FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

obiteljskicovjek
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la obiteljskicovjek » 27 avg 2015, 22:41

jurisicduska je napisao/la:
RN87 je napisao/la:Do you know Simundza, Ante Simundzaa

Duska, kako je 5 godina bez kluba, mislim pored takvih uspjeha?
Bio je i yup haynkens dva puta u karijeri bez posla po 2,5 godina pa se vratio i osvojio trostruku krunu sa bayernom, kakav je to argument? Hoćeš da ti dam još 10 svjetski poznatih stručnjaka koji nisu vodili klub, imali pauze po 3 godine, pa šta? Uživa čovjek u plodovima svog rada. Odmah da kažem da mi se **** za Hadžibegića ali ću ga danonoćno braniti argumentima koji su neoborivi jer neću dozvoliti da se mahala popisa po još jednoj legendi kluba, dosta mi je Husref i pape za sva vremena. Neće moći dalje.
Kritikujem svaku nedolicnu rijec za nase bivse igrace, a norucito ove nabrojane (ukljucujuci i Hadziju)

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 27 avg 2015, 22:41

Nešto sam čačkao, i našao podatke:

Preuzeo Betis 02.01.2000.-te godine (sezona 99/00). Ispao iz primere. Sezona (00/01) Betis igra Segundu, i osvaja promociju kao 2. (zadnji meč odigran 16.06.2001.). Karijeru U Betisu završava 30.06.2001 godine. Sljedeći angažman Troyes, sezona 02/03.

Izvori: Transfermarkt, http://www.worldfootball.net/teams/real-betis/9/

Ponavljam nije mi namjera da pljujem nikoga, samo diskutujem.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 avg 2015, 22:44

Toliko je imao Kodro kojem je cv ko kod mene jer sam i ja sa djecom trenirao, jest da nisu iz San Sebastiana al eto. Razlika nije velika. Faruk ima licencu da obučava takve ko Kodro. Eto odmah ne može ista plata.

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 27 avg 2015, 22:46

Ne mislim da Simundza kosta koliko Milanic. Ako bi dosao za pare za koje bi Faruk radio, ja bi ih radije investirao u njega. Tu su ti pare od Gojka, ne mozemo odvojiti 400 000 KM za jednu sezonu pod Antinom palicom?

Ko je rjesenje, ako izuzmemo Faruka po tebi, a da bi pristao na neke nase uslove?

Kodro je bio dugotrajna solucija, steta je sto upravni odbor nije prepoznao njegov kvalitet i podrzao ga na ustrb par igraca, vec je reagovao suprotno. To nas je i dovelo u ovakvu situaciju.
Zadnja izmjena: RN87, dana/u 27 avg 2015, 22:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la esprit24 » 27 avg 2015, 22:46

jurisicduska je napisao/la:Toliko je imao Kodro kojem je cv ko kod mene jer sam i ja sa djecom trenirao, jest da nisu iz San Sebastiana al eto. Razlika nije velika. Faruk ima licencu da obučava takve ko Kodro. Eto odmah ne može ista plata.
Al Faruku pare ne bi trebale predstavljati toliku ulogu, treba malo i srce ukljuciti. Ja bih mu plafon 10k dao pa ako hoce hoce ako ne sretno mu bilo
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 27 avg 2015, 22:49

Hadzija je takav, uvijek ga je rukovodila licna korist, mozda je nasem klubu on pravi izbor bas zbog toga, ko zna? Uglavnom, ima ko da brine o tome, na kraju kako uprava odluci ja cu se pomiriti s tim i podrzati njihov izbor.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 27 avg 2015, 22:54

FrancescoTotti je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Platili su Benku masno, dobili su klasu!
Plati za trenera masno, imat ćeš klasu za trenera!!

ne vidim problem. ako želimo da nam klub bude jači, bolji i da napreduje, naravno da će se i standard povećavat.
Nadam se da će uprava pristat na njegove uslove!
on nije trener koji ce dobiti ove uslove sigurno, za ove pare dovesti mozes duplo boljeg
Teško da će neko bolji htjeti trenirati tim u Bosni.
Osim Hadzije jedino vidim Slavisu Stojanovica.
Danas pricam sa jaranom inace teski Zvezdas, i spomenuo sam mu Slavisu Stojanovica, kaze frajer da bi bio idealno rjesenje za nas, ima autoritet ima iskustvo ima sve, sa Zvezdom je nanizao 15 utakmica ukljucujuci i neka najteza gostovanja bez poraza.. al' sad pitanje da li bi zelio da nas preuzme...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 avg 2015, 22:55

RN@ Mislim da bi tražio više Šimundža, plus vodi svoj štab izašlo bi nas to baš para, on je više imao i prije. Od nama dostupnih ako je istina da nam je previše 400.000 KM za godinu dati stručnjaku ja bih se na prvu mogao sjetiti dva imena Nikolić, Slaviša Stojanović, mada bolje ovaj drugi jer je i gospodin i mangup, oni bi možda radili tu za kodrinu platu, Kodri je promašena funkcija, on je trebao biti šef akademije, glavni i odgovorni. On nije trener za seniorskog fudbala, neiskusan i nenamazan da se nosi sa situacijom, djeca u san sebastianu ne puše ne kockaju ne piju, tamo je mogao. Iskreno nije on za nas isto tako.

Ja i dalje stojim ako ne može Hadžibegić, on me najviše privukao zbog stručnog štaba, luga i čala, prava priča, onda Milanič, onda Šimundža ako bi kojim čudom prastali, onda Kranjčar, i onda štrik i objesiti se ili kockati se s nekim od ove dvojice gore ili opet s nekim početnikom npr Barbarez, bajramović i tako, i oni hoće da budu treneri. Malo je izbora tu je 5-6 imena 4 skupa i 2 kocke, sve ostalo je još veći loto. Može i ovaj radnikov trener, al opet...

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 27 avg 2015, 22:57

Tek sam shvatio sinoć koliko smo mi jos tanki kada sam saznao informaciju da Partizan Zivkovicu daje ugovor sa godišnjom platom od milion eura.
Sabrine mi moje!

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 27 avg 2015, 22:59

1. Ne znam što ste se upalili vezano za ove cifre i Velež, realnost da su ove cifre tačne su jednake onim da će neki engleski klub osvojiti EL.
2. Velež nema za kifle, bore se za opstanak i zadnji trener koji im pada na pamet je Hadžibegić, i to nekakve još pare da mu nude velike :lol: Oni te pare da su imali ne bi ih dali za Hadžibegića nego bi doveli par pojačanja a da nisu iz druge srpske lige da mirno izbore opstanak, ili bi zadržali Hebibovića i Blagojevića koji su im bili najbolji.
3. Hadžija je nas već odbijao nekoliko puta kao njegov klub, kao finansijski najstabilniji klub, kao klub sa najboljom ekipom a da na prvu prihvati ponudu Veleža koji se bori za opstanak :roll: Jel' ozbiljno mislite da će Hadžibegić otići u Velež pod bilo kakvim uslovima?
4. Jel' mahalska sa "Anti-Ibrak-Infa" ili iz Fahrinog tariguza da ne ulazim džaba tamo?

I to kakvim ciframa barataju hladno :lol:
1946

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 27 avg 2015, 23:02

Naravno.
Projekat zvani Partizan traje skoro 20god. Pretplaceni na titule, kup, trening kamp najjaci na ex yu prostorima...u vise navrata otvorena i direktna podrska drzavnih struktura, vise puta ucesnici grupnih faza...itd.itd.

Mi trebamo raditi svoj posao, sa svojim mogucnostima....tako da...
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 27 avg 2015, 23:04

Stojanovic svakako ako bi pristao da radi za platu i do 20 000 KM, zasto ne, taman ono sto nama treba.

eracinzeljez mebej et aj

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 27 avg 2015, 23:06

Ocigledno da svi vide da u Klubu ima para, i sad pokusavaju da izvuku sto vise..po meni, Hadzija moze dobiti 10k e mjesecno, plus bonus za titulu i Kup. Ako sve bude ok (titula, Kup, Evropa, razvoj igraca), staviti klauzulu da se plata poveca na 15k e. I onda npr. trecu godinu ako sve bude ok, povecati na 20k e. :D
Ustvari, ovakav scenario ponuditi svakom boljem treneru. ;)

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 avg 2015, 23:08

RN87 je napisao/la:Stojanovic svakako ako bi pristao da radi za platu i do 20 000 KM, zasto ne, taman ono sto nama treba.
Ja mislim da Abdulahu on nije pao napamet. Jbga. Ja znam da su mu pali Ješić i on bi došao nego hvala Bogu ne da nakav gazda u mijanmaru da dođe, sad ako propadne Hadžibegić vidjet ćemo kome će se okrenuti, ima 10 dana da nađe šefa, sad će pauza taman da se novi upozna malo i da krene pobjeđivati, a takav mu je raspored da bi mogao heroj vrlo lako postati, ima relativno lake utakmice i najgore protivnike osim željezničara smo već progurali, novi trener će biti obožavan kao i Kodro kad tek dođe. Meni je isto njega žao da znaš, volio bih da umjesto Hurtića Kodro radi taj posao, al šta ćeš.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 avg 2015, 23:10

Maksimalna Farukova plata treba da bude 10.000 km. Potpises ugovor prve dvije godine ili 18 mjeseci recimo i stavis klauzulu da ako bude zadovoljavao dobija povecanje za 100%. Treba i klub malo da se osigura.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 avg 2015, 23:13

Mislim da se oko jedne stvari svi moramo složit, a to je da niko od nas nema pojma koliko uprava može i koliku želi dati platu nekom novom treneru.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la esprit24 » 27 avg 2015, 23:15

FrancescoTotti je napisao/la:Mislim da se oko jedne stvari svi moramo složit, a to je da niko od nas nema pojma koliko uprava može i koliku želi dati platu nekom novom treneru.
Nema qrac pojma vidis da nam informacije iz kluba u zadnje vrijeme lete ko na traci :(
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 27 avg 2015, 23:18

Ne lete, raja nagadja i mahala. Konkretno prica o 15 milja eura je dosla od Faruka. Nije sve ni do kluba, postoji i druga strana u pregovorima.

Pored toga sto nam je dobar trener neophodan, jos je vaznije da ima punu podrsku kako uprave tako i nas sa tribina.

eracinzeljez mebej et aj

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 27 avg 2015, 23:22

BitiSrcemVezan je napisao/la:1. Ne znam što ste se upalili vezano za ove cifre i Velež, realnost da su ove cifre tačne su jednake onim da će neki engleski klub osvojiti EL.
2. Velež nema za kifle, bore se za opstanak i zadnji trener koji im pada na pamet je Hadžibegić, i to nekakve još pare da mu nude velike :lol: Oni te pare da su imali ne bi ih dali za Hadžibegića nego bi doveli par pojačanja a da nisu iz druge srpske lige da mirno izbore opstanak, ili bi zadržali Hebibovića i Blagojevića koji su im bili najbolji.
3. Hadžija je nas već odbijao nekoliko puta kao njegov klub, kao finansijski najstabilniji klub, kao klub sa najboljom ekipom a da na prvu prihvati ponudu Veleža koji se bori za opstanak :roll: Jel' ozbiljno mislite da će Hadžibegić otići u Velež pod bilo kakvim uslovima?
4. Jel' mahalska sa "Anti-Ibrak-Infa" ili iz Fahrinog tariguza da ne ulazim džaba tamo?

I to kakvim ciframa barataju hladno :lol:
pa niko nije ni rekao da ce u Velez, nego je prica da on sam to tvrdi ne bi li uzeo vise para od nas, kao Bajevic ce to da finansira u Velezu i da ce jos neke igrace dovesti u Velez, mislim da je jasno da je to bajka ali bajka koja je prenesena od Hadzibegica, a sad je li 100% sve ovo on izgovorio eh to nmg da tvrdim ali eto ako na kraju ne bude nas trener ocito je da ima istine negdje u svemu tome i da su pare najveci problem
Pyro is not a crime !

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 27 avg 2015, 23:26

Ma ako je istina to da nas tako zahebava, treba se koliko je sutra okrenuti drugim rješenjima i nabit ga na qrc pa nek' ide da vodi Velež sa svim tim pojačanjima, možda će mu CV biti puniji za jedno ispadanje iz nekakve Premijer Lige BiH.

Opet pitam, može i na pp, jel' mahalska stigla sa antiibraković infa da ne ulazim džaba tamo bar još večeras, smuči mi se od komentara pojedinih automatski?
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hajdeee, N3R3D, sekac i 37 gostiju.