Champions League 2015/16

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: Champions League 2015/16

Post Postao/la SlevinKelevra » 26 avg 2015, 00:02

Donnie Darko je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Bas me zanima da li bi ova rasprava nastala da Primera nije nastavila svoje pisanje po Evropskim kupovima! Cevrtina yebene lige u LP! :tokralju:
Svi znamo kakva rasprava bi nastala da je Valencija ispala. Odnosno "to je ta jaka primera, ne mogu ni 5 predstavnika u LP imati hehe" rasprava.
Ni pisljivih 5... :lol:

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 00:03

Dominacija primere u evropi ponovo nema šta,jednostavno najjači timovi tamo igraju i očekujem svih 5 timova u osmini finala,a uz malo srece u zdrijebu bar u četvrtfinalu.
Meni se kao ljubitelju premiershipa to ne sviđa ali to je realnost. Primera>Premiership. Ostale lige nije vrijedno spominjati.

Naravno Engleska liga je zanimljivija i gledanija,ali španci se doista pišaju po ostatku evrope.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2015, 00:04

Maccabi presmijesna ekipa ,,,ljudi su potpuno razbijeni i nadigrani i od Plzena i od Basela, al et prođoše nekako. Ovo zaista nisam nikad vidio, čak je mi je fascinantnije od Grčke 2004.

Rapid zaslužio da prođe u potpunosti...kad skontas kolko je skuplji Saktar i kakve igrace ima nisu nista pokazali haman.

Ovi sto se zale za male ekipe bi li se bunili da vasi domaci timovi prodju u LP ? Sta treba hajmo ugasit sve lige nek igraju samo spanci i englezi... :facepalm: Ne mogu da vjerujem sta pisete meni bas drago sto je proso Dinamo nadam se i da ce Partizan sutra. Sistem zrijeba sasvim realan, nek svak ima sansu da se plasira i osovji pa makar i teoretkku...
=\_1921_/=

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 26 avg 2015, 00:05

Donnie Darko je napisao/la: čisto da se razumijemo, fan sam primere zato što se najljepši fudbal igra tamo. tako je jednostavno.
Zbog cega onda nije najgledanija? Sto ne dobija najvise za prava prenosa?

Prije da je to samo tvoj subjektivni utisak.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 avg 2015, 00:07

calcio je napisao/la:
Smio bih se kladiti da preko 95% vas ljubitelja spanske lige navija za Real ili Barcelonu. Eto ni vama velikim zaljubljeniciima spanskog fudbala nisu zanimljivi ti klubovi kao sto su Valencija, Sevilla i Atletico.
Sto je meni licno pravo smijesno.
za koga ti navijaš u italiji? čisto informativno.
Moram reci da u zivotu jos uvijek nisam upoznao nekog ko navija za neki spanski klub osim Barcelone i Reala. Gdje su ti ljubitelji spanskog fudbala kojima nisu najbitnije titule i fazoni?
Sto se tice mog navijanja, ne navijam ali sam navijao ranije u mladjim danima za Romu. Mislim, i dalje ih simpatisem ali se ne nerviram zbog poraza i slicno.
Zivot ide dalje. :) Porazi su dio zivota.
Za razliku od mnogih navijaca Reala ili Barcelone koji nakog jednog poraza prave spiskove novih superzvijezda koje treba dovesti, novih trenera koji trebaju preuzeti ekipu... iako su na prvom mjestu na tabeli. Eventualno na drugom. Dok treci zastaje 20 i kusur bodova iza.
Koliko sam puta vidio tu scenu..... :P

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 avg 2015, 00:07

Greivis je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: čisto da se razumijemo, fan sam primere zato što se najljepši fudbal igra tamo. tako je jednostavno.

ABA je samo za prave fudbalske sladokusce, nije to za svakoga ...ne razumije to svak' :mrgreen:

NBA prati fudbalski neobrazovana svijetina iz Azije, Afrike i ostalih zemalja treceg svijeta :tralala:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 avg 2015, 00:10

Svako voli gledat ono sto mu dusi godi. Meni Serie A godi i za mene je najbolja verzija fudbala..

Vi ostali gledajte sta volite, ali ja ne mogu. Jednostavno dusa mi ne voli Engleske inceste od igraca i Spansku teatralnost i prljavost :) da se niko ne uvrijedi kao dijete zavolis iskreno sto volis i tako ostane uvijek pa makar Serie A propala skroz..

Isto smatram da zaljubljenici u Serie A znaju znanje..

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 avg 2015, 00:12

calcio je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Smio bih se kladiti da preko 95% vas ljubitelja spanske lige navija za Real ili Barcelonu. Eto ni vama velikim zaljubljeniciima spanskog fudbala nisu zanimljivi ti klubovi kao sto su Valencija, Sevilla i Atletico.
Sto je meni licno pravo smijesno.
za koga ti navijaš u italiji? čisto informativno.
Moram reci da u zivotu jos uvijek nisam upoznao nekog ko navija za neki spanski klub osim Barcelone i Reala. Gdje su ti ljubitelji spanskog fudbala kojima nisu najbitnije titule i fazoni?
Sto se tice mog navijanja, ne navijam ali sam navijao ranije u mladjim danima za Romu. Mislim, i dalje ih simpatisem ali se ne nerviram zbog poraza i slicno.
Zivot ide dalje. :) Porazi su dio zivota.
Za razliku od mnogih navijaca Reala ili Barcelone koji nakog jednog poraza prave spiskove novih superzvijezda koje treba dovesti, novih trenera koji trebaju preuzeti ekipu... iako su na prvom mjestu na tabeli. Eventualno na drugom. Dok treci zastaje 20 i kusur bodova iza.
Koliko sam puta vidio tu scenu..... :P
Evo molim te upoznaj mene. Od svoje šeste godine (1996) počeo sam navijati za Valenciu. Danas sa 25 godine vise ne navijam za njih, ja njih zivim. Vec pet godina uspjesno vodim fan klubu navijaca Valencije na Balkanu iznenadio bi se da nas ima na stotine. Vec smo priznati kao dio internacionalnog fan klub (moze se na valencia.com pogledati). Molim te vise ne lupaj. Primera je najjaca liga svijeta ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 avg 2015, 00:12

tuzlak1987 je napisao/la:Svako voli gledat ono sto mu dusi godi. Meni Serie A godi i za mene je najbolja verzija fudbala..

Vi ostali gledajte sta volite, ali ja ne mogu. Jednostavno dusa mi ne voli Engleske inceste od igraca i Spansku teatralnost i prljavost :) da se niko ne uvrijedi kao dijete zavolis iskreno sto volis i tako ostane uvijek pa makar Serie A propala skroz..

Izronit ce Serija A , za one što je vole

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 26 avg 2015, 00:13

Greivis je napisao/la:

Zato sto liga nije privatizovana.Navijas za klub koji je u vlasnistvu jednog covjeka , kao sto je slucaj sa citavom cirkus ligom.
Liga koja je marketinski pre prenapuhana.Mislim dovoljno je pogeldati prelazne rokove i najave transfera.
Naslovi : Arsenal doveo Benzemu.
Cavani ce puzati do Londona.
Manchester dovodi Neymara.

Na osnovu toga se stvara jaka marketinska slika o samoj ligi.Stvara se mit da su Englezi u stanju dovesti najbolje igrace na Svijetu , a realnost je sasvim daleko od toga.Oni su u stanju dovesti otpad od velikana iz Spanije , po koje kvalitetno ime iz Spanije.Dok je vec uigrana varijanta da najbolji igrac EPLa narednu godinu doceka na Pirinejima.

Puno dima a malo vatre , Englezi su sami sebe iskopali grob ka propadanju fudbala.Sve vezano za tu ligu je u vlasnistvu par ljudi , sramotno.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 avg 2015, 00:13

let3 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Svako voli gledat ono sto mu dusi godi. Meni Serie A godi i za mene je najbolja verzija fudbala..

Izronit ce Serija A , za one što je vole
:lol:

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 00:14

Tuzlak kao i obično baca mamac pa ko se upeca,kakav brat. :mrgreen:
Ma volim i ja Seriu A,dugo je to bila najjača liga na svijetu pa sam je u tom razdoblju nekad i zavolio pratim je i dan danas. Mislim da je to liga koja je u jednom trenutku tamo početkom 2000 ih imala najveći broj zvijezda u svojim ekipama.

Naravno,trenutno je Premiership koplje po gledanosti iznad ostalih. Zanimljivije je gledati utakmicu u premiershipu koja završi 0-0 rezultatom nego u Primeri kada završi 3-3.
Nemojte se navući. :mrgreen:
710 Apperances
186 Goals

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 avg 2015, 00:18

Ja primeru gledam samo kada je Real-Barca, a PL vise onako.. Nekad i slabije utakmice

Mada cinjenica je Spanci su izdominirali LP i EL. Tu su pokazali da im nema ravnih sto se stila tice i efikasnosti..

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 26 avg 2015, 00:19

Joj vam price. Jeste zbog marketinga ljudi prate i gledaju utakmice. Pa nije niko lud da gleda nesto sto mu je dosadno. Vi prvi stalno dolazite na temu EPL i pratite utakmice. :mrgreen:

Primera trenutno mozda i jeste najjaca ali nije najzanimljivija i najgledanija.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 avg 2015, 00:21

Adi_Zepce je napisao/la: Evo molim te upoznaj mene. Od svoje šeste godine (1996) počeo sam navijati za Valenciu. Danas sa 25 godine vise ne navijam za njih, ja njih zivim. Vec pet godina uspjesno vodim fan klubu navijaca Valencije na Balkanu iznenadio bi se da nas ima na stotine. Vec smo priznati kao dio internacionalnog fan klub (moze se na valencia.com pogledati). Molim te vise ne lupaj. Primera je najjaca liga svijeta ;)
Nisam rekao da ne postoje vec da nisam nikad upoznao nekoga jer vas je tesko naci.
Ima vas na stotine sirom Balkana. Bas lijepo.
U mojoj ulici ima na stotine navijaca Barcelone i Reala. ;)
Jest' najaca je trenutno. Decenijama prije nije bila ni blizu. U buducnosti takodje ne vjerujem da ce biti najjaca. Messi i CR7 kada se oproste doci ce do pada gledanosti sto je logicno. Engleska liga na primjer ima puno veci potencijal. Ocekujem njihov ponovni rast.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2015, 00:21

tuzlak1987 je napisao/la:Ja primeru gledam samo kada je Real-Barca, a PL vise onako.. Nekad i slabije utakmice
Ja ne gledam nikako talijane. Šta ćemo sad? :zviz: :tralala:
Greivis je napisao/la:Primera trenutno mozda i jeste najjaca ali nije najzanimljivija i najgledanija.
Veći si trol od tuzlaka, što nije nimalo lako. :zviz:
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 26 avg 2015, 00:23, ukupno mijenjano 2 puta.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 00:22

Greivis je napisao/la:Joj vam price. Jeste zbog marketinga ljudi prate i gledaju utakmice. Pa nije niko lud da gleda nesto sto mu je dosadno. Vi prvi stalno dolazite na temu EPL i pratite utakmice. :mrgreen:

Ovo je tačno,dolaze na temu EPL i dokazuju da se u Španiji igra zanimljiviji nogomet,da se igra,ne bi dokazivali.
Da je jača jeste,imali su Englezi svoju dominaciju,imali su Talijani,ko zna ko ce biti sljedeci.
Pa ne bi bilo zanimljivo da jedna ista liga bude najjača svake godine.
710 Apperances
186 Goals

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 26 avg 2015, 00:23

Greivis je napisao/la:Joj vam price. Jeste zbog marketinga ljudi prate i gledaju utakmice
Upravo tako

Jedan od boljih postova na tu temu je napisao fan Premiershipa, @DukeofWellington

Nije sve u kvalitetu, treba znat' plasirat' proizvod u čemu su Britanci i Amerikanci neprevaziđeni svjetski šampioni. Ranijih nekoliko godina PL je bila kvalitetnija od BL, ali sada ili unazad godinu-dvije ta razlika je sve manja ili nikakva. Međutim, kako su Englezi stvorili kult od svojih nekoliko prosječnih klubova to je priča za sebe. Kakva je razlika između npr. Newcastle Uniteda i Bayer Leverkusena u zadnjih npr. 20-ak godina. Ako ima ikakve onda je u korist ovog drugog. Međutim svako zna da širom svijeta ovaj prvi ima puno više navijača, ima fan baze, to je neka priča o derbijima Tyne-Tees-Wear, to je priča o kultnom St. James Parku, to se prikazuju neki pjevači i glumci kako dolaze na utakmice, to je sve neka sega-mega. A govorimo o u zadnjih 20 godina uglavnom prosječnom premijerligašu koji je u tom periodu uspio jednom da igra grupnu fazu CL i koji je uspio i da ispadne. S druge strane Bayer je igrao finale CL, igra CL redovno, u vrhu je BL redovno, znamo kakve su im se stvari dešavale da ne postanu šampioni. Dakle to je jedan od najreprezentativnijih bundesligaških klubova u zadnje vrijeme. Ali kome su oni zanimljivi? Zašto ih Nijemci nisu prodali kao reprezentativan brend? Zato što ne znaju. E ako je jedan Newcastle globalno interesantniji klub od Bayera onda se postavlja pitanje šta su Tottenham, Chelsea, Man City, da ne govorim Arsenal, Liverpool, Man United. Kakav je tek kult i folklor oko ovih klubova, to su milionske fan baze, to se prati bez treptanja, to se ljudi ubijaju po Africi, to je de facto religija. Jedini klub od kojeg su Nijemci napravili kult je Bayern, a ni Bayernova popularnost u svijetu nije ni blizu onom što imaju United ili Liverpool. A radi se o u najmanju ruku jednako uspješnom ili čak i uspješnijem klubu kroz historiju. Ova popularnost koju imaju engleski klubovi pojedinačno generiše veliku gledanost puno brže nego kvalitet fudbala koji se tu gleda. U Engleskoj je sve tradicionalno, kultno, neprevaziđeno, glamurozno, nešto što se ne smije propustiti, ili je tako bar prodato. Bundesliga samo nudi kvalitetan fudbal, a to u doba konzumerizma i marketinga jednostavno nije dovoljno.

Pametnom dovoljno

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 avg 2015, 00:23

Greivis je napisao/la:Joj vam price. Jeste zbog marketinga ljudi prate i gledaju utakmice. Pa nije niko lud da gleda nesto sto mu je dosadno. Vi prvi stalno dolazite na temu EPL i pratite utakmice. :mrgreen:

Vidi se odmah da nisi fudbalski hipster :mrgreen: i da ne gledaš Rayo Vallecano...šteta
Da vidiš zanimljivosti i zabave sa tim ludacima :thumbup: a nije cirkus.

Nego, da prebacimo ovu pricu na temu Lige Petice. Vec smo poceli praviti sataraš od ove teme :?

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 avg 2015, 00:24

calcio je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la: Evo molim te upoznaj mene. Od svoje šeste godine (1996) počeo sam navijati za Valenciu. Danas sa 25 godine vise ne navijam za njih, ja njih zivim. Vec pet godina uspjesno vodim fan klubu navijaca Valencije na Balkanu iznenadio bi se da nas ima na stotine. Vec smo priznati kao dio internacionalnog fan klub (moze se na valencia.com pogledati). Molim te vise ne lupaj. Primera je najjaca liga svijeta ;)
Nisam rekao da ne postoje vec da nisam nikad upoznao nekoga jer vas je tesko naci.
Ima vas na stotine sirom Balkana. Bas lijepo.
U mojoj ulici ima na stotine navijaca Barcelone i Reala. ;)
Jest' najaca je trenutno. Decenijama prije nije bila ni blizu. U buducnosti takodje ne vjerujem da ce biti najjaca. Messi i CR7 kada se oproste doci ce do pada gledanosti sto je logicno. Engleska liga na primjer ima puno veci potencijal. Ocekujem njihov ponovni rast.
Konstantovali smo da marketing cuda cine. Ronaldo i Messi su sami po sebi marketing pa mnogo mladih navija za Real i Barcu. To je tako ;)
Da, da Engleska ima potencijal a Primera nema :crazy: . Pogledajmo malo mlađe uzraste španjolski selekcija osvojise sve sto stigose i pogledajmo klubove gdje igraju ti momci. ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni i 1 gost.