FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
VW boss Martin Winterkorn, who has ties with both the Bundesliga champions and Wolfsburg, believes the Belgian's move back to the Premier League was financially motivated
Manchester City’s signing of Kevin De Bruyne is the latest example of the Premier League’s unrivalled spending power, according to Volkswagen boss Martin Winterkorn.
VW-owned Wolfsburg spent the entire summer trying to resist offers for the Belgian playmaker, but, after a drawn out saga, eventually relented as City got their man in a £55 million deal.
And Winterkorn, who also sits on the supervisory board at Bayern Munich and is rumoured to have pushed for die Roten to sign De Bruyne, admits the spending power of English clubs is impossible to resist, with even the German champions playing catch up.
“Sometimes we are powerless against such sums,” the 68-year-old told Bild.
“Even Bayern Munich, who were interested [in De Bruyne], has said the same at the end of the day. Against such sums we cannot compete at the moment.”
He continued: “Whether [the £55m fee] is justified or not, we would have preferred that Kevin had stayed with us. But the conditions are as they are.
“When the English media pay these sums [record-breaking TV money deal], and with plenty of other donors, then you have to consider what to do to prevent the sell-off in Germany.”
Winterkorn believes De Bruyne would have been better placed staying at Wolfsburg, where he was the focal point of the team, to continue his development, suggesting the transfer was financially motivated.
“The fact that a player like Kevin De Bruyne will be leaving us, of course, is a great pity. We are sorry,” he added.
“For financial reasons, I can understand him, for sporting reasons I do not understand him. I am not convinced that he plays the role at Manchester City that he has played with us. One more year with us would have been good for him. That would have been the right thing for his sporting career.”
How yes no.Da je bajernu trabao de brujne budite sigurni da bi bio nas da li za svotu od 50,60 ili kolko vec miliona.
Manchester City’s signing of Kevin De Bruyne is the latest example of the Premier League’s unrivalled spending power, according to Volkswagen boss Martin Winterkorn.
VW-owned Wolfsburg spent the entire summer trying to resist offers for the Belgian playmaker, but, after a drawn out saga, eventually relented as City got their man in a £55 million deal.
And Winterkorn, who also sits on the supervisory board at Bayern Munich and is rumoured to have pushed for die Roten to sign De Bruyne, admits the spending power of English clubs is impossible to resist, with even the German champions playing catch up.
“Sometimes we are powerless against such sums,” the 68-year-old told Bild.
“Even Bayern Munich, who were interested [in De Bruyne], has said the same at the end of the day. Against such sums we cannot compete at the moment.”
He continued: “Whether [the £55m fee] is justified or not, we would have preferred that Kevin had stayed with us. But the conditions are as they are.
“When the English media pay these sums [record-breaking TV money deal], and with plenty of other donors, then you have to consider what to do to prevent the sell-off in Germany.”
Winterkorn believes De Bruyne would have been better placed staying at Wolfsburg, where he was the focal point of the team, to continue his development, suggesting the transfer was financially motivated.
“The fact that a player like Kevin De Bruyne will be leaving us, of course, is a great pity. We are sorry,” he added.
“For financial reasons, I can understand him, for sporting reasons I do not understand him. I am not convinced that he plays the role at Manchester City that he has played with us. One more year with us would have been good for him. That would have been the right thing for his sporting career.”
How yes no.Da je bajernu trabao de brujne budite sigurni da bi bio nas da li za svotu od 50,60 ili kolko vec miliona.
Douglas Costa:"Danas je san postao stvarnost. Ponosan sam što ću igrati za Bayern, klub u kojem su igrali mnogi poznati Brazilci. Učinit ću sve da opravdam očekivanja"
Čovjek je upravu. Mi nemamo taj novac za jednog igrača ali imamo za par njih ako shvaćaš šta hoću da kažem.Kufur je napisao/la:How yes no.Da je bajernu trabao de brujne budite sigurni da bi bio nas da li za svotu od 50,60 ili kolko vec miliona.
muamerc je napisao/la:Čovjek je upravu. Mi nemamo taj novac za jednog igrača ali imamo za par njih ako shvaćaš šta hoću da kažem.Kufur je napisao/la:How yes no.Da je bajernu trabao de brujne budite sigurni da bi bio nas da li za svotu od 50,60 ili kolko vec miliona.

Douglas Costa:"Danas je san postao stvarnost. Ponosan sam što ću igrati za Bayern, klub u kojem su igrali mnogi poznati Brazilci. Učinit ću sve da opravdam očekivanja"
Da li cemo ici po stopera i bekap napadaca? Ima jos 4,5 sata do kraja roka. Spominje se Coleman iz Evertona kao stoper.
ne vjerujem da ce se iko vise dovoditi, a Coleman je jedan od najboljih desni bekova engleske lige tesko da on moze igrati stopera....muamerc je napisao/la:Da li cemo ici po stopera i bekap napadaca? Ima jos 4,5 sata do kraja roka. Spominje se Coleman iz Evertona kao stoper.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Pa da, to ga je i preporučilo za stopera u Bayernuphily je napisao/la:ne vjerujem da ce se iko vise dovoditi, a Coleman je jedan od najboljih desni bekova engleske lige tesko da on moze igrati stopera....muamerc je napisao/la:Da li cemo ici po stopera i bekap napadaca? Ima jos 4,5 sata do kraja roka. Spominje se Coleman iz Evertona kao stoper.

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Da, jeste, lapsus. Prevarilo me je to sto se spominje kao zamjena za odlazak Dantea.phily je napisao/la:ne vjerujem da ce se iko vise dovoditi, a Coleman je jedan od najboljih desni bekova engleske lige tesko da on moze igrati stopera....muamerc je napisao/la:Da li cemo ici po stopera i bekap napadaca? Ima jos 4,5 sata do kraja roka. Spominje se Coleman iz Evertona kao stoper.
momci good news
javi is back ,momcina poceo sa treninzima
.

- Bayern@heart
- Kontakt:
Kako je samo lijepo vidjeti ovog momka iz baskije da trenira daj Bože da bude opet onaj stari igrač koji je kupio sve navijače Bayerna svojom borbenošću. Želim mu puno zdravlja i uspjeha u ovoj i predstojećim sezonama u dresu Bayerna. Javi welcome back
A novi naziv za zamjene Robberya je
Očekuje li se možda neki transfer do kraja dana
A novi naziv za zamjene Robberya je
Costaman moćno zvučiaus "Robbery" wird "Costaman"

Očekuje li se možda neki transfer do kraja dana

- Centre forward
- Kontakt:
Povratak Javia je naše najveće pojačanje. Sad ga samo polako uvodit' u igru da uhvati ritam i formu. Od prve utakmice kako je odigr'o za Bayern post'o mi je drag a ni sam ne znam što, jer inače južnjake ne volim. Al' on ima ono nešto, kad je on na terenu smireniji sam 50 %
Jednostavno, ima takvih insana.
K'o što 'lega iznad reče imal' šta za transfere ? Volio bih da nekog dovedu, čisto onako navijački, da bude zanimljivije.
PS: Ni dan danas mi nije jasno kako smo maznuli Vidala za onako male pare, msm, pazi šta se dešava na tržištu.

K'o što 'lega iznad reče imal' šta za transfere ? Volio bih da nekog dovedu, čisto onako navijački, da bude zanimljivije.

PS: Ni dan danas mi nije jasno kako smo maznuli Vidala za onako male pare, msm, pazi šta se dešava na tržištu.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Centre forward je napisao/la: PS: Ni dan danas mi nije jasno kako smo maznuli Vidala za onako male pare, msm, pazi šta se dešava na tržištu.

evo jedan transfer za raju ali u pitanju su zene

Bayern Munich sign American Kristie Mewis to one year contract

Eve ga svjeze sa danasnjeg treninga

ps:zaboravih piza legendo havala ti za sve one fine trenutke koje si nam donio noseci dres svetinje ,neka ti je jlegendo sa srecom u daljem zivotu i da jednog dana treniras nasu svetinju

Takodje DANTE sta reci za tu ljudinu ,hvala ti legendo sto si bio dio nas i sto i u svetom dresu pisao svetinju zajedno sa ostalim momcima hvalati care na svemu ,hvala ti za nezaboravnu 2013 usao si u besmrtne .

Zadnja izmjena: Kufur, dana/u 31 avg 2015, 20:24, ukupno mijenjano 1 put.
Ja, bukvalno, kad god vidim Javia da trenira ja kontam došao novi igrač i to veliko pojačanje. Od njegovog povratka nema većeg pojačanja.
muamerc je napisao/la:Ja, bukvalno, kad god vidim Javia da trenira ja kontam došao novi igrač i to veliko pojačanje. Od njegovog povratka nema većeg pojačanja.
bice ako ga guardiola bude koristio na pravi nacin ,da hoce neko garantovati da ce igrati na svojoj primarnoj poz.DMF alii,pepi dok je tu nista od toga 95%

Neće al bez obzira. Jel fakat misliš da može raditi zadatke kao što Alonso radi pa da ide na tu poziciju. Neće to igrati, biće štoper, ne treba se zavaravati.Kufur je napisao/la:muamerc je napisao/la:Ja, bukvalno, kad god vidim Javia da trenira ja kontam došao novi igrač i to veliko pojačanje. Od njegovog povratka nema većeg pojačanja.
bice ako ga guardiola bude koristio na pravi nacin ,da hoce neko garantovati da ce igrati na svojoj primarnoj poz.DMF alii,pepi dok je tu nista od toga 95%![]()
zasto da ne ,istinina njemu ce trebati vremena da udje u formu i da osjeti travnjak ,ali sansa mu se treba dati .muamerc je napisao/la:Neće al bez obzira. Jel fakat misliš da može raditi zadatke kao što Alonso radi pa da ide na tu poziciju. Neće to igrati, biće štoper, ne treba se zavaravati.Kufur je napisao/la:muamerc je napisao/la:Ja, bukvalno, kad god vidim Javia da trenira ja kontam došao novi igrač i to veliko pojačanje. Od njegovog povratka nema većeg pojačanja.
bice ako ga guardiola bude koristio na pravi nacin ,da hoce neko garantovati da ce igrati na svojoj primarnoj poz.DMF alii,pepi dok je tu nista od toga 95%![]()

nije Javi igrač baš isti kao Alonso, Alonso je više kreacija a Javi je destrukcija, mislim da će u ovom Pepovom mrtvom sistemu, 3-5-2 il 3-6-1, Javi sjest ko kec na desetku na poziciju stopera
On je drugačiji tip igrača. On je destruktivac, mašina, tenk i kao takav ne može tu biti i organizirati akcije. Mi više, više NE IGRAMO kao što je bilo kod Juppa gdje je takav jedan igrač bio važan kao sad Alonso. Sad igramo skroz drugo, na posjed, na kontrolu lopte gdje su pasovi, duge lopte i kontrola lopte na toj poziciji vrlo važne - a za to je potreban Alonso. Jedino kad budemo igrali protiv Barse, Arsenala ili ManUtd gdje su slične filozofije koje gaje posjed Javi može igrati na svojoj poziciji. I mene duša boli šzto ne igra na svojoj poziciji ali šta sad, moramo se pomiriti s tim.Kufur je napisao/la:zasto da ne ,istinina njemu ce trebati vremena da udje u formu i da osjeti travnjak ,ali sansa mu se treba dati .
muamerc je napisao/la:On je drugačiji tip igrača. On je destruktivac, mašina, tenk i kao takav ne može tu biti i organizirati akcije. Mi više, više NE IGRAMO kao što je bilo kod Juppa gdje je takav jedan igrač bio važan kao sad Alonso. Sad igramo skroz drugo, na posjed, na kontrolu lopte gdje su pasovi, duge lopte i kontrola lopte na toj poziciji vrlo važne - a za to je potreban Alonso. Jedino kad budemo igrali protiv Barse, Arsenala ili ManUtd gdje su slične filozofije koje gaje posjed Javi može igrati na svojoj poziciji. I mene duša boli šzto ne igra na svojoj poziciji ali šta sad, moramo se pomiriti s tim.Kufur je napisao/la:zasto da ne ,istinina njemu ce trebati vremena da udje u formu i da osjeti travnjak ,ali sansa mu se treba dati .

Slazem se kod javia je dominatniji def.destruktivniji karakter i svakako ptoiv velikih momcadi kada dodje vakat za to ako bude zdravlja i srece pustiti ga sa lanaca pa da vidimo jeli babuka zaboravio orati teren

Ne potcjenjujem Javia ali niko u našoj ekipi ne razumije Pepovu igru kao što je Alonso, Lahm i Muller razumiju (čak bi se smio usuditi reći i Rafinja, Bernat al da ne budem neshvćen i ismijan neću). Ni Alcantara, jer radi ono što Pep ne voli a to je da se puno se igra s loptom i puno je neodgovoran. I zbog toga oni nabrojani će igrati važne uloge.
Kad pogledam ovaj video, cista euforija, ma dragost gledati Javija I Riberija kako lete po terenu. Jos samo da se Franck oporavi, jednostavno mora odigrati u ovoj sezoni, kroz sta covjek prolazi je nehumano. Haj ti ostani pribran sa tol'ko povreda. 

FC Bayern -/- THE Ohio State University
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.