tm8782 je napisao/la:Moram da naglasim da se Tiago najbolje snalazi(po mom viđenju na treningu) na desnom krilu.
Vjerujem ti u potpunosti, nisam gledao treninge, ali pratio sam tebe kako pratis, pa vjerujem da ti je to dobro zapazanje

.
Mada, iako sam ga gledao samo na utakmicama, cini mi se da njemu fali navika za defanzivni dio, ta mu je ozbiljnost upitna, kao doduse i velikoj vecini brazilaca. Kao ofanzivac rastura momak, jako spretan, lagan na trci, i ide da prodje igraca direktnom trkom u protivnika, vidio sam da se i tehnicki snalazi, pri tome je brz. Ovako kako sam ga opisao, kao da je Neymar

, ali jednostavno takvog sam dojma. Cini mi se da bi kao krilo mozda moralo da mu se objasni da treba u nekim situacijama malo da se priblizi beku i tako defanzivno pomogne. Kontam da ce biti tesko natjerati ga da se navikne na takve zadatke.
Gledao sam protiv Sirokog kada je bio u ulozi jedinog spica, iako je po sistemu nasa igra zbog iskljucenja morala da ga natjera da malo zaganja po sredini i iako najistureniji, bio je nesto poput povucenog spica. Tu mi se mozda i vise dopao. Tako aktivan, kroz sredinu, pravio je dosta problema protivniku, a dosao je do dvije sanse da direktno poentira, sto je jednom i uspio, brzinom i tehnikom, pa i dobrim postavljanjem, moze biti jako nezgodan i opasan spic igrac.
U svakom slucaju, dobro je imati ga u ekipi, jos kad se malo navikne na ekipu i kad se pocnu citati u igri, izgledace sve bolje, a eto, moze se koristiti i desno i lijevo i na spicu. Ja bi ga probao na spicu, cisto iz razloga jer bi neodgovornost prema defanzivi bila najmanja, a on bi mozda u direktnim naletima, svojom brzinom i tehnikom mogao prije da pobjegne protivniku i da sam pokusa da poentira, na neka Amirova ili Kokotova dodavanja.
Da se samo jos malo nadovezem na stopere. Dejan Uzelac bi trebao da dobije sansu u sljedecoj utakmici. Kontam da je prirodno da on dobije tu sansu. U onih par utakmica sto je igrao, jako mi se dopalo kako je to sve izgledalo. Vjerovatno je svojom mladoscu i neigranjem vecine utakmica podlozan ponekoj greski, ali se nadam da ce momak dobro iskoristiti svoju sansu ako zaigra. Mislim da u njemu imamo stopera koji ce u nekom skorijem vremenu dobiti sansu za punu afirmaciju, a da je on sam po sebi ( bar kroz ono sto sam ja vidio ), igrac koji ima fantastican potencijal da postane mozda i najbolji stoper lige. To je sve ako bude napredovao, a ovakve sanse mora iskoristiti. Ima odlican stav u igri, jako dobar defanzivan i ofanzivan skok, pametno postavljanje, samo mu treba rutine u igri, sto vise zvanicnih utakmica. Nadam se da cemo njega kao igraca zadrzati u ekipi u narednom periodu i da ce taj momak nekada dobiti sansu za pravu afirmaciju.