Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

bulbasor
Kontakt:

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la bulbasor » 26 avg 2015, 00:40

Nasa najbolja utakmica u ovim kvalifikacijama (uz Izrael) je ona protiv Belgije u Zenici, da Begovicu nije lopta prosla ispod ruke, uzeli bi im 3 boda. Belgijanci nas nisu nadigrali te noci, cak sta vise vise sretno nego spretno su dosli do gola. Nadam se da ce sada nas sreca posluziti da izvucemo makar bod.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 avg 2015, 00:42

malta071 je napisao/la:Joj takticara :)
Igramo se uloge selektora kad se nema sta drugo raditi u ovim kasnim satima, sta ces...
Trebao sam biti novi Mourinho, ali sam shvatio da se iz BiH tesko probiti (ako nemas stele) pa sam odustao. :lol:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 26 avg 2015, 00:44

Ja mislim da Belgija nece "srljat" kako vecina ocekuje. Mislim da oni nas respektuju i da znaju (iako trenutna tabela grupe to ne pokazuje) da smo solidna reprezentacija i da nismo u rangu Andore :)

Volio bih da protiv Andore brani Buric. Dobrodosao na svoje Bilino Polje.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 26 avg 2015, 00:48

Ma samo se vi igrajte Pasha. Mada vjerujem da bi nam sa tom taktikom Belgija spavala u 16 i vjerovatno nanijela tezak poraz. I one rijetke momente kad bi loptu prebacili preko sredine samo bi je predali njima opet da otpocnu novi napad :)
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 avg 2015, 00:53

Uhh kako ce biti napeta utakmica protiv Belgije. Pobjedom bi se vratili na pravi kolosijek i opet bi imali sve u svojim rukama. Do te pobjede ce biti jako tesko doci i nadam se da ce Mesa ekipu pripremiti na pravi nacin. Vjerujem da ako nista na neki individualni kvalitet Dzeke ili Pjanica mozemo postici jedan gol, a onda se braniti maksimalno.

Protiv Andore bi bilo lijepo da Mesa da priliku nekim igracima koji ne dobijaju toliko sanse, a i novajlijama svakako. Pobjeda nebi trebala doci u pitanje, tako da se moze nesto i eksperimentisati.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 26 avg 2015, 01:49

FliX je napisao/la:Ja mislim da Belgija nece "srljat" kako vecina ocekuje. Mislim da oni nas respektuju i da znaju (iako trenutna tabela grupe to ne pokazuje) da smo solidna reprezentacija i da nismo u rangu Andore :)

Volio bih da protiv Andore brani Buric. Dobrodosao na svoje Bilino Polje.
Ja bas mislim suprotno, tj da ce uraganski krenuti da nam zabiju gol u prvih 10-15 minuta. Nesto slicno kao u Zenici gdje je Begovic spasio 3-4 mrtva zicera. Ako taj period prezivimo, nase sanse jako rastu jer onda u njih krece soliranje, nervoza itd.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 avg 2015, 13:13

FliX je napisao/la:Ja mislim da Belgija nece "srljat" kako vecina ocekuje. Mislim da oni nas respektuju i da znaju (iako trenutna tabela grupe to ne pokazuje) da smo solidna reprezentacija i da nismo u rangu Andore :)
Oni znaju da su igracki ukupno jaci i nece nista cekati. Od prvog minuta ce napasti svom snagom to mozes biti siguran.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 avg 2015, 14:55

bulbasor je napisao/la:Nasa najbolja utakmica u ovim kvalifikacijama (uz Izrael) je ona protiv Belgije u Zenici, da Begovicu nije lopta prosla ispod ruke, uzeli bi im 3 boda. Belgijanci nas nisu nadigrali te noci, cak sta vise vise sretno nego spretno su dosli do gola. Nadam se da ce sada nas sreca posluziti da izvucemo makar bod.
Ja baš smatram da su nas ne nadigrali neko razvalili u Zenici, i da ih je njihova sebičnost u finišu akcija koštala tri boda. Mi dali gol i Pjanić što je imao onu jednu šansu i to je to. Belgijanci su pored gola imali brat brat još 3 ekstra šanse i još sigurno 3,4 situacije gdje su mogli dati gol da nisu bili sebični.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Rios

Post Postao/la Rios » 26 avg 2015, 15:02

Mislim da mi prilikom odabira tatike i formacije za Belgiju moramo voditi racuna s cim oni raspolazu,sta su im mane a sta prednosti,dobro analizirati sve to i onda postaviti igru na terenu..
Onako povrsno kad se pogleda,meni u oci upadaju 3 imena koja ce biti kljucna za njihovu igru - Kompany,Radja i Hazard. Kompany je stub odbrane i vjerovatno ce biti zaduzen za Dzeku,dobro se poznaju,dosta slicnih fizickih predispozicija,dosad u tim reprezentativnim dvobojima Edin izlazio kao pobjednik ( 4 gola u 3 utakmice a u svakoj je igrao Kompany ja mislim ) i oni ce to zeljeti promjeniti pod svaku cijenu,jer ce pretpostavljam raditi analizu nase igre kao i mi njiove.Zato ocekujem neki jak presing Vincenta na Edinu,mozda cak i flaster.
Drugi igrac je Radja,pratim ga od kako je stigao u Romu,najvise jer pratim i Miralema,paklen veznjak,masina..Moze djelovati i kao DM i kao CM,pa mozda cak i kao AMC,jednostavno univerzalni veznjak.Ocekujem da ce on najvise paziti na Miralema,dobri su prijatelji,suigraci i svakako da Radja zna sve tajne Pjaniceve igre.Uz to ce igrati bitnu ulogu i u ofanzivi,jbg fizicki je jako spreman i moze sebi priustiti kvalitetnu igru u oba pravca.Moje misljenje je da ni Radja Miralema ni Miralem njega ne mogu u postpunosti zatvoriti,primjer je i prvi mec gdje je jedan zabio drugi asistirao i to ce biti vjerovatn kljucna bitka..I na kraju Hazard,ne treba trositi rijeci,malo je bekova koji ga mogu kvalitetno zaustaviti,u ovom slucaju on ide na Mensura i bojim se da bi bio preveliki teret to staviti Mujdzi na ledja,onom Mujdzi iz utakmice sa Francuskom mozda i ne,al ovom bojim se da da..
Rjesenje je po meni dobrim djelom ona formacija i postava koju je stavio @soko,odbrana sa tri stopera od kojih bi jedan pomagao Mujdzi a druga dvojica radila redovne stoperske poslove :mrgreen: U druge dvije situacije ce se Miralem i Edin morati pokusati boriti sami,mada ja ocekujem pomoc Lulica i Visce iz drugog plana,posebno od nase lijeve strane gdje ce biti Seo i Lulic skupa,pokusati im odvuci paznju na tu stranu ne bi li se otvorio prostor Edinu,Miralemu ili Visci ili ko vec bude igrao.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 26 avg 2015, 16:16

Vazno je da Mesa nece braniti praznim prostorom dijelove terena.
DD

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 avg 2015, 17:24

bhfanatic14 je napisao/la: Sta velis previse za mene da shvatim ? momak glupom me neces pravit. .zna se da zbog taktike nekad se bolji zrtvuje pa bude na klupi a losiji igra..jer to tako trner zamislja u nekim utakmicama.. malo se saberi znam ja sta pisem i dobro fudbal shvacam jer sam ga sam igro profesionalno. da zavrsim diskusiju ja sam svoje reko za spisak cucemo se posle belgije. Govoris Sejo nije prevaga na terenu,pa da te upitam koja je prevaga Hadzic i Tino na terenu ??? I vidit cemo za oktobar koga ce mesa zvat ;) ja mogu rec da se njemu pola spisak sastavlja i neki moraju bit na spisku iz poznatih razloga. Ja to ne prihvacam,ali vi ako prihvatate to je vas problem. onda cemo zauvjek ostati jedno veliko nista. jednom na Sp osli i to je to :bih:
Ne znam sto uplices Tina i Hadzica ovdje. Nisu oni prevaga, niti sam to rekao, oni su samo mladji pa eto dobiju poziv, mozda budu valjali nekad. Vjerujem da ce i oni letiti ali Mesa to radi polako, sto vidimo nepozivanjem Avdije, cisto jer bi to bile onda ogromne promjene i izazvalo bi dosta pricanja javnosti oko toga, a trenutna situacija bas i nije najbolja da se rade neke radikalne promjene(a nepozivanje 3 igraca koji su isli na SP jeste radikalna promjena). U narednim spiskovima ocekujem da ne bude ni Tine ni Hadzica, a i da bude, znam da ce kod Mese biti onde gdje i pripadaju- na klupi.
Sejo nije prevaga nit smo ga kad u reprezentaciji koristili kako treba. I ne kazem da ce ga zvati za oktobarske utakmice nego kazem da on jos uvijek konkurise za utakmice, nije ga Mesa skroz prekrizio.
Nad tobom sunce najljepše sja

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 27 avg 2015, 03:10

Prosto ne mogu da vjerujem da pojedini forumasi spominju formaciju koju je Soko postavio.
Tri centralna nazad, dva beka, zadnji vezni i kako mi se cini Miralem pored njega.
E sad komedija pocinje. Dva krila i Dzeko....
Hajd da krenemo sa 3 nazad. Nasa 2 se sudaraju. Zamisli trojicu nazad.
Hajd i to da zanemarimo, dva beka sto je u redu ako igras 352, ali nikako ne moze biti u redu sa dva zadnja vezna i pazi sad, dva krila kao nasa sredina.I Dzeko...
Formacija sa kojom bi Kompany loptu donosio do naseg sesnaesterca.
Razumijem da se "girl" slaze sa ovakvom formacijom jer nije za ocekivati da se ona, bas bas razumije u taktiku, ali pojedinci su bas ispali smijesni.
Kad parkiras "bus" to radis sa normalnim igracima a ne sa 7 odbrambenih, cisto iz razloga sto neko treba tu loptu da iznese i stvori kakvu takvu prijetnju protivniku.
Necu vise o ovoj formaciji pricati, ali samo da se zna da 72 (krila) 1 je **** komedija :)
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 27 avg 2015, 05:10

Formacija 5-4-1 nije losa ako je procjena da nam od Hazardovog blijeska i gorostasnih centrafora prijeti najveca opasnost, jer ce odbrana da ih udvaja i ostavlja manje prostora (Mujdza i Vranjes desno, a Kolasinac i recimo Lulic lijevo, dok je Spaha kao najiskusniji na poziciji libera), a mi vrebamo sansu iz kontre sa Viscom lijevo i Hajrovicem desno, kojima se Mujdza i Lulic pridodaju na krilima, bas kao i Pjanic iz drugog plana.
Ali, Vitsel je taj kojeg treba pod presing staviti i onemoguciti brz protok lopte. Moje misljenje je da je on igrac oko kojeg se gradi igra Belgije i ako on ne igra onda ne igra ni Belgija. Zato ih treba napasti visoko i odigrati otvoreno, za gol vise, pa kom opanci Tom i Dzeri. Moramo i mi njih podstaci na razmisljanje, stvarati sanse i imati svoje periode dominacije. Ako se budemo branili svih 90 min, ni boda necemo izvuci. Prema tome:
Begovic
Mujdza, Sunjic, Spahic, Kolasinac
_________Besic______________
_____Pjanic__Medunjanin______
Visca_______________Lulic
______Dzeko______________

Dvije izmjene su realne u odnosu na navedeni sastav, a to je Vranjes na desnom beku da terorise Hazarda i Vrancic umjesto Medunjanina zbog pokretljivosti na sredini, ali smio bi se kladiti da je ovo sastav za Belgiju. Sretno Zmajevi :bih:

Bosna64
Kontakt:

Post Postao/la Bosna64 » 27 avg 2015, 07:21

AndreWilliams je napisao/la:Formacija 5-4-1 nije losa ako je procjena da nam od Hazardovog blijeska i gorostasnih centrafora prijeti najveca opasnost, jer ce odbrana da ih udvaja i ostavlja manje prostora (Mujdza i Vranjes desno, a Kolasinac i recimo Lulic lijevo, dok je Spaha kao najiskusniji na poziciji libera), a mi vrebamo sansu iz kontre sa Viscom lijevo i Hajrovicem desno, kojima se Mujdza i Lulic pridodaju na krilima, bas kao i Pjanic iz drugog plana.
Ali, Vitsel je taj kojeg treba pod presing staviti i onemoguciti brz protok lopte. Moje misljenje je da je on igrac oko kojeg se gradi igra Belgije i ako on ne igra onda ne igra ni Belgija. Zato ih treba napasti visoko i odigrati otvoreno, za gol vise, pa kom opanci Tom i Dzeri. Moramo i mi njih podstaci na razmisljanje, stvarati sanse i imati svoje periode dominacije. Ako se budemo branili svih 90 min, ni boda necemo izvuci. Prema tome:
Begovic

Dvije izmjene su realne u odnosu na navedeni sastav, a to je Vranjes na desnom beku da terorise Hazarda i Vrancic umjesto Medunjanina zbog pokretljivosti na sredini, ali smio bi se kladiti da je ovo sastav za Belgiju. Sretno Zmajevi :bih:
Da bi iznenadio Belgiju nemozes postaviti formaciju i igru koja je davno pročitana

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 27 avg 2015, 08:08

Bosna64 je napisao/la:
AndreWilliams je napisao/la:Formacija 5-4-1 nije losa ako je procjena da nam od Hazardovog blijeska i gorostasnih centrafora prijeti najveca opasnost, jer ce odbrana da ih udvaja i ostavlja manje prostora (Mujdza i Vranjes desno, a Kolasinac i recimo Lulic lijevo, dok je Spaha kao najiskusniji na poziciji libera), a mi vrebamo sansu iz kontre sa Viscom lijevo i Hajrovicem desno, kojima se Mujdza i Lulic pridodaju na krilima, bas kao i Pjanic iz drugog plana.
Begovic

Da bi iznenadio Belgiju nemozes postaviti formaciju i igru koja je davno pročitana
Kako mi to njih mozemo iznenaditi, ako ne borbenoscu i pobjednickim duhom? Vrancic, Zec, Djuric, Anel, Tino itd. bi bilo neprijatno iznenadjenje, prvenstveno nama, a nikako Belgijancima, da se nadju u prvih 11. Ovo je najbolje sto trenutno imamo i ne treba se bojati, vec ih napasti.

Bosna64
Kontakt:

Post Postao/la Bosna64 » 27 avg 2015, 08:41

AndreWilliams je napisao/la:
Bosna64 je napisao/la:
Begovic

Kako mi to njih mozemo iznenaditi, ako ne borbenoscu i pobjednickim duhom? Vrancic, Zec, Djuric, Anel, Tino itd. bi bilo neprijatno iznenadjenje, prvenstveno nama, a nikako Belgijancima, da se nadju u prvih 11. Ovo je najbolje sto trenutno imamo i ne treba se bojati, vec ih napasti.
Nemoze biti najbolje Sa Medom koji nije ni na klupi u svojoj ekipi drugo zašto misliš da Anicic ili Vrancic ne mogu iznenaditi u sredini čitam na temi Anicic svi ga hvale i neko napisa da može i DM odigrati nama trebaju spremni trkači i napred i nazad

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 27 avg 2015, 08:59

Ako ti tako kazes, ali ovo nije utakmica za debitante. Protiv Izraela se stvorila odredjena kohezija i ja to ne bi kompromitovao.

Bosna64
Kontakt:

Post Postao/la Bosna64 » 27 avg 2015, 09:05

Ne mislim ja da sam u pravu ali Mesha mora probati vise varijanti na treningu i skontati ko je u formi i ko ima snage da se nosi sa njima

Rios

Post Postao/la Rios » 27 avg 2015, 14:31

Glavno pitanje je da li se mi sa Blegijom mozemo nadigravati,da li ih mozemo napasti,da li cemo mi biti ti koji ce diktirati tempo i kontrolisati igru!? Kad nadjemo odgovor na to pitanje naci cemo i odgovor na pitanje kakva formacija i sastav moze biti.
Po meni,mi bi ovdje trebali prepustiti Blegiji sredinu terena,dobro zatvoriti nasu odbranu,zaustaviti Hazarada i orjentisati se na kontre i polukontre.Sredinu ce Blegija uzeti u svakom slucaju,tu su izuzetno jaki sa Witselom,Radjom,De Bruyneom,Hazardom,Mirallasom,Fellainijem.Naveo sam i krila jer su formacijski i oni dio vezne linije.Eh onako posteno kad sagledamo da li se mi moze nadigravati sa ovom sredinom terena,posebno ako vidimo formu nasih veznjaka gdje fakticki redovno igra samo Pjanic? Tesko,skoro nemoguce..Stavimo li fomarciju 4-4-2 ili 4-5-1 bojim se da rizikujemo da izgubimo bitku i u odbrani i na sredini terena,a onda bi bilo jako tesko izvuci pozitivan rezultat.
Sa formacijom 5-4-1 koja je legitimna formacija u svijetu fudbala,ne koristi se cesto i nije popularna,ali postoji kao jedna od varijanti,mi imamo dobre sanse da zatvorimo poprilicno kvalitetno odbranu,sto je prvi preduslov dobrog rezultata protiv ekipe koja ce ici na pobjedu,radila bi se udvajanja na njihova krila,prije svega ce to biti potrebno raditi na Hazardu,a opet bi i centar nase odbrane ostajao dobro popunjen sa 2 stopera i ne bi bilo puno prostora za ubacivanja iz drugog plana veznjaka ili poluspica nekog.Takodjer,izbjegli bi situaciju da to udvajanje sa bekom radi neko iz vezne linije i ne bi bilo narusene ravnoteze i praznog prostora na tom djelu terena.
Sredinu terena u defanzivi bi pokrivali Pjanic i Besic,vjerovatno bi tu bili dueli Witsel-Besic i Radja-Pjanic,po meni moglo bi to dobro gurati.Nasa krila,uzmimo da ce to biti Lulic i Visca,bi zajedno sa Dzekom napadali njihovu zadnju liniju i onemogucavali prodore bekova i stopera i samim ti onemogucavali i lagano iznosenje lopti.
Sto se tice nase ofanzive i igre u njoj,zbog cinjenice da Belgija u sredini terena ima veznjake koji igraju jako dobro u oba pravca,mislim da je nasa sansa upravo siriti igru na krila,bilo prodorima Lulica i Visce ili da ih progirava Pjanic.Imamo napdaca kojem lezi igra sa krilima,koji igra jako dobro glavom i koji bi mogao koristiti centarsuteve ili niske lopte sa bokova,plus sto bi se Pjanic kvalitetno ubacivao iz drugog plana kao i suprotno krilo od onog preko kojeg ide napad.Znaci nije bas da bi u ofanzivi bili limitirani..
Za ovo sto ja pricam treba puno trke,borbe i snage,ali neko je gore fino napisao,mi drugacije dobar rezultat i ne moze izvuci.
Eto,pokusam sam objasniti zasto ja smatram da formacija 5-4-1 nije losa i zasto je ne smatram smjesnom.Ne kazem da sam upravu,samo obrazlazem svoj stav :)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 avg 2015, 15:18

Problem je u tome što se mi nikad nismo znali braniti i igrati rezultat uvijek nam je napad bio lajtmotiv pa čak protiv ovih jačih reprezentacija. Meša je to malo promijenio i sad se vidi ozbiljnija i sistematska odbrana ali protiv ovakve Belgije uz nikakvu formu naših teško, jako teško.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, GIBRA, Sveti i 26 gostiju.