RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Grandmaster
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Grandmaster » 07 maj 2010, 14:56

suntu jeu je napisao/la:
Grandmaster je napisao/la:Opet se ti sprdaš, i nije moja pismenost tema ovog razgovora već nešto drugo.Uglavnom,u pravu si Željo je bog i batina ove lige.To što do prošle godine, sa skoro istim sastavom, nisu na strani boda uzeli preko 500 dana( ako se ne varam,mislim da je nešto tako bilo) je druga stvar,je li tako ? Ili ćemo opet o mojoj pismenosti ? :roll:

I ne znam baš jesam li pogriješio u vezi riječi 'riječnik-rječnik' al' eto nek bude po tvom.
Zato što se kaže rječnik. Ne kaže se ni kirava, nego krava. Šta bi ti, da mijenjaš pravopis ? Sam si počeo o tome.

Druga stvar, u Želju je došlo najmanje pet novih igrača, a što je najbitnije vratio se Osim. Problem je što vi ne vidite da je Željo bio kita dok se nije vratio Osim, već je lakše napakovati teorije zavjere i ostale gluposti nego reći da je to vrhunski stručnjak.
Valjda je svima jasno ko je počeo o tome.

I drug moj, znam da si željan titule i normalno je to ali nemoj misliti da smo mi ostali toliko naivni. Uživaj u toj tituli, i ja bih mada ne onako kako treba.
Grandmaster.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 07 maj 2010, 15:00

Grandmaster je napisao/la:Opet se ti sprdaš, i nije moja pismenost tema ovog razgovora već nešto drugo.Uglavnom,u pravu si Željo je bog i batina ove lige.To što do prošle godine, sa skoro istim sastavom, nisu na strani boda uzeli preko 500 dana( ako se ne varam,mislim da je nešto tako bilo) je druga stvar,je li tako ? Ili ćemo opet o mojoj pismenosti ? :roll:

I ne znam baš jesam li pogriješio u vezi riječi 'riječnik-rječnik' al' eto nek bude po tvom.
Kralju nije bitan sastav bitan je Amar. I vi da imate Amara igrali bi Evropu sa igraćima koje imate u timu. Amar nije samo trener već menađer kluba i pita se u klubu više nego i jedan trener u drugim klubovima. Amar kad se tek vratio u Želju htio je da nakon 10 dana opet napusti kad je vidio kakav jad u klubu vlada. Međutim, priskočilo je sve što je bilo rasploživo u tom trenutku da se obezbjedi minimum uslova da se može raditi. Čovjek je bukvalno napravio pitu (sve su prilike duplu) od govana koje je zatek'o u svim segmentima organizacije kluba. Ako ga klub bude u stanju organizaciono pratiti Željo će svake godine imati minimum jedan trofej dok god je Amar tu. Čovjek jednostavno zna kako treba raditi i mislim da je svima pokaz'o da je veliki stručnjak. U prvom njegovom mandatu sam ga more puta napad'o jer je brate bio nekako sirov i arogantan. Međutim, mnogo se po tom pitanju promijenio i napredovao. Nemojte se ljutiti ali Željo je uvijek bio veći klub od Veleža (pogotovo poslije rata) i samim tim je uvijek imao više resursa u svakom pogledu. Imamo ubjedljivo najviše navijača i automatski i više ljudi koji mogu i žele pomoći klubu.
Kad sve ovo vidiš i znaš što će onda Željo kupovati bodove od uvijek skoro pa raspadnutog Veleža (nije mi drago što je tako, ali tako je). Borac u praktično najvažnijoj tekmi sezone ne može meda protiv Amarovog Želje. To je najbolji dokaz. Pregled'o sam skoro cijelu tekmu sa Veležom i zaključak je da se onako ne prodaju tekme. Prodaja skroz drugačije izgleda. Druga je stvar što je Uprava Veleža baš sada se odlučila na suspenziju one dvojice. Možda su trebali ranije ili pak nikako pa udri do kraja sezone kako bilo pa makar mahmurni igrali. Pretpostavljam da je nakon remija sa Zrinjskim Uprava skontala (po meni bezraložno) da je sezona gotova i krenula sa nekim rezovima.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Ajdin_RA81
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_RA81 » 07 maj 2010, 15:02

Kad Bude Fudbala a ne prodaje Red Army ce opet biti uz tebe! ;)
Zadnja izmjena: Ajdin_RA81, dana/u 07 maj 2010, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 07 maj 2010, 15:02

@Grandmaster

Drug moj ja se nadam tituli, iz razloga jer je ostalo još četiri kola do kraja prvenstva. Nisam od onih koji nas proglase šampionima prije nego i teoretski to postanemo. Uostalom nije nemoguće da baš Borcu prodate tekmu .

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 07 maj 2010, 15:03

@čamac:

Nemoj majke ti o veličini klubova.

Glupa ti konstatacija. Navijača više ima, istina, ali to ostalo u vodu pada. ;)

@suntu jeu ili kako već: Mi se upravo borimo protiv toga tj. prodaje bilo kome, zato smo i stupili u bojkotu.
Grandmaster.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 07 maj 2010, 15:10

Grandmaster je napisao/la:@čamac:

Nemoj majke ti o veličini klubova.

Glupa ti konstatacija. Navijača više ima, istina, ali to ostalo u vodu pada. ;)

@suntu jeu ili kako već: Mi se upravo borimo protiv toga tj. prodaje bilo kome, zato smo i stupili u bojkotu.
Eto od svega navedenog ti se baš toga uhvatio. Dobro eto veći ste, prodali ste, mi kupili kao i sve ove polusezone (skor 10 3 1 u prvenstvu i kupu). Ne znam što se igra liga kad mi sve kupismo. Je li to to?
Za vas bi bila sreća da ste prodali jer bi značilo da još imate nekakvu snagu. Nažalost niste već je opet dole izgleda raspad i borba za opstanak dogodine.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 07 maj 2010, 15:24

Ma kakav bojkot. Jazo samo naprijed, ima sta ima. Od koga je i previse je :D

Alo, ba, "ODABRANI", koji vam je vise?

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 07 maj 2010, 15:24

Svima je jasno da je bojkot nastao onog trenutka kada se znalo da ce Zeljo glatko dobiti u Mostaru ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 07 maj 2010, 15:32

Velez mi je pravo drag klub ali generalno ljudi malo ste napuhali ovu informaciju da ste nam prodali tekmu...

Evo malo retrospektive veleza:

21. kolo

Izgubili ste od čelika u gostima, oni su 14 na tabeli...

22. kolo

Dobili ste širokog, mada su vas ljudi nadigrali, nista niste pokazali, sretno zabili gol...

23. kolo

Idete na megdan zvijezdi... i opet izgubite...

24. kolo

Derby
Zrinjski 5 na tabeli...(prodali utakmicu :D)

25. kolo

Slavija vas dobi 2:0... kako?

26. kolo

Utakmica sa željom je prodata, citav Mostar bruji... Zašto? pa imate tako strasnu ekipu da pobjedjujete sve redom...

Dajte malo ljudi, dragi ste mi i vi, Velez i grad Mostar, ali budite malo realni... trenutno smo najbolja ekipa!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 07 maj 2010, 15:41

Dirk je napisao/la:Svima je jasno da je bojkot nastao onog trenutka kada se znalo da ce Zeljo glatko dobiti u Mostaru ;)
Hoćete li nam i vi prodati?

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 07 maj 2010, 15:44

Svaka cast Zelji,trenutno jest najbolji u nasoj ligi...al Velez kad je sve normalno u klubu ManUtd. ga ne moze pobijediti u Vrapcicima

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 07 maj 2010, 15:52

A nama nesto govorili da nam nevalja sto idemo u bojkot :mrgreen:

Sve najbolje...da otjerate gamad koja Vas koci... ;)
A C A B !

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 maj 2010, 15:55

čamac je napisao/la:
Dirk je napisao/la:Svima je jasno da je bojkot nastao onog trenutka kada se znalo da ce Zeljo glatko dobiti u Mostaru ;)
Hoćete li nam i vi prodati?

necemo...vama cemo pokazat da se ipak sve ne moze kupit :mrgreen: ...pa vi nastavite gdje mozete :D al ostace gorak ukus dva poraza u derbyma...savim dovoljno da se pokazu neke stvari

nego...to RA u bojkotu jel????..pa jbt svi nesto bokotuju...sto vi?? ipak jedna solidna sezona nakon dugo vremena...sta je problem
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 07 maj 2010, 15:59

VR6_LION je napisao/la:Svaka cast Zelji,trenutno jest najbolji u nasoj ligi...al Velez kad je sve normalno u klubu ManUtd. ga ne moze pobijediti u Vrapcicima
Vidis da je Zeljo pobijedio Manchestera 8-)

[youtube][/youtube]
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 07 maj 2010, 16:07

1921 je napisao/la: Vidis da je Zeljo pobijedio Manchestera 8-)
On je uvijek bio za Vas Manchester :mrgreen:
A C A B !

nidalotoka
Kontakt:

Post Postao/la nidalotoka » 07 maj 2010, 19:28

ja se rijetko javljam ali sam sad morao, kad sam procitao jednu recenicu ovog camca(ZELJO VECI KLUB OD VELEZA).poslije rata priznajem da jest,ali neznam jesili tolika neznalica ili toliko bezobrazan da uopste mozes poredit velez i zelju u prijeratnom periodu.da je zeljo imao samo 10 posto fudbalski velicina kao velez nebi niko mogao ostat od njihove prepotencije.pa samo pogledaj klubove u kojima su sto igrale sto trenirale velezove velicine(BARCELONA,ARSENAL,BAYERN,KOSMOS...)a sadasnju svaku utakmicu koju velez odigra smatram pobjedom sobzirom sta mu je bila namijenila ,ustasko balijska koalicija.zato rodjeni samo naprijed bilo je i puno gori situacija pa se izdrzalo.a zeljo i sarajevo trebaju da se stide sto jedno od nji nije svake godine prvak,nego budu prvaci tek kad siroki to izgustira.

huntelar
Kontakt:

Post Postao/la huntelar » 07 maj 2010, 19:48

zdravo svima!!

Meni stvarno nista nije jasno..mislim velez prodaje bodove Zelji..nidje veze.Mislim to nisu trebali uraditi nikako jer Zeljo nema ekipu za intertoto kup a kamo li za ligu sampiona to je iskreno..iskreno je i jos jedno sarajevo ima najbolju ekipu..ali sarajevo je samo protiv svihh to je tuga.znam samo da cemo se obrukat kao i neke godine kad nam je prvak luxemburka strpao 4 u nasoj avliji,a sto?zato sto rudar iz ugljevika treba da dobije 0:3 u sred Mostara a zavrsi se 2:1 za zrinjski tako i ovo..al to sam pokazuje koliko smo jadni i bijedni,cak su za Dzeku rekli ma on moze samo kruske trest to je rekao cuveni strasni hadzija a eto Dzeko trese kurske i visnje i mrkve i milione a nama igraju koje kakvi da ne pominjem nikoga iz postovanja.ovo nema veze sa temo na Velezovom forumu al eto sve je nekako povezano.Uglavno Mostar to sebi nije smio do pustiti!!to je jedina istina!

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 07 maj 2010, 19:51

Cestitke rodjenim, i zelim da istraju u tome sto su naumili...znam da nece biti lako ne gledati svoj klub, ali dokle god se budu desavale ovakve stvari, to je jedino rijesenje...Veliez ima svoju tradiciju i ime, i ne smije biti nicija filijala...
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 07 maj 2010, 20:00

huntelar je napisao/la:zdravo svima!!

Meni stvarno nista nije jasno..mislim velez prodaje bodove Zelji..nidje veze.Mislim to nisu trebali uraditi nikako jer Zeljo nema ekipu za intertoto kup a kamo li za ligu sampiona to je iskreno..iskreno je i jos jedno sarajevo ima najbolju ekipu..ali sarajevo je samo protiv svihh to je tuga.znam samo da cemo se obrukat kao i neke godine kad nam je prvak luxemburka strpao 4 u nasoj avliji,a sto?zato sto rudar iz ugljevika treba da dobije 0:3 u sred Mostara a zavrsi se 2:1 za zrinjski tako i ovo..al to sam pokazuje koliko smo jadni i bijedni,cak su za Dzeku rekli ma on moze samo kruske trest to je rekao cuveni strasni hadzija a eto Dzeko trese kurske i visnje i mrkve i milione a nama igraju koje kakvi da ne pominjem nikoga iz postovanja.ovo nema veze sa temo na Velezovom forumu al eto sve je nekako povezano.Uglavno Mostar to sebi nije smio do pustiti!!to je jedina istina!
Brate svaka cast za post !!!!! Posebno ovo za koaliciju jer iste elite koje su se dogovarale tokom rata ko ce sta "jamiti" sada dogovaraju ciji je red da bude prvi ...
Imamo svojih manjkavosti ali da nam je barem trecina od preduslova sto neki imaju harali bi ovom ligom svake godine u to sam siguran ......
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 07 maj 2010, 20:31

Necu biti taj koji kritikuje RA i njene odluke.

Ali cinjenica jeste da do danas niko nije vidio ni jedan dokaz prodaje.

Ja licno mogu sa sigurnoscu tvrditi da ko je god gledao utakmicu zna 100000% da se ondje igralo posteno i jednostavno izgubilo.

1) Velez je jednom udario u stativu pri rezultatu 1-0 za Zelju. Da je samo 5-10 cenata ustranu lopta otisla, bilo bi 1-1. Ko je IKAD vidio da je utakmica prodata a da se stativa udari - znaci islo se na gol.
2) Dva puta je Velez fulnuo priliku 1 na 1 s golmanom. Da su se te prilike iskoristile, Velez bi pobjedio. A ko je gledao mogao je vidjeti da se ne radi o namjernom ispucavanju nego su bas isli na gol jer je sve bilo dobro dobro ublizu.
3) Zeljo jeste najjaca ekipa ove polusezone. Najvise su bodova uzeli SVUGDJE i u ligi i u kupu.
4) Colic (najbolji napadac Veleza i ako je gol manje dao od Dzafica) i Knezevic (najbolji bek Veleza) su izbaceni iz kluba radi notornog alkoholizma vec mjesecima + radi bjezanja sa treninga. Ova dvojica su bili vani i lokali kad je Velez trebao bodove Slaviji uzet - i mnoga raja prvenstvno krive njih za taj poraz.
5) Zeljo je Borcu u BL izborio nerjeseno - zasto bi onda Velezu koji oslabljen bio sa Zeljom, bilo sramota izgubiti od Zelje koji nije bio oslabljen.

Mislim da tih 5 razloga - pametnom dosta. Prodaje je bilo onoliko koliko sam ja od te prodaje vidio para.

Zalosno da raja jos uvijek nasjeda na price koje ZAISTA nemaju AMA BAS NIKAKVOG smisla.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: 061657451 i 2 gosta.