Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 31 avg 2015, 12:08

Pa nebi me čudilo da je upravo formiranje opacka, Hodžića i josipovica na kraju i presudilo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 31 avg 2015, 12:15

nerminh74 je napisao/la:Pa nebi me čudilo da je upravo formiranje opacka, Hodžića i josipovica na kraju i presudilo
Pa tako je i bilo.Sad je najvaznije koga dovest za trenera i vise paznje povesti u mladjim kategorijama ko se dovodi.Evo recimo imas ovog Ilica kojeg su lagano mogli dovesti za sitne pare da su ga na vrijeme uocili na onom kampu Bodiroge,ovako se proculo cijena narasla i ovi ga uzese.Vidio sam da je i brat od nekad velikog talenta Djordje Micica dosao u Sparse..mali je 2002 ili 2003 godiste.

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 31 avg 2015, 12:34

S kim smo mi u grupi u kvalifikacijama za ep 2017 :hmmmm: ? Nesto pise na najcitanijem bh portalu rumunija turska i izrael ? :hmmmm: Nisam u toku ?

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 31 avg 2015, 12:59

EdoBa je napisao/la:S kim smo mi u grupi u kvalifikacijama za ep 2017 :hmmmm: ? Nesto pise na najcitanijem bh portalu rumunija turska i izrael ? :hmmmm: Nisam u toku ?

Pusti gluposti nase seniorke su u toj grupi i pocinju kvalifikacije sada u 11 mjesecu
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 31 avg 2015, 13:13

TaRgEt_ je napisao/la:
EdoBa je napisao/la:S kim smo mi u grupi u kvalifikacijama za ep 2017 :hmmmm: ? Nesto pise na najcitanijem bh portalu rumunija turska i izrael ? :hmmmm: Nisam u toku ?

Pusti gluposti nase seniorke su u toj grupi i pocinju kvalifikacije sada u 11 mjesecu
A je li ep za muske isto 2017?

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 31 avg 2015, 13:40

Svašta su promijenili, 2019 je tek SP, nemam pijma kad je idući EB.
A da završim, Široki je totalno u rasulu, smanjen im je budžet, nemaju igrača doslovno. Nisam rekao da se neće snaći, jaka su tu poznanstva, začas mogu dovesti par veterana koji su prije tu igrali, zna se ko je vlasnik Širokog.
Ali nije ni bitno, što se Slobode tiče, Tuzlaci po svom, oni su nebeska ekipa koju je Bog predodredio da osvoji sve titule u svim sportovima. :lol: :lol: Ali možda za 5 ili 10 godina uđu u finale ili zaigraju ABA ligu, ko zna. Trenutno nisu na tom putu, bez obzira kakve snove imali na skupštini.

Može i Burch reći idemo u ABA ligu za tri godine, ali to je nebulozno jer nemaju ni ljude ni igrače ni novac da to sprovedu. Ne vjerujte svemu, dug je put pred našim klubovima. Našoj ligi ne pomaže odskakanje Igokee, odlična pojačanja u ovom prelaznom roku još produbljuju dominaciju. Nedostaje nam mjesta u ABA ligi, nedostaje nam ozbiljne košarke. Jedan Nikolić koji je vrhunski igrač bio u okvirima naše lige, je otišao u njemačkog šampiona radi kvalitete koju posjeduje, ali će se ipak prvo kaliti na posudbi da osjeti jaču košarku. Da li će se ikad više, nakon njega, desiti da igrač iz bh. lige zaigra na svjetskom ili protiv USA? Teško. :thumbup:
Zadnja izmjena: kovacic, dana/u 31 avg 2015, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 31 avg 2015, 13:41

nerminh74 je napisao/la:Sačekaj zar neko ne reče da će doći bajramović, ako on dolazi i sa ovoliko godina najace je pojačanje sparsa
To za Bajramovića je donekle i foluška. Igrat će na otvoreno, a ako mu ispadne i ranije će otići. Isto je bilo i prošle godine ako se sjećaš. I na kraju krajeva nije Keno Jordan pa da može sve sam. Ako ode i Atić ti praktično nemaš 7 od 9-10 igrača koji su imali značajnije minute prošle godine: Buza, ALeksej, Bulić, Josipović, Đurasović, Atić, Opačak... Ko ostaje? Adi, Đoko?, I čitam negdje Hodžić da će ostati. SA Kenom je samo sigran opstanak. DOći će tu još neko sigurno, ali bez obzira an sve ovo im je pravi potez ako mene pitate. Ušli su u dugove jer su krenuli ganjati rezultat i to im se obilo o glavu.
@lotus nije šuplja za Baju, on će vrlo brzo postati član Cedevite. I da Pandža je odbio ponudu, trener će biti Balić

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 31 avg 2015, 13:55

kovacic je napisao/la:Svašta su promijenili, 2019 je tek SP, nemam pijma kad je idući EB.
A da završim, Široki je totalno u rasulu, smanjen im je budžet, nemaju igrača doslovno. Nisam rekao da se neće snaći, jaka su tu poznanstva, začas mogu dovesti par veterana koji su prije tu igrali, zna se ko je vlasnik Širokog.
Ali nije ni bitno, što se Slobode tiče, Tuzlaci po svom, oni su nebeska ekipa koju je Bog predodredio da osvoji sve titule u svim sportovima. :lol: :lol: Ali možda za 5 ili 10 godina uđu u finale ili zaigraju ABA ligu, ko zna. Trenutno nisu na tom putu, bez obzira kakve snove imali na skupštini.

Može i Burch reći idemo u ABA ligu za tri godine, ali to je nebulozno jer nemaju ni ljude ni igrače ni novac da to sprovedu. Ne vjerujte svemu, dug je put pred našim klubovima. Našoj ligi ne pomaže odskakanje Igokee, odlična pojačanja u ovom prelaznom roku još produbljuju dominaciju. Nedostaje nam mjesta u ABA ligi, nedostaje nam ozbiljne košarke. Jedan Nikolić koji je vrhunski igrač bio u okvirima naše lige, je otišao u njemačkog šampiona radi kvalitete koju posjeduje, ali će se ipak prvo kaliti na posudbi da osjeti jaču košarku. Da li će se ikad više, nakon njega, desiti da igrač iz bh. lige zaigra na svjetskom ili protiv USA? Teško. :thumbup:

Kakav si ti kompleksas to je cudo da si procitao kao sto nisi, vidio bi da jos dugo kod nas nema od Abe da je cilj plasirati sr u play off , ali da smo propali nismo. Kompleks je cudo....
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 31 avg 2015, 15:31

TaRgEt_ je napisao/la:
kovacic je napisao/la:Svašta su promijenili, 2019 je tek SP, nemam pijma kad je idući EB.

Kakav si ti kompleksas to je cudo da si procitao kao sto nisi, vidio bi da jos dugo kod nas nema od Abe da je cilj plasirati sr u play off , ali da smo propali nismo. Kompleks je cudo....

Neka ti je rekao, pa ti se opet srdačno pozdravljaj sa strukom Sparsa kad dođu u Tuzlu.( doduše to su bile mlađe selekcije, za starije nisam vidio to nepratim) :mrgreen:
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 31 avg 2015, 15:51

kim je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:

Neka ti je rekao, pa ti se opet srdačno pozdravljaj sa strukom Sparsa kad dođu u Tuzlu.( doduše to su bile mlađe selekcije, za starije nisam vidio to nepratim) :mrgreen:

Ljudi u Sparsima od trenera pa nadalje su dobri ljudi za razliku od ovog pacenika :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 31 avg 2015, 15:53

Ljudi u Sparsima od trenera pa nadalje su dobri ljudi za razliku od ovog pacenika :)

Jesi ovo ti prvi pustio vijest za novog im trenera, na onom portalu, a probali su ljudi ne ide fudbal i košarka zajedno, valjda uvidi Selim paša ili mu Alek na kraju to kaže, da mu ne upropasti igrače.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 31 avg 2015, 16:21

kovacic je napisao/la: Ali nije ni bitno, što se Slobode tiče, Tuzlaci po svom, oni su nebeska ekipa koju je Bog predodredio da osvoji sve titule u svim sportovima. :lol: :lol: Ali možda za 5 ili 10 godina uđu u finale ili zaigraju ABA ligu, ko zna. Trenutno nisu na tom putu, bez obzira kakve snove imali na skupštini.
Ne znam koju si ti skupstinu gledao i kojeg kluba, ali to na ovoj skupstini Slobode nisi cuo sigurno (ne ulazim u to kakvi su odroni od ljudi u njoj).
O tim Sparsima čiji si vjerovatno jedini navijač pričaš kao da je klub sa bogatom historijom i tradicijom, a ne kao o klubu koji nije proslavio 10 godina kako treba (kao ni ova Sloboda). Pričaš o Sparsima kao da ste vi igrali ta finala i igrali ABA ligu, a od istih ste isto daleko koliko i Sloboda, a o tvom klubu dovoljno govori činjenica da na utakmici Spars - Sloboda u Sarajevu bude više navijača Slobode nego Sparsa.

Kažeš Široki u rasulu nemaju igrača u klubu, a vi kao imate, glavni igrači vam otišli, a talente mijenjate sa Manjgafićem, Pirićem i ostalom klapom, popusti molim te te priče o ABA ligi koja koja je kao predodređena da je Sparsi igraju :stop:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 31 avg 2015, 16:30

Ja samo želim ABA u Sarajevu. I tačka. Na bilo koji način. To za navijače nije tačno, apsolutno ni brojčano ni zvučno, ima i snimak kao dokaz.
Tuzlanski lobi je jak, neću dalje u diskusiju.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 31 avg 2015, 16:40

kovacic je napisao/la:Ja samo želim ABA u Sarajevu. I tačka. Na bilo koji način. To za navijače nije tačno, apsolutno ni brojčano ni zvučno, ima i snimak kao dokaz.
Tuzlanski lobi je jak, neću dalje u diskusiju.
Da, da armija navijača Sparsa, vi ste svoju šansu za ABA ligu propustili u prošle 2 sezone. O lobiju se nađe pričati navijač Sparsa, klub koji je dobro pokazao svoj lobi kroz sezonu i onda se nađu pričati nešto o tuzlanskom lobiju, kakva ironija :bow: Okupite se protiv Igokee, Širokog i nas, dok na ostalim utakmicama možeš komotno čuti Trbića šta priča.

Dugo će se načekati i Tuzla i Sarajevo i svi ostali, osim Širokog i Aleksandrovca na ABA ligu.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 sep 2015, 14:23

prije nego obrisem ovo sto ste nasrali, neka mi neko samo objasni kakve veze ovo ima sa temom?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 01 sep 2015, 17:59

KK_Bosna je napisao/la:prije nego obrisem ovo sto ste nasrali, neka mi neko samo objasni kakve veze ovo ima sa temom?

Ma to ti je naša pamet, ali količina emancipacije i kulture dialoga, a i ti si nam pomogao, mislim realno gledajući nema puno, ali suštinski ima, jer naši klubovi bi trebali pomoći i praviti potencijalne reprezentativce,ali su u takom stanju da je smiješno i žalosno, ali eto mi očekujemo da oni nekog novog stvore, i da mnogi će se složiti da jedina mogućnost da oni naprave neki iskorak leži u tome da neko osim širokog i aleksandrovčana, se plasira u ABA ligu, a prepucavnja ko je uparavu i "koje veći insajder" . mislim ti imaš svako prst na obaraču, ali čemu brisat ako se govorilo ko može i ko želi stvoritnove potencijalne reprezentativce i koji su uslovi za to (ABA liga).

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 01 sep 2015, 18:38

KK_Bosna je napisao/la:prije nego obrisem ovo sto ste nasrali, neka mi neko samo objasni kakve veze ovo ima sa temom?
A ironija svega je ta da je zapoceo i ucestvovao u diskusiji moderator :zviz:

Da ne bude opet potpuni offtopic, nekadasnji kapiten Jasmin Hukic u Cibosima :)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 sep 2015, 20:24

kim je napisao/la:

Ma to ti je naša pamet, ali količina emancipacije i kulture dialoga, a i ti si nam pomogao, mislim realno gledajući nema puno, ali suštinski ima, jer naši klubovi bi trebali pomoći i praviti potencijalne reprezentativce,ali su u takom stanju da je smiješno i žalosno, ali eto mi očekujemo da oni nekog novog stvore, i da mnogi će se složiti da jedina mogućnost da oni naprave neki iskorak leži u tome da neko osim širokog i aleksandrovčana, se plasira u ABA ligu, a prepucavnja ko je uparavu i "koje veći insajder" . mislim ti imaš svako prst na obaraču, ali čemu brisat ako se govorilo ko može i ko želi stvoritnove potencijalne reprezentativce i koji su uslovi za to (ABA liga).
moram otici u off da odgovorim, djelimicno si u pravu, zdrava diskusija o tome koji klub nam moze dati kojeg potencijalnog reprezentativca svakako ima mjesta, ali razglabanje o unutrasnjoj strukturi, finansijskoj moci i kadrovskim rjesenjima sparsa zaista nemaju mjesta jna ovoj temi... sparsi imaju svoju temu, a na njoj se, zanimljivo, to nista ne pise... a moze se jako zanimljiva diskusija o tome voditi, ja bih se prvi ukljucio u nju ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 sep 2015, 07:26

albijanic potpisao za sutjesku

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 15 sep 2015, 20:34

Vrabac u Partizanu?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.