omladina1921zeljina je napisao/la:
Pitarluk na nivou.

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
omladina1921zeljina je napisao/la:
Pitarluk na nivou.
Neke ptice nikad ne poleteVirtu4l je napisao/la:Kad prije moj aldine, pa sinoć si odleprš'o...
Unigradnja je nas dugogodisnji sponzor zajedno sa Gradurom kojem je isti vlasnik i vlasnik Unigtadnje.
Od neki dan imaju i cokoladu SAMO TI I VOLIM TE HAJDUK sa zvecevom , 1 knterrorist je napisao/la:Generalni sponzor
Prije par dana pricalo se o generalnom sponzoru i o tome kako posjecenost utakmica utice na to. Nas sadasnji prosjek je 3000 recimo, cijene karata su 5, 8, 10 i 15. Niti jedan klub na svijetu ne profitira na kartama, pa tako ne moze ni Zeljeznicar sa svojih 3000 gledalaca. Medjutim, sta klub moze uraditi po tom pitanju ? Jednostavno treba otvoriti kapije svaku utakmicu za DZ. Tim potezom klub nece nista izgubiti, a moze samo dobiti. Moze dobiti u smislu da ce skociti prosjek gledatelja i to ce svakako zvuciti primamljivije investitorima jer se bolje reklamirati pred 5000 ljudi, nego pred 3000.
A uvjeren sam da bi dosadasnji razgovori izmedju raje koji glase : "Hocemo brate na Zelju protiv Doboj Kaknja ? " - "Ma jesi normalan, petaka da dajem za to", promijenili se. Htjeli prihvatiti to ili ne, takva je nasa realnost. Klub mora nesto dati, da bi isto tako nesto dobio zauzvrat. A svi znamo kako je tesko nagovoriti nasu raju da idu i na derbi, a ne na utakmice protiv Rudara, Mladosti itd. Sustina svega je da ce se bilo koji poduzetnik radije reklamirati pred vecom masom, a i da se ne nadje novi sponzor ovi dosadasnji sponzori bi morali vise placati.
Navijaci
Ne idem na jug godinama, prica se o nekoj smjeni generacija. Samo kod nas ta smjena traje 10 godina, pa vjerovatno zbog toga navijanje u najvaznijoj utakmici u posljednjih par sezona protiv Standarda vodi dijete sa dvije dlake na licu. Mada, to nije tema ovog foruma.
Marketing
Kada ukucas amaterizam na guglu, za znacenje te rijeci ti izbaci nas klub. Jednostavno ljudi ne znaju promovisati i dzaba. Citavo ljeto proveo sam u Hrvatskoj, pa ljudi prodaju i pijesak sa grbom Hajduka. Recimo sklopili su ugovor sa pivarom, i napravili Hajducko pivo te od svakog prodatog piva Hajduku ide 1KN. Zatim promovisu klub grafitima na svakih 100 metara, a ne kao kod nas. Pitari naprave 100 metara grafita kilometar od Grbavice, nasi ko mutavi. Prodaju milion artikala, ukljucili su navijace u proizvodnju svojih artikala. Navijaci su im cak izabrali trecu garnituru dresova gdje je svako mogao poslati svoj dizajn dresa, i odlucili su to sa najvise lajkova. Svaku utakmicu vlada takva euforija da je to nevjerovatno, ljudi se reklamiraju na TV, na radiju, bilbordima itd. Naravno da mi ne mozemo sve to pohvatati, oni su miljama daleko od nas ali majku mu treba krenuti od necega..
I ono sto je najpozitivnije jesu ova djeca sto igraju za klub. Kako neces voljeti klub zbog njih ? Kako neces voliti klub i zbog Zorana Kokota koji jede onaj teren, Blagojevica koji razmislja glavom, Djelmica koji daje najvaznije pogotke, Diatte naseg crnog aduta koji gurnu loptu Beganovicu pa ovaj zabi u Madjarskoj.. i hljadu drugih razloga je tu poput i sloja ljudi koji navijaju za nas. Volim vise vidjeti na tribinama ovaj radnicki sloj, nego profitere kao kod onih gore nego se hljeba najesti.
Ja sam napiso ima ocami godina dana da te pare nikad nećmo vidjeti iz nekoliko razloga, a raja me napade, fol sta ti znas....Astren je napisao/la:Veće nego da na *urci isplate ostatak love za ŠehuDooVe je napisao/la:Kakve su šanse da se Šeha mali gurne u vatru?Nego ozbiljno ljudi hoće li biti išta od ovog, neki su pisali da bi trebalo do kraja mjeseca.
NIje loše. Sviđa mi se kako si postavio, a ja bi Enisa Sadikovića umjesto Livajebojamora je napisao/la:................Antolović...................
..Livaja......Bogdanović......Uzelac,,,,Mladenović.....
....................Blagojević............................
.......Beganović............Stokić.....................
.....Memija........Kokot...............Tiago..........
Klupa: Kloševski, Hodžurda, Alihodžić, Žerić. Hiroš. Šehić, Diata.
Opet nije loše
Realno, sa tom vezom bi nas dobila svaka ozbiljnija ekipa.bojamora je napisao/la:................Antolović...................
..Livaja......Bogdanović......Uzelac,,,,Mladenović.....
....................Blagojević............................
.......Beganović............Stokić.....................
.....Memija........Kokot...............Tiago..........
MuhamedTM je napisao/la:Neke ptice nikad ne poleteVirtu4l je napisao/la:Kad prije moj aldine, pa sinoć si odleprš'o...![]()
Aladin iz carobne lampe ima nekad I nesto pametno napisati ali sam pristup I konstantno vrijeđanje ljudi ga spustaju.
On stoji ispred ogledala I govori sam sebi aldin je najbolji ahaha
Virtu4l je napisao/la:Kad prije moj aldine, pa sinoć si odleprš'o...
Dado će igrati...ne ide na pripreme mlade reprezentacije jer nema pravo nastupa (crveni karton).ChWilla je napisao/la:ma ako svi oni ne mogu igrati, do blagojevića ide ili enis sadiković ili mali denis. kad je mogao u vitezu gdje nam je gorilo još više i koji je dosta jači od ovih bar na papiru, može i sad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.