Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Mi trazimo koncesiju, nikakvu pomoc. Na kraju cemo je i dobiti jer ako Sarajevo ode sa Koseva, tu mu je i kraj.
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
Široki egzistira na ovaj način dugi niz godina. Ništa se tu ne mijenja, tek danas se može vidjeti koliko je to bilo ispravno.RN87 je napisao/la:Dug je rijesen. U globalu infrastrukturno, slozit cu se da je Siroki trenutno ispred, organizaciono ne mogu.
Nas progres je rapidan i primjetan.
Da su dva najzdravija kluba Siroki i Sarajevo trenutno, svakako.
Mada gledaući Sarajevo, veliki klub za naša poimanja, ali teško će tu doći do uspjeha u narednih nekoliko godina vodim se primjerom Rijeke , koja sigurno ulaže više od Sarajeva i opet je teško, jako teško, napraviti iskorak, bez doze sreće ne može. Koliko smo daleko od jednog Europskog prosjeka kakav je Dinamo Zagreb govori činjenica da sada trenutno imaju 156 igrača pod ugovorom i nenormalno velik proračun i opet im treba sreća... Trebati će nam godine ali priča oko Sarajeva je dobra.
Široki . Brate samo Široki!
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
Lištica
To je onda super opcija, nadam se da ce te uspjeti u toj namjeri. I u Tuzli se trazi neka opcija, posto grad nema novaca za nastavak gradnje stadiona.RN87 je napisao/la:Mi trazimo koncesiju, nikakvu pomoc. Na kraju cemo je i dobiti jer ako Sarajevo ode sa Koseva, tu mu je i kraj.
Jasna stvar. Pet godina ljudi u klubu rade da bi bili ovdje gdje smo danas. A jos uvijek smo daleko. Vazno je rasti iz dana u dan, pa mozda kroz narednih 5 docekati ono najvaznije. Rezultat prvog tima.maxmore je napisao/la:Široki egzistira na ovaj način dugi niz godina. Ništa se tu ne mijenja, tek danas se može vidjeti koliko je to bilo ispravno.RN87 je napisao/la:Dug je rijesen. U globalu infrastrukturno, slozit cu se da je Siroki trenutno ispred, organizaciono ne mogu.
Mada gledaući Sarajevo, veliki klub za naša poimanja, ali teško će tu doći do uspjeha u narednih nekoliko godina vodim se primjerom Rijeke , koja sigurno ulaže više od Sarajeva i opet je teško, jako teško, napraviti iskorak, bez doze sreće ne može. Koliko smo daleko od jednog Europskog prosjeka kakav je Dinamo Zagreb govori činjenica da sada trenutno imaju 156 igrača pod ugovorom i nenormalno velik proračun i opet im treba sreća... Trebati će nam godine ali priča oko Sarajeva je dobra.
Mislis li da je Siroki mogao vise, s obzirom na pravilan rad godinama? Ne prate rezultati prvog tima ozbiljan rad ljudi u klubu.
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
Nije mogao više. Previše se ulagalo u infrastrukturu. Tek je kamp otplaćen, sada stadion i nešto u igrače... onda vjerovatno opet kamp. Trebati će vremena ali raste se iz godine u godinu, pomalo ali se raste.RN87 je napisao/la:Jasna stvar. Pet godina ljudi u klubu rade da bi bili ovdje gdje smo danas. A jos uvijek smo daleko. Vazno je rasti iz dana u dan, pa mozda kroz narednih 5 docekati ono najvaznije. Rezultat prvog tima.maxmore je napisao/la:Široki egzistira na ovaj način dugi niz godina. Ništa se tu ne mijenja, tek danas se može vidjeti koliko je to bilo ispravno.RN87 je napisao/la:Dug je rijesen. U globalu infrastrukturno, slozit cu se da je Siroki trenutno ispred, organizaciono ne mogu.
Mislis li da je Siroki mogao vise, s obzirom na pravilan rad godinama? Ne prate rezultati prvog tima ozbiljan rad ljudi u klubu.
Lištica
Lištica
-
Pitaristok
- Kontakt:
Naučite razliku između kampa i Akademije...maxmore je napisao/la:Upoznat sam ja sa time. Nego ovo je buduće , treba tek biti. Pomislio sam da imate nešto što nisam znao.RN87 je napisao/la:Maxmore, ne čekamo, uradit cemo cijeli stadion cim kamp bude gotov.
Sto se infrastrukture tice, tereni su gotovi i ide se sa izgradnjom pratecih objekata. Google FK Sarajevo trening kamp, izbacit ce ti vijest sa ovog portala gdje mozes vidjeti sve.
Skoro ulazimo u 6 godinu sa kampom.
http://www.nk-sirokibrijeg.com/index.ph ... sa-karacic
Vjerovatno naši iz uprave žele srediti stadion za buduća licenciranja, onda se ponovo okrenuti kampu. Glupo je govoriti Sarajevo ispred Širokog, kada nemaju trenutno "ništa", naravno da imate nešto , nije provociranje, ali kamp nije gotov. Još trebate i dug riješiti. Ne sumnjam da ćete vi to zgotoviti ali u ovo trenutku NK ŠB.
Siroki, Sarajevo, Zrinjski, Olimpic su najorganizovaniji. Sloboda i Radnik idu prema toj grupi.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Tako je! Mi smo negdje u rangu sa Vrbanjusom Bracinom.Heller je napisao/la:Siroki, Sarajevo, Zrinjski, Olimpic su najorganizovaniji. Sloboda i Radnik idu prema toj grupi.
Naučite razliku između imamo nešto i imat ćemo (možda) neštoPitaristok je napisao/la:Naučite razliku između kampa i Akademije...maxmore je napisao/la:Upoznat sam ja sa time. Nego ovo je buduće , treba tek biti. Pomislio sam da imate nešto što nisam znao.RN87 je napisao/la:Maxmore, ne čekamo, uradit cemo cijeli stadion cim kamp bude gotov.
Sto se infrastrukture tice, tereni su gotovi i ide se sa izgradnjom pratecih objekata. Google FK Sarajevo trening kamp, izbacit ce ti vijest sa ovog portala gdje mozes vidjeti sve.
Vjerovatno naši iz uprave žele srediti stadion za buduća licenciranja, onda se ponovo okrenuti kampu. Glupo je govoriti Sarajevo ispred Širokog, kada nemaju trenutno "ništa", naravno da imate nešto , nije provociranje, ali kamp nije gotov. Još trebate i dug riješiti. Ne sumnjam da ćete vi to zgotoviti ali u ovo trenutku NK ŠB.
sem neke navijačke baze od bar 3.000 navijačaHeraklitMracni je napisao/la:Siroki ima sve sto mu treba
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
Objasni? Najgore u svemu tome što je narod kod nas zaluđen nekim naslovima i misli da će se sve dogoditi samo od sebe, sve je to ništa ako se neće raditi i racionalno raspolagati sredstvima. Doboj ima akademiju i ima li još ko?Pitaristok je napisao/la:Naučite razliku između kampa i Akademije...maxmore je napisao/la:Upoznat sam ja sa time. Nego ovo je buduće , treba tek biti. Pomislio sam da imate nešto što nisam znao.RN87 je napisao/la:Maxmore, ne čekamo, uradit cemo cijeli stadion cim kamp bude gotov.
Lištica
Lištica
:
Vi ste u rangu sa PSGom, Ajfel i tako to.EmirTM87 je napisao/la:Tako je! Mi smo negdje u rangu sa Vrbanjusom Bracinom.Heller je napisao/la:Siroki, Sarajevo, Zrinjski, Olimpic su najorganizovaniji. Sloboda i Radnik idu prema toj grupi.
Nullius in verba
ma jokEmirTM87 je napisao/la:Tako je! Mi smo negdje u rangu sa Vrbanjusom Bracinom.Heller je napisao/la:Siroki, Sarajevo, Zrinjski, Olimpic su najorganizovaniji. Sloboda i Radnik idu prema toj grupi.
sa Feragetovim Hridom
Za vas smo u svakom smislu PSGHeller je napisao/la::Vi ste u rangu sa PSGom, Ajfel i tako to.EmirTM87 je napisao/la:Tako je! Mi smo negdje u rangu sa Vrbanjusom Bracinom.Heller je napisao/la:Siroki, Sarajevo, Zrinjski, Olimpic su najorganizovaniji. Sloboda i Radnik idu prema toj grupi.
I o tome bi se dalo raspraviti. Baš prigodan članak na ovaj post.salle86 je napisao/la:sem neke navijačke baze od bar 3.000 navijačaHeraklitMracni je napisao/la:Siroki ima sve sto mu treba

imgurl
Šta reći za ostale ako je Široki sa 3000 navijača podbacio?
Lištica
Lištica
Pocinjes glupu raspravu jer si butthurt jer vas nisam spomeno. I onda ja imam kompleks. Tipicno za Seljovca.
Nullius in verba
pa eto, na pola puta ste 
zezam se, jasno je da je posjećenost drastično opala kod sarajevskih klubova, kod ostalih slabije pratim pa ne mogu nešto ni tvrditi
ali klub kao što je široki, koji je od kad se igra zajednička liga najkonstantniji u vrhu i na vrhu mora imati veću posjećenost na utakmicama
zezam se, jasno je da je posjećenost drastično opala kod sarajevskih klubova, kod ostalih slabije pratim pa ne mogu nešto ni tvrditi
ali klub kao što je široki, koji je od kad se igra zajednička liga najkonstantniji u vrhu i na vrhu mora imati veću posjećenost na utakmicama
Ma nije ista baza navijača. Vi morate razumijeti da je Zrinjski blizu i za Široki 2000 ljudi je ekstra posjeta. U tom postotku (Znači %) ni jedan klub u BiH neće imati posjetu.salle86 je napisao/la:pa eto, na pola puta ste
Lištica
Lištica
- Evolve
- Kontakt:
Široki Brijeg je grad od 10000tak stanovnika. Na utakmice dolazi u prosjeku 2000 mozda neznam, koja stotina gore dole. Sad ti uzmi u postotku koliko je to broj. Znas li koliko bi Sarajevo trebalo imat po utakmici na broj stanovnika koliko ima grad(koji po zadnjm popisu ima oko 290000) ? Ako izmes u obzir da ima vise klubova koji igraju na kosevu bi trebalo bit 20000. Zato pusti ti te baze navijaca nastranu. Valjalo bi nekazem ja al nije realno...salle86 je napisao/la:sem neke navijačke baze od bar 3.000 navijačaHeraklitMracni je napisao/la:Siroki ima sve sto mu treba
Ovde sam Sarajevo naveo samo kao prijmer mogao sam i druge, ista je stvar, samo sto opet Sarajevo ima najjacu posjetu.
NK Široki Brijeg
- maroonGiant
- Kontakt:
Jedini manjak Sarajeva u odnosu na SB je kamp (koji je gotov kroz par dana i vjerovatno ce biti kvalitetniji jer je noviji i ulozeno je mnogo vise love...) i stadion koji nije u vlasnistvu kluba ( ali i na tome se radi uveliko..) U svakom ostalom segmentu je rajvosa ispred ili barem u tom rangu (sponzori, clanovi, pripreme, edukacija, rezultati, akademija...) Ali opet svaka cast ljudima iz sirokog i zrinjskog koji takodje rade dobro. Sto se komsija tice u mnogome kaskaju organizaciono za ova tri kluba, imaju stadion na kojem ne rade nista( sramota da u zadnjih 10 godina nisu napravili nista osim farbanja lokomotive i sredjivanja dvije svlacionice a para je bilo dzeko, titule, al tobje vec njihov problem...), takodje sto se tice svega oatalog su iza ovih klubova sto se vidi u padu sportskih rezultata...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.