Adidas je Amelov sponzor. I nema tu kombinovanja i nekombinovanja. Ili je crno ili je bijelo. Opremu savezi prijavljuju prije početka takmičenja.Alibasa je napisao/la: Joominu opremu nose reprezentavci Bosne i Hercegovine, a Nike je njgov sponzor, ali nije sponzor saveza. Pa on to kombinuje. Nadam se da sam ti razriješio nejasnoće
Amel Tuka
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Amel Tuka
- Centre forward
- Kontakt:
Znam da mu je adidas sponzor (bio) kol'ko ja vidim, al je jučer objavio (ili neko drugi) opremu u kojoj će trčat' i bile su tu Nike sprinterice il' kako se već kaže. Dakle, jasno je da mu je Nike sponozor, njegov lični. Kako se to sve izdešavalo u par dana, ne'am pojma.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Nije da mislim da ima nesto, ali moze li amel testiranjem demantovati ove sve glasnije price o dopingu?
Pretpostavljam da je nakon trke testiran?
Testiran je on i prije takmicenja i za vrijeme, a i poslije, sigurnobiskitt je napisao/la:Nije da mislim da ima nesto, ali moze li amel testiranjem demantovati ove sve glasnije price o dopingu?

Nije SP zafrkancija
1. Sam je priznao da je prekasno krenuo u finish.Husika je napisao/la:Halo ba je li on trci za sebe ili za kenijce pa da mora igrati po njihovim pravilima... Je li trcanje kolektivni sport??? Ja nisam primjetio...
Budi mudonja, pametan, budi prvi dok imas snage pa ako su ljudi brzi pruzi im ruku...A on poceo neke taktike kao da je prva utrka a ne finale...
Majko moja
Potenciras neke pejsmjekere, pa kude ces veci pejsmejker od finala SP-a ?
Priznaj obrukao se i cao...
Objektivno bio je najspremniji a nije se okitio zlatom...
Ma caooooo...Dzabe ti noge i pluca kada ti je glava prazna....
2. Ocito prvi put gledas atletiku.
3. Nemas pravo reci da je ikome glava prazna ako pravis korelaciju izmedju boje koze i inteligencije.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Da je dopingovan to bi se otkrilo još u Monaku, naravno da su ljudi iz IAAF-a tada išli do njega prikupit podatke jer je to svakako bilo sumnjivo ne bi čekali do SP nisu budale.
Druga stvar, ne vjerujem da je Amelov trener budala ako je već Amel možda lud ne bi ga ovaj trenirao jer taj čovjek ima ugled u svijetu atletike i ne bi sebi dopustio takve gluposti ne treba mu to.
Treće, ako taj Francuz nije u stanju da 800 metara istrči brže od 1:46 ne znam šta sere, da su trčali 1:40 sva trojica eh onda bih se zapitao, a u ovakvoj utrci nema pravo da se ljuti jednostavno momak je sagorio u prvih 400 metara, ono što bi se i Amelu desilo da je trčao onako.
Četvrto, to što je Amel u kratkom periodu napravio takav uspjeh ne mora ništa da znači, jer on nije vrijeme spustio sa 1:42 na 1:39 nego sa 1:46 na 1:42, on je ovo uvijek imao samo nije imao trenera koji bi to posložio.
Nije isto kada imaš nekog ko baca koplje 50 metara i onda mu dođe trener i pokaže male tajne velikih majstora i onda taj momak počne bacati 80 metara i kada neko baca 80 metara i najednom počne prebacivati 100 metara, vrijeme koje Tuka trči je sasvim normalno vrijeme za utrku na 800 metara.
Druga stvar, ne vjerujem da je Amelov trener budala ako je već Amel možda lud ne bi ga ovaj trenirao jer taj čovjek ima ugled u svijetu atletike i ne bi sebi dopustio takve gluposti ne treba mu to.
Treće, ako taj Francuz nije u stanju da 800 metara istrči brže od 1:46 ne znam šta sere, da su trčali 1:40 sva trojica eh onda bih se zapitao, a u ovakvoj utrci nema pravo da se ljuti jednostavno momak je sagorio u prvih 400 metara, ono što bi se i Amelu desilo da je trčao onako.
Četvrto, to što je Amel u kratkom periodu napravio takav uspjeh ne mora ništa da znači, jer on nije vrijeme spustio sa 1:42 na 1:39 nego sa 1:46 na 1:42, on je ovo uvijek imao samo nije imao trenera koji bi to posložio.
Nije isto kada imaš nekog ko baca koplje 50 metara i onda mu dođe trener i pokaže male tajne velikih majstora i onda taj momak počne bacati 80 metara i kada neko baca 80 metara i najednom počne prebacivati 100 metara, vrijeme koje Tuka trči je sasvim normalno vrijeme za utrku na 800 metara.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Definitivno jeste zafrkancija i to velika. Pa nedavno su whistlebloweri otkrili da je IAAF dugo vremena znao za mnoge slucajeve dopingovanja i da su cak krili pozitivne rezultate.simicz je napisao/la: Nije SP zafrkancija
Javna je tajna da su mnogi vrhunski atleticari na dopu, koji redovno medaliraju.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne vjerujem da je Amel, prije svega jer je čovjek veliki vjernik.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Zar stvarno mislite da su na dopingu ti veliki sportisti? Pa zar nije bolje imat senzacija tipa Amela Tuke svake godine, nego imat jedne ljude na čelu na svakom takmičenju? Velike pare su tu, velika ulaganja, i na kraju barem bi neko od tih velikih sportista koji se sad ne bave aktivno sportom, izletio sa izjavom da se koristi doping.
Nije Amel siigurno dopingovan. Garantujem vam.
Žao mi je što sportsport nije naveo izvor ovog teksta, a prvo je objavljen na FB stranici Atletika - Bosna i Hercegovina!
Nije Amel siigurno dopingovan. Garantujem vam.
Žao mi je što sportsport nije naveo izvor ovog teksta, a prvo je objavljen na FB stranici Atletika - Bosna i Hercegovina!
Neko je ocito jako,jako isfrustriran.To je klasika za nasu zemlju i mormao se cuvati toga,imamo bruku neprijatelja vani i unutra.
Gazelo nasa,trci i ne okreci se,u inat dusmanima.
Gazelo nasa,trci i ne okreci se,u inat dusmanima.
Ni ja ne vjerujem. Ali to da li je vjernik ili ne nema uticaja na to.Unofficialpage je napisao/la:Ne vjerujem da je Amel, prije svega jer je čovjek veliki vjernik.
Ovaj kloc Husika i protiv Pjanica konstantno pise. Ocigledno da mu smetaju normalni momci koje narod voli.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Kakav Husika ?Greivis je napisao/la:Ni ja ne vjerujem. Ali to da li je vjernik ili ne nema uticaja na to.Unofficialpage je napisao/la:Ne vjerujem da je Amel, prije svega jer je čovjek veliki vjernik.
Ovaj kloc Husika i protiv Pjanica konstantno pise. Ocigledno da mu smetaju normalni momci koje narod voli.
Pregledaj starije komentare i vidjet ćeš.grgr je napisao/la:Kakav Husika ?Greivis je napisao/la:Ni ja ne vjerujem. Ali to da li je vjernik ili ne nema uticaja na to.Unofficialpage je napisao/la:Ne vjerujem da je Amel, prije svega jer je čovjek veliki vjernik.
E crko majci ovaj Francuz..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Nek dokaze !Yebes Francuza kad je mlitav I nemoze brzo da trci .Ajzea je napisao/la:E crko majci ovaj Francuz..
- SlevinKelevra
- Kontakt:
E, yebiga sad....Unofficialpage je napisao/la:Ne vjerujem da je Amel, prije svega jer je čovjek veliki vjernik.

Inace, Amel nece da se pegla vjerovatno, ali ja bi ovog francuza tuzio za klevetu. Mislim da ima osnova.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Možda je tebi to smiješno ali u vjeri svaki vid prevare veliki grijeh, a pogotovo droga. A Amel jest vjernik.SlevinKelevra je napisao/la:E, yebiga sad....Unofficialpage je napisao/la:Ne vjerujem da je Amel, prije svega jer je čovjek veliki vjernik.![]()
Inace, Amel nece da se pegla vjerovatno, ali ja bi ovog francuza tuzio za klevetu. Mislim da ima osnova.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Sve to stoji, ali otkud on zna koje suplemente mu daje trener i medicinski tim. Kaze mu popij ove tablete, vitamine ovo-ono i on popije. Nije to smrkanje pa da on kaze, joj ne drogiram se ja.Unofficialpage je napisao/la:Možda je tebi to smiješno ali u vjeri svaki vid prevare veliki grijeh, a pogotovo droga. A Amel jest vjernik.SlevinKelevra je napisao/la:E, yebiga sad....Unofficialpage je napisao/la:Ne vjerujem da je Amel, prije svega jer je čovjek veliki vjernik.![]()
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Stoji to, ali ako j ovo najbolji trener za srednjeprugaše ne vjerujem da bi on sebi dozvolio da se bruka njegovo ime.
Ali čovjek nije cijelo vrijeme trčao, 1:50 pa odjednom 1:42 već je išao postepeno, i ne trči sad najbolje vrijeme svih vremena.
Ali čovjek nije cijelo vrijeme trčao, 1:50 pa odjednom 1:42 već je išao postepeno, i ne trči sad najbolje vrijeme svih vremena.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.