La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

semafresh
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la semafresh » 06 maj 2010, 22:07

Dobro jel najjaca bas i neznam, al sigurno medju prvim ligama svijeta, pogledaj samo repku Španije, razvaljuju ljudi. Šta je Liverpool bez španaca :D Primera ima El Classico, najpoznatiji derbi na svijetu, Primera ima Valenciju, Athletic, Deportivo, Espanyol, Villareal, Sevillu, nije to malo, brate!
Naš je Željo prvi ponovo... THE MANIACS 1987

El_Pipita
Kontakt:

Post Postao/la El_Pipita » 07 maj 2010, 15:51

semafresh je napisao/la:Dobro jel najjaca bas i neznam, al sigurno medju prvim ligama svijeta, pogledaj samo repku Španije, razvaljuju ljudi. Šta je Liverpool bez španaca :D Primera ima El Classico, najpoznatiji derbi na svijetu, Primera ima Valenciju, Athletic, Deportivo, Espanyol, Villareal, Sevillu, nije to malo, brate!
Samo im jos Zeljo fali :P
"Raul" Made :1994/95 ;Exp. N/A

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 08 maj 2010, 13:04

Veceras Athletic igra protiv Reala iz Madrida. 99% šanse su izgubljene za Evropu odigravši kod kuće 1:1 protiv Malage, tako da mislim da igrači Athletica veceras i nemaju poseban motiv da igraju, jedino sto je Real jedan od najvecih rivala Athletica. Navijači već stižu u Madrid...
slika

Athletic u sljedecem sastavu: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Llorente, Yeste, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Etxeberria, Gurpegi, Javi Martínez, Iturraspe, Muniain and De Marcos.

AUPA ATHLETIC!

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 08 maj 2010, 18:56

momci kakvo je stanje u Segundi, ko se vraca u Primeru, kakav je Betis, de malo opisite, ne pratim bas :mrgreen:
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 maj 2010, 18:57

nevjernik je napisao/la:momci kakvo je stanje u Segundi, ko se vraca u Primeru, kakav je Betis, de malo opisite, ne pratim bas :mrgreen:
betis slab skroz ali imaju sanse za ulazak :roll: real sociedad ,Hercules,Cartagena, :shock: Levante,Elche se bore za ulazak 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 08 maj 2010, 19:03

eto bar Sociedad ulazi, steta za Betis, veliki je to klub, prije par godina igrao i Ligu prvaka ako se ne varam, evo ova Cartagena me malo iznenadila, nisam znao da su tako dobri
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 08 maj 2010, 19:05

Nadam se da ce se Levante uspjeti vratiti u Primeru, nedostaje mi gradski derbi :)
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 maj 2010, 19:06

volio bi i ja da Betis udje jer fali primeri taj derbi za Sevillom isto tako bi volio da Elche udje vidjecemo ima jos mislim 8 kola do kraja :)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 08 maj 2010, 19:10

evo gledam sad tabelu i vidim da B tim Villareala ima sanse za ulazak, Murcia, Albacete, Cadiz slabi

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 maj 2010, 19:16

nevjernik je napisao/la:evo gledam sad tabelu i vidim da B tim Villareala ima sanse za ulazak, Murcia, Albacete, Cadiz slabi
Naravno da nemaju šansu da uđu, jer ne mogu igrati u istom rangu kao i Villareal. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 08 maj 2010, 19:19

e vidis razmisljao sam o tome, al nisam bio siguran da je tako, al eto meni bi to bilo extra :lol:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 maj 2010, 20:39

nevjernik je napisao/la:evo gledam sad tabelu i vidim da B tim Villareala ima sanse za ulazak, Murcia, Albacete, Cadiz slabi
zao mi je Cadiza mozda ispadnu u 3 ligu :( a imaju jedne od najboljih navijaca uopste u spaniji a sto se tice villareal b sada su popusili od las palmasa petardu :lol:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 maj 2010, 12:48

1. Barcelona 37 30 6 1 96
2. Real Madrid 37 31 2 4 95
3. Valencia 37 20 8 9 68
4. Sevilla 37 18 6 13 60
5. Mallorca 37 17 8 12 59
6. Getafe 37 16 7 14 55
7. Villarreal 37 16 7 14 55
8. Athletic B. 37 14 9 14 51
9. Atlético M. 37 13 8 16 47
10. Deportivo 37 13 8 16 47
11. Espanyol 37 11 11 15 44
12. Osasuna 37 11 9 17 42
13. Almería 37 10 12 15 42
14. Sporting G. 37 9 13 15 40
15. Zaragoza 37 10 10 17 40
16. Málaga 37 7 15 15 36
17. Racing 37 8 12 17 36
18. Valladolid 37 7 15 15 36
19. Tenerife 37 9 9 19 36
20. Xerez 37 8 9 20 33

drago mi je za zaragozu a mogao bi ispasti racing tim koji totliko sezona u primeri mislim 50 -tak :roll: :roll:

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 09 maj 2010, 12:56

Athletic Bilbao se zakovao na osmoj poziciji tako da smo i pobjedili sa 1:5 ostali bi tu zbog kikseva nevjerovatnih zicerskih protiv Malage i Zaragoze kada je i Getafe i Villareal kiksao bodove. Evropa ćao!!!

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 10 maj 2010, 18:08

To ko je veci klub dokazuje i cinjenica da Bilbao nikada nije igrao u drugoj ligi, dok Patetiko iliti Madridske tetkice jeste. Zna se ciji stadion je najstariji u cijeloj Španiji, ko je bio osnovatelj lige uz Real i Barcu, ko je bio rame uz rame s njima, ko donedavno nije nikad imao sponzora, nikad stranca, placenika koji bi igrao samo radi para, cantera buraz. Halo cantera se provodi, a nikad ispali iz lige, dok je kod vas drukcije to, igrali ste u segundi.
Atletikova najveca pobjeda je bila 1931 cak sa 12:1 pobjedili nekakvu Barcelonu, 8 puta ligu osvojili, 24 puta kup, jednom super kup, hoćemo se dalje rokat il si skonto ko kosi ko vodu nosi 8-)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 maj 2010, 18:13

joj nakon 100 godina ispali u segundu WOW pa tadasnji prjecednik Jesus Gil koji je vodio klub je imao novcanih problema i tako je klub zapao u veliku krizu i ispao ali se vratio za 2 godine i svake godine je bolje plasiran od Baskijaca ! a nije najstariji San Mames u Spaniji nego je Stadion Sporting Gijona El Molinon najstariji ;) ;) imate tih 23 kupa kralja uz 60-tih vise i to je to Atletico je 3 najveci spanski klub to svak zna .Sto se tice Primere ili Historije tu ti instruktor mogu biti pa pazi sta pises 8-) a ti uostalom navijas za Marseile tako da neces mi zgaditi Athletic jer nisi pravi navijac tog kluba ;)

kada bi se gledali kupovi Real Madrid bi bio Mala Maca za Barcu 8-)

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 10 maj 2010, 18:17

semafresh je napisao/la:To ko je veci klub dokazuje i cinjenica da Bilbao nikada nije igrao u drugoj ligi, dok Patetiko iliti Madridske tetkice jeste. Zna se ciji stadion je najstariji u cijeloj Španiji, ko je bio osnovatelj lige uz Real i Barcu, ko je bio rame uz rame s njima, ko donedavno nije nikad imao sponzora, nikad stranca, placenika koji bi igrao samo radi para, cantera buraz. Halo cantera se provodi, a nikad ispali iz lige, dok je kod vas drukcije to, igrali ste u segundi.
Atletikova najveca pobjeda je bila 1931 cak sa 12:1 pobjedili nekakvu Barcelonu, 8 puta ligu osvojili, 24 puta kup, jednom super kup, hoćemo se dalje rokat il si skonto ko kosi ko vodu nosi 8-)
Uz Liverpool najviše volim Barcelonu ali klub koji najviše respektuje u Španiji je Atletic Bilbao iz više razloga. :)
FK Pjetlovi

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 10 maj 2010, 18:20

Ti ovako, navijas za Elche, pa Atletiko, pa Barcu, a ja Marseille :?
Ima li ijedan moj post na temi o Marseju ili da sam taj klub ikad spomenuo, usput najdrazi su mi u Francuskoj, sto jest jest...
Instruktore, da znas toliko o Španskim timovima koliko glumiš španca, nebi navijao za Patetiko ;)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 maj 2010, 18:22

semafresh je napisao/la:Ti ovako, navijas za Elche, pa Atletiko, pa Barcu, a ja Marseille :?
Ima li ijedan moj post na temi o Marseju ili da sam taj klub ikad spomenuo, usput najdrazi su mi u Francuskoj, sto jest jest...
Instruktore, da znas toliko o Španskim timovima koliko glumiš španca, nebi navijao za Patetiko ;)
3 najveci spanski klub ;) Atletico Madrid !!! navijas za norwich,Everton,Levante, hos da nastavim? nema ni jedan post zato sto imas 10 nikova LOL

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 10 maj 2010, 18:23

Patetiko je samo simpa klub, ko je veci govori sam cinjenica koliko ima Bilbao trofeja i ko je igro u segundi!
Pametniji popušta... ;)

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.