Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
- Evolve
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
NK Široki Brijeg
- Suljo20002
- Kontakt:
Evolve je napisao/la:Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Cestitke FK Sarajevu na velikoj stvari. Ako ste mislili da se do sada "radilo" tek sada pocinju ozbiljne price na Kosevu, Al Shiddi nije postavljen za jednog od glavnih sponzora tek tako, zna se cime se bavi ta kompanija.
Sada pamet u glavu, ko prokocka ovu sansu treba ga strijeljati momentalno.
Sada pamet u glavu, ko prokocka ovu sansu treba ga strijeljati momentalno.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
Svima je jasno da prica "Zeljina djeca, omladina, podmlađivanje tima" vise ne pije vode. To samo nije jasno ljudima u upravi, ali tako je para nema za provjerena pojacanja, iskusne igrace, kao sto i nema para da se dugovi placaju vecom brzinom.
Tako je to kod vecine klubova u BiH.
Sarajevo da nema Tana bi muku mucilo kao i svi ostali, otplata dugova, ne bi bilo ovih zvucnih pojacanja, ali eto stali su na noge otplatili dugove, amiđa uljeva novi novac u klub, kupuju se koliko-toliko kvalitetni igraci ide se na bolje. Sloboda je pocela oporavak, rade na dugovima i ostalim stvarima. Siroki i Zrinjski ne znam imaju li dugova ali su stabilni, vjerovatno imaju i oni neke finasijske poteskoce.
Vrlo jednostavno, ko ima vise novca bolje radi.
Tako je to kod vecine klubova u BiH.
Sarajevo da nema Tana bi muku mucilo kao i svi ostali, otplata dugova, ne bi bilo ovih zvucnih pojacanja, ali eto stali su na noge otplatili dugove, amiđa uljeva novi novac u klub, kupuju se koliko-toliko kvalitetni igraci ide se na bolje. Sloboda je pocela oporavak, rade na dugovima i ostalim stvarima. Siroki i Zrinjski ne znam imaju li dugova ali su stabilni, vjerovatno imaju i oni neke finasijske poteskoce.
Vrlo jednostavno, ko ima vise novca bolje radi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Beduin
- Kontakt:
Sve sto si napisao izgleda objektivno i mudro, ali sta sad ja ako zivim u Sirokom Brijegu, musliman sam i zelim da se moje dijete bavi fudbalom? Cemu da se moje dijete nada, od koga da uci, kako da napreduje kad ga klub iz grada u kojem je rodjen u startu diskredituje i salje mu poruku da nije dobrodosao u taj klub jer je druge vjere/nacije, to je ljubomora? Jedno je pravo koje taj klub koristi, a drugo je nesportska ideologija prema drugom i drugacijem. Dakle, ako si musliman/bosnjak/bosanac onda se seli barem u Mostar jer tamo imas 2 kluba u kojima mozes trenirati i nadati se da ces postati fudbaler. Meni logike nema kad je u pitanju taj klub. Osim zadovoljavanja apetita i ideologije lokalnog zivlja i ocita spona sa HNL-om, pa zato i kotiraju u sportu kako kotiraju.Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Cestitam upravi Sarajeva.citam zadnje stranice,pa zar je moguca ovolika ljubomora
.Zar se niko ne pita koji su momci odradili poso da se dovede Tan u Sarajevo,kod nas UG sto je radio pa Azmir vidio da se moze dignut klub.Halo ba,ko vama u Zelji brani da dovedete jednog Azmira/Tana?Ogroman je to poso,valja prezentovat pozitivne i negativne strane ulaganja u jedan klub u BiH koji je u dubiozi,i dobit povjerenje ljudi koji ce ulozit.Nije to samo,haj ba sta je Tanu par miliona,covjek milijarder,pa da je tako baco nebi imo sve sto ima..Danas fudbal je biznis i nista vise.Ljubav u fudbalu imaju mladje generacije dok ne stasaju za profesionalca i gledaju gdje ce se unovcit.Prema tome bujrum svi koji su u dubiozi eto vam primjera Slobode i Sarajeva pa prepisite.Arapa puna Bosna,nemilice trose milione na imanja.Nadjite sposobne ljude koji ce prezentirat Zelju(uzeo sam vas klub,jer ocito vi najvise pljujete uspjehe drugih) i ubjedite investitore da se isplati ulagati u nas fudbal 
Zlatan Nalić sin tuzlanski
-
vivaILchelik
- Kontakt:
Ma pusti budale. Iako ne volim Sarajevo, drago mi je sto su se izdigli. Isto tako i za Slobodu. To ce samo pokazati ostalima da se moze i da se klubovi ne mogu kriti iza zakona kao sto se radilo do sad. Da nije Sarajeva i Slobode ne bi ni nas vjerovatno animiralo da se borimo za novi statut, nego bi vjerovali da to tako mora biti i krivili zakon.emirzlaTu je napisao/la:Cestitam upravi Sarajeva.citam zadnje stranice,pa zar je moguca ovolika ljubomora.Zar se niko ne pita koji su momci odradili poso da se dovede Tan u Sarajevo,kod nas UG sto je radio pa Azmir vidio da se moze dignut klub.Halo ba,ko vama u Zelji brani da dovedete jednog Azmira/Tana?Ogroman je to poso,valja prezentovat pozitivne i negativne strane ulaganja u jedan klub u BiH koji je u dubiozi,i dobit povjerenje ljudi koji ce ulozit.Nije to samo,haj ba sta je Tanu par miliona,covjek milijarder,pa da je tako baco nebi imo sve sto ima..Danas fudbal je biznis i nista vise.Ljubav u fudbalu imaju mladje generacije dok ne stasaju za profesionalca i gledaju gdje ce se unovcit.Prema tome bujrum svi koji su u dubiozi eto vam primjera Slobode i Sarajeva pa prepisite.Arapa puna Bosna,nemilice trose milione na imanja.Nadjite sposobne ljude koji ce prezentirat Zelju(uzeo sam vas klub,jer ocito vi najvise pljujete uspjehe drugih) i ubjedite investitore da se isplati ulagati u nas fudbal
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
- Evolve
- Kontakt:
Ti da zivis u širokom i da hoces upisat djete u NK Široki nebi imao problema 1000% ..Beduin je napisao/la:Sve sto si napisao izgleda objektivno i mudro, ali sta sad ja ako zivim u Sirokom Brijegu, musliman sam i zelim da se moje dijete bavi fudbalom? Cemu da se moje dijete nada, od koga da uci, kako da napreduje kad ga klub iz grada u kojem je rodjen u startu diskredituje i salje mu poruku da nije dobrodosao u taj klub jer je druge vjere/nacije, to je ljubomora? Jedno je pravo koje taj klub koristi, a drugo je nesportska ideologija prema drugom i drugacijem. Dakle, ako si musliman/bosnjak/bosanac onda se seli barem u Mostar jer tamo imas 2 kluba u kojima mozes trenirati i nadati se da ces postati fudbaler. Meni logike nema kad je u pitanju taj klub. Osim zadovoljavanja apetita i ideologije lokalnog zivlja i ocita spona sa HNL-om, pa zato i kotiraju u sportu kako kotiraju.Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
Nakraju krajeva ja se i neslazem 100% sa politikom kluba u svemu.
NK Široki Brijeg
Da, uvijek je najlakše reći: nemoguće, ne može se. Može ko hoće, doduše, moraš imati nešto i u glavi.vivaILchelik je napisao/la:Ma pusti budale. Iako ne volim Sarajevo, drago mi je sto su se izdigli. Isto tako i za Slobodu. To ce samo pokazati ostalima da se moze i da se klubovi ne mogu kriti iza zakona kao sto se radilo do sad. Da nije Sarajeva i Slobode ne bi ni nas vjerovatno animiralo da se borimo za novi statut, nego bi vjerovali da to tako mora biti i krivili zakon.emirzlaTu je napisao/la:Cestitam upravi Sarajeva.citam zadnje stranice,pa zar je moguca ovolika ljubomora.Zar se niko ne pita koji su momci odradili poso da se dovede Tan u Sarajevo,kod nas UG sto je radio pa Azmir vidio da se moze dignut klub.Halo ba,ko vama u Zelji brani da dovedete jednog Azmira/Tana?Ogroman je to poso,valja prezentovat pozitivne i negativne strane ulaganja u jedan klub u BiH koji je u dubiozi,i dobit povjerenje ljudi koji ce ulozit.Nije to samo,haj ba sta je Tanu par miliona,covjek milijarder,pa da je tako baco nebi imo sve sto ima..Danas fudbal je biznis i nista vise.Ljubav u fudbalu imaju mladje generacije dok ne stasaju za profesionalca i gledaju gdje ce se unovcit.Prema tome bujrum svi koji su u dubiozi eto vam primjera Slobode i Sarajeva pa prepisite.Arapa puna Bosna,nemilice trose milione na imanja.Nadjite sposobne ljude koji ce prezentirat Zelju(uzeo sam vas klub,jer ocito vi najvise pljujete uspjehe drugih) i ubjedite investitore da se isplati ulagati u nas fudbal
Berlusconi se J**+ godinama da nađe budalu da mu uvali 49%... A da on i dalje vedri i oblači.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
Sto se tice statuta: Sutra da ga Celik usvoji to ne znaci da ce u klub doci Tan ili Azmir nit' iko slican medjutim taj statut omogocava klubu bolje funkcionisanje. Protiv takvog statuta borice se svi oni koji gube direktnu (nelegalnu) korist od kluba odnosno ljudi koji godinama parazitiraju u istom sticajuci pri tome odredjenu novcanu korist a ne radeci nista za poboljsanje kluba te njegovo bolje funkcionisanje. Ti ljudi i jesu glavni uzrok ovakvog stanja nasih klubova, ponajvise ovih najvecih. Takodje, ti ljudi su dobro ukorijenjeni u klubove, tako da ih nije jednostavno odstraniti. Odstranjivanje malignog tkiva je dug proces, zavisi i od strpljenja onih koji se u tom procesu protiv njega bore. Najgora fraza je kad cujem: "Ma 'ta ce im statut pomoc' para svakako nemamo." Para za normalno funkcionisanje sportskog kolektiva ima u vecini klubova samo te pare u vecini slucajeva misteriozno nestaju. Kad se sprijeci samo potkradanje kluba, bez ikakvih dodatnih ulaganja sa strane bilo koji klub moze samostalno da funkcionise. Pozdrav i nadam se da ce svi klubovi u bliskoj buducnosti krenuti nasim stopama.vivaILchelik je napisao/la:Ma pusti budale. Iako ne volim Sarajevo, drago mi je sto su se izdigli. Isto tako i za Slobodu. To ce samo pokazati ostalima da se moze i da se klubovi ne mogu kriti iza zakona kao sto se radilo do sad. Da nije Sarajeva i Slobode ne bi ni nas vjerovatno animiralo da se borimo za novi statut, nego bi vjerovali da to tako mora biti i krivili zakon.emirzlaTu je napisao/la:Cestitam upravi Sarajeva.citam zadnje stranice,pa zar je moguca ovolika ljubomora.Zar se niko ne pita koji su momci odradili poso da se dovede Tan u Sarajevo,kod nas UG sto je radio pa Azmir vidio da se moze dignut klub.Halo ba,ko vama u Zelji brani da dovedete jednog Azmira/Tana?Ogroman je to poso,valja prezentovat pozitivne i negativne strane ulaganja u jedan klub u BiH koji je u dubiozi,i dobit povjerenje ljudi koji ce ulozit.Nije to samo,haj ba sta je Tanu par miliona,covjek milijarder,pa da je tako baco nebi imo sve sto ima..Danas fudbal je biznis i nista vise.Ljubav u fudbalu imaju mladje generacije dok ne stasaju za profesionalca i gledaju gdje ce se unovcit.Prema tome bujrum svi koji su u dubiozi eto vam primjera Slobode i Sarajeva pa prepisite.Arapa puna Bosna,nemilice trose milione na imanja.Nadjite sposobne ljude koji ce prezentirat Zelju(uzeo sam vas klub,jer ocito vi najvise pljujete uspjehe drugih) i ubjedite investitore da se isplati ulagati u nas fudbal
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
vivaILchelik
- Kontakt:
Mi i ne ocekujemo da dobijemo nekog Azrima ili Tana, jednostavno zelimo klub koji ce biti transparentan, efikasan. Ko ce ovakvom Čeliku biti sponzor? Rijetko ko. S novim statutom dobijas transparentnos i kad sponzor ulozi pare da zna gdje ce otici. Imamo sad sponzore ali preko kojeg to racuna ide sve? Sve blokirano! Ako ce neko unistavat klub neko to onda budu gradjani Zenice a ne uhlebasi. socios model u kojem imaju gloas svi koji su clanvoi kluba ne moze biti gori od ovog trenutnog clanstvaSabinho je napisao/la:Sto se tice statuta: Sutra da ga Celik usvoji to ne znaci da ce u klub doci Tan ili Azmir nit' iko slican medjutim taj statut omogocava klubu bolje funkcionisanje. Protiv takvog statuta borice se svi oni koji gube direktnu (nelegalnu) korist od kluba odnosno ljudi koji godinama parazitiraju u istom sticajuci pri tome odredjenu novcanu korist a ne radeci nista za poboljsanje kluba te njegovo bolje funkcionisanje. Ti ljudi i jesu glavni uzrok ovakvog stanja nasih klubova, ponajvise ovih najvecih. Takodje, ti ljudi su dobro ukorijenjeni u klubove, tako da ih nije jednostavno odstraniti. Odstranjivanje malignog tkiva je dug proces, zavisi i od strpljenja onih koji se u tom procesu protiv njega bore. Najgora fraza je kad cujem: "Ma 'ta ce im statut pomoc' para svakako nemamo." Para za normalno funkcionisanje sportskog kolektiva ima u vecini klubova samo te pare u vecini slucajeva misteriozno nestaju. Kad se sprijeci samo potkradanje kluba, bez ikakvih dodatnih ulaganja sa strane bilo koji klub moze samostalno da funkcionise. Pozdrav i nadam se da ce svi klubovi u bliskoj buducnosti krenuti nasim stopama.vivaILchelik je napisao/la:Ma pusti budale. Iako ne volim Sarajevo, drago mi je sto su se izdigli. Isto tako i za Slobodu. To ce samo pokazati ostalima da se moze i da se klubovi ne mogu kriti iza zakona kao sto se radilo do sad. Da nije Sarajeva i Slobode ne bi ni nas vjerovatno animiralo da se borimo za novi statut, nego bi vjerovali da to tako mora biti i krivili zakon.emirzlaTu je napisao/la:Cestitam upravi Sarajeva.citam zadnje stranice,pa zar je moguca ovolika ljubomora.Zar se niko ne pita koji su momci odradili poso da se dovede Tan u Sarajevo,kod nas UG sto je radio pa Azmir vidio da se moze dignut klub.Halo ba,ko vama u Zelji brani da dovedete jednog Azmira/Tana?Ogroman je to poso,valja prezentovat pozitivne i negativne strane ulaganja u jedan klub u BiH koji je u dubiozi,i dobit povjerenje ljudi koji ce ulozit.Nije to samo,haj ba sta je Tanu par miliona,covjek milijarder,pa da je tako baco nebi imo sve sto ima..Danas fudbal je biznis i nista vise.Ljubav u fudbalu imaju mladje generacije dok ne stasaju za profesionalca i gledaju gdje ce se unovcit.Prema tome bujrum svi koji su u dubiozi eto vam primjera Slobode i Sarajeva pa prepisite.Arapa puna Bosna,nemilice trose milione na imanja.Nadjite sposobne ljude koji ce prezentirat Zelju(uzeo sam vas klub,jer ocito vi najvise pljujete uspjehe drugih) i ubjedite investitore da se isplati ulagati u nas fudbal
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jedno je prefiks katolicki, ali je braniti muslimanu da igra u katolickom klubu cisti fasizam. Primjer ti je skola, ako je katolicki skolski centar ti se mozes upisati u njega bez obzira na vjeru. Samo moras postovati neka pravila te institucije.Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
I da se razumijemo ovo nema veze sa nekim fazonima koje fura Atletic Bilbao, kod njih mogu igrati Baski, svi koji su se rodili tu. Znaci mozes biti i Spanac rodjen u Baskiji ali ces igrati za njih ako si tu rodjen kao sto je Llorente igrao koji nije Bask.
E, čuj katolicentrizam nije grijeh. 
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
E to moras vidjeti sa MijomBeduin je napisao/la:Sve sto si napisao izgleda objektivno i mudro, ali sta sad ja ako zivim u Sirokom Brijegu, musliman sam i zelim da se moje dijete bavi fudbalom? Cemu da se moje dijete nada, od koga da uci, kako da napreduje kad ga klub iz grada u kojem je rodjen u startu diskredituje i salje mu poruku da nije dobrodosao u taj klub jer je druge vjere/nacije, to je ljubomora? Jedno je pravo koje taj klub koristi, a drugo je nesportska ideologija prema drugom i drugacijem. Dakle, ako si musliman/bosnjak/bosanac onda se seli barem u Mostar jer tamo imas 2 kluba u kojima mozes trenirati i nadati se da ces postati fudbaler. Meni logike nema kad je u pitanju taj klub. Osim zadovoljavanja apetita i ideologije lokalnog zivlja i ocita spona sa HNL-om, pa zato i kotiraju u sportu kako kotiraju.Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
- ElCartel11
- Kontakt:
Evo nas otplatili sve dugove konacno disemo punim plucima, a gdje ste vi?SlevinKelevra je napisao/la:molotovljev je napisao/la: mi da se pitamo Koševo bi već bilo
moderan stadion. Nije do nas jbg. ali se nadamo da će biti uskoro...![]()
Pa, gdje ste Bayern Munchen, nisam vas prepoznao.
Zapamti, da smo za vas stvarno Bayern!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Smijali se za statut, smijali se za Tana, sponzore, akademiju, dug, a evo sada i za stadion. Dok drugi rade i napreduju, oni ce crci od smijeha
Das Ist Walter
Ofarbali su lokomotivu.miden je napisao/la:Smijali se za statut, smijali se za Tana, sponzore, akademiju, dug, a evo sada i za stadion. Dok drugi rade i napreduju, oni ce crci od smijeha
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.