Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

playerbobo
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la playerbobo » 04 maj 2010, 00:19

Ko ce biti trener ove ali i drugih selekcija i da li ce ici na Evropsko ?Da ima se ne desi kao kadetskoj reprezentaciji prosle godine.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 04 maj 2010, 16:01

playerbobo je napisao/la:Ko ce biti trener ove ali i drugih selekcija i da li ce ici na Evropsko ?Da ima se ne desi kao kadetskoj reprezentaciji prosle godine.
za selektora se ne zna,vjerovatno neko iz seniorske reprezentacije preuzme poziciju,neki pomocni trener il nesh slicno......ssto je glupo jel taj selektor vidi igrace na kampu i ko se tu pokaze on moze uc i igrat,a ne da ima selektor koji te igrace moze pratit
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 04 maj 2010, 16:05

evo nekih informacija o drzavnim turnirima ove godine....pioniri
Finalni turnir za pionire –KS BIH 2009/10

Na osnovu dostavljenih ponuda za organizaciju finalnih turnira KS BiH za pionirske ekipe, za domaćina je odabran KK ROOKIE – Banja Luka.
Utakmice se igraju SD OBILIĆEVO prema rasporedu:
Petak, 23.04.2010.
ROOKIE – SLOBODA /Vranković-Knežević/ 98 : 74
Subota, 24.04.2010.
REAL WAY – SLOBODA /Vranković-Račić/ 73 : 58
Nedelja, 25.04.2010.
ROOKIE – REAL WAY /Knežević-Račić/ 68 : 65
Komesar: Jakovljević Siniša
Sudije: Vranković Branislav, Knežević Dejan, Račić Milan
Tabela:
1. KK Rookie
2. KK Real Way
3. KK Sloboda
ja znam da sto se tice talentovanih igraca u rilweyu igra neki balic,igra pleya i obecava,al je rano suditi jer je tek 96godiste
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 04 maj 2010, 16:09

Polufinalni turnir za kadete– Grupa A KS BIH 2009/10

Na osnovu dostavljenih ponuda za organizaciju polufinalnih turnira KS BiH za kadetske ekipe, za domaćina u Grupi A je odabran KK BOSNA -Sarajevo

Utakmice se igraju u prema rasporedu u sportskoj dvorani ZETRA

Petak, 07.05.2010.

20:00 KK Bosna – KK Zrinjski Bilić Ivan-Jurić Ivan

Subota, 08.05.2010.

13:00 ili 18:00 KK Zrinjski – KK Basket 2000 Knežević Dejan – Jurić Ivan

Nedelja, 09.05.2010.

14:00 KK Basket 2000 – KK Bosna Knežević Dejan - Bilić Ivan

evo parovi za prvenstvo kadeta,glavni favorit je bosna,koja je osvojila kantonalnu ligu kantona sarajevo,koja je najaca od ovih ostalih,i nebi trebala imat problema,u kantonu su se borili sa ekipom sparsa s kojom su manje vise izjednaceni i s play ofom a ostale ekipe nisu imale sanse
"BEEN THERE WON THAT"

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 05 maj 2010, 02:30

Teodosic Milos je napisao/la:
sandiegochargers je napisao/la:vecinu ovih momaka poznajem,igrao sam s njima ili protiv njih:

U kadetskoj ili juniorskoj repci ... :?:

Bob Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob Rock » 05 maj 2010, 19:33

edinjo-vg je napisao/la:on ce radi sebe otici tamo. ako voli bosnu ostace, ako ne oticice...savez tamo ili vamo.
Kako mislis da voli Bosnu kada je savez sve uradio da ga sputa da ne ode u klub koji mu je pruzio maksimalne uslove za razvoj i savez koji pored svega i ne ucestvuje na takmicenjima B Divizije. Pretprosle godine su se kadeti pripremali na betonu i putovali redovnom autobuskom linijom za Trebinje na te pripreme. Prosle godine se desila velika sramota kada kadeti nisu ni otputovali u Portugal pa za to niko nije odgovarao...
Nema tu "volis Bosnu i ne volis Bosnu" nego imas "savez koji radi dobro i ljude u njemu koji hoce da naprave dobre stvari". Kada budu vodili brigu o mladim igracima i postavili stvari na zdrave noge tada niko nece bjezati iz zemlje a ni od reprezentacije.
Bolje zivjeti sto godina kao milijunas nego sedam dana u bijedi!

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 06 maj 2010, 13:24

prijatelju ja nisam htjeo sa ovim da branim savez. iako nisam upoznt u njihov unitarni rad ili recicemo nerad, ja godinama pratim kako gubimo talente i talente ( begic, rizvic, preldzic, barac, bogdanovic, alispahic, ramljak, barac II, planinic II, ....) ali hocu da kazem, momak je igranjem za nasu repku promovisao sebe, i tek onda se prodao u olipmpiju. da nije bilo repke nebi bilo ni olimpije (predpostavljam nezam tacno). i jos nesto, ako jedan teletovic, moze da odbije tudje repke (a imao je vise ponuda za razlicite reprezentativne dresove) onda to moze i svako drugi. on nema potreba da iz egzistencijalnih razloga igra za srbiju. igra vec za jak klub, tj nemora se vise iz bijeljine reklamirati da se proda. nasi juniori igraju ove godine na tom (iako B prvenstvu) to znaci on ce ili on bi 100% dobio poziv. ako ode ja necu plakati za njim, kao ni za nijednim drugim. zemlja se voli ili ne, pa taman imo i vakav "savez". dosta vise vadjenja na savez. ok da on vidi jedinu mogucnost da sebi tako osigura prodaju u jaci klub pa i dovoljno veliku platu, ali ovako, nakon sto je se preko naseg dresa prodao tamo da nam okrene ledja, to je licemjerno i ostane licemjerno. preko dresa srbije se nije prodao u olimpiju.

Bob Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob Rock » 06 maj 2010, 19:49

edinjo-vg je napisao/la:prijatelju ja nisam htjeo sa ovim da branim savez. iako nisam upoznt u njihov unitarni rad ili recicemo nerad, ja godinama pratim kako gubimo talente i talente ( begic, rizvic, preldzic, barac, bogdanovic, alispahic, ramljak, barac II, planinic II, ....) ali hocu da kazem, momak je igranjem za nasu repku promovisao sebe, i tek onda se prodao u olipmpiju. da nije bilo repke nebi bilo ni olimpije (predpostavljam nezam tacno). i jos nesto, ako jedan teletovic, moze da odbije tudje repke (a imao je vise ponuda za razlicite reprezentativne dresove) onda to moze i svako drugi. on nema potreba da iz egzistencijalnih razloga igra za srbiju. igra vec za jak klub, tj nemora se vise iz bijeljine reklamirati da se proda. nasi juniori igraju ove godine na tom (iako B prvenstvu) to znaci on ce ili on bi 100% dobio poziv. ako ode ja necu plakati za njim, kao ni za nijednim drugim. zemlja se voli ili ne, pa taman imo i vakav "savez". dosta vise vadjenja na savez. ok da on vidi jedinu mogucnost da sebi tako osigura prodaju u jaci klub pa i dovoljno veliku platu, ali ovako, nakon sto je se preko naseg dresa prodao tamo da nam okrene ledja, to je licemjerno i ostane licemjerno. preko dresa srbije se nije prodao u olimpiju.
Nije se preko reprezentacije prodao, prije nego sto je zaigrao za reprezentaciju o njemu se pricalo i trazili su ga Bosna, Zvezda, FMP, Olimpija... Cak mislim i da je neke turnire odigrao za KK Bosna... A pretproslo ljeto je vec potpisao pa tek onda igrao na prvenstvu B divizije. Inace decko je 3 mjeseca bio povrijedjen i valjda je nedavno poceo igrati a evo gledam danas na Evroliginom sajtu rijesio je sa 3 trice utakmicu protiv INSEPA (reprezentcija Francuske) na zavrsnom turniru Evrolige za Juniore. http://www.euroleague.net/main/results/ ... ncode=JT09 kao sto i vidjeh na kosarka.rs da je na spisku reprezentacije Srbije :(
Vidim i Filip Petrovic je dobro odigrao sto raduje posto ce on sigurno nastupati za nas.
Sto se tice ostalih talenata ja se slazem sa tobom ali ako ovdje ne postoje uslovi da se razvijaju normalno onda je sasvim logicno da zemlje koje ih vec dovedu traze od njih da igraju za njihovu reprezentaciju. Savez bi hljeba bez motike! Neka gospoda zasucu rukave, nadju sponozore (kao sto nadju da zderu na guzovace) i organizuju citav sistem mladjih kategorija na nivou BiH. Nije tesko napraviti 3-4 okupljanja godisnje i trening kampove za mlade...
Bolje zivjeti sto godina kao milijunas nego sedam dana u bijedi!

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 06 maj 2010, 22:57

upravu si potpuno, to da je prije potpisao nisam znao, ipak bi makar radi reda trebao ostati da igra za nas. ali posto nece, pisimo o onima koji ostaju kao napr. filipu petrovicu. daj mi misljenje koga ti ocekujes na spisku nase u19 repke napr. za onaj turnir u njemackoj ja mislim pocetkom juna ili tako nesto.
pozz drug!
PS: zaboravio sam navesti da smo izgubili i bracu savovic, luterseka,...koji nastupaju za CG.

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 07 maj 2010, 23:18

edinjo-vg je napisao/la:upravu si potpuno, to da je prije potpisao nisam znao, ipak bi makar radi reda trebao ostati da igra za nas. ali posto nece, pisimo o onima koji ostaju kao napr. filipu petrovicu. daj mi misljenje koga ti ocekujes na spisku nase u19 repke napr. za onaj turnir u njemackoj ja mislim pocetkom juna ili tako nesto.
pozz drug!
PS: zaboravio sam navesti da smo izgubili i bracu savovic, luterseka,...koji nastupaju za CG.
I Nemanja Vranjes (B, 188, 1988, Hercegovac) koji je najbolji strelac BIH lige (23,2 poena u proseku)

Evo moj predlog za siri spisak BIH U18.

Andrej Tomic (C 210 1992 Sloboda Dita Tuzla)
Ernad Mujic (KC/C, 206, 1992, Bosna Sarajevo)
Aleksandar Milojevic (KC, 202, 1993, Bosna Sarajevo)
Filip Petrovic (K, 200, 1992, Olimpija Ljubljana SLO)
Marko Miletic (K, 198, 1992, Igoke Partizan Aleksandrovac)
Marko Josilo (K, 197, 1992, Partizan 2 SRB)
Timo Dobrijevic (B/K, 198, 1993, Trica Tesanj)
Dejan Sakotic (B, 196, 1993 Mega Vizura SRB)
Nebojsa Maksimovic (P, 185, 1992, Celik)
Irfan Hodzic (P, 185, 1993, Sloboda Dita Tuzla)
Goran Vucic (B, 189, 1992, Borac Nektar Banja Luka)
Ranko Ivic (P, 183, 1992, Borac Nektar Banja Luka)
Dino Begagic (B, 193, 1992)
Aldin Muflizovic (Bosna Sarajevo)

Mirza Alibegovic (B, 1992, Snaidero Udine ITA 2) bi takodje mogao da bude pozvan, ali ne znam kakva je njegova situacija u vezi sa BIH drzavljanstvom.

Jos da dodam da slovenci nastavljaju praksu da kradu igrace iz BIH. Primer radi centar Alen Omic (213, 1992) iz Tuzle se nalazi na spisak Slovenaca. Kao dvojica igraca koji su tamo rodjena ali imaju BIH poreklo Benjamin Muhic (190, 1992, Krka) i Alen Hodzic (194, 1992, Koper)

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 07 maj 2010, 23:37

albiongate je napisao/la:
edinjo-vg je napisao/la:upravu si potpuno, to da je prije potpisao nisam znao, ipak bi makar radi reda trebao ostati da igra za nas. ali posto nece, pisimo o onima koji ostaju kao napr. filipu petrovicu. daj mi misljenje koga ti ocekujes na spisku nase u19 repke napr. za onaj turnir u njemackoj ja mislim pocetkom juna ili tako nesto.
pozz drug!
I Nemanja Vranjes (B, 188, 1988, Hercegovac) koji je najbolji strelac BIH lige (23,2 poena u proseku)

Evo moj predlog za siri spisak BIH U18.

Andrej Tomic (C 210 1992 Sloboda Dita Tuzla)
Ernad Mujic (KC/C, 206, 1992, Bosna Sarajevo)
Aleksandar Milojevic (KC, 202, 1993, Bosna Sarajevo)
Filip Petrovic (K, 200, 1992, Olimpija Ljubljana SLO)
Marko Miletic (K, 198, 1992, Igoke Partizan Aleksandrovac)
Marko Josilo (K, 197, 1992, Partizan 2 SRB)
Timo Dobrijevic (B/K, 198, 1993, Trica Tesanj)
Dejan Sakotic (B, 196, 1993 Mega Vizura SRB)
Nebojsa Maksimovic (P, 185, 1992, Celik)
Irfan Hodzic (P, 185, 1993, Sloboda Dita Tuzla)
Goran Vucic (B, 189, 1992, Borac Nektar Banja Luka)
Ranko Ivic (P, 183, 1992, Borac Nektar Banja Luka)
Dino Begagic (B, 193, 1992)
Aldin Muflizovic (Bosna Sarajevo)

Mirza Alibegovic (B, 1992, Snaidero Udine ITA 2) bi takodje mogao da bude pozvan, ali ne znam kakva je njegova situacija u vezi sa BIH drzavljanstvom.

Jos da dodam da slovenci nastavljaju praksu da kradu igrace iz BIH. Primer radi centar Alen Omic (213, 1992) iz Tuzle se nalazi na spisak Slovenaca. Kao dvojica igraca koji su tamo rodjena ali imaju BIH poreklo Benjamin Muhic (190, 1992, Krka) i Alen Hodzic (194, 1992, Koper)
samo da pitam za ova 93 godista sa spiska,po cemu oni zasluzuju da igraju,mislim posto njih malo i poznajem,al ove iz sarajeva,ima dosta boljih igraca 93 godista a i 94,netreba sad njih pozivati previse jel je to u19 selekcija,al treba dati sansu makar trojici 93 i jednom 94,mislim sta tacno znas o ovim nabrojanim 93 dositima
"BEEN THERE WON THAT"

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 08 maj 2010, 12:47

da zaboravio sam vranjesa, on je iz sanskog mosta rodom ja mislim.. .
koje li je godiste mirza bulic iz slobode, i koje je godiste mali sandro gacic, mozda nebi bilo lose i njega da zovnu, da nebi neko drugi ga uzeo...

playerbobo
Kontakt:

Post Postao/la playerbobo » 08 maj 2010, 22:13

Koliko sam cuo..Savez je prijavio samo juniore i juniorke ove godine u evropskim takmicenjima....tako da dzaba slazemo kadetsku reprezentaciju.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 08 maj 2010, 23:30

ne ne mi slazemo juniorsku...1992. godiste i mladji..po meni neki koji su 1994. a bas su telentovani isto trebaju biti ja tom spisku.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 09 maj 2010, 10:22

da svi govorimo o juniorskoj,samo sto pomeni imamo talentovanije kadete,pa bi par njih trebalo pruzit sansu
"BEEN THERE WON THAT"

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 09 maj 2010, 12:29

da bas sam to i htjeo da kazem..treba ih um juniorsku ubaciti, da ih nemoze niko drugi uzeti!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 09 maj 2010, 13:31

http://sportsport.ba/bh_kosarkap-32392.htm
PA POmeni je on najbolji kadet u bih,nebbi ga ovi djabe zvali,a na campu je bio oko 20 mjesta,znam lika i igrace za bih 100%ako ga iko bude zvao,a trebalo bi sto prije,jesu ga guralii jos dok je bio pionir,al sad lik kuca bez problema,a gira trojku sa 2,03 visine,ja nezz kad sam vidio tako velkog a brzog igraca,e sad jes daa ima pedesetak kila,al ja bi ga zvao da igra u juniorskoj vec sad
"BEEN THERE WON THAT"

Niks1994
Kontakt:

Post Postao/la Niks1994 » 09 maj 2010, 14:26

Polufinalni turnir za kadete– Grupa C KS BIH 2009/10

Na osnovu dostavljenih ponuda za organizaciju polufinalnih turnira KS BiH za kadetske ekipe, za domaćina u Grupi C je odabran KK ŠIROKI – Široki brijeg.

Utakmice se igraju u prema rasporedu u SD PECARA – Široki Brijeg

Petak, 07.05.2010.

KK Široki – KK Bijeljina BN nije odigrano,gosti nisu dosli

Subota, 08.05.2010.

KK Bijeljina BN – KK Sloboda nije odigrano,kk bijeljina nije dosla

Nedelja, 09.05.2010.

KKSloboda – KK Široki 61-68

Široki,Bosna i mislim Leotar ce se borit za prvaka BiH
siroki 4ever

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 09 maj 2010, 15:49

vijesti sa turnira:

Union Olimpija - Žalgiris Kaunas 71:84 (19:18, 15:15, 16:23, 21:28)
Union Olimpija: Gabrovšek, Markus 8, Ličan, Mičić, Prepelič 6, Grum 4, Špan 19 (10 podaj), Petrović 19, Bošnjak 2, Kastrati, Radulović 13, Morina.

playerbobo
Kontakt:

Re: MLADI TALENTI

Post Postao/la playerbobo » 09 maj 2010, 16:11

playerbobo je napisao/la:upravo sam saznao da jeste...steta....tako ih unistavamo....ja mislim da bi trebali u savezu napraviti juniorsku ekipu(reprezentaciju) koja bi se takmicila u ligi 13 sa zasticenim statusom da ne moze ispasti...kao sto rade francuzi i australci....
Kao sto sam rekao prije par mjeseci za ove projekte...evo sad i dokaza..

http://www.kosarka.hr/main.asp?dir=news&newsid=33244 francuzi,pobjednici juniorskog final foura sad u parizu...

http://statistik.basketball-bundesliga. ... elplan.php australci,osvojili nesluzbeno prvenstvo svijeta za juniore

Smao treba iskopirati bolje od nas i djeci ponuditi sansu da se kod nas razviju...i onda nece odlaziti po susjednim i inim drzavama...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 23 gosta.