barbrez je napisao/la:bavariapivo je napisao/la:
obadva faula za zuti, ne znam sto kritikujes sudiju
cuj ovih pametnjakovica, regularno sudjenje. prvi bezazleni prekrsaj i zuti karton, drugi prekrsaj drugi zuti odnosno crveni karton. gdje se to i u kojem rangu takmicenja tako sudi, jos pogotovo na domacem terenu i jos pogotovo u prvom poluvremenu. samo nekoliko trenutaka prije prvog crvenog kartona gostujuci igrac sjedi na terenu i pokusava bez lopte udariti domaceg igraca nogom. sreca pa se ovaj izmakao. od istog tog sudije odnosno njegovih pomocnika i posmatraca nije dobio ni klimanje glavom a kamoli karton. o sudijskoj nadoknadi da se ne prica. niko od vas nije bio tako aktivan na forumu kad je radnicki bio masakriran od uhljupa jakupovica u odlucujucoj utakmici protiv viteza za premijer ligu. niste bili aktivni jer ste vise njih volili gledati u premijer ligi nego radnicki (vjerovatno vam se vise svidjaju njihova obiljezja). niste bili ni tako forumski aktivni kad su nad igracima radnickog pravljeni prekrsaji ne za crvene kartone nego za haga (gorazde, a pogotovo kakanj i srebrenik). treba napomenuti da ni na jednoj od tih utakmica domaci igraci nisu dobili crveni karton. za razliku od vas i vasih ekipa mi ne moramo biti prvi najbitnije je osjetiti radnicki u svojoj krvi.
pa sta ocekujes, domacinsko sudjenje ili sta?
sudija svira po prilozoneom osim onog jednog faula na vasem igracu korektno, prvi zuti pravedno dosudjen, igrac da je prosao vaseg zadnejg izbio bi sam pred golmana. drugi zuti glupost vaseg igraca, znaci lik vec ima zuti karton, i pravi gl*pi faul na aut liniji i dobiva zasluzeno drugi zuti, bio to njemu tek drugi faul na utakmici ili ne, to po pravilima fife, uefe, pi*de materine nema veze. dobivaju ljudi i za prvi faul direktni crveni karton...
vidi se dobro da niste nikako objektivni sto se tice sudenja za/protiv vaseg tima, a kada vam netko neutralni sa strane kaze kako je, odmah su pametnjakovici itd