Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
jesam li ja jedini koji misli da ce Krstanovic biti rinaka?
Nije los igrac. Ja ga poznajem jer pratim Dinamo. U Dinamu je bio ajmo rec solidan, ali nedovoljno dobar za Dinamove ambicije. Malo koji igrac opcenito bude dobar za te ambicije, ali to pustimo na stranu. U Zagrebu je takodjer odigrao odlicno cini mi se tri sezone, jednom je bio najbolji strijelac lige sto ga je i dovelo u Dinamo. Kasniije je presao u Rijeku, a iz Rijeke u Zadar. Svugdje je zabijao. Nije onaj ubojica, golgeter, ali zabije gol u dvije, tri utakmice. Na penalima je odlican, samo je jedan promasio u cijeloj karijeri.KenoRob je napisao/la:jesam li ja jedini koji misli da ce Krstanovic biti rinaka?
Ja mislim da bi on mogao biti uzasan, ali i fantastican. S obzirom na kvalitet lige on moze biti odlican igrac za Siroki Brijeg, ali ako se njemu ne bude igralo bit ce uzasan. Sve ovisi od njega. Kvalitet nije neosporan, samo volja. Pitanje je i koliko je fizicki spreman, ali mislim da tu nebi trebalo stekati, jer je profesionalac.
Ligu poznaje, nece mu trebat neka prilagodba, eventualno 2-3 utakmice. Igrao je PL s Posusjem. To Posusje je i napustilo drustvo najboljih nakon sto je on presao u Zagreb.
Biti najbolji strijelac hrvatske lige i to sa Zagrebom nije mala stvar.
(rekao sam tamo u temi NKŠB da garantiram da je za ovu ligu vrlo dobar igrač i stojim iza toga)
(rekao sam tamo u temi NKŠB da garantiram da je za ovu ligu vrlo dobar igrač i stojim iza toga)
https://youtu.be/LQWg93682Jk
Pola ti vijeka ime branili, trn u oku uvijek bio si,
ni u snu nisu mogli vidjeti, da titule će Zrinjski slaviti..!!!
Pola ti vijeka ime branili, trn u oku uvijek bio si,
ni u snu nisu mogli vidjeti, da titule će Zrinjski slaviti..!!!
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Krstanovic u skoku strasan igrac, da ga koriste po 20 minuta on moze napraviti preokret. Prekid ce Sirokom biti 30% jaci, njega moras duplirati. Pitanje je kako ce ga Mladina koristiti, al' po vidjenom iz HNL najbolje pojacanje u Premijer ligi. Baraban dok se oporavi i Krstanovic ubojice u napadu. Kvalitetno kad spojis brzog igraca sa Krstanovicem koji skace na centru je za ovu ligu strasno. Nema centralnih bekova da to mogu zatvoriti. Mladina je u velikoj prednosti, al' njegove ideje su vrlo upitne.
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Široki ima odličan vezni red.Tu imaju nekoliko pojedinaca koji ne smiju biti ostavljeni ni sekundu slobodni jer su jako brzi i tehnički odlično potkovani.Kada s takvim veznim redom u napad ubacite ovakvog jednog napadača koji je u skoku superiorniji od 90% obrambenih igrača lige, imate jednu jako ubojitu kombinaciju.Mislim da bi Krstanović bio lako među najboljim strijelcima sezone da je došao odmah na početku, no naravno i pitanje je veliko da li je spreman i može li odigrati cijelu utakmicu...Ali kao što reče @UltrasNotRed, u prekidima su sada mnogo opasniji a pogotovo će se njegova prisutnost primijetiti protiv ekipa koje igraju bunker, jer on tada vrlo lako može odvući nekoliko igrača i malo "dati zraka" veznom redu...Uglavnom, mislim da Široki nije pogriješio i da ćemo se u to vrlo brzo uvjeriti... 
- Beduin
- Kontakt:
Opet se javljas neznalice? Nije ti dovoljno blama proteklih dana? Mani se ti sporta i komentarisanja, sam si sebi smijesan.YYY je napisao/la:BatistutA19 je napisao/la:A sta ces ti kad se digne lnestvica za ligu 12...Npr 5000 natkrivenih mjesta pa semafor pa reflektori pa travnjak pravi ..Normalno da ce ligu 12 uvjek drzat Sarajevo Zeljo Celik Borac Velez Soboda uz Siroki i Zrinjski ...to se svidjalo nekom il ne to je buducnost lige 12....,i koja ce bit bolja liga za 5 god od Srbije i Hrvatske..Addict je napisao/la:Sva tri kluba koja ja veoma volim i postujem a ti ih navodis kao jake kandidate grcaju u dugovima. Vrlo brzo ce uefa podignuti letvicu koju moras preci da bi dobio licencu, a ovi o sada jedva to rade. Tesko da ce ti klubovi biti u vrhu u ligi 12... Siroki i Zeljo daleko rade najpametnije od svih. Naravno ples malezijskih miliona ce uciniti svoje ali nece to tako lako zbog naseg mentaliteta i izuzetne sposobnosti da od zlata napravimo sranje. Vjerovatnije je da ispliva neko potpuno anoniman u par godina. Recimo Metalleghe ili Sloga Ljubuski. Necu da navedem Mladost jer sam tu subjektivan. Ali generalno je lakse kad krenes od nule, imas para i gradis polako nego da cistis avliju koja je unistavana decenijama.idaleko smo mi od HR i SRB... nikad ne mozemo privuci tako jake sponzore i puniti stadione kao oni.![]()
Ja sa, brate odustao od nerviranja i opominjanja, ne mozes ti nedokaznim i bezobraznim ljudima objasniti neke stvari, niti citaju sta pise, niti prate kad im se upucuje, niti slusaju sta im se govori... nesvjesni problema sa samim sobomBitiSrcemVezan je napisao/la:E jes kod nas narod nedokazan, fino momci napisali na temi statistika sve što imate reći recite na temi pl općenito, samo copy paste citat i normalno će sve biti, al' jok, ne možeš ti Bošnji dokazati
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Od evropskih liga koji su odigrale barem pet kola, samo je jos Bugarska liga manje efikasna od nase. Za mene je ovaj broj golova po utakmici sramotan i pokazuje strah ekipa da organizuju napade vec bi radije da igraju odbranu te nadaju se nekom sretnom golu da pobjede. Tu smatram trenere medju glavnim krivcimahule_barca je napisao/la:Kakva je ovo samo liga. 48 utakmica odigrano, samo 6 pobjeda sa 2+ razlikom
- Evolve
- Kontakt:
To za Krstanovica vam sve stoji, manje vise. Gledao sam ga u HNL-u dosta puta. Znao je bit covijek odluke a znao je ga i zasrat. Ostaje da vidimo kakav ce bit. Po meni je on dobro pojacanje. Realno ovo mu je jedan od zadnjih transfera ako ne i zadnji tako da mislim da se nece zaj. previse. Ima skok igru, i mislim da se za penalne netrebamo brinuti vise
. Jedva cekam da ga vidim na dijelu, sljedecih utakmica.
NK Široki Brijeg
Siroki ima najjacu ekipu i najuredjeniji su klub u drzavi pa nek kaze ko sta hoce.
Nisu, nema.
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
- Evolve
- Kontakt:
Sto se tice ekipe realno na papiru smo medju top 3 ekipe definitvno. Al neigraju imena, treba to na terenu dokazat. Sto se tice uredjenosti i tu smo sami vrh ako ne i No.1.Addict je napisao/la:Siroki ima najjacu ekipu i najuredjeniji su klub u drzavi pa nek kaze ko sta hoce.
NK Široki Brijeg
- SamoTravnik
- Kontakt:
Jesu, jesu.RN87 je napisao/la:Nisu, nema.
Jedni dizu rejting lige sa transferima dok drugi to srozavaju ... Subic u Partizanu za svega 70.000 eura
1921'
UPRAVA NAPOLJE !!! PRIJEPOLJAC ODLAZI !!!
GREDICU LOPOVE !!!! UPRAVA NAPOLJE !!!!
POSTEPENO, PLANSKI DO ISTJERIVANJA LOPOVA IZ KLUBA !!!
UPRAVA NAPOLJE !!! PRIJEPOLJAC ODLAZI !!!
GREDICU LOPOVE !!!! UPRAVA NAPOLJE !!!!
POSTEPENO, PLANSKI DO ISTJERIVANJA LOPOVA IZ KLUBA !!!
- SamoTravnik
- Kontakt:
Mi smo definitivno imali najgori pocetak: Siroki, Sarajevo, Zrinjski, Celik..johnnyyK je napisao/la:gledam malo rasporede ovih ekipa što su pri dnu tabele, i moram priznati da je Olimpik jako podbacio.Imali su dosta lagan raspored u ovih prvih 6 utakmica i morali su više bodova uzet.Izuzev one prve utakmice protiv Zrinjskog, u ostalih 5 utakmica igrali su sa ekipama koje su trebali pobijediti.Vitez s druge strane, je imao dosta težak raspored.Igrali su protiv Slobode, Želje i Širokog, a i protiv Veleža koji je tradicionalno dobar na svom terenu.Drina je imala težak start sezone, pa su u ove zadnje 3 utakmice uzeli 6 bodova.Velež je morao bolje odigrati prvih nekoliko kola, uzeti više bodova, prije ova 2 teška meča...
Uglavnom, teško je i prerano otpisivati nekoga u ovome periodu lige...Trenutno nema nijednog kluba u ligi koji dominira, ali ni tima gdje se mogu unaprijed upisati bodovi.Mislim da će zimski prijelazni rok biti od velike važnosti pogotovo za ove slabije klubove, tu dovođenje jednog dobrog igrača može ostaviti ekipu u elitnom rangu i dogodine...
Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Tako su neki prije pisali kada su igrači Sarajeva odlazili za "šaku oraha", a niko ne gleda stvari malo drugačije.YYY je napisao/la:Jedni dizu rejting lige sa transferima dok drugi to srozavaju ... Subic u Partizanu za svega 70.000 eura
Borac nije u situaciji da nešto zahtjeva, probaj izvući maksimum i prodaj.
Tko je po tebi najuredjeniji sportski klub opcenito, a tko je najuredjeniji nogometni klub?RN87 je napisao/la:Nisu, nema.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Siroki ima sve sto mu treba , mirnu sredinu , skupinu biznismena , stadion , kamp , medije svoje licne , imaju neku stranicu gdje se gleda svaka domaca utakmica ... jednostavno nisu to neke pare al se zna ko sta i gdje , zato i super funkcionisu ...
oni su broj 1 i ako sam hordas , kod nas jos u omladinskom pogonu dosta ne funkcionise , a sad kad dobijemo kamp onda cemo mi preteci siroki ... tri kluba koja ispunjavaju sve uslove , to su siroki , zrinski i sarajevo .. ostalo macku o rep ..
oni su broj 1 i ako sam hordas , kod nas jos u omladinskom pogonu dosta ne funkcionise , a sad kad dobijemo kamp onda cemo mi preteci siroki ... tri kluba koja ispunjavaju sve uslove , to su siroki , zrinski i sarajevo .. ostalo macku o rep ..
Na oboje bih ti dao odgovor FK Sarajevo. A i siguran sam da će i rezultati potvrditi moju tezu. Ako već i nisu.Signore je napisao/la:Tko je po tebi najuredjeniji sportski klub opcenito, a tko je najuredjeniji nogometni klub?RN87 je napisao/la:Nisu, nema.
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
- firefirefirely
- Kontakt:
Daleko je FK Sarajevo jos od NK Siroki Brijeg po uredjenosti kluba pa do infrastrukture......nazalost Kosevo je u zalosnom stanju, mada ce ljudi iz Sarajeva sigurno sve uciniti da ga dovedu u top stanje......Druga stvar, puno je lakse dovesti u red Pecaru nego Kosevo, ljudi u Sirokom rade na tome vec duze vrijeme, a FK Sarajevo tek pokusava da dovede u red stadion na kojem igra i u isto vrijeme grade svoj trening kamp, morali su poceti od nule sve, pocev od uredjena kluba pa do infrastrukture.RN87 je napisao/la:Na oboje bih ti dao odgovor FK Sarajevo. A i siguran sam da će i rezultati potvrditi moju tezu. Ako već i nisu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.