Prva liga FBiH 2015./2016.

Moderator/ica: GracanicaAA

DevilsAdvocate
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH, 4. kolo

Post Postao/la DevilsAdvocate » 26 avg 2015, 02:04

Sto se ovog kola tice ovako
VISOKO: Bosna slika - slikaMetalleghe BSI - X - Po meni Metalleghe nije nista specijalno pokazao do sada da se moze smatrati favoritom svaku gostujucu utakmicu, dok je Bosna sasvim solidan sastav koji je bolji iz utakmice u utakmicu tako da mislim da bi remi bio najrealniji ishod.
KAKANJ: Rudar slika - slika Goražde - 1 - U Kaknju se bodovi tesko osvajaju, Gorazde je daleko od one ekipe od prosle sezone, po meni Rudar ovo dobija bez problema....
BIHAĆ: Jedinstvo slika - slika Čapljina - X - Dvije jako lose uigrane ekipe gdje prednost ne bi dao ni jednoj ni drugoj, tezak mec u svaom smislu s obizorm da je pritisak na Jedinstvu sto im moze otezati...
S. MOST: Podgrmeč slika - slika GOŠK - X - Protiv Bratstva su pokazali da znaju igrati fudbal ali jos je to daleko od kvalitetne ekipe, GOSK je tvrd i vjerovatno ce ici na bod, kojeg ce na kraju vjerovatno i dobiti...
LJUBUŠKI: Sloga slika - slika Budućnost - 1X - Dvije podjednake ekipe, gdje prednsot Slogi dajem zbog domaceg terena a i Buducnost unatoc svemu ne ostavlja utisak ekipe koja ce u gostima da previse napada...
ORAŠJE: Orašje slika - slika Bratstvo - 1 - Orasje se solidno pojacalo ove sezone, po meni imaju za nijansu bolji tim od Bratsva sto sa domacin terenom ce vjerovatno donjeti prevagu u ovom susretu
MOSTAR: Branitelj slika - slika Zvijezda - X - Zvijezda je totalno neuigrana, realizacija je skroz losa ako se ono uopste moze nazvati realizacijom, put je dalek, igraci ce biti iscrpljeni tako da mislim da Zvijezda iako favorit u ovom susretu ce igrati dosta tvrdo i zatvoreno, tako da tesko ce vise od boda da izvuku, isto kao sto ce i Branitelj tesko vise od boda da izvuce s obzirom na kvalitetu sastava u poredjenju sa Zvijezdom. Ukratko, ocekujem losu utakmicu, dosta tvrdu, sa puno prekrsaja i prekida i bez golova...
LUKAVAC: Radnički slika - Novi Travnik - 1 - Radnicki ce ovo da odradi domacinski, veorma su dobro usli u novu sezonu dok je Novi Travnik vise domacinska ekipa, u gostima ne vjerujem da mogu ugroziti Radnicki...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 26 avg 2015, 07:59

VISOKO: Bosna slika - slikaMetalleghe BSI - X - prednost domaćeg terena na strani Bosne ali igrački je Metalleghe jači, međutim ne toliko da bih mogao odnijeti cijeli plijen, x najrealniji.
KAKANJ: Rudar slika - slika Goražde - 1 - ovaj par mi je uz Jedinstvo najsigurniji 1. Rudar nesmije gubiti bodove kući a mislim da je Goražde jedna od ekipa koja će svoj opstanak probati izboriti domaćim utakmicama, dok na gostovanjima nema šta tražiti pogotovo kod ekipe kao što je Rudar.
BIHAĆ: Jedinstvo slika - slika Čapljina -1- isto važi kao za prethodni par.
S. MOST: Podgrmeč slika - slika GOŠK - 2 - po meni je Podgrmeč glavni kandidat za ispadanje a Gošk sigurno među 3-4 najbolje ekipe u ligi. S tim da bi trebali namiriti i izgubljene bodove kući.
LJUBUŠKI: Sloga slika - slika Budućnost - 1 - Po meni najteži par u ovom kolu za prognozu. Neznam iz kog razloga ali dajem prednost domaćinu.
ORAŠJE: Orašje slika - slika Bratstvo - 1 - mada mislim da su ekipe približnog kvaliteta, prednost domaćeg terena je presudila.
MOSTAR: Branitelj slika - slika Zvijezda - 2 - navijački, mada mislim da je bliži x. U svakom slučaju nebi smio doći 1, jer je Zvijezda u igračkom kadru miljama u prednosti.Po meni Branitelj uz Podgrmeča i Novi Travnik najslabija ekipa u ligi. Da je prvenstvo u već poodmakloj fazi igrao bih čistu 2, ovako zbog Zvijezdine neuigranosti nisam stoposto siguran. Ali opet ponavljam navijački 2.
LUKAVAC: Radnički slika - Novi Travnik - 1 - kec ko munara. Da neobjašnjajem jer ima 101 razlog zašto to mislim. A malo i radi komšijskih odnosa.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 26 avg 2015, 09:02

Dobro je, forum još radi :)

nacelnik
Kontakt:

Post Postao/la nacelnik » 26 avg 2015, 13:20

VISOKO: Bosna - Metalleghe BSI 2 Gosti kvalitetnija ekipa
KAKANJ: Rudar - Goražde 1
BIHAĆ: Jedinstvo - Čapljina 1 3 za 3
S. MOST: Podgrmeč - GOŠK X
LJUBUŠKI: Sloga - Budućnost 1 Sloga puno kvalitetnija ekipa
ORAŠJE: Orašje - Bratstvo 2 Bratstvo naj-kvalitetnija ekipa u ligi,,,

Lukavac - Radnički-N. Travnik... X ekipe jednakih kvaliteta

Rodoč - Branitelj- Zvijezda 1

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 26 avg 2015, 14:04

VISOKO: Bosna slika - slikaMetalleghe BSI - 1 (Mozda prvi poraz Jajcana vrijeme je )

KAKANJ: Rudar slika - slika Goražde - 1 (Domacinske ekipe , obje)

BIHAĆ: Jedinstvo slika - slika Čapljina - 1 (Sigurna i premijerna pobjeda Biscana)

S. MOST: Podgrmeč slika - slika GOŠK - X (Gosk losa ekipa oni su se prosle sezone ispraznili a pocetkom ove sezone ispucali kredit kod saveza.)

LJUBUŠKI: Sloga slika - slika Budućnost - 1 (Ljubasci su solidna ekipa imislim da ce ovo biti prvi poraz i kod komsija)

ORAŠJE: Orašje slika - slika Bratstvo - 1 ( Ne znam kakve su im ambicije, uslove definitivno umaju za PL, znaci uz pronalazak pravih igraca i malo kesha oni bi mogli biti glavni konkurent za ulazak u PL, sto se tice tekme ni nerijeseno nije iskljuceno ali cisto sumnjam u pobjedu kosiluka)

Nedjelja, 30.08.2015 u 16:30

MOSTAR: Branitelj slika - slika Zvijezda - X (Ovde je bez golova ili pak 1-1, ali bit ce zanimljivo)

LUKAVAC: Radnički slika - Novi Travnik 1x (X samo zbog prosle sezone kada smo imali mnogo mnogo kikseva na Josiku)

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 26 avg 2015, 23:19

Pod upitnikom je utakmica Branitelj-Zvijezda.
1947!

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 26 avg 2015, 23:37

Ljumani_Banovici je napisao/la:Pod upitnikom je utakmica Branitelj-Zvijezda.
Zašto?

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 27 avg 2015, 10:06

Plate nema nijedan igrač već 2 mjeseca i kusur dana
1947!

moranjak
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Prva liga FBiH, 4. kolo

Post Postao/la moranjak » 27 avg 2015, 10:18

Ljumani_Banovici je napisao/la:Plate nema nijedan igrač već 2 mjeseca i kusur dana
Koji nemaju plate

DrustveniParazit
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2015./2016.

Post Postao/la DrustveniParazit » 27 avg 2015, 10:28

Jel' ova reprezentativna pauza se odnosi i na Prvu ligu FBiH? Ne sjećam se nešto kako je bilo prošle sezone.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 27 avg 2015, 10:47

I forum je pod upitnikom :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2015./2016.

Post Postao/la GracanicaAA » 27 avg 2015, 11:15

DrustveniParazit je napisao/la:Jel' ova reprezentativna pauza se odnosi i na Prvu ligu FBiH? Ne sjećam se nešto kako je bilo prošle sezone.
Ne...

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 27 avg 2015, 11:55

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 27 avg 2015, 13:18

GracanicaAA je napisao/la:Delegiranje 4. kola Prve lige FBiH

http://nsfbih.ba/upload/documents/Deleg ... 20KOLO.pdf
Jel moguće da nema nijednog delegiranog sudije iz Cazina :shock: ne mogu bilivit, ja sam iznenadjen. Očekivao sam ih kod nas, ali "pida" :)

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 28 avg 2015, 13:51

Bosna - Metalleghe X (Gosti kvalitetniji, međutim, u Visokom je uvijek bilo teško doći do bodova tako da predviđam miroljubivi remi)

Rudar - Goražde 1 (Domaćin pod imperativom pobjede)

Jedinstvo - Čapljina 1 (Nadam se da će sve promjene koje su se desile u klubu iz Bihaća uroditi plodom i da će konačno biti upisana prva ovosezonska trica)

Podgrmeč - GOŠK 2 (Ukoliko se gosti snađu na veoma lošem terenu u Sanskom Mostu očekujem dvicu)

Sloga - Budućnost 1 (Sloga nakon dobrog otvaranja sezone 'prosula' već bodove kući. Protiv Budućnosti će domaći tim predvođen iskusnim strategom sa klupe željeti pokazati da su prethodna dva kola imali samo loš dan i mislim da bi trebali uspjeti upisati nova tri boda na svom kontu)

Orašje - Bratstvo 1 (Orašje je ostalo dužno Gračanlijama od prošle sezone, međutim, mislim da nije došlo vrijeme za vraćanje dugova pa ovdje očekujem dobar susret i na kraju pobjedu domaćina)

Branitelj - Zvijezda 2 (Branitelj sam kao i Zvijezdu gledao prošlog vikenda i solidan su tim. Međutim, Zvijezda u ovoj sezoni ima visoke ambicije i u Mostar se ide po prvu gostujuću tricu ove sezone. Zbog kvaliteta koji je na strani gostiju tipujem na dvojku)

Radnički - Novi Travnik 1 (Radnički je preiskusna ekipa da bi sebi u ovakvim utakmicama dopustila eventualni kiks)

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 avg 2015, 08:52

Bosna - Metalleghe 1(Gosti dosad nista nisu pokazali u vezi najava za dominaciju ove like 1 0 za Bosnu)

Rudar - Goražde 1 (Domaćin ce vrsi pritisak od prve minute na sudije , jednostavno moraju dobit , Gorazde ima solidnu odbranu , mogo bi jedan penal za Rudar bit ovdje)

Jedinstvo - Čapljina 1/2 (Jedinsttvo ako ovo izgubi , skoro pa ce vec bit tesko sa obzirom koliko ekipa ispada a Capljina vidi ovo ko najbolju sansu za bodove sa strane )

Podgrmeč - GOŠK 2 (Gosk bolji )

Sloga - Budućnost 1 ( Sloga sa Ivom na celu je ozbiljna ekipa )

Orašje - Bratstvo 1 ( orasje je domacinska ekipa i plus imaju solidan tim , rjetko ce ko odnjet bodove ))

Branitelj - Zvijezda 1(BRanitelj ce se zabunkerat i dobit Zvjezdu na kontru , osjecaj neki )

Radnički - Novi Travnik1 ( Novi ravnik sam gledao nije me impresionirao tako da kec je tu)
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 avg 2015, 15:23

Subota, 29.08.2015 u 16:30

VISOKO: Bosna - Metalleghe BSI 2 Može ovdje Metalleghe do bodova, a i ako već idu na PL, moraju pobjedjivati sad..

KAKANJ: Rudar - Goražde 1 Siguran Rudar kod kuće

BIHAĆ: Jedinstvo - Čapljina 1 Naša prva pobjeda, biće teška, ali novi trener, došlo je novih igrača, malo su zakrpili, a i sigurno je Čapljinom 3za3 jer mi ovo ne smijemo izgubiti..

S. MOST: Podgrmeč - GOŠK 1 Teška utakmica, mislim da će ovo Gošk dobiti, ali evo sretno Podgrmeču, nadam se da će dobiti

LJUBUŠKI: Sloga - Budućnost x Možda Budućnost mogne i do pobjede, ali teško

ORAŠJE: Orašje - Bratstvo 1 Teška utakmica, ne vjerujem da će bitio puno golova, 1 0 za Orašje

Nedjelja, 30.08.2015 u 16:30

MOSTAR: Branitelj - Zvijezda 1 Mislim da će ovo Branitelj dobiti, iako me najviše vuče na X, ali eto stavljam kec domaćini su, Zvijezda jos nije usla u onu formu i tesko ce im biti, ovdje malo ko uzme bodove

LUKAVAC: Radnički - Novi Travnik 1

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 29 avg 2015, 16:43

U Orašju domaćin vodi već 1:0. Mujić sa penala pogodio mrežu gostiju. Treba istaći i to da domaćin od 2. minute igra sa igračem manje.

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 29 avg 2015, 17:03

Orašje 2:0 Bratstvo
Mujić

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

renato
Kontakt:

Post Postao/la renato » 29 avg 2015, 18:27

NK JEDINSTVO -HNK CAPLJINA 0-2 jazvin,vukelja

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: samirr i 8 gostiju.