FK Velež (opšte diskusije)
Re: FK Velež (opšte diskusije)
jeste rodjeni,na temi veleza,inace zbog takve budaletine,vecina postova tuzlaka i jeste takva kakva je,isto se moze reci i za manijake.
tebi care svaka cast.
tebi care svaka cast.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Nema na cemurodjenisa je napisao/la:pirlo10 je napisao/la:Velez uopste nije igrao lose na Grbavici vidi se da tu ima dobrih igraca i majstora kojih su oni uvijek imali ali se vidi i da nemaju trenera jer Djelo je katastrofa od trenera on je bio samo odlican igrac ali je kao covjek i kao sportski radnik uopste veoma los i dobro je da ste uspjeli da ga se rijesite. Sretno u nastavku sezone i da donesete tri bobe iz Tzhvala drug, a ovo je otprilike razmisljanje najblize istini, svi se mi nadamo i vjerujemo da igracki kadar ima znanja i kvaliteta za bolji plasman na tabeli ali s Dzelom to nikako nije islo, covjek jednostavno nije trener, on je prevara na toj poziciji za razliku od igrackih sposobnosti dok je bio aktivan.
Svi se mi nadamo da dolaze bolja vremena za nas i konacni izlazak iz krize

cuj ako sloboda jedan da to je premija..pirlo10 je napisao/la:Tesko kad je Zeljo uspio dva dati mislim da Sloboda ako jedan da da je to premija, nije Velez uopste los kako tabela pokazuje.Beduin je napisao/la:Mislis da ne prime vise od tri gola?pirlo10 je napisao/la:Sretno u nastavku sezone i da donesete tri bobe iz Tz

neponizavam ja velez,ko zna ko ce kako uci u utakmicu,moguce da nas i mlatnu,lopta je okrugla,ali trenutno stanje i forma kazu drugacije.
pazi ti da vas sloboda ne mlatne u po sarajeva,zadnju ste se jedva izvukli..
Tesko kad je Zeljo uspio dva dati mislim da Sloboda ako jedan da da je to premija, nije Velez uopste los kako tabela pokazuje.[/quote]
cuj ako sloboda jedan da to je premija..
to mu vi nesto strasno jaki...
neponizavam ja velez,ko zna ko ce kako uci u utakmicu,moguce da nas i mlatnu,lopta je okrugla,ali trenutno stanje i forma kazu drugacije.
pazi ti da vas sloboda ne mlatne u po sarajeva,zadnju ste se jedva izvukli..[/quote]
Hajde da ljude ne smaramo ovde, ali jedan sut Zebe i gol i to je sve sto je Sloboda pokazala prosle sezone na Grbavici. A vidjecemo sto kazes lopta je okrugla ali mislim da je Zeljo puno jaci nego sto sad pokazuje trenutno mjesto na tabeli, malo smo umorni bili od igranja EL ali ce to sad doci na svoje.
cuj ako sloboda jedan da to je premija..

pazi ti da vas sloboda ne mlatne u po sarajeva,zadnju ste se jedva izvukli..[/quote]
Hajde da ljude ne smaramo ovde, ali jedan sut Zebe i gol i to je sve sto je Sloboda pokazala prosle sezone na Grbavici. A vidjecemo sto kazes lopta je okrugla ali mislim da je Zeljo puno jaci nego sto sad pokazuje trenutno mjesto na tabeli, malo smo umorni bili od igranja EL ali ce to sad doci na svoje.
- Suljo20002
- Kontakt:
Hvala na odgovoru.rodjenisa je napisao/la:Hajde da odgovorim nasim tuzlacima , vidim brinu se i interesuju za rodjene.@ solinas , ne znam gdje je to @ tifoz spominjao i najavljivao neka cuda ove godine kad smo svi redom najavljivali borbu za opstanak, jer nam je jednostavno tako poruceno i slozili smo se mahom oko teske situacije u Velezu.Dakle gotovo se moze reci da se nista iznenadjujuce nije desilo, jednostavno smo znali da nas ceka paklena sezona.No medjutim nista se ne moze rjesiti nakon 5 kola i niko sa sigurnoscu ne moze reci sta nas ocekuje do kraja.Ja licno sam optimista jer informacije koje imam , daju mi za pravo da budem umjereni optimista.Nazalost ova uprava koja trenutno vodi Velez je naslijedila stanje kakvo je naslijedila i trenara kojeg ne bih pozelio nikome, tako da tek sad mozemo ocekivati jedan uigraniji i ubojitiji Velez, jer sam siguran da igracki kadar s kojim raspolazemo moze obezbjedeti opstanak.Osim tog opstanka potrebno je obezbjediti mnogo drugih stvari a ticu se licenci , infrastrukture itd, i mi imamo obecanja de ce sve biti rjeseno na zadovoljavajuci nacin.@Suljo 2002 care , niko ti u ovom momentu ne moze reci ko ce biti novi trener ali ti mogu reci po saznanjima koje imam da je na listi zelja 5-6 trenera od kojih neki imaju u CV i vodjenje nekih reprezentacija.Takodje nas strucni stab bi se trebao popuniti nekim nasim bivsim igracima koje bi smo mnogi rado vidjeli na nasoj klupi.Eto momci, potrudio sam se da vam uljudno i pristojno odgovorim, koliko god se u necijim postovima vidjela uzivancija u ovim nasim nasim problemima, nemam nista protiv toga, sve je to navijacki ali ... ako se desi preokret nemoj te mi kukati kad vam se natovare nasi momci.
Lp

Alen Alendar vam novi direktor, odakle njega izvukose, sta mislite o njemu, moze li sta napravit?
since 1973
bgm mi je meni ono sve nakon povratka iz federalne bilo sasvim ok, euforija, zajednistvo, predsjednik koji je u busu sa navijacima isao na Bijeli Brijeg, relativno sposobna uprava sa jasnom vizijom, sta sad trebam biti u euforiji, ako je cinjenica da lose stojimo, da su nas srozali, da su svi segmenti kluba losi, da se bar ova talentiranija djeca ne vezu dugorocnijim ugovorima, i da se nesto za njih uzme, nego uvijek donacija donacija i donacija. jel problem reci istinu. ovdje su neki najavljivali dramu od uprave, spektakl, dovodjenje Stokica Bilbije i jos zvucnih igraca, a cinjenica da su 2 najbolja otisla za 0 maraka, i da niko nije dosao da popuni njihovo mjesto. nema u mojim komentarima nista lose, svima je valjda isti cilj, jak Velez?
-
- Kontakt:
Kakva publika takav mu i klub.
U nas je publika jako nezrela, nagla, sklona pljuvanju i uz to neposlovna - pa takav nam i klub.
Pitanje - zasto nece niko da vodi Velez?
Odgovor - pa zasto bi ga vodio kad je covjek eto dosao na celo kluba jucer (u stvari jos nije) a vec je ispljuvan 100 puta. To svi ostali vec vide - i rekli su necu hvala. Nek drugom mater psuju. Sto ce mi to. I u pravu su.
Kod nas se i dan danas neki kunu u Dzubura koji je dosao u Velez pred izbore za svoju stranku, i otisao kad su izbori prosli. To je isto kad ti ga neko uvali u dupe a ti ga jos slavis 10 godina poslije, nisi ni skonto da si skaran. Tako ja to gledam. Znaci ti isti koji nisu ni skontali da su skarani pljuju po novim ljudima i prije nego oni dodju u klub - i hocemo Evropski Velez.
Velez ce se s vakim konstantnim pritiskom i toksickom atmosferom ugasiti prije nego ce doci do Evrope. Ne gradi se uspjeh na ljubomori, niti zuganju po internetu i sakrivanjem iza nikova, niti podapinjanju - uspjeh se gradi na radu i miru, a mi ne dozvoljavamo mir jer stalno pravimo buku i stalno zugamo na ljude u upravi. Juce je to bio Tana. Danas je Alendar, sutra da Murinjo dodje - nece mu frizura valjat. I stoga niko nece u Velez. Ne moze se raditi u konstantnom nemiru.
Otjerali smo 10 kompletnih uprava iz kluba i niko nam nikad nije valjao. I sad se pitamo sto niko nece - sto? Da bi mu ti mogo mater kharat preko interneta? Neka hvala.
Kao sto rekoh - kakva publika takav mu i klub.
U nas je publika jako nezrela, nagla, sklona pljuvanju i uz to neposlovna - pa takav nam i klub.
Odgovor - pa zasto bi ga vodio kad je covjek eto dosao na celo kluba jucer (u stvari jos nije) a vec je ispljuvan 100 puta. To svi ostali vec vide - i rekli su necu hvala. Nek drugom mater psuju. Sto ce mi to. I u pravu su.
Kod nas se i dan danas neki kunu u Dzubura koji je dosao u Velez pred izbore za svoju stranku, i otisao kad su izbori prosli. To je isto kad ti ga neko uvali u dupe a ti ga jos slavis 10 godina poslije, nisi ni skonto da si skaran. Tako ja to gledam. Znaci ti isti koji nisu ni skontali da su skarani pljuju po novim ljudima i prije nego oni dodju u klub - i hocemo Evropski Velez.
Velez ce se s vakim konstantnim pritiskom i toksickom atmosferom ugasiti prije nego ce doci do Evrope. Ne gradi se uspjeh na ljubomori, niti zuganju po internetu i sakrivanjem iza nikova, niti podapinjanju - uspjeh se gradi na radu i miru, a mi ne dozvoljavamo mir jer stalno pravimo buku i stalno zugamo na ljude u upravi. Juce je to bio Tana. Danas je Alendar, sutra da Murinjo dodje - nece mu frizura valjat. I stoga niko nece u Velez. Ne moze se raditi u konstantnom nemiru.
Otjerali smo 10 kompletnih uprava iz kluba i niko nam nikad nije valjao. I sad se pitamo sto niko nece - sto? Da bi mu ti mogo mater kharat preko interneta? Neka hvala.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Ti si onaj sto je Tanu branio do kostiju, sto dovoljno govori.....MostaracVelezovac je napisao/la:Kakva publika takav mu i klub.
@solinas kako je nebicno bez teme

Sto se bola posvadja sam sa sobom?
lezVe do bagro
-
- Kontakt:
Sto dovoljno govori sta?
Da sam imao dovoljno mozga da vidim da ga nema ko bolji zamjeniti?
Da sam predvidio da ce halabuka i izbacivanje uprave samo staviti novu upravu u 10x tezi polozaj (u kojoj je ova sada) - bez ikakve potrebe.
I na kraju, da imas imalo ili iskrenosti ili inteligencije - vidio bi da ja nisam "branio" Tanovica nikako - nego sam samo govorio ono sto je bilo onda istina, i sto se evo do sada takodjer ispostavilo kao istina.
Vodstvo uspjesnog kluba se ne mjenja odjednom, nego postepeno, jedno po jedno - da se na stvara bespotrebna nervoza.
Ali tebi je bolje crknut nego priznat da si pogrijesio .... i sta se s takvima ima dalje da prica.
Ja se sada nadam da grijesim - ali bojim se da ce ova sezona biti vjerovatno najteza u zadnjih 10 godina upravo radi ovoga.
Da sam imao dovoljno mozga da vidim da ga nema ko bolji zamjeniti?
Da sam predvidio da ce halabuka i izbacivanje uprave samo staviti novu upravu u 10x tezi polozaj (u kojoj je ova sada) - bez ikakve potrebe.
I na kraju, da imas imalo ili iskrenosti ili inteligencije - vidio bi da ja nisam "branio" Tanovica nikako - nego sam samo govorio ono sto je bilo onda istina, i sto se evo do sada takodjer ispostavilo kao istina.
Vodstvo uspjesnog kluba se ne mjenja odjednom, nego postepeno, jedno po jedno - da se na stvara bespotrebna nervoza.
Ali tebi je bolje crknut nego priznat da si pogrijesio .... i sta se s takvima ima dalje da prica.
Ja se sada nadam da grijesim - ali bojim se da ce ova sezona biti vjerovatno najteza u zadnjih 10 godina upravo radi ovoga.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Koliko su te hijene koje se motaju oko kluba vrte i nijednu dobru stvar nisu uradili. Obecavaju kule, gradove a zna se da su to supljaci. Sto su normalni treneri odmah po dolasku napustili jer nisu htjeli da im S. C kroji ko i gdje ce igrat.Sto se toliko ljudi promijenilo u upravi? Jer ljudi ne mogu rade u miru koji im nikad nije ni remetila "Ulica"(N. N majmune)nego ljudi kao M. V,S.T i S. C koji misle da su veci od kluba, njima mozes zahvaliti za trenutnu situaciju. Sta je sa igrackim kadrom, tu
smo mogli biti puno bolji no opet mozes zahvaliti S. C i S. T koji su igracima dijelili samare ako im se nije svidio ugovor koji su napravili. Sad im kao mi remetimo mir, daj covjece ne prosipaj se. Sredjuju stadion u Sjevernom od 1997. godine i nista od toga. Zato sto djeca nemaju uslove i bjeze u druge klubove(ili odustaju)dovoljno je da ih pljujem kako hocu i dokle ja hocu. Pusti glupe price, rezultat je plod rada i nista ne nastaje preko noci. Tako da cemo se mi duuuuuugo nacekati da dodjemo u Evropu sa ovakvim ritmom!!!!!!
smo mogli biti puno bolji no opet mozes zahvaliti S. C i S. T koji su igracima dijelili samare ako im se nije svidio ugovor koji su napravili. Sad im kao mi remetimo mir, daj covjece ne prosipaj se. Sredjuju stadion u Sjevernom od 1997. godine i nista od toga. Zato sto djeca nemaju uslove i bjeze u druge klubove(ili odustaju)dovoljno je da ih pljujem kako hocu i dokle ja hocu. Pusti glupe price, rezultat je plod rada i nista ne nastaje preko noci. Tako da cemo se mi duuuuuugo nacekati da dodjemo u Evropu sa ovakvim ritmom!!!!!!
lezVe do bagro
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Veli mahala da je Faruk odprilike prosuo priču da će vam sportski direktor biti Sead Kajtaz a da bi Bajević sve to finansirao tačnije platu Hadžibegića i da bi preko Bajevića elem došli neki igrači na posudbu u Velež.
1946
Čuj jedva se izvukli a sa igračem više se branili 40 minutasolinas je napisao/la: cuj ako sloboda jedan da to je premija..to mu vi nesto strasno jaki...
![]()

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Braniti se i cuvati rezultat nije isto....Ajzea je napisao/la:Čuj jedva se izvukli a sa igračem više se branili 40 minutasolinas je napisao/la: cuj ako sloboda jedan da to je premija..to mu vi nesto strasno jaki...
![]()
Uostalom uskoro ce tekma pa cemo na nasim temama,da nespamamo ljudima ovdje
- Ugrovacaboy
- Kontakt:
Nemate loše igrače , ali nemate trenera niti atmosferu.
Do you have a problem? We have the solution for you: Smith & Wesson
Do you have a problem? We have the solution for you: Smith & Wesson

- FKMLADOSTDK
- Kontakt:
MostaracVelezovac je napisao/la:Kakva publika takav mu i klub.
Pozdrav za Mostar,
Onaj tko neće da vodi Velež radi toga što će mu netko psovati, i ne treba da vodi takav klub jer nije profesionalac. Uprava kluba zajedno sa trenerom su javne ličnosti i moraju znati da će njihov rad biti kritikovan, te te kritike prihvatati bez obzira na to kakve bile. S druge strane publika ili ti navijači Veleža ne može biti nezrela, nije velež od jučer, a samim tim nisu ni navijači od jučer. Normalna stvar je da se uprava kritikuje ako su rezultati loši, pa ne možemo ih hvaliti. Način te kritike je već druga stvar, jer kritika je puno jača ako se izostavi psovanje i omalovažavanje. Trenutnu situaciju kluba oslikava finansijska situacija u klubu, a zbog loše finansijske situacije nastaju problemi u kući. Nadam se da će se naći jedan ili dva finansijski jaka ljubitelja nogometa i Veleža kao kluba, ubaciti ih u upravu, i pustiti ih da rade svoj posao, a na zadovoljstvo svih. U toku tog perioda, pokušati ostvariti infrastrukturu oko kluba, tako da klub bude samofinansirajući u narednim godinama (izgradnja terena i objekata koji će donosti koliki toliki novac). U takvoj situaciji bi se povećao i broj navijača i posjetitelja na utakmici, što nije zanemarivo s obzirom na cijenu ulaznice. Treba ići mic po mic, treba zalaganje svih oko kluba, a to je komplet Mostar. Ko hoće - hoće, a ko neće neka nesmeta i odmah je pomogao. Puno sreće.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

Pa nismo rumuni

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
- Probisvjet
- Kontakt:
Hocete li sutra na Tusanj?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Hocemo jarane, eto nas iz Sarajeva dolazi hiljadu Rodjenih, pa pripremite se za jedan "rokenrol"Probisvjet je napisao/la:Hocete li sutra na Tusanj?

Dolazimo u nasu slobodarsku Tuzlu da uzmemo sva tri boda abd.

Idemo Rodjeniiiiiiiiiiiiiiiii, u nedelju po prvu pobjeduuuuuuuuuuuuuu

FK..VELEZ - Semir Tuce :)
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, mnon46, Rule_hz i 23 gosta.