FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Martinez ne može igrati štopera na visokom nivou, barem ne po onome što je pokazao u par utakmica u Bayernu. Jednostavno previše riskantno to izgleda za štopera tj. previše ispada i zaboravlja da ne igra više zadnjeg veznog i da je zadnji igrač u odbrani. Određena taktička naivnost ili urođeni instikt za presjecanje lopte.
Zna se koja je njegova idealna pozicija i šta može pružiti na njoj i to je pure worldclass. Sve ostalo je izmišljanje tople vode i pravljenje "od bureka zeljanicu" slično kao po pitanju Lahm-a.
Btw igrati štopera u Athletiku i igrati štopera u Bayernu su dva različita pojma...
Zna se koja je njegova idealna pozicija i šta može pružiti na njoj i to je pure worldclass. Sve ostalo je izmišljanje tople vode i pravljenje "od bureka zeljanicu" slično kao po pitanju Lahm-a.
Btw igrati štopera u Athletiku i igrati štopera u Bayernu su dva različita pojma...
Ne bih se složio da je Martinez na stoperu izmišljanje tople vode jer je on i došao kao stoper, tačnije u Bilbau je igrao 90 % utakmica na stoperu, ostalo kao zadnji vezni. Te sezone su imali baš dobru epizodu u Evropi, prošli United i Schalke da bi izgubli od Atletiko Madrida u finalu i mislim da je u svakoj utakmici, a protiv Uniteda sigruno, igrao stopera u formaciji sa tri stopera nazad.
Kad je došao ja sam mislio da se radi o pojačanju na mjestu stopera, mada mi nije bilo neobično kad ga je Jupp počeo stavljati na zadnjeg veznog jer je i tu znao ponekad igrati.
Da se razumijemo, u Pepovom sistemu on nije baš idealan stoper i ima boljih rješenja, malo je trom, spor i daleko je bolji u postavljenoj odbrani nego li kad brani kontre i polukontre što je veoma često slučaj kad Bayern igra, ali da može igrati tu poziciju, itekako.
Kad je došao ja sam mislio da se radi o pojačanju na mjestu stopera, mada mi nije bilo neobično kad ga je Jupp počeo stavljati na zadnjeg veznog jer je i tu znao ponekad igrati.
Da se razumijemo, u Pepovom sistemu on nije baš idealan stoper i ima boljih rješenja, malo je trom, spor i daleko je bolji u postavljenoj odbrani nego li kad brani kontre i polukontre što je veoma često slučaj kad Bayern igra, ali da može igrati tu poziciju, itekako.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Ovo stoji.....ceze je napisao/la:Ne bih se složio da je Martinez na stoperu izmišljanje tople vode jer je on i došao kao stoper, tačnije u Bilbau je igrao 90 % utakmica na stoperu, ostalo kao zadnji vezni. Te sezone su imali baš dobru epizodu u Evropi, prošli United i Schalke da bi izgubli od Atletiko Madrida u finalu i mislim da je u svakoj utakmici, a protiv Uniteda sigruno, igrao stopera u formaciji sa tri stopera nazad.
Jupp je jako dobro poznavao i želio Javija, a od početka ga je i planirao u veznom redu...ceze je napisao/la:Kad je došao ja sam mislio da se radi o pojačanju na mjestu stopera, mada mi nije bilo neobično kad ga je Jupp počeo stavljati na zadnjeg veznog jer je i tu znao ponekad igrati.
Ovo je otprilike istina. Ma uglavnom, Javi može odigrati kvalitetno stopera, ali za tako nešto se moraju ispuniti određene pretpostavke. A već se ovdje znalo spomenuti, da svaki stoper u ovom Pepovom sistemu zna loše izgledati. Ono kada ne prođe taj osnovni Pepov plan kako treba, onda stoperi bivaju ostavljeni na vjetrometini....ceze je napisao/la: Da se razumijemo, u Pepovom sistemu on nije baš idealan stoper i ima boljih rješenja, malo je trom, spor i daleko je bolji u postavljenoj odbrani nego li kad brani kontre i polukontre što je veoma često slučaj kad Bayern igra, ali da može igrati tu poziciju, itekako.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Znam, sjećam se, nego kad se prvi put doveo u kontekst Bayerna mislio sam da ga dovodi kao stopera, nisam se baš najbolje izrazio. Ne mislim da je to bilo silom prilika ili neki eksperiment.effe_sa je napisao/la:Jupp je jako dobro poznavao i želio Javija, a od početka ga je i planirao u veznom redu...ceze je napisao/la:Kad je došao ja sam mislio da se radi o pojačanju na mjestu stopera, mada mi nije bilo neobično kad ga je Jupp počeo stavljati na zadnjeg veznog jer je i tu znao ponekad igrati.
Razumijemo se uglavnom.
Javi je jeebbeni Yaya Toure
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens
Očigledno da nije idealno rješenje za štopera i eto slažemo se.
Zna se koja je odlika njegove igre i šta ga čini vrhunskim igračem a to su trka-energičnost, pokrivanje terena, čitanje pasova a sve ovo je oduzeto ili umanjeno stavljanjem na poziciju štopera ili Izmišljanje tople vode, pametovanje, korištenje u nuždi itd.
Zna se koja je odlika njegove igre i šta ga čini vrhunskim igračem a to su trka-energičnost, pokrivanje terena, čitanje pasova a sve ovo je oduzeto ili umanjeno stavljanjem na poziciju štopera ili Izmišljanje tople vode, pametovanje, korištenje u nuždi itd.
Sve je to oduzeto ili umanjeno staljanjem na poziciju stopera u određenim okolnostima, sistemima, taktikama.thulkazal je napisao/la:Očigledno da nije idealno rješenje za štopera i eto slažemo se.
LvG je izgleda poslao ponudu za Robbena, taj lik haman ne odustaje od svojih gluposti.
Stern des Südens
Ma ne znam kako se uopće nada da ćemo ga prodati. Zna li on da smo tanki sa krilima?
[youtube][/youtube]

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Tek je došao, dok skonta kretnje. Prvu je dobro samo je kasnio a drugu je pogriješio. Neki su tu evo treća godina pa još ne kontaju.Rajaz je napisao/la:
Ima li novosti o Ribery-u? U petak je isao na pregled...
Stern des Südens
Ima, do kraja godine je out.proFCB je napisao/la:Ima li novosti o Ribery-u? U petak je isao na pregled...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sta je to bilo sa Alcantare, jel se zna koliko je ozbiljna ta povreda s obzirom da je prekinuo trening?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ne znam šta se ima siliti Martinez na stoperu kada je sve one utakmice koje je odradio na stoperu u Bayernu pod Guardiolom izgledao jako loše.
U ovakvoj postavci igre odbrana bi nam bila još ranjivija, sa zadnjom linijom na centru ne mogu zamisliti Martineza da ganja nekoga u tom vakumu koji ostaje između zadnje linije i Neuera. Često su i Boateng i Benatia izgledali smiješni u postojećem sistemu a kako bi tek bilo sa Martinezom. Druga bi priča bila da on ima beton ispred sebe u veznom redu da mu pomažu, kod nas je problem da ako se prođe taj prvotni presing stoperi su u velikim problemima, također ako se izgubi lopta na sredini stoperi su opet u velikim problemima. Ne treba sada govoriti da se poklope neke stvari Martinez bi mogao uspješno igrati na stoperu jer je valjda jasno da se ti preduslovi kod Pepa neće ispuniti.
Kao što je neko već govorio staviti Vidala i Martineza na dmf Alcantaru ispred njih i sve bi pojeli.
U ovakvoj postavci igre odbrana bi nam bila još ranjivija, sa zadnjom linijom na centru ne mogu zamisliti Martineza da ganja nekoga u tom vakumu koji ostaje između zadnje linije i Neuera. Često su i Boateng i Benatia izgledali smiješni u postojećem sistemu a kako bi tek bilo sa Martinezom. Druga bi priča bila da on ima beton ispred sebe u veznom redu da mu pomažu, kod nas je problem da ako se prođe taj prvotni presing stoperi su u velikim problemima, također ako se izgubi lopta na sredini stoperi su opet u velikim problemima. Ne treba sada govoriti da se poklope neke stvari Martinez bi mogao uspješno igrati na stoperu jer je valjda jasno da se ti preduslovi kod Pepa neće ispuniti.
Kao što je neko već govorio staviti Vidala i Martineza na dmf Alcantaru ispred njih i sve bi pojeli.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Gdje bi išao onda Xabi ? On je mezimac PepunaBundesliga je napisao/la: Kao što je neko već govorio staviti Vidala i Martineza na dmf Alcantaru ispred njih i sve bi pojeli.
Nešto tipa:
Lahm-Boateng-Alaba
--------Xabi----------
--Javi--------Vidal---
-------Thiago-------
--xxx----xxx----xxx
Alonso ispada mezimac ali samo iz razloga sto odlicno obavlja ono sto se od njega trazi. U timu ne vidim igraca koji ga moze zamjeniti u tom poslu. Pokusao je Boateng i bolje da nije, pokusao je Lahm ali nije to to. Alonso ima tezak zadatak, najtezi tj da organizuje igru a pri tom ne smije pogrijesiti i jos treba pokrivati sta treba. Nije ni cudo sto je ispuhao na proljece. U svemu ovome ne vidim da neko moze u tom poslu da zamjeni Alonsa.thulkazal je napisao/la:Gdje bi išao onda Xabi ? On je mezimac PepunaBundesliga je napisao/la: Kao što je neko već govorio staviti Vidala i Martineza na dmf Alcantaru ispred njih i sve bi pojeli.Možda da se igra 3-4-3 ali tu trpi Muller ...
Nešto tipa:
Lahm-Boateng-Alaba
--------Xabi----------
--Javi--------Vidal---
-------Thiago-------
--xxx----xxx----xxx
Ne vidim razlog zašto odmah napadački nastupašmuamerc je napisao/la:
Alonso ispada mezimac ali samo iz razloga sto odlicno obavlja ono sto se od njega trazi. U timu ne vidim igraca koji ga moze zamjeniti u tom poslu. Pokusao je Boateng i bolje da nije, pokusao je Lahm ali nije to to. Alonso ima tezak zadatak, najtezi tj da organizuje igru a pri tom ne smije pogrijesiti i jos treba pokrivati sta treba. Nije ni cudo sto je ispuhao na proljece. U svemu ovome ne vidim da neko moze u tom poslu da zamjeni Alonsa.
Izvini, nije mi djelovalo na prvu da je tako.thulkazal je napisao/la:Ne vidim razlog zašto odmah napadački nastupašmuamerc je napisao/la:
Alonso ispada mezimac ali samo iz razloga sto odlicno obavlja ono sto se od njega trazi. U timu ne vidim igraca koji ga moze zamjeniti u tom poslu. Pokusao je Boateng i bolje da nije, pokusao je Lahm ali nije to to. Alonso ima tezak zadatak, najtezi tj da organizuje igru a pri tom ne smije pogrijesiti i jos treba pokrivati sta treba. Nije ni cudo sto je ispuhao na proljece. U svemu ovome ne vidim da neko moze u tom poslu da zamjeni Alonsa.Pa eto ako nema zamjene onda će opet ispuhati na ljeto i to kada bude najviše potrebno...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.