FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Sabinho » 27 avg 2015, 02:42

omladina1921zeljina je napisao/la:slika

Pitarluk na nivou.
:oops: :oops: Admin sigurno nema vise od 15 godina :?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 27 avg 2015, 03:20

Virtu4l je napisao/la:Kad prije moj aldine, pa sinoć si odleprš'o...
Neke ptice nikad ne polete :)
Aladin iz carobne lampe ima nekad I nesto pametno napisati ali sam pristup I konstantno vrijeđanje ljudi ga spustaju.
On stoji ispred ogledala I govori sam sebi aldin je najbolji ahaha
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 27 avg 2015, 07:47

Unigradnja je nas dugogodisnji sponzor zajedno sa Gradurom kojem je isti vlasnik i vlasnik Unigtadnje.

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 27 avg 2015, 08:09

terrorist je napisao/la:Generalni sponzor

Prije par dana pricalo se o generalnom sponzoru i o tome kako posjecenost utakmica utice na to. Nas sadasnji prosjek je 3000 recimo, cijene karata su 5, 8, 10 i 15. Niti jedan klub na svijetu ne profitira na kartama, pa tako ne moze ni Zeljeznicar sa svojih 3000 gledalaca. Medjutim, sta klub moze uraditi po tom pitanju ? Jednostavno treba otvoriti kapije svaku utakmicu za DZ. Tim potezom klub nece nista izgubiti, a moze samo dobiti. Moze dobiti u smislu da ce skociti prosjek gledatelja i to ce svakako zvuciti primamljivije investitorima jer se bolje reklamirati pred 5000 ljudi, nego pred 3000.
A uvjeren sam da bi dosadasnji razgovori izmedju raje koji glase : "Hocemo brate na Zelju protiv Doboj Kaknja ? " - "Ma jesi normalan, petaka da dajem za to", promijenili se. Htjeli prihvatiti to ili ne, takva je nasa realnost. Klub mora nesto dati, da bi isto tako nesto dobio zauzvrat. A svi znamo kako je tesko nagovoriti nasu raju da idu i na derbi, a ne na utakmice protiv Rudara, Mladosti itd. Sustina svega je da ce se bilo koji poduzetnik radije reklamirati pred vecom masom, a i da se ne nadje novi sponzor ovi dosadasnji sponzori bi morali vise placati.

Navijaci

Ne idem na jug godinama, prica se o nekoj smjeni generacija. Samo kod nas ta smjena traje 10 godina, pa vjerovatno zbog toga navijanje u najvaznijoj utakmici u posljednjih par sezona protiv Standarda vodi dijete sa dvije dlake na licu. Mada, to nije tema ovog foruma.

Marketing

Kada ukucas amaterizam na guglu, za znacenje te rijeci ti izbaci nas klub. Jednostavno ljudi ne znaju promovisati i dzaba. Citavo ljeto proveo sam u Hrvatskoj, pa ljudi prodaju i pijesak sa grbom Hajduka. Recimo sklopili su ugovor sa pivarom, i napravili Hajducko pivo te od svakog prodatog piva Hajduku ide 1KN. Zatim promovisu klub grafitima na svakih 100 metara, a ne kao kod nas. Pitari naprave 100 metara grafita kilometar od Grbavice, nasi ko mutavi. Prodaju milion artikala, ukljucili su navijace u proizvodnju svojih artikala. Navijaci su im cak izabrali trecu garnituru dresova gdje je svako mogao poslati svoj dizajn dresa, i odlucili su to sa najvise lajkova. Svaku utakmicu vlada takva euforija da je to nevjerovatno, ljudi se reklamiraju na TV, na radiju, bilbordima itd. Naravno da mi ne mozemo sve to pohvatati, oni su miljama daleko od nas ali majku mu treba krenuti od necega..

I ono sto je najpozitivnije jesu ova djeca sto igraju za klub. Kako neces voljeti klub zbog njih ? Kako neces voliti klub i zbog Zorana Kokota koji jede onaj teren, Blagojevica koji razmislja glavom, Djelmica koji daje najvaznije pogotke, Diatte naseg crnog aduta koji gurnu loptu Beganovicu pa ovaj zabi u Madjarskoj.. i hljadu drugih razloga je tu poput i sloja ljudi koji navijaju za nas. Volim vise vidjeti na tribinama ovaj radnicki sloj, nego profitere kao kod onih gore nego se hljeba najesti.
Od neki dan imaju i cokoladu SAMO TI I VOLIM TE HAJDUK sa zvecevom , 1 kn

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 avg 2015, 08:43

Astren je napisao/la:
DooVe je napisao/la:Kakve su šanse da se Šeha mali gurne u vatru?
Veće nego da na *urci isplate ostatak love za Šehu :D Nego ozbiljno ljudi hoće li biti išta od ovog, neki su pisali da bi trebalo do kraja mjeseca.
Ja sam napiso ima ocami godina dana da te pare nikad nećmo vidjeti iz nekoliko razloga, a raja me napade, fol sta ti znas....
=\_1921_/=

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 avg 2015, 09:04

moraće se platiti. k'o što i mi stvari razvlačimo godinama ali na kraju sve platiš.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 27 avg 2015, 09:05

bojamora je napisao/la:................Antolović...................

..Livaja......Bogdanović......Uzelac,,,,Mladenović.....

....................Blagojević............................

.......Beganović............Stokić.....................

.....Memija........Kokot...............Tiago..........

Klupa: Kloševski, Hodžurda, Alihodžić, Žerić. Hiroš. Šehić, Diata.

Opet nije loše :)
NIje loše. Sviđa mi se kako si postavio, a ja bi Enisa Sadikovića umjesto Livaje :) Beganovića kao polušpica Tiago desno, Kokot lijevo, a Memija na svoje mjesto. To bi bilo dosta manje rotacija u odnosu na tvoj sastav. Od početka ovdje pričam kako bi nam valjala još dva igrača ili čak tri tj desni bek, lijevo krilo i visoki napadač. Ova prva dva bi trebala, a treći i nije toliko hitan jer imamo u napadu i Jocu i Kokota i Beganovića kojij znaju glavom. Mada će biti situacija kada nam neko odigra baš bunker pravi i trebat će visoki napdač. Možda se i Nedo brzo oporavi. Jahić bi nam riješio dosta toga pa čak i zamjenu za lijevog beka ako se nedo Bog povrijedi Mladenović. Isto tako spominjao sam ovdje da je lijevo krilo iz repke Jelisić slobodan, pa i Omerbašić desni bek mlade repke. Neko je to ovdje još stavljao neki. Definitivno imamo problem sa dovođenjem igrača. Slažem se sa @pilotm (ne u smislu Hareta jer ne znam nisam insajder, nego samo da imamo problem sa tim, a koji je to treba uprava reći) oko politike dovođenja igrača mada se i Oda pita. Ako Oda računa na ove mlade onda nam ne treba nijedan igrač. Mislim na malog Alihodžića, Hiroša, Šehića i Hasanovića.

Ovu tekmu moramo dobiti. Ne volim nabijati pritisak ali vi ga više nabijate sa tom pričom o sudijama. To treba prepustiti da se uprava bori. Moraju malo misliti i na tkatiku pa gurati naše ljude u kantonalni savez, pa onda prema gore. Sve lagano legalno. Ne da mi dobijemo benefite, nego da uredimo to kako treba.
Jedna stvar mi nije jasna o kojoj Greda priča a to je što se žali na smanjene naknade u našoj ligi. Znam ja da su nam na tu foru uzeli Hajradinovića i Gojaka, ali treba i mi sad da to koristimo. O tom dovođenju ja stalno govorim. Mićo Kuzmanović je dakle koštao u vrh glave 20.000 ako je naknade ukupna sad smanjena na 30.000. Isto tako neka od gore navedene djece (za Hiroša znam da jeste za ostale nisam siguran) imaju amaterske ugovore jer nismo platili naknadu. Mi se tako dovodimo u situaciju da nekoga isforsiramo i on nam ode na kraju godine. Znam da je nezgodno platiti naknadu a ne znaš kako će mali reagovati u prvom timu, ali shvatit ćete šta hoću da kažem. Možemo to sada iskoristiti da dovedemo relativno jefitno kvalitetne mlade igrače i da ih vežemo dugoročnim ugovorima. Nama jedno ne odgovara to smanjenje naknade ukoliko dugoročno planiramo da djesu dovodimo veoma mladu sa max 13-14 godina i to je ok, ali sad brate iskoristi ovo, a mi ne koristimo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 avg 2015, 09:10

ako su ovi stvarno svi odsutni enis će kod ode sigurno igrati. jal stopera jal veznog jal beka, ali igraće :D

ArsenLupiga
Kontakt:

Post Postao/la ArsenLupiga » 27 avg 2015, 10:23

Prijava! :salut:
Limvo te ljoŽe! :tokralju:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 27 avg 2015, 11:20

Ne skonta vas, sta je sa djelmom?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

manijakgotti
Kontakt:

Post Postao/la manijakgotti » 27 avg 2015, 11:33

Ženi se u subotu :D,biti ce mahmurluka kod ostalih u nedelju

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 avg 2015, 11:36

Zeni se u subotu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 27 avg 2015, 11:52

Zadnji put kad nam se neko iz ekipe ženio (Jamak) a mi sutradan igrali utakmicu (Rudar Prijedor) dobili smo 3:1 :mrgreen:. Treba voditi statistiku i oko ovoga kad nas je ovako krenulo :lol:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 27 avg 2015, 12:13

Zna li iko koliko je Kosoric dobio utakmica suspenzije ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 27 avg 2015, 12:19

bojamora je napisao/la:................Antolović...................

..Livaja......Bogdanović......Uzelac,,,,Mladenović.....

....................Blagojević............................

.......Beganović............Stokić.....................

.....Memija........Kokot...............Tiago..........

Realno, sa tom vezom bi nas dobila svaka ozbiljnija ekipa.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 27 avg 2015, 12:20

Jovan, Amir, Dado, Enis - 2/4 od njih ce igrat, to su nam vezni koje imamo ;)

E da i Zera mali, zaboravi na njeg :D i u ludom scenariju Dino h.. ;)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 avg 2015, 12:21

ma ako svi oni ne mogu igrati, do blagojevića ide ili enis sadiković ili mali denis. kad je mogao u vitezu gdje nam je gorilo još više i koji je dosta jači od ovih bar na papiru, može i sad.

terrorist
Kontakt:

Post Postao/la terrorist » 27 avg 2015, 12:25

MuhamedTM je napisao/la:
Neke ptice nikad ne polete :)
Aladin iz carobne lampe ima nekad I nesto pametno napisati ali sam pristup I konstantno vrijeđanje ljudi ga spustaju.
On stoji ispred ogledala I govori sam sebi aldin je najbolji ahaha

Ja sam registrovan 6 dana prije nego je on banovan, ali ovdje očigledno ako nemas mišljenje mase onda si lud. Napisao sam kako bi se mogla povećati brojnost na utakmicama, makar na ovim slabijim. Možda tu treba otvoriti kapije, a naplaćivati ulaz protiv jacih ekipa. U vezi navijača i marketinga nisam pogrijesio ni sekunde, i to je javna tajna da ne valjamo vec godinama. Neces nikad popraviti marketing bez kritike i prijedloga kako i sta raditi. Moj prijedlog je bio povezati navijače i klub kao nekada, gdje su navijaci pravili artikle i klub ih prodavao. Krenes od toga recimo, pa za par mjeseci platis reklamu na RSG ili bilo kojem drugom radiju da prodajes godisnje, clanske itd.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 27 avg 2015, 12:31

Ne upratih cemu tolike rokade, ko ne moze osim Kosorica igrat i zasto?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 27 avg 2015, 12:32

ChWilla je napisao/la:ma ako svi oni ne mogu igrati, do blagojevića ide ili enis sadiković ili mali denis. kad je mogao u vitezu gdje nam je gorilo još više i koji je dosta jači od ovih bar na papiru, može i sad.
Dado će igrati...ne ide na pripreme mlade reprezentacije jer nema pravo nastupa (crveni karton).
Bogami,Amir i Memija, koji odmah u nedelju idu na pripreme repke,dabogda.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.