trentnoj situaciji Alispahić umjesto Samira. I eto te famozne klupske 4-3-3 formacije.
P.S. Siguran sam da u Zenici ne bi primili gol da je Barbarić imao svoj dan, ali očito nije, al dobro dešava se.
Hajde sto luta Dzeno, nego i igraci lutaju, tacno da je u nedostatku Cimija u ovo malo tekmi Samir izgubio kompas, a razlog je izmedju ostalog i njegova igra u jednoj utakmici na def. veznom (haman treci stoper) u drugoj na poziciji 10-ke, u trecoj cen. veznog pa u slijedecoj kapiten, ne branim ga al iskusni igraci od 30 i vise godina ne bi mogli odgovoriti ovim zahtjevima trenera. Ikande super na cen. veznom a u slijedecoj igra haman desnog beka, pritom Mesa to sve to gleda sa jednog mjesta i cudi se. Yebeno se tu snaci mora se priznati.

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 25 avg 2015, 23:00

Hajde sto luta Dzeno, nego i igraci lutaju, tacno da je u nedostatku Cimija u ovo malo tekmi Samir izgubio kompas, a razlog je izmedju ostalog i njegova igra u jednoj utakmici na def. veznom (haman treci stoper) u drugoj na poziciji 10-ke, u trecoj cen. veznog pa u slijedecoj kapiten, ne branim ga al iskusni igraci od 30 i vise godina ne bi mogli odgovoriti ovim zahtjevima trenera. Ikande super na cen. veznom a u slijedecoj igra haman desnog beka, pritom Mesa to sve to gleda sa jednog mjesta i cudi se. Yebeno se tu snaci mora se priznati.
E to je ona "sloboda" predpostavljam...po staroj narodnooj "hajmo malo phichka mu materina"...

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 25 avg 2015, 23:03

Ako u formaciji 451 krila ne funkcionišu bespotreban je prelazak u toku utakmice na formaciju 433 nisi ništa dobio, tu se tim transformiše u 352 ili 442, ali za takvo nešto, da ti se tim zna transformisati u više formacija, je potreban vrhunski stručnjak a i fudbaleri, ove naše balerine nisu sposobni za takvo nešto...
Eno neki dan Real iz 451, ganjaju go, u 442...

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 25 avg 2015, 23:04

xbox je napisao/la:Sjecam se kada su mnogi Malme prozeljkivali ko mi bi njih izbacili a gle gdje su oni a gdje smo mi trenutno. I gledam Dinamo kako su ljudi spremni i mogu reci za 10 godina daj Boze da budemo na ovom nivou.
nema to veze sto su prosli Celtic kad su recimo jedan Zalgiris jedva prosli, kuci cak 0-0 a nek mi neko kaze da je Zalgiris kvalitetniji od Celtica, naravno da nije no drugacije je igrati drugo pretkolo a drugacije play off pogotovo gdje nisi favorit, tako da ne znaci da bi nas Malmo recimo lagano dobio iako jesu kvalitetniji, isto kao i Maccabi izgubise od amatera s malte a evo sad prodjose Basel iako su realno imali strasno puno srece u ovom dvomecu al jbg desava se, i dokaz da se sa svima moze igrati, samo moras uci potpuno spreman u te utakmice a mi onakvi kakvi smo bili ove godine mislim ni Albance ne bi prosli, no mi potpuno spremni sa iskusnim strucnjakom bi namucili svakog od ovih timova u najmanju ruku
Pyro is not a crime !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 avg 2015, 23:05

obiteljskicovjek je napisao/la: Hajde sto luta Dzeno, nego i igraci lutaju, tacno da je u nedostatku Cimija u ovo malo tekmi Samir izgubio kompas, a razlog je izmedju ostalog i njegova igra u jednoj utakmici na def. veznom (haman treci stoper) u drugoj na poziciji 10-ke, u trecoj cen. veznog pa u slijedecoj kapiten, ne branim ga al iskusni igraci od 30 i vise godina ne bi mogli odgovoriti ovim zahtjevima trenera. Ikande super na cen. veznom a u slijedecoj igra haman desnog beka, pritom Mesa to sve to gleda sa jednog mjesta i cudi se. Yebeno se tu snaci mora se priznati.
A moraju lutati kad ih ovaj tako postavi a bojim se da ni on ne zna njihov pravi kapacitet. A ako (a vjerovano neće) Samir nastupati u nedjelju imamo opet novu sredinu na terenu, kako će sve ti izgledati vidjet ćemo. Prijedorčane jednostavno moramo uzeti, kako, ne znam.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 25 avg 2015, 23:06

Pitaristok je napisao/la:@MCMXLVI
Bil mogao to napraviti za Alispahić, zakleo bih se da nije imao više od 5 tačnih...
U BiH slabo da će naći adekvatne stručnjake za Akademiju, ja bih volio da probaju sa Semijonom za skauta, i Šegrt za jednog od trenera, ima u njemačkoj dosta naših da treniraju mlađe kategorije...
Ok bice, dodat cu i Stepanova. Lik me poceo nervirati sa dodavanjem, misli da mu je svaka pogresna.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 25 avg 2015, 23:14

Naša utakmica u Atini protiv Atromitosa je davala naznake nekog Dženinog talenta za trenerski posao, kada je formaciju promjenio u 4-4-2 i sa tim smo dobili tu utakmicu. Doduše ako pitate stručnjaka na klupi on će vam reći da ni tada nismo igrali 4-4-2 nego "4-3-3 polulijevo" kako on to zove :lol: tako da bi svakako bilo lijepo nekad bar pokušati sa transformacijom u 4-4-2 kada ganjamo rezultat protiv mrtvog bunkera. Ne kažem da treba počinjati sa tom formacijom i slažem se da je ista na neki način "izumrla" u svijetu modernog fudbala, ali tranformacija u 4-4-2 u situacijama kako rekoh kada ganjamo rezultat protiv potpunog bunkera sigurno da.

Dakle Dženo, hoćemo tvoju 4-3-3 polulijevo da bar vidimo kako će to izgledati u nekim situacijama kada ganjamo rezultat, jer je očigledno da konstantno forsiranje 4-2-3-1 od početka a u trenutcima kada stižemo rezultat 4-3-3 ne ide. Bar da pokušamo, niko ne garantuje da će ista dati rezultat, ali forsiranje jednog te istog kada se vidi da to isto ne prolazi je suludo više...
1946

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 avg 2015, 23:15

Naredni transfer rok (ljetni) je kljucan za nas razvoj. Morace se napraviti kombinacija mladosti i iskustva, ciljano dovoditi pojacanja i napraviti ekipa koja ce biti konkurentna u prva dva kola kvalifikacija za LP (u trecem je 95% elita koja je doslovno neprelazna). Sto se tice lige, moze se zakljuciti iz prethodnog posta da sam siguran u titulu, jos uvijek stojim iza toga da smo prvi favoriti. Evo, mi upravo prozivljavamo krizu a nema te ekipe u nasoj ligi koja je nece imati barem dva puta odnosno nijedna ekipa ne posjeduje toliki kvalitet da odigra perfektnu sezonu. Nakon Zrinjskog citao sam puno kako su oni kompletna ekipa i kako su prvi favoriti za trofej a vrijeme ce pokazati koliko nisu bili u pravu. Razlika izmedju nas i ostalih ekipa koje pretenduju na titulu je sto mi u svakoj utakmici bila to utakmica protiv Zrinjskog, Zelje ili Sirokog ili Drine, Travnika ili Radnika zelimo tri boda. Zrinjski je kod nas dosao, branio se i docekao svoju sansu medjutim mi smo prosle godine u na Grbavici, i pod BB i na Pecari igrali napadacki i tezili ka pobjedi i to se jednoj ekipi kad-tad vrati. Zivi bili pa vidjeli, jaci smo od svega i idemo dalje, pet kola je iza nas a jos dvadeset i pet nas ocekuje, onoga trenutka kad konkurenti pocnu dozivljavati krizu koju mi (i Zeljeznicar zbog Evrope) prolazimo mi preuzimamo celnu poziciju PLBIH.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 25 avg 2015, 23:16

hilmo je napisao/la:
obiteljskicovjek je napisao/la: Hajde sto luta Dzeno, nego i igraci lutaju, tacno da je u nedostatku Cimija u ovo malo tekmi Samir izgubio kompas, a razlog je izmedju ostalog i njegova igra u jednoj utakmici na def. veznom (haman treci stoper) u drugoj na poziciji 10-ke, u trecoj cen. veznog pa u slijedecoj kapiten, ne branim ga al iskusni igraci od 30 i vise godina ne bi mogli odgovoriti ovim zahtjevima trenera. Ikande super na cen. veznom a u slijedecoj igra haman desnog beka, pritom Mesa to sve to gleda sa jednog mjesta i cudi se. Yebeno se tu snaci mora se priznati.
A moraju lutati kad ih ovaj tako postavi a bojim se da ni on ne zna njihov pravi kapacitet. A ako (a vjerovano neće) Samir nastupati u nedjelju imamo opet novu sredinu na terenu, kako će sve ti izgledati vidjet ćemo. Prijedorčane jednostavno moramo uzeti, kako, ne znam.
Bit ce problema u sredini, ne bih bio u kozi Dzeni iz vise razloga, ali ponajvise zbog sastava za sredinu terena. Ko zna mozda napokon docekamo i neku promjenu formacije.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 avg 2015, 23:22

arena je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:udri Kusta! :zviz:
udri kusta gdje je najmekše za ostalo nemaš muda
Hoces rec' da opet udari po Zelji na Grbavici?? :shifty: :think: :kafa:

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 25 avg 2015, 23:22

arena je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:udri Kusta! :zviz:
udri kusta gdje je najmekše za ostalo nemaš muda
pojeo mu ih lola iz Brodareva, mrs s teme,na gurbetnjak trazi bombe

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 avg 2015, 23:22

dajte ba ljudi prijavljujte ovog lika @arena!! pa pise i po temi zeljeznicara a ovdje na nasoj samo provocira! Ovo mu je drugi put danas!
Imal te administracije vise????
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 25 avg 2015, 23:28

FrancescoTotti je napisao/la:dajte ba ljudi prijavljujte ovog lika @arena!! pa pise i po temi zeljeznicara a ovdje na nasoj samo provocira! Ovo mu je drugi put danas!
Imal te administracije vise????
ma poseri ga kloc ko kloc,njemu je najteze

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 avg 2015, 00:00

zagorski je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Izgleda da se iza kulisa dešava mnogo...

slika

Pocelo je...
Sabinho je napisao/la:A sta vi konkretno ocekujete da ce se dogoditi, da ce dobiti otkaz neka bitna figura u klubu? Evo da vam ja kazem sta ce biti, proci ce kao i prosli put kad je bura bila. Ispastace krajnje nebitni lilovi ili funkcioneri u klubu a oni koje vi ocekujete van kluba ce ostati zacementirani u njemu. Sto manje budete ocekivali manje ce biti i razocarenje.
:thumbdown:

Buzdovan
Kontakt:

Post Postao/la Buzdovan » 26 avg 2015, 00:05

hajde arena razligu to su nase stvari o kojima mi trebamo raspravljati a ne ti. :wave:
FC Bayern München - Mia San Mia
FK Sarajevo - zauvijek pitar

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 26 avg 2015, 00:30

Oglasili se Bordo prijatelji 1946.

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la FrancescoTotti » 26 avg 2015, 00:35

hilmo je napisao/la:Oglasili se Bordo prijatelji 1946.
to ovo o rasizmu?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bhfanatic14, Dobrinja12345, gh0stHZ, perodeformero i 37 gostiju.