Real definitivno ima najjaču ekipu na svijetu.Imao je i prošle godine, ali nešto lošija klupa i ogromna količina povreda su dali danak pa Real ne osvoji ništa.Jer ekipa koja uveze 20 i nesto pobjeda da na kraju ne osvoji ništa...:S
Pod pretpostavkom da ce Rafa izvuci maksimum iz ove ekipe, kao sto je Carlo dobar dio radio, postavljaju se 3 kljucna pitanja.Pod maksimum mislim na ono sto se vec zna da ova ekipa moze, pod ovo pitanja mislim na ono sto ne znamo, sto je enigma zasad.
1) Zamjene za centralne/defanzivne vezne? Nece Kross i Luka moci cijelu sezonu odraditi bez umora, bez pada forme, bez neke povrede.Nema šanse.Tu se moraju pokazati Casemiro i Kovačić.Puno puno bolje od Illaramendia prošle godine.To su kljucne pozicije sa Realov stil igre, vidjeli smo prosle godine sta bi kad se Luka povrijedi.
2) Isco i James? Po meni 2 najveca dragulja Reala, 23 i 24 godine, a vec takvi igrači.I ja se slazem da je najbolje da obojica igraju, a Bale na klupu.Međutim onda nema ko uci sa klupe.Male su sanse da njih dvojica igraju u kontinuitetu zajedno. Na treneru je da izvuce maksimum iz obojice.Da obojica budu u sto boljoj formi i da obojica budu zadovoljni što je bitno.Kako ce to uspjeti ne znam.Ono sto znam da bi lakše podnio odlazak Ronalda,Ramosa ili bilo koga drugog nego njih dvojice.Buducnost Reala, ne prodavati niposto, nikad!
3) Danilo i Carvajal.Danila jos ne mogu ocijeniti u potpunosti, moze biti odlican sta ja znam vec...Ono sto znam 100% da je Carvajal vec sad igračina.Uz Krosa,Isca,Jamesa,Varana nosilac igre Reala narednih 6-7 godina.Da sam je neko Danila ne bi ni dovodio.Istrpio bi Arbelou kao izmjenu za desnom beku, moze uletiti i Ramos.Carvajala ostavio da se razvije do kraja, kroz godinu dvije kad on to uradi ubaciti novog "Carvajala" da uci uz ovog postojeceg
Uz sve to navedeno Jese ce morati ponuditi više.