Nikada necemo imati boljeg fudbalera. A najbolja stvar je sto on vec godinama najbolje partija pruza u najdrazem dresu. Nebitno u kakvoj je formi ostavlja srce na terenu.
Fudbaler, lider, ambasador nase zemlje. U svemu najbolji! :bih
On zasluzuje jos jedan post veceras, kapitenu svaka cast!!
Kad se Edin penzionise mi smo 50% slabija reprezentacija i nadam se da necemo ispast iz top 40.
Dzeko je potvrdio klasu i protiv Belgije,Nas ubjedljivo najbolji igrac,svjetska klasa! da smo imali jos 1-2 takva igraca na drugim pozicijama mozda bi se moglo i uraditi nesto....cestitke na lijepom golu,samo naprijed Zmaju!
Najbolji napadač pa možda i igrač svih vremena,čovjek koji nas "vuče" poslednjih 7-8 godina,odveo nas na SP i potpuno ovisimo o njegovoj formi koja je u dresu repke uvijek na najvišem nivou,bravo majstore,još jednon si pokazao da si jedina svjetska klasa u ovoj repki
Po ko zna koji put preuzeo stvari u svoje ruke, ali je problem što u ovom timu nema s kim igrati.....Lijepi Miske.....Edin je već sad najbolji BH igrač svih vremena i mislim da će tu ostati još minimum 20 godina.....
43 gola za reprezentaciju,od toga 31 gol u sluzbenim utakmicama.U kvalifikacijama za Mundijal 19 golova.Kvalifikacije za Euro 11 komada i jedan na Mundijalu.
Ako sam gdje pogrijesio,halalite i ispravite.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Na žalost ostao je gotovo usamljen iz svoje generacije,generacije koja je donijela najviše radosti ovom narodu,a još uvijek je daleko daleko najbolji igrač....