AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 01 sep 2015, 11:17

I ja sam rekao da je Montolivo nas najbolji veznjak od kojeg mnogo ocekujem jer je on nas spas do januara, ali pitanje je da li ce se (i)kada vratiti u formu i koliko bi trebali istrpiti njegovih losih utakmica da doticni udje u optimalnu formu.
Od ostalih iskreno ne ocekujem nista, jedino pokusati sa Menezom na atm, ali pitanje je kada ce taj sanirati povredu. Zasad je to samo oko mjesec dana, ali ako se ispostavi da ce morati opet na operaciju, moglo bi se to oduziti i do citave polusezone.

Cuj ti molim te, citam kako je Berlusconi blokirao sve transfere jer je bio razocaran igrom protiv Empolija, a toliko novca se potrosilo. Evo, prosvijetlite me, ja ne razumijem ovu logiku. :zzz:
Normalan covjek bi valjda zakljucio kako nam fali veznjak i dao sve od sebe da ga dovede, a ovaj obrnuto. Samo ne znam sta ocekuje ovim potezom, jel' realno biti ovoliko udaren u glavu?
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 01 sep 2015, 11:43

Sve smo već napisali sto se imalo napisat. Imam osjećaj da se Berla razočarao i pokajao sto je pokušao da ulozi u ekipu. Ne može se bez pravih ljudi ništa, nabij Galijanija nogom u dupe i postavi ljude koji znaju posao. Previše potrošeno a nažalost vrlo mali pomak se napravio. To se vidjelo u odigrana dva kola.

Drago mi je sto smo se riješili nekoliko igrača, ako ništa onda je to pozitivna stvar. Isto pozitivno je dovođenje Bacce i Adriana, mada to malo kvari prodaja SeS-a. Naravno najveća zamjerka je ne dovođenje kreativca, i Bartolači koji je previše plaćen. Dakle kad se sve sumira ovaj mercato od mene dobija ocjenu 5.5 / 10.

Nek nam je Bog na pomoći, valja pokidat još mnogo živaca ali možda budemo razuvjereni, nikad se ne zna. :)
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 01 sep 2015, 11:46

Bolje je trpiti 4-5 losih utakmica Montoliva, nego Kucke od kojeg svakako znam da nece biti igrac kalibra Montolivo.

Nesto sam gledo po yt stare snimke Montolivove igre, pa jos kad se sjetim onog pasa za Balu protiv Njemacke, te one sjajne njegove igre protiv Barce...

Uglavnom ja sam tog misljenja da Montu trebamo dati registu, i istrpiti ga koliko god treba, al eto cini se da ga Miha ne miriše.
Kako je samo diplomatski odgovorio neki dan kada su ga pitali je li nezadovoljan zbog toga sto ne igra, a on rece da postuje svaku odluku trenera jer ekipa je uvijek ispred pojedinca.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 01 sep 2015, 11:55

SonVolt je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:Nadam se da ce se Montolivo dozvat i da ce ga Miha poceti koristiti u prvoj, jer jedino je on taj sto zna stati na loptu, dati precizan i siguran pas i ima tu odredjenu dozu kreativnosti.

---------------Lopez-------------
-Abate/De Sc-Zapata-Roman-Anton-
---------------Montolivo-----------------
------De Jong----------Bertolacci------
---------Bonaventura/Menez-----------
--------Adriano/Balo--Bacca----------

Kada bi Montolivo uspio vratiti nekadasnju formu iz 2013 i 2014, kada bi Bertolacci poceo pokazivati zasto je Milan za njega dao 20 miliona imali bismo se cemu nadati :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ovo ne izgleda lose ali bas pod tim uslovima koje si naveo.
Mada mi Montolivo izgleda kao mrtav igrac. Prije ce Bertolaci eksplodirati a to sve govori.
Na papiru izgleda dobro, pa nas onda samara realnost. Vec tri duge godine tako u krug, po igracima smo bili za Top3-5, ali igrom daleko od toga, tabela ne laze. Seedorf,Pippo,Miha sve su to amateri koji nebi trebali voditi klub velicine Milana.

Galliani i Berlusca su krivi za to. Lippi, Ancelotti, Capello, Spalletti, Prandelli bi sigurno imali drasticno bolje rezultate sa istim igrackim kadrom.
Dovesti ovakav napad uz slabog takticara na klupi i ocajne veznjake je kao da kupis Lamborghinija al imas samo 5l benzina sedmicno...

Po trenerskom pitanju zadnje god potsjecaju na lutanje prije Carletta, kada su Tabarez, Terim i ostali zalutali na Milanello

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 sep 2015, 12:20

Nadati se samo da ce drzati prikljucak do Januara,i onda da ce u tom prelaznom roku popraviti sve sto su upropastili ovo ljeto.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 sep 2015, 12:45

Umjesto da smo odmah ojacali sredinu i u januaru doveli tog drugog veznjaka pa da krenemo u juris na to trece mjesto, sad se ostaje molit bogu da ova ekipa do januara izdrzi bar u top 5. A bojim se da ce i tad biti kasno za neke stvari, sve zbog glupe transfer politike koju vode metuzalemi koji jos zive u proslom vijeku pa se jos uvijek prema tome ravnaju. Ma nek' su oni nama doveli hejbet napadaca, ha ja, to je najbitnije bilo. :zzz:

Bertolaci+Kucka=Witsel, Bacca= drugi veznjak. I imao bi 5x jacu ekipu nego ovu trenutnu.

Opet da ponovim, tesko da postoji gora i gluplja uprava u ligama petice. Ono te bas bukvalno bez rijeci ostave. :sick:

FORZA MILAN !

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 sep 2015, 14:08

Bonera presao u Villareal. Saucesce tom simpaticnom klubu.
Don't believe the hype.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 01 sep 2015, 14:20

Bonera lord :D

Jbo ti to kad je Montolivo mrtvac ovdje zadnja nada u sredini. Koliko je loša sredina sad i on ne izgleda tako loše, piši propalo i ovu sezonu :(
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 01 sep 2015, 14:35

Zar ima neko kome je i Bonere pojacanje heheh
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 sep 2015, 14:58

I ove sezone ostaje samo da pratim Milan zbog nekih igraca a ne citavog tima.Jer iskreno jako me zanima hoce li Adriano i Bacca nastaviti u ovakom ritmu,i da li ce Romagnoli napredovati prema predvidjanjima.Od ostalih nadam se da ce Calabria dobiti pravu sansu jer na pripremama je pokidao.Takodjer bit ce interesantno vidjeti ima li kuveta u novom Balotelliju.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 01 sep 2015, 15:07

Pratit ce se naravno, ostaje nam nada samo da cemo do zimske pauze drzati tempo sa timovima iz vrha tj da ne zaostanemo puno za tom pozicijom koja vodi u LP, a onda se nadati da ce do tada i Mr.Bee zvanicno postati dio kluba i da ce odrijesiti kesu, te nam dovesti dva WC igraca na sredini terena.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 sep 2015, 15:09

Uvijek ima ta strana da ce im Mihajlovic usaditi tu borbenost i fanatizam pa da na taj nacin dobiju neke meceve ako vec ne mogu kvalitetom.I onda se nadati tome sto si ti napisao,da ce dolaskom Bee-a biti potroseno barem 50 miliona ove zime.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 sep 2015, 15:12

Gledao sam Montoliva protiv Intera i Reala u pripremnim, vala protiv komšija mi je izgledao dosta dosta dobar, protiv Reala je bio nešto lošiji al' i dalje najbolji kreativac i veznjak ove ohrndane sredine.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 sep 2015, 15:15

Montolivo je gotov igrac i sa tim se trebamo pomiriti.Djeluje sporije i tromije nego ikad,i kao takav on ne moze nista pruziti.Ali eto u ovom trenutku ni puno mladji Bertalocci ne djeluje mnogo bolje,ali opet ostaje nada da ce se trgnuti i odigrati kao lani u Genoi kad je stvarno imao dosta odlicnih utakmica.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 sep 2015, 15:26

Ma yebo mu ja mater i ko ga dovede uopste, nit' me interesuje kao igrac nit' ista ocekujem od njega. Nek' ga kombajn sutra pokupi, je*e mi se. Bio prosjecan, ostao prosjecan i nema tu neke filozofije, ne moze se porediti jedna Genoa i Milan i sama ocekivanja od igraca, pogotovo kada si placen 20 miliona pa navuces jos dodatni pritisak na sebe.
Jos bi mnogo bolje bolje izgledao da je kupljen Witsel, a on postavljen na lijevu stranu jer je desno katastrofalan, al' nista od te ljubavi. Promasaj od igraca pa haj, nista cudno za Milan. Da ubodu dobrog i korisnog igraca, e to bi me iznenadilo.

Monto je i meni izgledao solidno u ovim zadnjim utakmicama. Jbg propustio citavu sezonu, vec mu 30-ta godina tako da je bilo ocekivano da to nikada nece biti onaj stari igrac, ali ako udje u neku bolju formu, bit ce nas najbolji veznjak jer je najkompletniji i najkreativniji (sta god to znacilo) od svih. Sto je u sustini zalosno, al' eto, sami smo se doveli do ovoga.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 sep 2015, 16:01

Nama su trebali i Witsel i Moutinho da bi ta sredina izgledal kako treba.I ta dva igraca je celo mogao izmajmunisati na neke rate,bonuse i sta vec ne, i tako ih dobiti za 50-ak miliona koje ne bi odmah platio.Onda je trebalo pojacavati i ostale linije,jer budimo realni mi smo trebali i napadace jer klasne napadace nismo imali od odlaska Ibrahimovica.Tako da je dobro sto su Bacca i Adriano tu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 sep 2015, 16:33

Meni su u sustini Romagnoli i Bacca jedina pojacanja koja mi se svidjaju i radi kojih covjek ima volje pogledati tekmu, ali da mogu vratiti vrijeme unazad znajuci kako ce zavrsiti merkato, ne bi bilo dileme da li iskoristiti 30 miliona za Baccu ili Moutinha. Najbolje bi bilo imati obojicu, ali s obzirom da su ostali bez para na kraju i da se mogao izabrati samo jedan, ne bi sekunde dvojio sta uraditi. Jbg, bili bi tu Adriano, Menez, Cerci, Saravi, Balo, Niang, pa izdeveralo bi se sa njima sto nije sada slucaj sa ovakvom ocajnom sredinom, ovo ce nam se kad-tad obiti o glavu.

I jos kako spomenuh, Bertolaci i Kucka su nas kostali skoro identicno kao Witsel, sto je za bogu plakati. :facepalm:

Zenit took The decision yesterday because in that short time they cant find someone to play on my position.

“It's a pity because I hoped to make a transfer.
Yebo majku, covjek ti se nudi, umanje ti prvobitnu cifru za deset miliona i opet si ga nesposoban dovesti. :facepalm: Jos ona konjina blokira transfer, boze sacuvaj.
Jos samo fali da ga preotme Totenhem pa da nemamo ni tog jednog izbora za januar, njima se ionako danas zatvara prelazni rok.

FORZA MILAN !

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 01 sep 2015, 16:48

Romagnoli13 je napisao/la:Uvijek ima ta strana da ce im Mihajlovic usaditi tu borbenost i fanatizam pa da na taj nacin dobiju neke meceve ako vec ne mogu kvalitetom.I onda se nadati tome sto si ti napisao,da ce dolaskom Bee-a biti potroseno barem 50 miliona ove zime.
Kome je on majke ti ista usadio do sad???
Svi se nesto radujemo sto samo se rijesili balvana u ekipi a ne kontamo kako se rijesiti ovih frisko dovedenih balvana? Kad se uhljebe Bertolaci, Mauri, Kucka pogotovo, niko ih ne istjera vise.
Jos ih sa klupe vodi jos veci trenerski balvan. Nigdje radosti na na vidiku.
A mi, budale i optimisti po navici, cekamo vec januar da se opet necemu praznom nadamo. Dzaba!
Skidam kapu Lacijalima, ljudi nece ici na gostovanja gledati ekipu bez pojacanja. Da smo i mi pametni ne bi ih gledali nikako.
I sve dok se ne desi tako nesto vuci ce nas za nos, zato sto smo im to dopustili!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 sep 2015, 21:13

Bez obzira sto je Montolivo u ocajnoj formi on je jedini veznjak u ovoj ekipi koji moze igrati registu. Gadi mi se kad vidim DeJonga na toj poziciji, bez obzira koliko mi je drag.
Il Club più titolato al mondo!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 01 sep 2015, 21:43

Milan's Galliani:"Balotelli's attitude has been fantastic, he's first to arrive & last to leave. If he continues this way he'll be great"
:hmmmmm:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.